Szegi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelete

3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

Hatályos: 2013. 01. 01- 2014. 05. 04

Szegi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelete

3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről

2013.01.01.

Az önkormányzat képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés f) pontja, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján 2013. évi pénzügyi tervéről (költségvetéséről) az alábbiakat rendeli el. rendeletet alkotja.

1. §

A rendelet hatálya

(1) A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre terjed ki.

2. §

A költségvetés bevételei és kiadásai

(1) A képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi költségvetését:

74.455 E Ft

Költségvetési bevétellel

79.381 E Ft

Költségvetési kiadással

-4.926 E Ft
4.926 E Ft
0 E Ft

Költségvetési egyenleggel
-ebből működési
felhalmozási

állapítja meg.
(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.
(3) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.
(4) A költségvetési bevételek és költségvetési kiadások előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1.2., 1.3., 1.4. mellékletek részletezik.
(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.
(6) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből /vagy/ az előző év(ek) költségvetési maradványának, vállalkozási maradványának igénybevételével történik.

3. §

A költségvetés részletezése

A Képviselő-testület az önkormányzat 2013. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:
(1) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 3. melléklet részletezi.
(2) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 4. melléklet tartalmazza.
(3) Az önkormányzat 2013. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 5. melléklet részletezi.
(4) Az önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.
(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet szerint részletezi.
(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.
(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként a 9., 9.1…..9.n., 10., 11., 12. mellékletek szerint határozza meg.
(8) Az önkormányzat a kiadások között 0. E Ft általános, 0. E Ft céltartalékot állapít meg. A tartalékkal való rendelkezés jogát a képviselő-testület fenntartja magának.

4. §

A költségvetés végrehajtásának szabályai

(1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.
(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.
(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.
(4) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem került tervezésre.
(5) Amennyiben a költségvetési szerv 30 napon túli, elismert tartozásállományának mértéke eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át, vagy a 30 millió forintot, és a tartozását egy hónapon belül nem tudja 30 nap alá szorítani, akkor az irányító szerv a költségvetési szervnél önkormányzati biztost jelöl ki..
(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 15. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.
(7) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármester, hogy az 1.1. sz. mellék-letben kiegészítő támogatásként betervezett 4.926 E Ft-ra nyújtsa be a helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló kiegészítő támogatási igényt.
(8) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.
(9) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. §

Az előirányzatok módosítása

(1) Az önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.
(2) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát minden esetben fenntartja magának.
(3) A költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai saját hatáskörben módosíthatók, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatók.
(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) és (5) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként - (a döntése szerinti időpontokban), de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.
(5) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.
(6) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.
(7) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, valamint a munkamegosztási megállapodásban foglalt előirányzatok felett rendelkező önállóan működő költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. §

A gazdálkodás szabályai

(1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.
(2) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv nyilvántartásaiban elkülönített előirányzatok szolgálnak, amelyet az önállóan működő költségvetési szerv érdekében használ fel.
(3) A költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.
(4) A önkormányzati hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. §

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

(1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.
(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a megbízás útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. § Záró és vegyes rendelkezések

(1)Ez a rendelet a kihirdetés napján 2013.01.01-jén lép hatályba.

1.1. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Szegi Község Önkormányzata
2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

3 179

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

2 360

2.1.

Helyi adók

2 290

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

70

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

315

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

300

3.4.

Intézményi ellátási díjak

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

15

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

4.

II. Átengedett központi adók

504

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

20 426

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

15 500

5.2.

Központosított előirányzatok

5.3.

Kiegészítő támogatás

4 926

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

49 495

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

42 745

6.1.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.1.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.1.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

EU támogatás

6.1.5.

Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

42 745

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

6 750

6.2.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

EU támogatás

6.2.5.

Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

6 750

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

73 100

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

6 281

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+…+11.1.5.)

6 281

11.1.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 281

11.1.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

Értékpapír értékesítése

11.1.5.

