Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017.(III.24.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településképi feladatokkal összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 03. 25- 2023. 05. 31

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2017.(III.24.) önkormányzati rendelete

a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településképi feladatokkal összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól1

2017.03.25.

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva - az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési szabályzatáról szóló 14/2016.(IX.15.) önkormányzati rendelet 1. mellékletében meghatározott feladatkörében eljáró Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével - a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya Tengelic Község közigazgatási területére készülő településfejlesztési koncepció ( továbbiakban: koncepció), integrált településfejlesztési stratégia (továbbiakban: stratégia), településrendezési eszköz, településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítésének és módosításának partnerségi egyeztetésére terjed ki.

2. A partnerségi egyeztetésben résztvevők köre

2. § Tengelic Község közigazgatási területére készülő fejlesztési dokumentumok, településrendezési eszköz és településképi dokumentumok készítése során a partnerségi egyeztetések résztvevői:

a) a község közigazgatási területén lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy ingatlantulajdonnal rendelkező természetes személyek,

b) a község területén működő és bejegyzett civil szervezetek,

c) a községben székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek,

d) a községben működő vallási közösségek.

3. A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei

3. § (1) Koncepció vagy stratégia készítése esetén a partnerek tájékoztatása – a Korm. rendelet szerinti előzetes és munkaközi tájékoztató keretében – Tengelic Község közigazgatási területén elhelyezett hirdetőfelületen, a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, a Hírmondó c. helyi lapban, a www.tengelic.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.

(2) A koncepció és a stratégia módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztatót keretében - a www.tengelic.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.

(3) Településképi arculati kézikönyv (a továbbiakban: kézikönyv) vagy településképi rendelet készítése vagy módosítása esetén a partnerek tájékoztatása – a Korm. rendelet szerinti előzetes és munkaközi tájékoztató keretében – Tengelic Község közigazgatási területén elhelyezett hirdetőfelületen, a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, a Hírmondó c. helyi lapban, a www.tengelic.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.

(4) Településrendezési eszköz teljes eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása – a Korm. rendelet szerinti előzetes és munkaközi tájékoztató keretében – Tengelic Község közigazgatási területén elhelyezett hirdetőfelületen, a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, a Hírmondó c. helyi lapban, a www.tengelic.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.

(5) Településrendezési eszköz egyszerűsített eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – Tengelic Község közigazgatási területén elhelyezett hirdetőfelületen, a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, a Hírmondó c. helyi lapban, a www.tengelic.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.

(6) Településrendezési eszköz tárgyalásos eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – Tengelic Község közigazgatási területén elhelyezett hirdetőfelületen, a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján, a Hírmondó c. helyi lapban, a www.tengelic.hu honlapon közzétett hirdetmény útján, továbbá lakossági fórum keretén belül szóban történik.

(7) Amennyiben a településrendezési eszköz készítése vagy módosítása a Kormány által rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet esetén, az érintett településen a veszélyhelyzet következményeinek a felszámolása vagy a további, közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megelőzése miatt indokolt, a településrendezési eszköz tárgyalásos eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.tengelic.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.

(8) Településrendezési eszköz állami főépítészi eljárásban történő készítése, módosítása esetén a partnerek tájékoztatása az elkészült tervezetről – a Korm. rendelet szerinti munkaközi tájékoztató keretében – a www.tengelic.hu honlapon közzétett hirdetmény útján történik.

4. § (1) A hirdetménynek – előzetes tájékoztató esetén - tartalmaznia kell:

a) a Korm. rendelet 37. § (3) bekezdésében foglaltakat,

b) a partnerek észrevételeinek, javaslatainak benyújtására nyitva álló határidőt és

c) a postacímet, elektronikus levélcímet, ahova az észrevételeiket megküldhetik.

(2) A hirdetménynek – munkaközi tájékoztató esetén - tartalmaznia kell:

a) az elkészült dokumentumot,

b) a partnerek észrevételeinek, javaslatainak benyújtására nyitva álló határidőt és

c) a postacímet, elektronikus levélcímet, ahova az észrevételeiket megküldhetik.

