Közterületek használatáról

Taktaszada Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

Hatályos: 2013. 09. 14

Közterületek használatáról

Taktaszada Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2013. (IX.13.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról

2013.09.14.

Taktaszada Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdés és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) és (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A filmforgatási célú közterület-használattal összefüggő , a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvényben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.

(2) A közterület filmforgatási célú használatáért forgatási helyszín esetén 200,-Ft/m2/ nap, technikai kiszolgálás esetén 150,-Ft/m2/nap, stáb parkolása esetén 100,-Ft/m2/nap közterület-használati díjat kell fizetni.

(3) A közterület-használati díjkedvezmény 50 % -os mértékű a kizárólag közérdekű célokat szolgáló (különösen: oktatási, tudományos vagy ismeretterjesztő témájú, vagy filmművészeti állami felsőoktatási képzés keretében készülő) filmalkotások forgatása esetén.

2. § (1) A filmforgatási célú használat során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

(2) A filmforgatási célú használat időtartama nem haladhatja meg a 30 napot, mely indokolt esetben legfeljebb két alkalommal meghosszabbítható.

(3) A filmforgatási célú közterület-használat naponta 7,00 és 21,00 óra közötti időtartamra vonatkozhat, különösen indokolt esetben ettől eltérő időpont is engedélyezhető.

3. § (1) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható események esetén az akadály elhárulása után azonnal, de legkésőbb 5 napon belül a közterület-használatot újra biztosítani kell.

(2) A rendkívüli természeti események esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően azonnal, de legkésőbb 5 napon belül a közterület-használatot újra biztosítani kell.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.