Egyéb belső finanszírozási bevétek

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+…+11.2.5.)

11.2.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.4.

Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+11)

79 381

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (12+13)

79 381

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

72 631

1.1.

Személyi juttatások

35 685

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 854

1.3.

Dologi kiadások

16 310

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 300

1.5

Egyéb működési célú kiadások

6 482

1.6.

- az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

- Szociális, rászorultság jellegű ellátások

1.8.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

6 000

1.9.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

432

1.10.

- Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

- Kamatkiadások

50

1.12.

- Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

6 750

2.1.

Beruházások

6 750

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.4.

a 2.3-ból - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

- Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2.6.

- Pénzügyi befektetések kiadásai

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek önkormányzati
hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

79 381

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+…+6.1.7.)

6.1.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

Likviditási hitelek törlesztése

6.1.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.1.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.1.5.

Kölcsön törlesztése

6.1.6.

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (6.2.1.+...+6.2.8.)

6.2.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

Hitelek törlesztése

6.2.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.2.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.2.5.

Kölcsön törlesztése

6.2.6.

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

Betét elhelyezése

6.2.8.

Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

79 381

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

79 381

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

-6 281

KÜLSŐ FORRÁS BEVONÁSÁVAL – HITEL, KÖLCSÖN - FINANSZÍROZHATÓ HIÁNY ÖSSZEGE

4. sz. táblázat

Ezer forintban

1.

2013. évi külső forrásból fedezhető működési hiány ( 2.1. melléklet 3. oszlop 27. sor)

2.

2013. évi külső forrásból fedezhető felhalmozási hiány ( 2.2. melléklet 3. oszlop 30. sor)

3.

2013. évi külső forrásból fedezhető összes hiány (1+2)

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

5. sz. táblázat

Ezer forintban

1.

Finanszírozási műveletek egyenlege (1.1-1.2.) +/-

6 281

1.1.

Finanszírozási bevételek (1. melléklet 1. sz. táblázat 11. sor)

6 281

1.1.1.

1.1-ből: Működési célú finanszírozási bevételek ( 2.1. melléklet 2. sz. oszlop 22. sor)

6281

1.1.2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek ( 2.2. melléklet 2. sz. oszlop 25. sor)

0

1.2.

Finanszírozási kiadások (1. melléklet 2. sz. táblázat 6. sor)

1.2.1.

1.2-ből: Működési célú finanszírozási kiadások ( 2.1. melléklet 4. sz. oszlop 22. sor)

0

1.2.2.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (2.2 .melléklet 4. sz. oszlop 25. sor)

0

1.2. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Szegi Község Önkormányzata
2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS
KÖTELEZŐ FELADATAINAK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

2.1.

Helyi adók

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

3.4.

Intézményi ellátási díjak

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

4.

II. Átengedett központi adók

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

5.2.

Központosított előirányzatok

5.3.

Kiegészítő támogatás

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

6.1.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.1.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.1.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

EU támogatás

6.1.5.

Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

6.2.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

EU támogatás

6.2.5.

Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+….+11.1.5.)

11.1.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

11.1.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

Értékpapír értékesítése

11.1.5.

Egyéb belső finanszírozási bevétek

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+….+11.2.5.)

11.2.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.4.

Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11)

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (12+13)

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

- Szociális, rászorultság jellegű ellátások

1.8.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

1.9.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

1.10.

- Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

- Kamatkiadások

1.12.

- Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.4.

a 2.3-ból - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

- Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2.6.

- Pénzügyi befektetések kiadásai

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek önkormányzati
hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+….+6.1.7.)

6.1.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

Likviditási hitelek törlesztése

6.1.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.1.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.1.5.

Kölcsön törlesztése

6.1.6.

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (6.2.1.+…..6.2.8.)

6.2.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

Hitelek törlesztése

6.2.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.2.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.2.5.

Kölcsön törlesztése

6.2.6.

