ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2006 (XI.27..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről

Hatályos: 2021. 06. 01

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2006 (XI.27..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről

Újfehértó Város Képviselő-testülete – élve a Magyar Köztársaság Alkotmánya 44/A. § (2) bekezdésében kapott eredeti felhatalmazással –, figyelemmel a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (Ötv.) 8. § (5) bekezdésében valamint 16. §‑ában foglaltakra – a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről az alábbi rendeletet alkotja.

I. FEJEZET Általános rendelkezések

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed Újfehértó Város közigazgatási területén székhellyel rendelkező önszerveződő közösségekre, egyházakra, valamint országos szervezetek helyi, Újfehértón működő alapszervezeteire.

A rendelet célja, alapelvei

2. § (1) Újfehértó Város Képviselő-testülete elismeri és támogatja azt a tevékenységet, amelyet a településen élő vagy dolgozó állampolgárok illetőleg önszerveződő közösségeik végeznek az önkormányzati feladatok megvalósítása, a polgárok közéletbe való bevonása, a település fejlesztése és szépítése, a környezetvédelem, az arra rászorulók támogatása, a kultúra és a hagyományok ápolása, a lakosság művelődése, oktatása, szórakozása, sportolása érdekében.

(2) E rendeletben meghatározott támogatások csak kiegészíthetik a közösségek anyagi eszközeiket, azok nem vonatkozhatnak a nagyobb hányadú működtetési költségek fedezetéül.

3. § Az 2. §‑ban foglalt elvek megvalósítása érdekében a képviselő-testület az éves költségvetéséről szóló rendeletében a város anyagi lehetőségeinek függvényében - keretet állapít meg az önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának céljára, s a keret felhasználásáról való döntés megfelelő előkészítése, az önszerveződő közösségek közötti esélyegyenlőség biztosítása érdekében bevezeti a pályázati rendszert, melynek feltételeit, az eljárás rendjét e rendeletében szabályozza.

Értelmező rendelkezések

4. § E rendelet alkalmazásában

  • a) önszerveződő közösség az önkormányzat illetékességi területén székhellyel rendelkező olyan közösség, amelyeknek létrejötte önszervezés útján vagy jogszabály által előírt módon történt.
  • b) nem minősül önszerveződő közösségnek a politikai párt helyi szervezete, önkormányzati fenntartású intézmény.
  • c) közérdekű feladatot lát el az olyan önszerveződő közösség, amely az önkormányzat Ötv.-ben vagy más törvényben meghatározott kötelező vagy önként vállalt feladatainak ellátásában vesz részt, vagy azt segíti, illetőleg tevékenységével a polgárok helyi közéletbe való bevonását szolgálja,
  • d) Az önszerveződő közösség működését igazolni kell.

II. FEJEZET A támogatás formái

5. § (1) Az Önkormányzat, az önszerveződő közösségek részére a támogatást természetben (civil szervezetek számára helyet biztosító önkormányzati ingatlan használatával), illetve a költségvetéséből biztosított pénzügyi alapokból biztosítja.

2) Az önkormányzat az önszerveződő közösségek részére társadalmi jelentőségük elismeréseként az önkormányzat tulajdonában lévő 4244. Újfehértó, Fő tér 3. (Újfehértó belterület 3. hrsz.) szám alatt található ingatlan pincehelyiségét, valamint a Nonprofit Közösségi Szolgáltató ház, Újfehértó Rákóczi Ferenc u. 2. szám alatt lévő ingatlan civilszervezetek termét térítésmentesen biztosítja önszerveződő közösségenként hetente legfeljebb egy alkalommal, havonta összesen 8 óra időtartamra. A helyiség igénylésére és használatára az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásáról szóló önkormányzati rendelet, valamint a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló jogszabály rendelkezéseit kell alkalmazni.

A megpályázható pénzalapok

6. § (1) Az Önkormányzat évente a költségvetési rendeletében határozza meg az önszerveződő közösségek (és tehetséges fiatalok) támogatására szolgáló keretösszeget.

