Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 26/2011. (VII. 4.) önkormányzati rendelete

a lakbér mértékéről és a külön szolgáltatások díjáról

Hatályos: 2023. 02. 27

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 26/2011. (VII. 4.) önkormányzati rendelete

a lakbér mértékéről és a külön szolgáltatások díjáról

2023.02.27.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya, lakbérfizetési kötelezettség, a lakbér megállapítása

1. § A rendelet hatálya Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának közigazgatási területén lévő önkormányzati tulajdonban álló lakásokra, valamint az önkormányzat költségvetési szerveihez tartozó szolgálati lakásokra (továbbiakban: önkormányzati lakás) terjed ki.

2. § (1) A bérleti jogviszony fennállása alatt a lakás (lakás helyiségei) használatáért a bérlő lakbért köteles fizetni.

(2) A lakbérfizetési kötelezettség attól az időponttól keletkezik, amikor az üzemeltető Sopron Holding Zrt. (a továbbiakban: üzemeltető) az önkormányzati lakást a bérleti szerződésnek megfelelően a bérlő birtokába adta.

(3) A lakbérfizetési kötelezettségnek a bérleti szerződésben foglaltak szerint kell eleget tenni.

(4) Társbérlet esetén a bérleti díjat a bérlő az általa a lakásból használt terület alapján, m2 arányosan fizeti.

3. § A lakbért az önkormányzati lakás komfortfokozata, alapterülete, minősége, a lakóépület állapota, településen, a lakóépületen belüli fekvése szerint a mellékletben rögzített szempontok alapján kialakított pontrendszer figyelembevételével kell megállapítani.

2. A lakás alapterületének megállapítása, a lakbér mértéke

4. § (1) Az önkormányzati lakás alapterületének megállapításakor a lakás összes helyiségének alapterületét kell számításba venni.

(2) Az alapterület megállapításánál figyelembe kell venni:

a) az önkormányzati lakás összes helyisége területének a vakolt falsíkok közötti, a padlószint felett egy méter magasságban mért teljes területének 1,9 m szabad belmagasságot elérő részét,

b) a loggia és zárt vagy fedett és oldalról átlátást gátló módon kialakított erkély területének a felét, és

c) a beépített bútorok által elfoglalt területet.

(3) Nem számítható be a helyiség alapterületébe:

a) a falsíkon kívül eső terület az ajtónál, ablaknál lévő beugrások, a 0,5 m2-nél kisebb alapterületű falfülkék,

b) a falsíkokból kiugró falpillérek által elfoglalt terület, és

c) a lakás belső lépcsője felső szintjének alapterülete.

(4) A társbérleti lakások alapterületének megállapításánál az egyes társbérlők által kizárólagosan használt helyiségek teljes területét, és a közösen használt helyiségek területét az egyes társbérlők által kizárólagosan használt helyiségek területének a lakás teljes területéhez viszonyított arányában kell számításba venni.

5. §

6. § (1) A lakbér mértékét

a) szociális helyzet alapján,

b) költségelven, vagy

c) piaci alapon

kell megállapítani.

(2) A lakbér havi összege a (3) bekezdés szerint megállapított 1 m2-re jutó lakbér és a lakás 4. § szerint számított alapterületének szorzata.

(3) A lakás 1 m2-re jutó lakbére a melléklet alapján megállapított összes pontszám és a 7-9. §-ban meghatározott Ft összeg szorzata.

7. § (1) A melléklet szerinti pontrendszerben kiszámított minden 1000 pont értéke szociális helyzet alapján bérbe adott lakás esetén

a) az Ltv. hatálybalépését követően határozott időre létrejött bérleti jogviszony esetén 4,41777 Ft,

b) az Ltv. hatályba lépése előtt határozatlan időre létrejött bérleti jogviszony, vagy az Ltv. hatályba lépését követően, de a hatályba lépést megelőző jogviszonyon alapuló lakáscsere útján létrejött bérleti jogviszony esetén, rászorultság függvényében a (2)-(4) bekezdésben leírt szempontrendszer figyelembevételével kerül megállapításra.