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

Betét elhelyezése

6.2.8.

Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

1.3. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Szegi Önkormányzat
2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS
ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATAINAK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

2.1.

Helyi adók

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

3.4.

Intézményi ellátási díjak

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

4.

II. Átengedett központi adók

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

5.2.

Központosított előirányzatok

5.3.

Kiegészítő támogatás

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

6.1.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.1.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.1.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

EU támogatás

6.1.5.

Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

6.2.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

EU támogatás

6.2.5.

Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+….+11.1.5.)

11.1.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

11.1.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

Értékpapír értékesítése

11.1.5.

Egyéb belső finanszírozási bevétek

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+….+11.2.5.)

11.2.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.4.

Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11)

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (12+13)

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

- Szociális, rászorultság jellegű ellátások

1.8.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

1.9.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

1.10.

- Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

- Kamatkiadások

1.12.

- Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.4.

a 2.3-ból - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

- Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2.6.

- Pénzügyi befektetések kiadásai

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek önkormányzati
hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+….+6.1.7.)

6.1.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

Likviditási hitelek törlesztése

6.1.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.1.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.1.5.

Kölcsön törlesztése

6.1.6.

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (6.2.1.+…..6.2.8.)

6.2.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

Hitelek törlesztése

6.2.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.2.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.2.5.

Kölcsön törlesztése

6.2.6.

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

Betét elhelyezése

6.2.8.

Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

1.4. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Szegi Önkormányzat
2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS
ÁLLAMI (ÁLLAMIGAZGATÁSI) FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

2.1.

Helyi adók

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

3.4.

Intézményi ellátási díjak

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

4.

II. Átengedett központi adók

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

5.2.

Központosított előirányzatok

5.3.

Kiegészítő támogatás

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

6.1.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.1.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.1.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

EU támogatás

6.1.5.

Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

6.2.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

EU támogatás

6.2.5.

Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+….+11.1.5.)

11.1.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

11.1.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

Értékpapír értékesítése

11.1.5.

Egyéb belső finanszírozási bevétek

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+….+11.2.5.)

11.2.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.4.

Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11)

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (12+13)

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

- Szociális, rászorultság jellegű ellátások

1.8.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

1.9.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

1.10.

- Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

- Kamatkiadások

1.12.

- Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.4.

a 2.3-ból - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

- Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2.6.

- Pénzügyi befektetések kiadásai

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek önkormányzati
hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+….+6.1.7.)

6.1.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

Likviditási hitelek törlesztése

6.1.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.1.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.1.5.

Kölcsön törlesztése

6.1.6.

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (6.2.1.+…..6.2.8.)

6.2.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

Hitelek törlesztése

6.2.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.2.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.2.5.

Kölcsön törlesztése

6.2.6.

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

Betét elhelyezése

6.2.8.

Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 10. sor - költségvetési kiadások 5. sor) (+/-)

2.1. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

Ezer forintban !

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2013. évi előirányzat

Megnevezés

2013. évi előirányzat

1

2

3.

4.

5.

1.

Közhatalmi bevételek

2 360

Személyi juttatások

35 685

2.

Intézményi működési bevételek

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 854

3.

Átengedett központi adók

504

Dologi kiadások

23 060

4.

Támogatások, kiegészítések (működési célú)

69 921

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 300

5.

Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről

Egyéb működési célú kiadások

6 482

6.

- 5.-ből: EU támogatás

Tartalékok

7.

Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

Kölcsön nyújtása

8.

Kölcsön visszatérülés (működési célú)

9.

Egyéb bevételek

315

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1+...+12)

73 100

Költségvetési kiadások összesen (1+...+12)

79 381

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15+…+18 )

6 281

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 281

Likviditási hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+21)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Hitelek, kölcsönök felvétele

Betét elhelyezése

21.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

22.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14+...+21)

6 281

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14+...+21)

23.

Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen (13+22)

79 381

Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen (13+22)

79 381

24.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (23+24)

79 381

KIADÁSOK ÖSSZESEN (23+24)

79 381

26.