(2) Az Önkormányzat évente az alábbi alapokra ír ki pályázatot:

  • a) Sport célú tartalék: a támogatási keret 15 %-a
  • b) Közbiztonsági Alap: a támogatási keret 5 %-a
  • c) Kulturális Alap: a támogatási keret 15 %-a
  • d) Karitatív Alap: a támogatási keret 10 %-a.

e.) Városfejlesztési Alap a támogatási keret 15 %-a

f.) Önerő Alap a támogatási keret 30 %-a.

(3) A támogatási keret 10 %-a elkülönített alapként a civil szervezetek számára helyet biztosító önkormányzati ingatlan működési költségeire fordítandó.

Az egyes alapok támogatási területei

7. § (1) Sport célú tartalék pályázati hányadára: Az önkormányzat támogatni kívánja azokat a közösségeket, amelyek tömegsport és versenysport színvonalának fejlesztése, az egészséges életmód népszerűsítése érdekében legalább 100 fő részvételével tervezik sportesemények, rendezvények lebonyolítását.

(2) Közbiztonsági Alap: Támogatható minden olyan szervezet, amely a lakosság biztonságérzetének, a személyi és vagyonbiztonság mértékének növekedését szolgálja.

(3) Kulturális Alap: A városi ünnepségek programjainak színvonalas lebonyolítását, városi rendezvények, egymást követő naptári napokon lebonyolított rendezvénysorozatok megszervezését és kivitelezését ezen alap keretében nyújtott támogatással ösztönzi az önkormányzat.

(4) Karitatív Alap: Az önkormányzat támogatja azokat az önszerveződő közösségeket, egyházakat, amelyek felvállalják a lakosság különleges törődést igénylő rétegeivel – nyugdíjasok, fogyatékkal élők, hátrányos szociális helyzetben élők - való törődést.

(5) Városfejlesztési Alap: Az önkormányzat támogatja azokat az önszerveződő közösségeket, amelyek a város szépítését, egyes városrészek rendezését, virágosítását, parkosítását felvállalják

(6)[1] Önerő Alap: Az önkormányzat támogatni kívánja mindazon önszerveződő közösségeket, amelyek magasabb szintű pályázathoz igényelnek az önerő biztosításához szükséges támogatást, amelynek eredménye később a város hasznává válik. Az Önerő alap terhére visszatérítendő támogatás is nyújtható, a rendeletben foglaltak szerint.

III. FEJEZET A támogatások odaítélésének eljárási rendje

A pályázatok benyújtása

8. § (1) Az önszerveződő közösségek pénzügyi támogatása (a továbbiakban: pénzügyi támogatás) iránti pályázatokat írásban, az 1. számú mellékletben szereplő Pályázati Adatlap-on a Polgármesteri Hivatalhoz kell benyújtani a tárgyév március 15. napját - a pályázati időszak kezdő napja - követő 30 napon belül.

(2) A rendelet 7. § (6) bekezdésében meghatározott alapra, a pályázat benyújtására folyamatosan – alapban szereplő támogatási kerettől függően – van lehetőség.

(3) A pályázathoz csatolni kell:

  • a) az önszerveződő közösség működésének igazolását
  • b) az önszerveződő közösség előző évi tevékenységéről szóló tájékoztatót, különös tekintettel a végzett feladatokra, elért eredményekre;
  • c) az önszerveződő közösség (vagy döntéshozó szerve) közgyűléséről, üléséről készült azon jegyzőkönyvet vagy határozati kivonatot, mely a pályázat benyújtására vonatkozó döntést és a megvalósítani kívánt célt tartalmazza, amennyiben a közösség belső szabályzatai ilyen testületi döntést elő írnak.
  • d) az önszerveződő közösség által pályázott összeg felhasználásának tervezetét, a várható költségek szerint részletezve.

e.) magasabb szintű pályázat esetén, a pályázat rövid ismertetését, költségvetését, illetve annak eredményessége esetén valószínűsíteni kell a város hasznát belőle.

(4) Amennyiben az önszerveződő közösség korábban már részesült támogatásban, a (3) bekezdés a) pontban rögzített dokumentum benyújtása mellőzhető abban az esetben, ha az előző támogatás óta eltelt időszakban e dokumentum tartalmát illető változás nem történt.

A beérkezett pályázatok véleményezése

9. § (1) A beérkezett pályázatokat – a pályázati időszak kezdő napját követő 45. napig, a 7. § (6) bekezdésében meghatározott alapra beérkezett pályázatokat, a beérkezést követő 30 napon belül– az illetékes szakbizottság megvizsgálja és indoklással ellátott javaslatot tesz a támogatás odaítélésére.