(2) Az (1) bekezdés b) pontja alapján kijelölt bérlő esetében a melléklet szerinti pontrendszerben kiszámított minden 1000 pont értéke 4,41777 Ft, amennyiben a bérlő

a) állandó lakóhelye a lakás kiutalása óta a bérelt lakás, és életvitelszerűen, folyamatosan a lakásban tartózkodik, és jövedelmi viszonyai, valamint ingó- és ingatlanvagyon tekintetében megfelel a szociális bérlakás esetén, az alapjogviszony létesítéséhez szükséges bérlőkiválasztás minden feltételének, vagy

b) nyugdíjas, akinek

ba)1 az egy főre jutó jövedelme a szociális vetítési alap 3,95-szörösét, egyedülálló esetén 5-szörösét nem haladja meg,

bb) nincs lakástulajdona,

bc) 2, vagy annál kisebb szobaszámú lakásban lakik és

bd)2 szülőtartásra kötelezett gyermeke nincs, vagy szülőtartásra kötelezett gyermeke van, de a bérlő és gyermeke családjának az egy főre jutó nettó jövedelme a szociális vetítési alap 2,5-szeresét nem haladja meg.

(3)3 Az (1) bekezdés b) pontja alapján kijelölt bérlő esetében a melléklet szerinti pontrendszerben kiszámított minden 1000 pont értéke a (2) bekezdésben meghatározott érték 1,25-szöröse, amennyiben a bérlő:

a) állandó lakóhelye a lakás kiutalása óta a bérelt lakás, és életvitelszerűen, folyamatosan a lakásban tartózkodik, és

b)4 jövedelmi viszonyai tekintetében, a szociális bérlakás esetén, az alapjogviszony létesítéséhez szükséges bérlőkiválasztás feltételeinek nem felel meg, de a bérlő és a vele közös háztartásban élő és vele együtt költöző közeli hozzátartozójának egy főre jutó jövedelme a szociális vetítési alap 5,2-szeresét, egyedülálló esetén 7-szeresét nem haladja meg, és

c) ingó- és ingatlan vagyon tekintetében, a mezőgazdasági művelés alatt álló ingatlan kivételével, megfelel a szociális bérlakás esetén, az alapjogviszony létesítéséhez szükséges bérlőkiválasztás minden feltételének.

(4) Az (1) bekezdés b) pontja alapján kijelölt bérlő esetében a melléklet szerinti pontrendszerben kiszámított minden 1000 pont értéke a (2) bekezdésben meghatározott érték 1,7-szerese, amennyiben a bérlő:

a) állandó lakóhelye a lakás kiutalása óta a bérelt lakás, és életvitelszerűen, folyamatosan a lakásban tartózkodik, és

b)5 jövedelmi viszonyai tekintetében, a szociális bérlakás esetén, az alapjogviszony létesítéséhez szükséges bérlőkiválasztás feltételeinek nem felel meg, de a bérlő és a vele közös háztartásban élő és vele együtt költöző közeli hozzátartozójának egy főre jutó jövedelme a szociális vetítési alap 6,5-szeresét, egyedülálló esetén 8,6-szorosát nem haladja meg, és

c) ingó- és ingatlan vagyon tekintetében, a mezőgazdasági művelés alatt álló ingatlan kivételével, megfelel a szociális bérlakás esetén, az alapjogviszony létesítéséhez szükséges bérlőkiválasztás minden feltételének.

(5)6 Az (1) bekezdés b) pontja alapján kijelölt azon bérlő, aki a (2)-(4) bekezdésben rögzített szempontrendszer egyikének sem felel meg, költségelvű lakbért fizet, amennyiben a bérlő és a vele közös háztartásban élő és vele együtt költöző közeli hozzátartozójának egy főre jutó jövedelme a szociális vetítési alap 7,8-szorosát, egyedülálló esetén 11-szeresét nem haladja meg; míg piaci alapú lakbért fizet, amennyiben a bérlő és a vele közös háztartásban élő és vele együtt költöző közeli hozzátartozójának egy főre jutó jövedelme a szociális vetítési alap 7,8-szorosát, egyedülálló esetén 11-szeresét meghaladja.