Költségvetési hiány:

6 281

Költségvetési többlet:

-

27.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

2.2. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

Ezer forintban !

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2013. évi előirányzat

Megnevezés

2013. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése

Beruházások

2.

Önkormányzatot megillető vagyoni ért. jog értékesítése, hasznosítása

Felújítások

3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

Egyéb felhalmozási kiadások

4.

Címzett és céltámogatások

3.-ból: - Felhalmozási célú pe. átadás államháztartáson belül

5.

Vis maior támogatás

- Felhalmozási célú pe.átadás államháztartáson kívül

6.

Támogatások, kiegészítések (felhalmozási)

- Pénzügyi befektetések kiadásai

7.

Egyéb központi támogatások

- Lakástámogatás

8.

Átvett pénzeszköz államháztartáson belülről

- Lakásépítés

9.

- ebből: EU támogatás

- EU-s forrásból megvalósuló programok, projektek

10.

Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről

- Eu-s forrásból megvalósuló programok, projektek
önkormányzati hozzájárulásának kiadásai

11.

Kölcsön visszatérülés

Tartalékok

12.

Kölcsön nyújtása

13.

Költségvetési bevételek összesen:

Költségvetési kiadások összesen:

14.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

21.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

22.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

24.

Értékpapírok kibocsátása

25.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

26.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (14+20)

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(14+...+25)

27.

Költségvetési és finanszírozási bevételek összesen (13+26)

Költségvetési és finanszírozási kiadások összesen (13+26)

28.

Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

29.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (27+28)

KIADÁSOK ÖSSZESEN (27+28)

30.

Költségvetési hiány:

-

Költségvetési többlet:

-

31.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

3. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

………….. Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Ezer forintban !

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(6=3+4+5)

2014.

2015.

2016.

1

2

3

4

5

6

1.

-

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

-

-

-

-

4. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Szegi Község Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Ezer forintban !

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2013. évi előirányzat

1

2

3

1.

Helyi adók

2 290

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Díjak, pótlékok bírságok

70

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

6.

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

2 360

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

5. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

………….. Önkormányzat 2013. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Ezer forintban !

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

1

2

3

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

-

6. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Ezer forintban !

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2012. XII.31-ig

2013. évi előirányzat


2013. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6=(2-4-5)

Mezőgazdasági Start munka program

3 448

2013

3 448

Belvízes Start munka program

3 302

2013

3 302

ÖSSZESEN:

6 750

6 750

7. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Ezer forintban !

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2012. XII.31-ig

2013. évi előirányzat

2013. év utáni szükséglet
(6=2 - 4 - 5)

1

2

3

4

5

6

ÖSSZESEN:

8. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

EU-s projekt neve, azonosítója:

Ezer forintban!

Források

2013.

2014.

2014. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

0

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

0

0

0

0

Kiadások, költségek

2013.

2014.

2014. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

0

Szolgáltatások igénybe vétele

0

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

EU-s projekt neve, azonosítója:

Ezer forintban!

Források

2013.

2014.

2014. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

0

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

0

0

0

0

Kiadások, költségek

2013.

2014.

2014. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

0

Szolgáltatások igénybe vétele

0

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulás 2013. évi előirányzat

Támogatott neve

Hozzájárulás (E Ft)

Összesen:

0

9. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

megnevezése

Önkormányzat

01

Feladat megnevezése

………...…………

--------

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Önkormányzatok működési bevételei

2 675

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1.+…+2.4.)

2 360

2.1.

Helyi adók

2 290

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

70

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

315

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

300

3.4.

Intézményi ellátási díjak

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

15

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

4.

II. Átengedett központi adók

504

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.7.)

20 426

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

15 500

5.2.

Központosított előirányzatok

5.3.

Kiegészítő támogatás

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

4 926

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás, kiegészítés

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+…6.2.)