(2) A Sport Alapra, a Karitatív Alapra, a Városfejlesztési Alapra és a Kulturális Alapra benyújtott pályázatokat a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága, a Közbiztonsági Alapra benyújtott pályázatokat az Ügyrendi Bizottság, , illetve az Önerő Alapra benyújtott pályázatokat a magasabb szintű pályázat tárgya szerint illetékes Bizottság véleményezi

(3) A szakbizottságok vizsgálata különösen arra terjed ki, hogy az önszerveződő közösség tevékenysége mennyiben közérdekű, illetőleg a támogatásban részesítendő célkitűzés a közjavát mennyiben szolgálja és szakmai szempontból mennyiben megvalósítható.

(4) A szakbizottságok javaslatairól, a Polgármester a pályázati időszak kezdő napját követő 50. napig összesítő előterjesztést készít, amit a Pénzügyi Bizottság elé terjeszt véleményezésre. A Pénzügyi Bizottság az előterjesztést a pályázati időszak kezdő napját követő 60. napig véleményezi. A Pénzügyi Bizottság ülésére a szakbizottságok vezetőit tanácskozási joggal meg kell hívni. A rendelet 7. § (6) bekezdésében meghatározott alapra beérkező pályázatokat, a beérkezést követő 30. napon belül a Pénzügyi Bizottság véleményezi.

(5) A pénzügyi bizottság vizsgálata különösen arra terjed ki, hogy

  • a) az önszerveződő közösség az előző évben kapott pénzügyi támogatással megfelelően elszámolt-e;
  • b) a támogatásban részesítendő cél megvalósításához – a támogatás esetleges összegét is figyelembe véve – rendelkezik-e a megfelelő pénzügyi és egyéb feltételekkel;
  • c) a támogatásban részesítendő cél megvalósítása igényli-e az önkormányzat egyéb támogatását;
  • d) a támogatásban részesítendő cél megvalósítása pénzügyi támogatás helyett támogatható-e más, alkalmasabb módon.

(6) A bizottságok eljárásuk előtt, a Polgármesteri Hivatal az előkészítés során köteles vizsgálni, hogy a pályázó pályázatához csatolta-e a 8. § (2) bekezdés szerinti mellékleteket. Amennyiben a pályázat benyújtása hiányosan történt, a pályázót írásban kell felhívni arra, hogy a felhívás kézbesítésétől számított 5 napon belül a hiányt pótolja. Azt a pályázatot, melynek kiegészítését a pályázó felhívás ellenére sem végzi el, elbírálás céljából nem lehet a képviselő-testület elé terjeszteni.

A pályázatok elbírálása

10. § (1) A Pénzügyi Bizottság által véleményezett előterjesztés képviselő-testület elé terjesztéséről a polgármester gondoskodik. A képviselő-testület az előterjesztésről soron következő ülésén dönt.

(2) A pénzügyi támogatások megállapítása során a képviselő-testület előnyben részesíti azt a közérdekű feladatot ellátó önszerveződő közösséget, amely

- kötelező önkormányzati feladatok ellátását segíti,

- a lakosság különleges törődést igénylő rétegeit célozza meg (idősek, veszélyeztetett vagy szociálisan hátrányos helyzetű kiskorúak).

(3) A pályázatok elbírálása során a képviselő-testület dönthet úgy is, hogy pénzügyi támogatás helyett a kért támogatást más formában biztosítja, feltéve, hogy a támogatás más módja a pályázó által megjelölt cél megvalósításának támogatására alkalmas.

(4) A képviselő-testület kedvező elbírálása esetén a pénzügyi támogatás megállapításáról szóló határozatban meg kell jelölni azt is, hogy a támogatás felhasználása milyen célra történhet.

