Csór Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013.(IV.12.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat vagyonáról

Hatályos: 2023. 05. 23

Csór Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2013.(IV.12.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat vagyonáról

2023.05.23.

Csór Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 5. § (2) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Csór község önkormányzatának tulajdonában álló ,dolgokra, pénzügyi eszközökre, társasági részesedésekre, vagyoni értékű jogokra, valamint az ezekkel való gazdálkodásra terjed ki.

2(2) Az Önkormányzat tulajdonában lévő, állami fenntartású és működtetésű köznevelési intézmény feladatainak ellátását szolgáló ingatlan és ingó vagyon esetében, amely a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (a továbbiakban: KLIK) ingyenes vagyonkezelésébe került, a rendelet szabályait olyan mértékben kell alkalmazni, amennyiben a KLIK-kel kötött szerződés megengedi

2. Az Önkormányzat vagyona

2. § (1) Az önkormányzati vagyon törzsvagyonból, valamint üzleti vagyonból áll.

(2) A törzsvagyon körébe tartozó vagyontárgyak köréből

a) a forgalomképtelen vagyontárgyak felsorolását az 1. melléklet tartalamazza,

b) a korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak felsorolását a 2. melléklet tartalmazza.

(3) Az önkormányzat üzleti vagyonának felsorolását a 3. melléklet tartalmazza.

(4) Új vagyontárgy tulajdonjogának megszerzése esetén a képviselő-testület a szerzést követő testületi ülésen dönt a vagyontárgy minősítéséről.

(5) Az önkormányzat nem rendelkezik olyan vagyonnal, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt vagyonnak minősül.

3. A tulajdonosi jogok gyakorlása

3. § (1) A tulajdonosi jogot a rendeletben foglaltak szerint Csór Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testületet) gyakorolja. A képviselő-testület döntése előtt az Ügyrendi Bizottság köteles a rendelet-tervezetet véleményezni.

(2) Az önkormányzati vagyon hasznosításának formái:

a) önálló vállalkozás, valamint vállalkozásokban való részvétel,

b) tulajdonbaadás,

c) bérbeadás,

d) használatbaadás.

(3) A Képviselő-testület az 1. mellékletben felsorolt forgalomképtelen, illetőleg a 2. mellékletben szereplő korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak hasznosítása esetében a (2) bekezdés c-d) pontjában foglalt hasznosítási módokról egyedi kérelem alapján, minősített többséggel határoz.

(4) A 3. mellékletben szereplő üzleti vagyontárgyak hasznosítása egyedi kérelem alapján történik – az (5) bekezdésben foglalt kivételekkel. A kérelem tárgyában a képviselő-testület minősített többséggel határoz.

(5) A lakások, az építmények, egyéb ingatlanok hasznosításáról a képviselő-testület két lépcsőben, minősített többséggel határoz. Először a hasznosítás tényéről, módjáról és feltételeiről dönt, ezt követően a vagyontárgyakat hasznosításra meghirdeti.

(6) A hasznosításra történő meghirdetés az önkormányzat honlapján és a hirdetőtáblákon (továbbiakban: helyben szokásos módon) történik. Amennyiben a helyben szokásos módon történő meghirdetés nem vezetett eredményre, a haszosítás valamelyik Fejér megyei napilapban meghirdetésre kerül.

4. Vagyonértékesítés

4. § (1) A képviselő-testület bruttó 10.000.000 Ft . értékhatár feletti értékű vagyonát versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával értékesíti.

(2) Az üzleti vagyon átruházásához, bérbeadásához, ingyenes és határidő nélküli használatba adásához, megterheléséhez, gazdasági társaságba, alapítványba történő beviteléhez a képviselőtestület minősített többségű döntése szükséges.

(3) Az önkormányzat tulajdonában lévő – az üzleti vagyon körébe tartozó – lakások, építmények, egyéb ingatlanok értékesítését megelőzően a képviselő-testület ingatlan értékbecslő szakvéleményét szerzi be a vételár megállapításához.

5. Vagyonkezelői jog

5. § Vagyonkezelői jogot létesíteni kizárólag az Nvt.-ben felsorolt vagyonkezelők részére önkormányzati közfeladat ellátásához kapcsolódva lehet akkor, ha az biztosítja a feladatellátás feltételeinek hatékony biztosítását, a vagyon állagának és értékének megőrzését, védelmét, illetve a vagyon értékét növeli.

(2) A vagyonkezelő jog létrejöhet vagyonkezelési szerződéssel, vagy törvényben történő kijelöléssel.

(3) Vagyonkezelési szerződés a vagyon értékére való tekintet nélkül versenyeztetés nélkül köthető.