49 495

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

42 745

6.1.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.1.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.1.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

EU támogatás

6.1.5.

Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

42 745

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

6 750

6.2.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

EU támogatás

6.2.5.

Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

6 750

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

7.1.

Működési célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2.+8.3.)

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (2+……+9)

73 100

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

6 281

11.1.

Működési célú finanszírozási bevételek

6 281

11.2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek

12.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10+11)

79 381

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

72 631

1.1.

Személyi juttatások

35 685

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 854

1.3.

Dologi kiadások

16 310

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 300

1.5

Egyéb működési célú kiadások

6 482

1.6.

- az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

- Szociális, rászorultság jellegű ellátások

1.8.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

6 000

1.9.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

432

1.10.

- Működési támogatás átadás

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.12.

- Kamatkiadások

50

1.13.

- Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.7)

6 750

2.1.

Beruházások

6 750

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.4.

2.3-ból - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

2.5.

- Felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson belülre

2.6.

- Pénzügyi befektetések kiadásai

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek
önkormányzati hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

V. Költségvetési szervek finanszírozása

6.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4+5)

79 381

7.

V. Finanszírozási kiadások (7.1.+7.2.)

7.1

Működési célú finanszírozási kiadások

7.2.

Felhalmozási célú pénzügyi műveletek kiadások

8.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (6+7)

79 381

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

35

9.1. melléklet a 3/2013. (III.13.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv megnevezése

Önkormányzati hivatal

02

Feladat megnevezése

…………………..

-

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

2.2.

- ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

IV. Közhatalmi bevételek

5.

V. Önkormányzati támogatás

6.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+5)

7.

VI. Finanszírozási bevételek (7.1.+7.2.)

7.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

7.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

8.

VII. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

9.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (6+7+8)

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

9.2. melléklet a 3/2013. (III.13.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv megnevezése

Önkormányzati hivatal

02

Feladat megnevezése

Igazgatási feladatok

01

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

2.2.

- ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

IV. Önkormányzati támogatás

7 825

5.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

7 825

6.

V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)

6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

7.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

7 825

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

7 825

1.1.

Személyi juttatások

5 169

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 369

1.3.

Dologi kiadások

1 287

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

7 825

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

9.3. melléklet a 3/2013. (III.13.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv megnevezése

Önkormányzati hivatal

02

Feladat megnevezése

Szociális gondoskodás/falugondnok,szociális támogatások/

02

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

7 789

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

7 789

2.2.

- ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

IV. Önkormányzati támogatás

2 736

5.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

6.

V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)

6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

7.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

10 525

1.1.

Személyi juttatások

1 464

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

385

1.3.

Dologi kiadások

1 316

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 360

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

10 525

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

1

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

9.4. melléklet a3/2013. (III.13.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv megnevezése

Önkormányzati hivatal

02

Feladat megnevezése

Egészségügyi ellátás

03

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

2.2.

- ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

IV. Önkormányzati támogatás

5.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

6.

V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)

6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

7.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

9.5. melléklet a 3/2013. (III.13.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv megnevezése

Önkormányzati hivatal

02

Feladat megnevezése

Közcélú foglalkoztatás

04

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

43 703

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

36 953

2.2.

- ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

6 750

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

IV. Önkormányzati támogatás

2 226

5.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

45 929

6.

V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)

6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

7.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

45 929

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

39 179

1.1.

Személyi juttatások

29 112

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 100

1.3.

Dologi kiadások

5 967

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

6 750

2.1.

Beruházások

6 750

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

45 929

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

10. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv megnevezése

Körjegyzőségi Hivatal /vagy/ Közös önkormányzati hivatal

03

Feladat megnevezése

----------------------------

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

2.2.

- ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

VI. Önkormányzati támogatás

5.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

6.

V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)

6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

7.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

11. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv megnevezése

Költségvetési szerv I.

04

Feladat megnevezése

----------------------------

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

2.2.

- ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

IV. Önkormányzati támogatás

5.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

6.