(5) A rendelet 7. § (6) bekezdésében meghatározott alapra beérkező pályázatok esetében a magasabb szintű pályázatban megjelölt pályázati költségvetés 20%-ának megfelelő pályázati sajáterő támogatás illeti meg a pályázót, melynek nagysága nem haladhatja meg a pályázó által a magasabb szintű pályázatban megjelölt pályázati önerő nagyságát, valamint pályázatonként, a 200.000.-Ft-ot. Az illetékes szakbizottság és a Pénzügyi Bizottság véleménye alapján a Polgármester a pályázó részére előzetes támogató nyilatkozatot bocsát ki a költségvetésben meghatározott keretösszeg erejéig. A pályázati sajáterő támogatás végleges megállapítására a nyertes magasabb szintű pályázat támogatási szerződésének pályázó által történő bemutatását követő képviselő-testületi ülésen kerül sor.

(6) Ha a pályázó 7. § (6) bekezdésében meghatározott alap keretében támogatás igénybevételére nyújt be pályázatot, a támogatás mértéke legfeljebb tízmillió forint lehet, melyet legfeljebb a támogatási szerződés megkötését követő öt éven belül egy összegben vissza kell fizetni.

(7) Visszatérítendő támogatás esetén nem kell alkalmazni a 10. § (5) bekezdésben szabályozott előzetes támogató nyilatkozatra vonatkozó szabályokat, ha a pályázó a támogatásra történő pályázat benyújtásakor hatályos támogatási szerződéssel rendelkezik, és ezt hitelt érdemlően igazolja.

11. § A támogatásban részesülő önszerveződő közösség a kapott támogatást csak a képviselő-testület által meghatározott, vagy a magasabb szintű pályázati támogatási szerződésben meghatározott célra használhatja fel. A támogatás eltérő célra történő felhasználása csak akkor lehetséges, ha ehhez a képviselő-testület előzőleg – az illetékes szakbizottság és a pénzügyi bizottság véleményének kikérése után – hozzájárult.

12. § Nem részesíthető pénzügyi támogatásban az az önszerveződő közösség

  • a) amely az előző évben kapott pénzügyi támogatással nem megfelelően számolt el;
  • b) az előző évben kapott támogatást – a képviselő-testület előzetes hozzájárulása nélkül – a jóváhagyott céltól eltérően használta fel.

IV.FEJEZET

A támogatás kifizetése és felhasználásának elszámolása

13. § A támogatások kifizetésének módját, a képviselő testület a támogatást odaítélő határozatában köteles megjelölni.

14. § (1) A támogatások felhasználásáról a támogatott szervezetek a felhasználást követő 15 napon belül, de legkésőbb a felhasználás évét követő január 15. napjáig kötelesek elszámolni.

(2)[4] A képviselő-testület által megállapított pénzügyi támogatás folyósítására, felhasználására és elszámolására vonatkozóan a támogatott önszerveződő közösséggel – a 2.sz melléklet szerinti – szerződést kell kötni. A visszatérítendő támogatásra megkötött támogatási szerződés tartalmazza a visszafizetésre, és annak elmaradása jogkövetkezményére vonatkozó szabályokat.

15. § A tárgyévi elszámolások elfogadásáról – Pénzügyi Bizottság véleményének figyelembe vételével – a Képviselő-testület a 14. § (1) bekezdésében megjelölt határidőt követő hónap soron következő testületi ülésén dönt.

Egyéb rendelkezések

16. § (1) Az önszerveződő közösségek részére megállapított pénzügyi támogatás összegét valamint annak célját az önkormányzat hivatalos lapjában közzé kell tenni.

(2) Ugyancsak közzé kell tenni azt, hogy a kapott támogatással az önszerveződő közösség e rendelet előírásainak megfelelően számolt-e el, s a felhasználás milyen célra történt.

(3) A közzétételről a polgármester gondoskodik. A közzététel határideje a 15. § szerinti döntést követően megjelenő lapszám.

V.FEJEZET

Záró rendelkezések

A rendelet hatálybalépésére vonatkozó rendelkezések

17. § (1) E rendelet Újfehértó Város Önkormányzata és intézményei 2007. évi költségvetését megállapító rendelet kihirdetésének napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg, hatályát veszti a 4/2004. (II.05.) VKT rendelet, valamint a 8/2006.(III.16.) VKT rendelet 1. §- 3. §. közötti szövegrésze.