(6) Az (1) bekezdés b) pontja alapján kijelölt bérlő a (2)-(4) bekezdésben leírt feltételek fennállását okiratok benyújtásával igazolhatja, és kérheti a jegyzőtől, hogy lakbérét a (2)-(4) bekezdésben leírtak szerint állapítsa meg. Az ingó- és ingatlan vagyon értéke a jogszabályok szerint arra jogosultsággal rendelkező szakértő által készített, 6 hónapnál nem régebbi értékbecslés csatolásával igazolható.

(7)7 A jegyző az ügyfél kérelmére a (2)-(4) bekezdés szerinti lakbért a kérelem benyújtását követő 60. napot követő hónap 1. napjától 5 évre állapítja meg. A lakbér hivatalból történő felülvizsgálata 5 évenként történik. Amennyiben a bérlő a hivatalból történő felülvizsgálat során adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, és emiatt a bérleti díj mértéke nem megállapítható, a bérlő a 8. §-ban meghatározott költségelven bérbeadott lakásra vonatkozó bérleti díjnak megfelelő összegű bérleti díjat köteles fizetni.

(8) A bérlő indokolt esetben ismételten kérheti a (2)-(4) bekezdés szerinti lakbér megállapítását.

8. § Költségelven bérbeadott lakás esetén a melléklet szerinti pontrendszerben kiszámított minden 1000 pont értéke a 7. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott összeg háromszorosa.

9. § Piaci alapon bérbeadott lakás esetén a licitálás útján létrejött bérleti jogviszony kivételével a melléklet szerinti pontrendszerben kiszámított minden 1000 pont értéke a 7. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott összeg négyszerese.

10. §8 Az önkormányzat kötelező feladatainak ellátására tekintettel, vagy lakásgazdálkodási érdekből, vagy krízishelyzetben lévő személy pályázati eljárás nélkül történt bérlőkijelölése esetén a lakbér mértékét a polgármester állapítja meg.

3. Külön szolgáltatások díja

11. § (1) Az üzemeltetőt a bérlő részére nyújtott külön szolgáltatásokért külön díj illeti meg.

(2) Az üzemeltető által nyújtott külön szolgáltatások, melyre a bérleti szerződés rendelkezései az irányadók, a következők:

a) a felvonó használatának biztosítása,

b) a kapunyitás, kapuzárás,

c) a közös használatra szolgáló helyiségekben lévő olyan berendezések használata, amelyek egyedi fogyasztása mérhető,

d) vízellátás, csatornahasználat biztosítása, ahol a szolgáltató nem a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű ZRt.,

e) házmesteri szolgáltatás,

f) központi fűtés, melegvíz szolgáltatás,

g) szennyvíz-szippantás és ártalmatlanítás, valamint a környezetterhelési díj megelőlegezése.

(3) Az önkormányzati lakáshoz közvetlenül tartozó víz- és csatornahasználati díjat - az (1) bekezdés d) pont kivételével -, a rádió és televízió szolgáltatási díjat, a házi szemét elszállításáért járó díjat a bérlő, az üzemeltető közreműködésével külön szolgáltatásként, vagy a szolgáltatónak közvetlenül szerződés alapján fizeti meg.

(4) A külön szolgáltatások díjait, valamint az üzemeltetőt terhelő közös helyiségek és szolgáltatások költségeit és díjait lakóépületenként, lakásokra lebontva a ténylegesen felmerült költségek alapján kell meghatározni, továbbszámlázni.

4. Záró rendelkezés

12. § (1) Jelen rendelet a 6-9. § kivételével 2011. július 8. napján lép hatályba.

(2) Jelen rendelet 6-9. §-a 2012. január 1. napján lép hatályba.

(3)

(4) Jelen rendelet 5. §-a 2011. december 31. napján hatályát veszti.

Melléklet a 26/2011. (VII. 4.) önkormányzati rendelethez

1. A lakbér megállapítására alkalmazandó pontrendszer

A

B

C

D

E

F

Jellemző

Súlyszám

Kategória

Súlyszám

Alkategória

Pontszám

1

AZ ÉPÜLET ÖVEZETI ELHELYEZKEDÉSE, VÉDETTSÉGE

11

2

Övezet szerinti besorolás

60

3

Zöldövezeti lakóterület vagy lakópark

10

4

Belvárost közvetlenül övező terület

8

5

Belváros (történelmi)

7

6

Lakótelep (Kőfaragó téri, Jereváni vagy Ravazd utcai lakótelep)