V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)

6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

7.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

12. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szerv megnevezése

Költségvetési szerv II.

05

Feladat megnevezése

----------------------------

Ezer forintban !

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

4

Bevételek

1.

I. Intézményi működési bevételek (1.1.+…+1.8.)

1.1.

Áru- és készletértékesítés

1.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Bérleti díj

1.4.

Intézményi ellátási díjak

1.5.

Alkalmazottak térítése

1.6.

Általános forgalmi adó bevétel

1.7.

Osztalék, hozambevétel

1.8.

Kamatbevétel

2.

II. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (2.1.+2.4.)

2.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről

2.2.

- ebből EU támogatás

2.3.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

III. Átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről (3.1.+3.2.)

3.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

3.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

4.

IV. Önkormányzati támogatás

5.

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4)

6.

V. Finanszírozási bevételek (6.1.+6.2.)

6.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

7.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

8.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (5+6+7)

Kiadások

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.4)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.5.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.7.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

III. Kölcsön nyújtása

4.

IV. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1+2+3+4)

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

13. melléklet a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Adatszolgáltatás
az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

…………………………………

Költségvetési szerv számlaszáma:

…………………………………

Éves eredeti kiadási előirányzat: …………… ezer Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: ……………… Ft

Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

7.

Összesen:

......................, 2013. .......................... hó ..... nap

költségvetési szerv vezetője

1.tájékoztató tábla a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Tájékoztató kimutatások, mérlegek
Szegi község Önkormányzat
2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2011. évi tény

2012. évi
várható

2013. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

I. Önkormányzat működési bevételei (2+3+4)

15 494

15 315

3 179

2.

I/1. Közhatalmi bevételek (2.1. + …+ 2.4.)

3 844

4 380

2 360

2.1.

Helyi adók

3 785

4 310

2 290

2.2.

Illetékek

2.3.

Bírságok, díjak, pótlékok

59

70

70

2.4.

Egyéb fizetési kötelezettségből származó bevételek

3.

I/2. Intézményi működési bevételek (3.1.+…+3.8.)

470

360

315

3.1.

Áru- és készletértékesítés

3.2.

Nyújtott szolgáltatások ellenértéke

3.3.

Bérleti díj

330

300

3.4.

Intézményi ellátási díjak

3.5.

Alkalmazottak térítése

3.6.

Általános forgalmi adó bevétel, visszatérülések

3.7.

Működési célú hozam- és kamatbevételek

3.8.

Egyéb működési célú bevétel

470

30

15

4.

II. Átengedett központi adók

11 180

10 575

504

5.

III. Támogatások, kiegészítések (5.1+…+5.8.)

30 918

17 678

20 426

5.1.

Ált. működéshez és ágazati feladathoz kapcsolódó támogatások

10 317

5.2.

Központosított előirányzatok

433

15 500

5.3.

Kiegészítő támogatás

12 127

17 678

4 926

5.4.

Fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

5.5.

Címzett és céltámogatások

5.6.

Megyei önkormányzatok működésének támogatása

5.7.

Vis maior támogatás

5.8.

Egyéb támogatás

8 041

6.

IV. Átvett pénzeszközök államháztartáson belülről (6.1.+6.2.)

30 316

55 818

49 495

6.1.

Működési támogatás államháztartáson belülről (6.1.1.+…+ 6.1.5.)

22 851

29 007

42 745

6.1.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.1.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.1.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.1.4.

EU támogatás

22 851

29 007

6.1.5.

Egyéb működési támogatás államháztartáson belülről

42 745

6.2.

Felhalmozási támogatás államháztartáson belülről (6.2.1.+…+ 6.2.5.)

7 465

26 811

6 750

6.2.1.

Társadalombiztosítás pénzügyi alapjából átvett pénzeszköz

6.2.2.

Helyi, nemzetiségi önkormányzattól átvett pénzeszköz

6.2.3.