1. számú függelék

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS

Mely létrejött egyrészről Újfehértó Város Önkormányzata, mint támogató, másrészről ………………………………….Szervezet, mint Támogatott között alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel:[5]

1) A támogató …….. döntésének megfelelően ……………………. azaz ………………Ft összegű vissza nem térítendő / visszatérítendő (felhalmozási vagy működési célú) támogatást folyósít, a következő célokra:[6]

2) A támogatás lebonyolításában résztvevő az 1. pontban foglalt támogatást ezen támogatási szerződésben foglalt ütemezésben utalja a Támogatott …………………….-nél vezetett…………………………… számú számlájára.

3) A Támogatott a támogatás összegét kizárólag az 1. pontban foglalt célra használhatja fel, jelen szerződésben foglaltak szerint.

4) Támogatott köteles a támogatás összegét egyéb pénzeszközeitől elkülönítetten nyilvántartani, valamint az érvényes számviteli, pénzügyi, adó és egyéb gazdálkodási, illetve EU. jogharmonizáció szabályai szerint kezelni, s ezen szabályokat gazdálkodási tevékenysége ellátása során megtartani.

5) Az 1. pontban foglalt támogatási cél meghiúsulása esetén Támogatott köteles a Támogató Képviselő-testület írásban 15 napon belül értesíteni, a támogatás céljának módosítását kérni. Támogatott a támogatási cél meghiúsulása esetén köteles a támogatás összegének felhasználásának megszüntetésére azonnali intézkedést tenni, s a támogatás összegét zároltan kezelni.

6) Támogatott a Támogató képviselő-testület döntését követően, az új támogatási cél meghatározását követően használhatja fel a támogatás összegét. Abban az esetben, amennyiben a képviselő-testület a támogatás céljának megváltoztatásához nem járul hozzá, úgy a Támogatott a támogatás összegének részbeni felhasználása esetén a fennmaradó összeget, a támogatási cél meghiúsulása esetén a támogatás teljes összegét köteles Újfehértó Város Polgármesteri Hivatal Költségvetési elszámolási számlájára 8 napon belül visszafizetni.

7) Amennyiben a Támogatott támogatás összegét nem jelen támogatási szerződésben meghatározott célra használja fel, úgy azt a felek szerződésszegésnek minősítik, melynek alapján Támogatott köteles a támogatás összegét a folyósítás napjától a visszatérítés napjáig számított jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő késedelmi kamattal növelten a Támogató számlájára visszafizetni.

8) [7]A támogatottak a szerződés teljesítéséről a felhasználást követő 15 napon belül, de legkésőbb a felhasználás évét követő január 15. napjáig kötelesek elszámolást készíteni és a Támogatási szerződés mellékletét képező Elszámolás formanyomtatványon azt a Támogatónak írásban megküldeni. Támogatott köteles továbbá pénzügyi beszámolójában a támogatás felhasználásáról nyilvános adatokat szolgáltatni. A támogatási cél megvalósításáról Támogatott a képviselő-testület előtt történt beszámolója vagy tájékoztatója esetén ennek részeként, ennek hiányában a Támogatóhoz címzett Szakmai Beszámolót kell készítenie. A Támogatott a támogatás felhasználásának lejártát követő 15 napon belül, ennek külön meghatározásának elmaradása esetén a Képviselő-testület előtt történt beszámolójában, a beszámoló hiányában a Támogatónak címzett írásos Pénzügyi Beszámolót köteles készíteni, s azt a Támogatást bonyolítóhoz benyújtani. A pénzügyi beszámoló mellékletét képezi a támogatási cél felhasználását dokumentáló eredeti bizonylatokról készített fénymásolt és hitelesített számlák, bizonylatok másolata, melyet a támogatás bonyolításában, ellenőrzésében résztvevő Polgármesteri Hivatal Belső Ellenőréhez kell benyújtani.

9) Az elszámolás elmaradása, illetve indokolatlan késedelme esetén a Támogatott köteles a késedelembe esés napjától a Szakmai és Pénzügyi Beszámoló benyújtásának napjáig kötbért fizetni, melynek összege a jegybanki alapkamatnak felel meg.

10) A Támogató jogosult a szakmai beszámolót elbírálni. Újfehértó Város Polgármesteri Hivatala jogosult és egyben köteles a támogatás felhasználását pénzügyileg ellenőrizni. A Támogatott a támogatás összegének felhasználásához köteles az ellenőrzéshez szükséges adatokat, dokumentumokat az ellenőrzést végző rendelkezésére bocsátani. A támogatás összegének felhasználását az Állami Számvevőszék és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is jogosult vizsgálni.