5. § A lakossági fórum összehívására és lebonyolítására Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2016. (IX.15.) önkormányzati rendelet IX. fejezetében foglalt szabályozás az irányadó.

6. § A partnerek a honlapról letölthető, illetve a Tengelici Polgármesteri Hivatalban átvehető a melléklet szerinti partneri adatlap felhasználásával a hirdetményben meghatározott határidőn belül észrevételt, javaslatot tehetnek

a) papír alapon a Polgármesternek címezve, a Tengelici Polgármesteri Hivatal címére (7054. Tengelic Rákóczi u.11.)

b) elektronikus levélben a tengelicpolghiv@t-online.hu e-mail címre történő megküldéssel.

4. Az észrevétel, javaslat kezelése, dokumentálása, nyilvántartása

7. § (1) A partnerektől beérkezett észrevételt, javaslatot a tájékoztatást kezdeményező a véleményezési határidő lejártát követően továbbítja a fejlesztési dokumentum vagy a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek.

(2) A tervező az észrevétellel, javaslattal kapcsolatos szakmai véleményét – a tervezési szerződésben megállapított határidőben - megküldi az önkormányzat részére, a Polgármesternek címezve.

(3) A beérkezett észrevétel, javaslat elfogadásáról vagy el nem fogadásáról, az el nem fogadás indokolásáról a képviselő-testület dönt.

(4) A beérkezett észrevételt, javaslatot, valamint az el nem fogadott észrevételt, és javaslatot, továbbá ezek indokolását a tájékoztatást kezdeményező összesíti és nyilvántartja.

(5) A (4) bekezdés szerinti nyilvántartás az alábbiakat tartalmazza:

a) az észrevételt tevő, javaslattevő nevét, továbbá lakhelyét, székhelyét, vagy telephelyét,

b) az észrevétel, javaslat rövid tartalmát,

c) annak megjelölését, hogy az észrevétel, javaslat előzetes vagy munkaközi tájékoztatás során érkezett-e,

d) a beérkezett észrevételre, javaslatra adott válaszok rövid tartalmát, elutasítás esetén ennek indokát,

e) az észrevételt, javaslatot elfogadó, vagy elutasító képviselő-testületi határozat számát.

(6) A beérkezett észrevételt, javaslatot, az arra adott írásos értékelést, illetve a képviselő-testület döntését közzé kell tenni:

a) a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján,

b) a www.tengelic.hu honlapon

(7) Az (1) és (2) bekezdés szerinti dokumentumokat a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésére vonatkozó szabályok szerint, az ott meghatározott határidőig kell őrizni.

8. § A Polgármester gondoskodik az elfogadott településfejlesztési koncepció, integrált településfejlesztési stratégia, településképi arculati kézikönyv, településképi rendelet és településrendezési eszköz elfogadását követő 15 napon belüli közzétételéről a www.tengelic.hu honlapon.

5. Záró rendelkezések

9. § (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépést követően megkezdett eljárásokra, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelettel összhangban kell alkalmazni.

Melléklet a 7/2017. (III. 24.) önkormányzati rendelethez

PARTNERI ADATLAP

Partnerségi egyeztetésben való részvételhez

Alulírott
Név/Megnevezés:
Képviseletre jogosult személy:
Lakcím/Székhely:
E-mail cím:
Telefonszám:
a Tengelic Község Önkormányzata által készítendő …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………megnevezésű dokumentum partnerségi egyeztetési eljárásában az alábbi észrevétellel, javaslattal kívánok élni:
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Tengelic, 201… ……….…….hó ……nap
A kitöltött, aláírt adatlapot az alábbi címek valamelyikére kell eljuttatni:
Postacím: 7054. Tengelic Rákóczi u.11.
E-mail cím: www.tengelicpolghiv@t-online.hu
1

Az önkormányzati rendeletet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (V. 24.) önkormányzati rendelete 10. §-a hatályon kívül helyezte 2023. június 1. napjával.