Társulástól átvett pénzeszköz

6.2.4.

EU támogatás

19 282

6.2.5.

Egyéb felhalmozási támogatás államháztartáson belülről

7 465

7 529

6 750

7.

V. Átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről (7.1.+7.2.)

7.1.

Működési célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

7.2.

Felhalmozási célú pénzeszközök átvétele államháztartáson kívülről

8.

VI. Felhalmozási célú bevételek (8.1+8.2+8.3.)

4 252

8.1.

Tárgyi eszközök és immateriális javak értékesítése (vagyonhasznosítás)

650

8.2.

Önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítése, hasznosítása

3 602

8.3.

Pénzügyi befektetésekből származó bevétel

9.

VII. Kölcsön visszatérülése

286

714

10.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (2+…+9)

81 266

89 525

73 100

11.

VIII. Finanszírozási bevételek (11.1.+11.2.)

22 986

10 746

6 281

11.1.

Hiány belső finanszírozás bevételei (11.1.1.+…+11.1.5.)

9 006

6 281

11.1.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

6 281

11.1.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

11.1.3.

Betét visszavonásából származó bevétel

11.1.4.

Értékpapír értékesítése

11.1.5.

Egyéb belső finanszírozási bevétek

9 006

11.2.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (11.2.1.+…+11.2.5.)

22 986

1 740

11.2.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

3 708

11.2.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

11.2.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

19 278

11.2.4.

Értékpapírok kibocsátása

11.2.5.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

1 740

12.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (10+11)

104 252

100 271

79 381

13.

IX. Függő, átfutó, kiegyenlítő bevételek

14.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (12+13)

104 252

100 271

79 381

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Ezer forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2011. évi tény

2012. évi
várható

2013. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

I. Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

49 096

72 006

72 631

1.1.

Személyi juttatások

13 006

28 501

35 685

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 043

4 679

5 854

1.3.

Dologi kiadások

9 111

17 150

16 310

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

23 936

21 676

14 782

1.6.

- az 1.5-ből: - Lakosságnak juttatott támogatások

1.7.

- Szociális, rászorultság jellegű ellátások

16 999

12 308

8 300

1.8.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

5 253

6 908

6 000

1.9.

- Működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

453

460

432

1.10.

- Garancia és kezességvállalásból származó kifizetés

1.11.

- Kamatkiadások

1 231

2 000

50

1.12.

- Pénzforgalom nélküli kiadások

2.

II. Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1+…+2.3)

42 417

7 529

6 750

2.1.

Beruházások

2 476

7 529

6 750

2.2.

Felújítások

39 883

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

58

2.4.

a 2.3-ból - Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson belülre

2.5.

- Felhalmozási célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre

58

2.6.

- Pénzügyi befektetések kiadásai

2.7.

- Lakástámogatás

2.8.

- Lakásépítés

2.9.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásai

2.10.

- EU-s forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek önkormányzati
hozzájárulásának kiadásai

3.

III. Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

IV. Kölcsön nyújtása

5.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3+4)

91 513

79 535

79 381

6.

V. Finanszírozási kiadások (6.1+6.2.)

9 112

20 736

6.1.

Működési célú finanszírozási kiadások 6.1.1.+…+6.1.7.)

9 112

20 736

6.1.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.1.2.

Likviditási hitelek törlesztése

1737

6.1.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6839

19282

6.1.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

536

1454

6.1.5.

Kölcsön törlesztése

6.1.6.

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.1.7.

Betét elhelyezése

6.2.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek (6.2.1.+...+6.2.8.)

6.2.1.

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

6.2.2.

Hitelek törlesztése

6.2.3.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

6.2.4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

6.2.5.

Kölcsön törlesztése

6.2.6.

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

6.2.7.

Betét elhelyezése

6.2.8.

Pénzügyi lízing tőkerész törlesztés kiadása

7.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5+6)

100 625

100 271

79 381

8.