(4) A Képviselő-testület a vagyonkezelési szerződés megkötésekor, az ott részletezett feltételek meghatározásával dönt arról, hogy a vagyonkezelőnek

a) elengedi, vagy

b) nem engedi el

a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény 109. § (6) bekezdése szerinti kötelezettségét.

6. § Az Önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyonának körébe sorolt vagyon vagyonkezelési jogát a forgalomképesség korlátozásának tartalmát meghatározó feltételek figyelembe-vételével lehet átengedni.

7. § (1) A vagyonkezelési jog értékének meghatározása piaci értéken történik.

(2) Az önkormányzati tulajdonban lévő nemzeti vagyonra szerződéssel létesített vagyonkezelői jogot ingyenesen szerezheti meg az Nvt. 3. § (1) bekezdés 19. pont b)-c) alpontjában meghatározott körbe tartozó szervezetek közül az önkormányzati közfeladatot átvállaló:

a) önkormányzati társulás,

b) költségvetési szerv vagy önkormányzati intézmény,

c) az állam, a helyi önkormányzat, az a) és b) pontjában meghatározott személyek együtt vagy külön-külön 100 %-os tulajdonában álló gazdálkodó szervezet.

8. § Vagyonkezelői jog létrejöttéhez - az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény 16. § a) pontja értelmében - az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzés is szükséges.

9. § (1) A vagyonkezelési szerződésnek a törvény által előírtakon kívül - figyelembe véve az adott vagyontárgy sajátos jellegét, valamint az ahhoz kapcsolódó önkormányzati közfeladatot - tartalmaznia kell különösen az alábbiakat:

a) a vagyonkezelő által kötelezően ellátandó önkormányzati közfeladatot és ellátható egyéb tevékenységeket;

b) a vagyonkezeléssel érintett vagyoni kör pontos megjelölését;

c) a vagyonkezelő által a feladatai ellátásához alvállalkozók, illetőleg közreműködők igénybevételére, és ezzel összhangban a vagyonkezelésbe adott vagyon birtoklására, használatára vonatkozó korlátozó rendelkezéseket;

d) a közfeladat ellátása érdekében a vagyonkezelésbe adott eszközöknek az Önkormányzat számviteli nyilvántartási adataival megegyező tételes jegyzékét értékével együtt, azon belül a kötelező önkormányzati feladathoz kapcsolódó vagyon megjelölését;

e) a vagyonkezelésbe adott vagyonnal való gazdálkodásra vonatkozó rendelkezéseket, és a vagyonnal való vállalkozás feltételeit;

f) a vagyonkezelői jog megszerzésének ellenértékét, illetve kijelölés esetén az ingyenesség tényét;

g) a vagyonkezelésbe vett vagyon tekintetében az önkormányzati vagyonnal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének módját és formáját;

h) az Önkormányzat költségvetését megillető - a vagyonkezelésébe adott vagyon kezeléséből származó - befizetések teljesítésére, a vagyonkezelésbe adott vagyonnal történő elszámolásra vonatkozó rendelkezéseket;

i) a szerződés teljesítésének biztosítására vonatkozó rendelkezéseket, mellékkötelezettségeket és egyéb biztosítékokat;

j) a vagyonkezelésbe adott vagyonnal való mérhetően eredményes gazdálkodásra vonatkozó előírásokat;

k) a vagyonkezelési szerződés időtartamát;

l) a szerződés megszűnése esetén a felek által teljesítendő szolgáltatásokat, beleértve az ilyenkor szükséges elszámolást is.

(2) A vagyonkezelő, a vagyonkezelési szerződés időtartama alatt haladéktalanul köteles tájékoztatni az Önkormányzatot:

a) ha ellene csőd- vagy felszámolási eljárás, helyi önkormányzatnál adósságrendezési eljárás indult;

b) ha végelszámolási eljárás kezdeményezésére, vagy a jogutód nélküli megszüntetésre irányuló bírósági vagy hatósági intézkedésre került sor;

c) ha 3 hónapnál régebbi köztartozása van, és annak megfizetésére nem kapott halasztást;

d) mindazokról a változásokról, amelyekkel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettséget jogszabály, vagy vagyonkezelési szerződés előírja.

