Cserépfalu Községi Önkormányzat Képviselő-tesütletének 17/2014(XII.16..) önkormányzati rendelete

Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2011.(IV.27.) ÖK. rendelet módosítása

Hatályos: 2014. 12. 17- 2022. 08. 31

Cserépfalu Községi Önkormányzat Képviselő-tesütletének 17/2014(XII.16..) önkormányzati rendelete

Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2011.(IV.27.) ÖK. rendelet módosítása1

2014.12.17.

Cserépfalu Község Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (továbbiakban Mötv.) 43. § (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján Cserépfalu Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2011. (IV. 27.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban SZMSZ) módosítására az alábbi rendeletet alkotja.

1. §

1. Az SZMSZ 2. sz. melléklete az alábbi feladatkörökkel egészül ki.
Kulturális, Sport és Településfejlesztési Bizottság feladat- és hatáskörei
1. A művelődéssel, , sporttal kapcsolatos érdekek feltárása. Közreműködés a helyi közművelődési, és sport feladat kidolgozásában
2. Közreműködik a közművelődés helyi feltételeinek tervezésében, hosszú távú koncepciójának kialakításában, a közművelődés és kulturális igények feltárásában, testvérvárosi és egyéb külkapcsolatainak alakításában,
3. a képviselő-testület, közművelődésre, helyi sajtóra, sportra, nemzetközi kapcsolatokra vonatkozó előterjesztések, határozati javaslatok elkészítésében,.
4. Véleményezi az önkormányzat közművelődési, közgyűjteményi intézményeinek szervezeti és működési szabályzatát, éves munkaterveit.
5. Felügyeli a „Cserépiek Újságja” önkormányzati tulajdonú időszaki lap pártatlanságát, működését, eltérés esetén eljárást kezdeményez a képviselő-testületnél.
6. Véleményezi a társadalmi szervezetek részére nyújtott önkormányzati támogatás felhasználásáról szóló beszámolókat.
7. Javaslatokat dolgoz ki a közművelődési és sport intézmények működtetésére, valamint a szervezeti és működési szabályzatának jóváhagyására.
8. Aktívan közreműködik a nemzetközi partnerkapcsolatok fejlesztésében, újak kialakításában.
9. Aktívan részt vesz a községi idegenforgalmi rendezvények szervezésében, végrehajtásában, az idegenforgalmi stratégia előzetes kialakításában.
10. Szervezi és támogatja a közösségi kulturális hagyományok és értékek ápolását, a művelődésre, társas életre szerveződő közösségek tevékenységét, a lakosság életmódja javítását szolgáló kulturális célok magvalósítását.
Azon előterjesztések köre, amelyek a Bizottság véleményezésével nyújthatók be
1. A közművelődési, köznevelési intézmények alapítása, megszüntetése, átszervezése, feladatának megváltoztatása.
2. A közművelődési, közgyűjteményi és művészeti tevékenységgel kapcsolatos helyi irányítási, ellenőrzési, fenntartási és működtetési feladatokkal kapcsolatos előterjesztések.
3. Az önkormányzat gazdasági programja.
4. Megállapodás külföldi önkormányzattal való kulturális, köznevelési és sport együttműködésről.
5. A köznevelési tevékenységgel, valamint a sporttal kapcsolatos helyi irányítási, ellenőrzési, fenntartási és működtetési feladatokkal kapcsolatos előterjesztések.
6. Az önkormányzat által kiírt közművelődési, köznevelési intézményvezetői állások pályázati feltételeinek meghatározása, a benyújtott pályázatok véleményezése.
7. Művészeti alkotás önkormányzati tulajdonban lévő épületen, közterületen való elhelyezésére, áthelyezésére, felújítására, lebontására vonatkozó előterjesztéseket - az önkormányzat által fenntartott művelődési intézmény tevékenységét - az intézmény nem kulturális célú - éven túli - igénybevételéhez való hozzájárulás megadására vonatkozó előterjesztések
8. Az utca, településrész és intézmény név megállapítására vagy megváltoztatására irányuló javaslatok
Településfejlesztési feladatait illetően
1.Településfejlesztéssel összefüggő pályázatok figyelemmel kísérése, javaslattétel Képviselő-testület elé
2. A település tárgyi, művi környezetének és esztétikai arculatának formálásában való kezdeményezés, és felvállalása (fásítás, utcatakarítás, játszótér karbantartás stb.)
3. A költségvetésben fejlesztési céllal meghatározott feladatok végrehajtásában való részvétel
4. A településfejlesztési stratégiák kimunkálása, úgymint infrastrukturális fejlesztés, távlati elképzelések, rendezési tervek stb. készítésének kezdeményezése, koordinálása,
5.A település fejlesztésével összefüggésbe hozható szakanyagok, ötletek, lehetőségek felkutatása, Képviselő-testület elé történő terjesztésre való előkészítés.
A Bizottság kapcsolatot tart
1. Az önkormányzat nevelési, közművelődési és sport intézményeivel, pályázati irodákkal
2. A kulturális hagyományok és értékek ápolása érdekében a művelődésre, társas életre szerveződő közösségekkel a lakosság művészeti kezdeményezéseivel, önszerveződő közösségeivel.

2. §

1. A módosításokkal nem érintett SZMSZ rendelkezései továbbra is hatályban maradnak
(2) Ezen rendelet 2014. december 17-én lép hatályba
Cserépfalu, 2014. december 16.
Csendes Péter Farmosi Zoltán
polgármester jegyző
1

Az önkormányzati rendeletet Cserépfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022.(VIII.31.) önkormányzati rendelet 1.§-a hatályon kívül helyezte 2022.IX.01.