VI. Függő, átfutó, kiegyenlítő kiadások

270

9.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+8)

100 895

100 271

79 381

2.tájékoztató tábla a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Ezer forintban !

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2013. előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2013.

2014.

2015.

2015.
után

1

2

3

4

5

6

7

8

9=(4+5+6+7+8)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

............................

3.

............................

4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

5.

............................

6.

............................

7.

Beruházási kiadások beruházásonként

8.

............................

9.

Felújítási kiadások felújításonként

10.

............................

11.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

12.

............................

Összesen (1+4+7+9+11)

3. tájékoztató tábla a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások
(kedvezmények)

Ezer forintban !

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

2

3

4

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

-ebből: Építményadó

Telekadó

Vállalkozók kommunális adója

Magánszemélyek kommunális adója

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

Idegenforgalmi adó épület után

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

Egyéb kedvezmény

Egyéb kölcsön elengedése

Összesen:

4.tájékoztató tábla a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

Előirányzat-felhasználási terv
2013. évre

Ezer forintban !

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Közhatalmi bevételek

196

196

196

196

196

196

196

196

196

196

196

204

2 360

3.

Intézményi működési bevételek

26

26

26

26

26

26

26

26

26

26

26

29

315

4.

Átengedett központi adók

42

42

42

42

42

42

42

42

42

42

42

42

504

5.

Támogatások , kiegészítések

4 926

4 926

6.

Átvett pénzeszközök Áh. belülrül

3 562

3 562

3 562

3 562

3 562

3 562

3 562

3 562

3 562

3 562

3 562

3 563

42 745

7.

Átvett pénzeszközök Áh. kívülről

8.

Felhalmozási bevételek

4 725

2 025

6 750

9.

Kölcsön visszatérülése

10.

Finanszírozási bevételek

1 291

1 291

1 291

1 291

1 291

1 291

1 291

1 291

1 291

1 291

1 291

1 298

15 499

11.

Bevételek összesen:

5 117

5 117

5 117

9 842

5 117

7 142

5 117

5 117

5 117

5 117

5 117

10 062

73 099

12.

Kiadások

13.

Személyi juttatások

2 973

2 973

2 973

2 973

2 973

2 973

2 973

2 973

2 973

2 973

2 973

2 982

35 685

14.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

487

487

487

487

487

487

487

487

487

487

487

497

5 854

15.

Dologi kiadások

1 359

1 359

1 359

1 359

1 359

1 359

1 359

1 359

1 359

1 359

1 359

1 361

16 310

16.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

691

691

691

691

691

691

691

691

691

691

691

699

8 300

17.

Egyéb működési célú kiadások

540

540

540

540

540

540

540

540

540

540

540

542

6 482

18.

Beruházások

4 725

2 025

6 750

19.

Felújítások

20.

Egyéb felhalmozási kiadások

21.

Tartalékok

22.

Kölcsön nyújtása

23.

Finanszírozási kiadások

24.

Kiadások összesen:

6 050

6 050

6 050

10 775

6 050

8 075

6 050

6 050

6 050

6 050

6 050

6 081

79 381

25.

Egyenleg

-933

-933

-933

-933

-933

-933

-933

-933

-933

-933

-933

3 981

-6 282

5.tájékoztató tábla a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

A 2013. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

adatok forintban

Jogcím

2013. évi támogatás összesen

1

2

Önkormányzati hivatal müködésének támogatása

7 642 551

Egyéb kötelező feladatok támogatása

3 000 000

Hozzájárulás a pénzbeli szociális ellátásokhoz

2 481 615

Falugondnoki szolgáltatás összesen

1 996 550

Közmüvelődés

378 480

Összesen:

15 499 196

6.tájékoztató tábla a 3/2013. (III. 13.) önkormányzati rendelethez

K I M U T A T Á S
a 2013. évben céljelleggel juttatott támogatásokról

Ezer forintban !

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összge

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

Összesen:

0