6

7

Külvárosi terület

5

8

Görbehalom, Brennbergbánya,
Ó-Hermes, Új-Hermes

2

9

Az épület védettsége

40

10

Egyéb épület

10

11

Védett övezetben levő épület

9

12

Városképi jelentőségű épület

8

13

Műemlék, műemlék jellegű épület

7

14

AZ ÉPÜLET MŰSZAKI ÁLLAPOTA, FELÚJÍTOTTSÁGA

28

15

Az épület műszaki állaga, felújítottság

40

16

15 éven belül épült

10

17

15 éven belül felújított

9

18

50 éven belül épült vagy teljes felújításban részesült, jó állagú

8

19

50 éven belül épült v. teljes felújításban részesült, rossz állagú

6

20

Nem felújított, jó állagú

4

21

Rossz állagú, felújítása szükséges

2

22

Közmű-
ellátottság

8

23

Az épület összközműves

10

24

Víz, csatorna és villany közmű

6

25

Víz, villany közmű, helyi szennyvíztárolás

3

26

Építési mód

15


27

Korszerű falazóblokkos falazatú, szilárd födém, vagy
korszerű hőszigetelt falazatú, szilárd födém

10

28

Hagyományos ép. tégla, v. blokkos fal, szilárd födém

9

29

Öntött zsalus vb. szerkezetű ép. kitöltő falazattal

8

30

Hagyományos téglafal vegyes födémrend. (szilárd+fa)

7

31

Hagyományos építésű tégla, v. blokkos fal, fa födém

6

32

Panelszerkezet

6

33

Tároló helyiségek

8

34

Az épületben a lakáshoz külön tároló helyiség

10

35

Melléképületben külön tároló

8

36

Közös tároló helyiség az épületben

5

37

Lakáson kívül nincsen tároló helyiség

0

38

Épület felszereltsége

10

39

Lift, szemétledobó, kaputelefon, kp. szellőzés, kábel tv csatlakozás

10

40

Kaputelefon v. felcsengető, kp. szellőzés, kábel tv csatlakozás

8

41

Kp. szellőzés, kábel tv csatlakozás

7

42

Kaputelefon v. felcsengető, kábel tv csatlakozás

6

43

Kaputelefon, felcsengető vagy kábel tv csatlakozás

3

44

Nincs felszerelés

0

45

Épületen belüli lakásszám

9

46

Egy lakást tartalmaz az épület

10

47

2-3 lakás van az épületben

9

48

4-6 lakás van az épületben

8

49

7-15 lakás van az épületben

7

50

16-30 lakás van az épületben

5

51

30 feletti lakás van az épületben

3

52

Az épülethez tartozó udvar, kert használ-
hatósága

10

53

A lakáshoz kizárólagosan udvar, kert használat tartozik

10

54

Az udvar kizárólagosan a lakók használatában van

9

55

Az udvarra garázs, tároló, műhely bérlőinek, v. tulajdonosainak bejárási, átjárási joga van

5

56

Az udvar üzlet, vendéglő működésével időszakosan közterület jellegű

4

57

Az épület átjáróház, v. teljes egészében közterületként működik

2

58

Nincs udvar, kert

0

59

A LAKÁS ELHELYEZKEDÉSE

8

60

A lakás épületen belüli elhelyez-
kedése

65

61

Első emelet

10

62

Földszint v. félemelet

9

63

2. emeleten és 3. emelet lifttel

8

64

2. és 3. emelet

7

65

4. emelet és felette lifttel

6

66

4. emelet és felette

5

67

Tetőtéri

4

68

Alagsori

2

69

A lakás megközelít-
hetősége

35

70

Zárt, fűtött lépcsőházból, folyosóról, közös közlekedőből érhető el

10

71

Zárt, fűtetlen lépcsőházból, folyosóról, közös közlekedőből érhető el

8

72

A lakás nyitott folyosóról, függőfolyosóról érhető el

5

73

A lakás udvarról v. utcáról közelíthető meg

3

74

A LAKÁS MINŐSÉGE, FŰTÉSI MÓDJA

26

75

A lakás általános állaga

8

76

A lakásban levő falak, padozatok szárazak

10

77

A lakásban falak vagy padozatok nedvesek

5

78

A falak és a padozat is nedves

0

79

Falak és födémek hőszigetelő képessége jó, megfelelő

10

80

Falak és födémek hőszigetelő képessége rossz, hőhíd, penészesedés jelentkezik

4

81

A külső nyílászáró szerkezetek korszerű hőszigetelő képességűek

10

82

A külső nyílászáró szerkezetek hagyományos, geréb- vagy pallótokos, egyéb szerkezetűek, jó állagúak