11) A Támogatott– a támogatási cél részbeni vagy teljes megváltozása esetén – írásbeli kérelemmel jogosult az elszámolási idő meghosszabbítását kérni, melyet a Támogató képviselő-testület nevében a város polgármestere engedélyezhet. A meghosszabbítást, illetve a támogatási cél részbeni vagy teljes megváltoztatását indokolni szükséges. A meghosszabbítás legfeljebb 6 hónapig terjedhet.

12) A támogatási cél megváltoztatásának engedélyezéséről a Támogatott írásbeli engedélyt kap, mely a Támogatási Szerződést módosítja.

13) Jelen támogatási szerződés a Támogatott, valamint a Támogató nevében a város polgármesterének aláírásával jön létre.

14) Jelen Támogatási Szerződésben nem szabályozott kérdésekben felek magukra nézve a Ptk. Szabályait tekintik irányadónak. Vitás kérdésekben felek a Támogató képviselő-testület előzetes egyeztető döntését követően a Nyíregyházi Városi Bíróság illetékességét kötik ki.

15) A támogatás felhasználásának jogcímei és egyéb rendelkezések:

…………………………………………………………

…………………………………………………………

- felek a Támogatott igénylésre jogosult írásos kérelme alapján 8 napon belül,

- meghatározott időszakonként:

- …………………………….

16) Felek az elszámolás időpontját:

a. A támogatott képviselő-testület előtti beszámoltatásában,

b. Szakmai és Pénzügyi Beszámoló készítésében,

c. Egyszeri célra nyújtott támogatás esetén a Pénzügyi beszámoló elkészítésének időpontjában rögzítik.

17) Jelen támogatási szerződést a felek elolvasás és értelmezés után helybenhagyólag aláírták.

_________________________ A Támogatási Szerződés 1. sz. melléklete

szervezet neve

Elszámolás

A ……….. évi önkormányzati támogatás felhasználásáról

A ………. évi támogatás összege:………………………………

A támogatás összegét a szerződésben meghatározott célra használtuk fel, az alábbi számlák szerint, melyek másolatait mellékeljük.

Számla száma

Számla kelte

Termék, szolgáltatás megnevezése

Számla bruttó összege (Ft)

Melléklet:………..db

Újfehértó, …………………………..

……………………………..

a szervezet képviselőjének aláírása

1. számú. melléklet
1. számú melléklet

Pályázati Adatlap

az önszerveződő közösségek pénzügyi támogatása iránt

Az önszerveződő közösség neve:

Az önszerveződő közösség címe:

A szervezet jogállása:

Képviselőjének neve, címe:

A bírósági bejegyzésről szóló végzés száma, kelte:

A nyilvántartott tagok létszáma:

Kért-e az előző évben pénzügyi támogatást?

Az előző évben kapott támogatás összege:

A jelen pályázatban kért támogatás összege:

A kért összeg tervezett felhasználása (célja):

A tervezett cél megvalósításának egyéb (meglevő) forrásai:

A pályázathoz csatoljuk a következő mellékleteket (a nem kívánt rész törlendő):

Újfehértó, 200................

.................................................................

a szervezet képviselőjének aláírása


[1] A 7. § (6) bekezdése az ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ – TESTÜLETE HATÁSKÖRÉBEN ELJÁRÓ ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 11/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.
[2] A 10. § (6) bekezdését az ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ – TESTÜLETE HATÁSKÖRÉBEN ELJÁRÓ ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 11/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.
[3] A 10. § (7) bekezdését az ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ – TESTÜLETE HATÁSKÖRÉBEN ELJÁRÓ ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 11/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.
[4] A 14. § (2) bekezdése az ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ – TESTÜLETE HATÁSKÖRÉBEN ELJÁRÓ ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 11/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.
[5] Az 1. számú. függelék cím szövege az ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ – TESTÜLETE HATÁSKÖRÉBEN ELJÁRÓ ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 11/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.
[6] Az 1. számú. függelék cím szövegét az ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ – TESTÜLETE HATÁSKÖRÉBEN ELJÁRÓ ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 11/2021. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.