Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (X.7.) önkormányzati rendelete

A pénzben és természetben nyújtott, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 10/2021. (VII.12.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 07 16:15

Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2021. (X. 7.) önkormányzati rendelete

A pénzben és természetben nyújtott, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 10/2021. (VII.12.) rendelet módosításáról

Kunhegyes Város Önkormányzati Képviselőtestülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45. §-ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő módosításokat rendeli el:

1. § (1) Kunhegyes Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzben és természetben nyújtott, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 10/2021. (VII.12.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2. §-a kiegészül a következő (3a) bekezdéssel:

“(3a) Az önkormányzat képviselő-testülete természetbeni ellátásként az arra jogosult személyeknek az ünnepet megelőzően karácsonyi csomag támogatást állapít meg az e rendeletben meghatározott feltételek szerint.”

(2) A Rendelet 7. §-a az alábbi (8) bekezdéssel egészül ki:

„„(8) Ha célszerű felhasználás érdekében a rendkívüli települési támogatást pénzbeli ellátás helyett természetbeni szociális ellátásként nyújtja az önkormányzat, abban az esetben is a pénzbeli ellátásra vonatkozó szabályozás alkalmazásával kerül a döntés meghozatalra.

(3) A Rendelet 7. §-a az alábbi (9) bekezdéssel egészül ki:

„„(9) Természetben ellátás különösen: a ruhanemű, az élelmiszer, a tüzelőanyag, a közüzemi díjak, a tankönyv, a tanszer, a tandíj, a mezőgazdasági termékellátás, valamint a családi szükségletek kielégítését szolgáló termékek.

2. § A Rendelet 11. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

(4) A karácsonyi csomag értékét a Polgármester javaslatára a Képviselő-testület minden évben egyedileg határozza meg.„

3. § Hatályát veszti a Rendelet 7. § (7) bekezdésében az alábbi szövegrész:

Természetbeni ellátás lehet: élelmiszer, tankönyv és tanszervásárlás, tandíj, közüzemi díjak, mezőgazdasági termékellátás, valamint egyéb a családi szükségletek kielégítését szolgáló termékek.

4. § (1) Ez a rendelet kihirdetése napján 16:15 órakor lép hatályba.

(2) E rendelet a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.