10. § (1) A vagyonkezelő, mint a vagyonkezelési jog jogosultja köteles a vagyonkezelési jog gyakorlása során betartani a következőket:

a) a vagyonkezelésbe vett vagyont a rendes gazdálkodás szabályainak megfelelően, elvárható gondossággal birtokolni, használni és a vagyon hasznait szedni,

b) a vagyont rendeltetésszerűen használni,

c) a vagyont fenyegető veszélyről és a bekövetkezett kárról értesíteni az Önkormányzatot,

d) a vagyonkezelési szerződésben meghatározottakat, és e rendeletben előírt kötelezettségeket teljesíteni,

e) tűrni a vagyonkezeléssel kapcsolatos ellenőrzéseket, és köteles az ellenőrzésekben közreműködni, az előírt beszámolást teljesíteni.

(2) A vagyonkezelés ellenőrzése vagyonkezelők éves beszámoltatásával történik, melynek keretében elkészítik az általuk kezelt vagyonra vonatkozó vagyonkimutatást, és ismertetik a vagyongazdálkodási terv adott időszakra vonatkozó teljesülését.

6. Az önkormányzat követeléseiről való lemondás

11. § Az önkormányzat követeléseiről - mint az önkormányzati vagyon részéről - való lemondás jogát a képviselő-testület gyakorolja az adósok, vevők és egyéb követelések vonatkozásában.

12. § (1) A 11. §- ban meghatározott követelésről csak akkor lehet lemondani, ha

a) az nem veszélyezteti az önkormányzat likviditását,

b) a követelés érvényesítése érdekében indított eljárás során a követelést részben vagy egészben nem lehet behajtani, és remény sincs a követelés későbbiekben való behajtására,

c) a követelés érvényesítése, behajtása bizonyítottan a követelés összegét meghaladó költségekkel jár,

d) a bíróság bevonásával történő behajtás során - figyelembe véve az a) és b) pontokban foglaltakat - a követelésről való lemondásról bírói egyezség történt,

e) a felszámolási eljárás vagy a csődeljárás során a követelést részben vagy egészben nagy valószínűséggel pénzügyileg nem lehet realizálni, vagy a csődeljárás során - figyelembe véve az a) és b) pontokban foglaltakat - csődegyezségi megállapodást kötöttek,

f) bizonyított, hogy a követeléssel érintett szervet, személyt nem lehet elérni vagy fellelni.

(2) A követelésről való lemondás magában foglalja az egész követelésről való lemondást, valamint a követelés egy részéréről való lemondást.

13. § Ha az önkormányzat költségvetési rendelete eltérően nem rendelkezik, a követelésről való lemondás joga az önkormányzati költségvetési szervek tekintetében a 11. és 12. §-ban foglaltak szerint történik azzal az eltéréssel, hogy polgármester alatt a költségvetési szerv vezetőjét, az önkormányzat alatt a költségvetési szervet kell érteni.

7. Ellenérték nélkül kapott, felajánlott vagyon

14. § (1) Az önkormányzat számára más személy, vagy szerv által ellenérték nélkül felajánlott 2 millió Ft piaci értéket elérő vagyon elfogadásáról a képviselő-testület dönt.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott összeghatárt el nem érő vagyon elfogadásáról a polgármester dönt.

(3) A térítés nélkül kapott, vagy felajánlott vagyon elfogadásának feltétele, hogy

a) az elfogadott vagyonnal kapcsolatos kötelezettségek az Önkormányzat részéről teljesíthetők legyenek és

b) az a) pont szerinti kötelezettség teljesítése likviditási problémát ne okozzon, és ne zavarja az önkormányzati feladatok ellátását.

8. Vagyonnyilvántartás, vagyonleltár

15. § (1) Az önkormányzat vagyonát az egyes állami tulajdonban levő vagyontárgyak önkormányzatok tulajdonba adásáról szóló törvényben és az önkormányzatok tulajdonában lévő ingatlanvagyon nyilvántartás és adatszolgáltatás rendjéről szóló Kormány rendeletben szabályozottak szerint kell nyilvántartani és leltározni.

9. Záró rendelkezések

16. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és azt követő napon hatályát veszti.

1. melléklet3

A 4/2013. (IV. 12.) önkormányzati rendelethez az önkormányzat törzsvagyonába tartozó forgalomképtelen vagyontárgyakról
Megnevezés, Hrsz.

