Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2018. (XI. 29.) önkormányzati rendelete

a díszpolgári cím és kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 5/2007. (I. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 11. 30

Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2018. (XI. 29.) önkormányzati rendelete

a díszpolgári cím és kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 5/2007. (I. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

2018.11.30.

Újfehértó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A díszpolgári cím és kitüntető díjak alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 5/2007. (I. 26.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör.) 3. §. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A díszpolgári cím és a kitüntető díjak rangjának megőrzése céljából a képviselő- testület az adományozás évében díjanként egy-egy személyt, a pedagógiai és közszolgálati díj esetében két-két személyt tisztelhet meg az adományozással. A kitüntető díjak megosztott díjként nem adhatók ki.”

„(7) Helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása évében díszpolgári cím és kitüntető díjak adományozására nem kerül sor.”

(3) Az Ör. 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A javaslatnak tartalmaznia kell a javasolt személy részletes életútját, valamint kiemelten azokat a tevékenységeit, amelyek indokolják a díszpolgári cím adományozását. A javaslato(ka)t minden év február hónap utolsó napjáig lehet előterjeszteni. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása évében nem lehet javaslatot tenni.”

(4) Az Ör. 11. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az (1) bekezdés szerinti javaslatot a polgármesterhez kell benyújtani minden év február hónap utolsó napjáig. Újabb személyi javaslato(ka)t ezt követően már nem lehet előterjeszteni. A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása évében nem lehet javaslatot tenni.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.