8

83

A külső nyílászáró szerkezetek elöregedettek, cserére, felújításra szorulnak

3

84

A szobák természetes megvilágítása

6

85

A szobák ablakai utcára vagy udvarra néznek

10

86

A szobák ablakainak legalább 50%-a zárt folyosóra, légudvarra, tűzfalra néz

7

87

A szobák ablakainak többségén nem jut be napfény

4

88

A konyhára vagy szobára, csak bejárati ajtó nyílik, ablak nincs

2

89

A lakás helyiségei

22

90

Szoba, konyha, lakószoba-konyhával, fürdő helyiség, WC, kamra, közlekedő, erkély vagy loggia

10

91

Szoba, konyha, lakószoba-konyhával, fürdő helyiség, WC, kamra, közlekedő

9

92

Szoba, konyha, fürdő helyiség, WC, vagy közlekedő vagy kamra nélkül

8

93

Szoba, konyha és WC

6

94

Szoba és konyha

4

95

Egy helyiségből áll

1

96

Főzőhe-
lyiséggel való ellátottság

11

97

Étkezős konyha vagy konyha étkezővel (6 m2 felett)

10

98

Konyha (6 m2 alatt)

8

99

Főzőfülke (4 m2 alatt)

5

100

Főzőszekrény

2

101

Nincs konyha

0

102

Főzőhelyiség felszereltsége

10

103

Gáz- vagy villanytűzhely, beépített szekrény

10

104

Palackos gáz, beépített szekrény

9

105

Gáz- vagy villanytűzhely

7

106

Palackos gáztűzhely

6

107

Szilárdtüzelésű tűzhely

2

108

Nincs főzési lehetőség

0

109

A lakás fűtési módja

27

110

Egyedi gáz központi fűtés

10

111

Épületen belüli gáz központi fűtés

9

112

Távfűtés

8

113

Gázkonvektoros fűtés

7

114

Cserépkályha gázfűtéssel

6

115

Elektromos hőtárolós kályha

5

116

Cserépkályha

4

117

Szilárdtüzelésű központi fűtés

4

118

Szilárdtüzelésű kályha

2

119

Gázkonvektor v. cserépkályha gázfűtéssel, hőtárolós kályha, és szilárd tüzelésű fűtési mód vegyesen

5

120

Egyéb fűtés

2

121

Nincs fűtés

0

122

A LAKÁS KOMFORTFOKOZATA

27

123

Melegvíz-
ellátás

25

124

Táv vagy házi központi melegvíz ellátás egyedi méréssel

10

125

Egyedi gáz- vagy villanybojler melegvíz ellátás

9

126

Épületen belüli kp. vagy táv melegvíz ellátás átalánydíjas

8

127

Egyedi gáz- vagy villanybojler csak fürdőszobában

7

128

Átfolyós villany vízmelegítő

5

129

Melegvíz ellátás fürdőkályhával

3

130

Nincs melegvíz ellátás

0

131

Hidegvíz-
ellátottság módja

15

132

Vízvételi lehetőség lakáson belül

10

133

Vízvételi hely lakáson kívül, épületben

5

134

Vízvétel közkútról, épületen kívül

2

135

A lakás fürdő-
helyiséggel való ellátottsága, felszereltsége

30

136

Fürdőszoba fürdőkáddal, mosdóval

10

137

Fürdőszoba, zuhanyzóval, mosdóval

8

138

Zuhanyfülke

5

139

Mosdófülke

2

140

Nincs fürdőhelyiség

0

141

WC elhelyezése

30

142

WC helyiség lakáson belül

10

143

WC helyiség lakáson kívül, épületben

6

144

WC helyiség épületen belül, vagy melléképületben

4

145

Közös WC használat

2

146

Árnyékszék

1

2. A lakás pontszámának kiszámítása

A jellemzőn belül az összes kategória esetében annak súlyszámát meg kell szorozni a megfelelő alkategória pontszámával, majd az így kapott pontértékeket összeadni és megszorozni a jellemző súlyszámával, végül az egyes jellemzőknél kiszámított pontértékeket össze kell adni.