1. Út 19

2. Út 39/1

3. Temető 54

4. Közterület 55

5. Út 56

6. Közterület 94

7. Út 110/1

8. Út 110/2

9. Út 126

10. Út 142

11. Út 143

12. Út 160

13. Út 161/1

14. Út 169/5

15. Út 184

16. Út 204/1

17. Út 204/2

18. Út 209

19. Út 214

20. Út 219/3

21. Út 220/22

22. Út 220/24

23. Út 221/1

24. Út 221/2

25. Út 221/3

26. Út 221/4

27. Út 221/5

28. Út 221/9

29. Út 221/12

30. Út 302/21

31. Út 313

32. Tér 314/12

33. Beépítetlen terület 316/3

34. Vízmű 316/4

35. Út 318

36. Út 320/4

37. Temető 321

38. Út 329

39. Út 337

40. Út 343/3

41. Út 343/6

42. beépítetlen terület 358/6

43. Út 359

44. Járda 360

45. Közterület 361

46. Út 369

47. Út 384

48. Út 385/11

49. Árok 390

50. Árok 416

51. Út 417

52. Árok 456

53. Közterület 457

54. Út 472

55. Út 499

56. Árok 554

57. Árok 583/2

58. Út 606

59. Út 615

60. Út 616

61. Út 617

62. Út 623

63. Út 649

64. Út 657

65. Út 666

66. Folyó 2101

67. Út 2428

68. Folyó 2447

69. Út 2448

70. Út 2454

71. Út 2460

72. Út 2463

73. Út 2464

74. Út 2478

75. Út 2481

76. Út 2487

77. Út 2495

78. Folyó 2496

79. Út 2497

80. Út 2513/4

81. Út 2513/9

82. Út 2513/16

83. Út 2513/21

84. Út 2513/25

85. Út 2513/30

86. Út 2515/5

87. Út 2520

88. Árok 2521

89. Út 2531

90. Árok 2532

91. Árok 2539

92. Út 2547/2

93. Út 2548

94. Út 2551

95. Út 2706

96. Út és vízfolyás 2729

97. Út 2732/4

98. Folyó 2734

99. Árok 2826

100. Út 2832

101. Árok 2836

102. Út 2837

103. Folyó 2840

104. Út 2841/6

105. Út 2842/8

106. Árok 2847

107. Út 2848/8

108. Út 2851/2

109. Folyó 3109

110. Folyó 3209

111. Út 3212

112. Út 3231

113. Folyó 3240

114. Út 3241

115. Út 3244/5

116. Út 3249

117. Út 3250

118. Út 3252

119. Út 3258/2

120. Közterület 3261/4

121. Út 3264/5

122. Út 3269

123. Út 3272

124. Út 3276

125. Út 3277

126. Út 3278

127. Út 3279

128. Út 04

129. Út 012

130. Út 016/1

131. Út 016/2

132. Út 018

133. Árok 020

134. Út 022

135. Út 024

136. Út 026

137. Árok 028

138. Út 032

139. Folyó 033

140. Út 034/2

141. Út 035

142. Út 037

143. Út 039/6

144. Árok 054

145. Folyó 069

146. Árok 071

147. Út 072

148. Út 074

149. Út 076

150. Folyó 079

151. Út 080

152. Árok 081

153. Út 082

154. Árok 083

155. Folyó 084

156. Út 085

157. Út 087

158. Árok 089/4

159. Árok 097

160. Árok 098

161. Út 099/6

162. Út 099/8

163. Út 0101

164. Árok 0103

165. Út 104/1

166. Út 0105/2

167. Út 0107

168. Út 0109

169. Árok 0111/2

170. Út 0113

171. Út 0115

172. Út 0117

173. Út 0120/2

174. Út 0125/17

175. Út 0126/1

176. Út 0128

177. Út 0129/1

178. Út 0129/3

179. Út 0129/19

180. Útmenti zöld terület 0130/10

181. Árok 0134/1

182. Árok 0134/3

183. Árok 0138/2

184. Út 0139/2

185. Árok 0145

186. Árok 0146/2

187. Út 0147/3

188. Út 0148/2

189. Út 0149/3

190. Út 0151

191. Út 0153

192. Árok 0154

193. Árok 0155/7

194. Folyó 0156

195. Út 0159

196. Út 0162

197. Út 0165/2

198. Út 0188

199. Út 0189/2

200. Út 0217

201. Út 0219/1

202. Út 0219/3

203. Út 0241

204. Út 0243

205. Út 0246

206. Út 0270

207. Út 0278/5

208. Út 0278/6

209. Árok 0311

210. Út 0278/5

211. Út 0278/6

212. Árok 0311

213. Árok 0312

214. Árok 0313

215. Út 0315

216. Út 0316/55

217. Út 0316/56

218. Út 0316/57

219. Közút 0316/61

220. Út 2842/8

221. Árok 2847

222. Út 2848/8

223. Út 2851/2

224. Folyó 3109

225. Folyó 3209

226. Út 3212

227. Út 3231

228. Folyó 3240

229. Út 3241

230. Út 3244/5

231. Út 3249

232. Út 3250

233. Út 3252

234. Út 3258/2

235. Közterület 3261/4

236. Út 3264/5

237. Út 3269

238. Út 3272

239. Út 3276

240. Út 3277

241. Út 3278

242. Út 3279

243. Út 04

244. Út 012

245. Út 016/1

246. Út 016/2

247. Út 018

248. Árok 020

249. Út 022

250. Út 024

251. Út 026

252. Árok 028

253. Út 032

254. Folyó 033

255. Út 034/2

256. Út 035

257. Út 037

258. Út 039/6

259. Árok 054

260. Folyó 069

261. Árok 071

262. Út 072

263. Út 074

264. Út 076

265. Folyó 079

266. Út 080

267. Árok 081

268. Út 082

269. Árok 083

270. Folyó 084

271. Út 085

272. Út 087

273. Árok 089/4

274. Árok 097

275. Árok 098

276. Út 099/6

277. Út 099/8

278. Út 0101

279. Árok 0103

280. Út 104/1

281. Út 0105/2

282. Út 0107

283. Út 0109

284. Árok 0111/2

285. Út 0113

286. Út 0115

287. Út 0117

288. Út 0120/2

289. Út 0125/17

290. Út 0126/1

291. Út 0128

292. Út 0129/1

293. Út 0129/3

294. Út 0129/19

295. Útmenti zöld terület 0130/10

296. Árok 0134/1

297. Árok 0134/3

298. Árok 0138/2

299. Út 0139/2

300. Árok 0145

301. Árok 0146/2

302. Út 0147/3

303. Út 0148/2

304. Út 0149/3

305. Út 0151

306. Út 0153

307. Árok 0154

308. Árok 0155/7

309. Folyó 0156

310. Út 0159

311. Út 0162

312. Út 0165/2

313. Út 0188

314. Út 0189/2

315. Út 0217

316. Út 0219/1

317. Út 0219/3

318. Út 0241

319. Út 0243

320. Út 0246

321. Szennyvízátemelő 0248/66

322. Út 0270

323. Út 0278/5

324. Út 0278/6

325. Árok 0311

326. Árok 0312

327. Árok 0313

328. Út 0315

329. Út 0316/55

330. Út 0316/56

331. Út 0316/57

2. melléklet4

A 4/2013. (IV. 12.) önkormányzati rendelethez az önkormányzat törzsvagyonába tartozó korlátozottan forgalomképes vagyontárgyakról
Megnevezés Hrsz.

1. Községháza, udvar 1/3

2. Tornacsarnok, sportöltöző, tekepálya, külső vizesblokk és udvar 1/4

3. Kultúrház 112

4. Iskola 471

5. Iskola 488

6. Közterület 489/2

7. Orvosi rendelő 491

8. Vízműtelep, út 031/29

9. Távbeszélő központ 0100/1

10. Út 2547/1

3. melléklet5

A 4/2013. (IV.12.) önkormányzati rendelethez az önkormányzat vagyonához tartozó üzleti vagyontárgyakról
Megnevezés, Hrsz.

1. Anyagbánya 53

2. Beépítetlen terület 81

3. Beépítetlen terület 358/6

4. Lakóház 572

5. Beépítetlen terület 619/2

6. Beépítetlen terület 620

7. Legelő 2227

8. Szántó 2359/2

9. Legelő 2429

10. Legelő 2435

11. Legelő 2436

12. Erdő 2440

13. Kert 2471/2

14. Kert, szőlő 2622

15. Szántó 2635

16. Szántó 2637

17. Kert 2638/1

18. Kert, szőlő 2638/2

19. Kert 2641

20. Kert 2642

21. Legelő 2705

22. Legelő 2823

23. Legelő 2827

24. Legelő 2833

25. Legelő 2834

26. Legelő 2835

27. Legelő 2842/7

28. Legelő 2842/9

29. Kert 2848/10

30. Kert 2848/12

31. Kert 2848/13

32. Legelő 2854

33. Legelő 3015/3

34. Erdő 3242

35. Erdő 3255

36. Agyaggödör 025/1

37. Legelő 031/21

38. Legelő és erdő 062/2

39. Legelő 096

40. Legelő 0130/7

41. Udvar 0247/2

42. Szántó 0296/2

43. Tér 314/8

1

A bevezető a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Csór Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (IV.30) önkormányzati rendelete iktatta be.

3

Módosította Csór Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2019. (III.29.) rendelete. Az 1. melléklet a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

Módosította Csór Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(IX.10) rendelete A 2. melléklet a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Módosította Csór Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2019.(III.29.) rendelete A 3. melléklet a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Csór Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 22.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.