3. Utcák övezeti besorolása

A

B

C

D

E

F

G



Utca nevek


Zöldövezeti lakóterület


Belvárost közvetlenül övező terület


Belváros (történelmi)



Lakótelep


Külvárosi terület

Görbe-halom, Brennberg-
bánya, Hermes-
telepek

1

Agyag u.

x

2

Állomás u.

x

3

Bajcsy-Zsilinszky u.

x

4

Balfi út

x

5

Bánfalvi út

x

6

Baross út

x

7

Bécsi út

x

8

Borbála telep

x

9

Brennbergi út

x

10

Csengery u.

x

11

Deák tér

x

12

Dóczy Lajos u.

x

13

Dorfmeister u.

x

14

Előkapu

x

15

Építők útja

x

16

Erzsébet u.

x

17

Fapiac

x

18

Faraktár u.

x

19

Fegyvertár u.

x

20

Felső sor

x

21

Fő tér

x

22

Fövényverem

x

23

Gazda u.

x

24

Gesztenyés körút

x

25

Görbehalom telep

x

26

Győri út

x

27

Hajnal tér

x

28

Halász u.

x

29

Handler Nándor u.

x

30

Harang u.

x

31

Hátsókapu

x

32

Hátulsó u.

x

33

Hegy u.

x

34

Híd u.

x

35

Ikvahíd u.

x

36

IV. László király u.

x

37

Jégverem

x

38

Jókai u.

x

39

Juharfa út

x

40

Király Jenő u.

x

41

Kisfaludy u.

x

42

Kodály Zoltán tér

x

43

Kolostor u.

x

44

Kolostorhegy u.

x

45

Kossuth Lajos u.

x

46

Kovácsárok köz

x

47

Kőfaragó tér

x

48

Kurucdomb sor

x

49

Lehár Ferenc u.

x

50

Magyar u.

x

51

Major köz

x

52

Mátyás király u.

x

53

Móricz Zsigmond u.

x

54

Óbrennbergi út

x

55

Ógabona tér

x

56

Ó-Hermes telep

x

57

Orsolya tér

x

58

Ősz u.

x

59

Ötvös u.

x

60

Pálosok tere

x

61

Paprét

x

62

Patak u.

x

63

Petőfi tér

x

64

Pócsi u.

x

65

II. Rákóczi Ferenc u.

x

66

Rákosi út

x

67

Ravazd u.

x

68

Régi Iskola sor

x

69

Rét u.

x

70

Rodostói u.

x

71

Rozália út

x

72

Rózsa u.

x

73

Sárgaház sor

x

74

Sas tér

x

75

Somfalvi út

x

76

Soproni út

x

77

S. Horváth József u.

x

78

Széchenyi tér

x

79

Szélmalom u.

x

80

Szélső u.

x

81

Szent György u.

x

82

Szent Mihály u.

x

83

Színház u.

x

84

Táncsics u.

x

85

Teleki Pál út

x

86

Templom u.

x

87

Tómalom u.

x

88

Új u.

x

89

Új-Hermes telep

x

90

Újteleki u.

x

91

Uszoda u.

x

92

Várkerület

x

93

Városház u.

x

1

A 7. § (2) bekezdés b) pont ba) alpontja a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 7. § (2) bekezdés b) pont ba) alpontja a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 4. § a) pontja szerint módosított szöveg.

2

A 7. § (2) bekezdés b) pont bd) alpontja a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 4. § b) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 7. § (3) bekezdése a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 7. § (3) bekezdés b) pontja a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 4. § c) pontja szerint módosított szöveg.

5

A 7. § (4) bekezdés b) pontja a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 7. § (4) bekezdés b) pontja a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 4. § d) pontja szerint módosított szöveg.

6

A 7. § (5) bekezdése a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 7. § (5) bekezdése a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 4. § e) pontja szerint módosított szöveg.

7

A 7. § (7) bekezdése a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 30/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

8

A 10. § a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2022. (II. 3.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.