Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 38/2014 (XII.19.) önkormányzati rendelete

a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 35/2013. (X.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 12. 20- 2014. 12. 21

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 38/2014 (XII.19.) önkormányzati rendelete

a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 35/2013. (X.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

2014.12.20.

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 94/A. § (1a) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 8. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2011. (III.16.) önkormányzati rendelet 42. § (2) bekezdésében, valamint 1. melléklet 1.1.1. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megszegésének jogkövetkezményeiről szóló 35/2013. (X.1.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A közösségi együttélés alapvető szabályaiba ütköző magatartást követ el, aki a tulajdonában vagy használatában lévő ingatlanról a közterületre kihajló – és ezáltal a közlekedésbiztonságot, vagyonbiztonságot veszélyeztető – növények gallyazását nem végzi el.”

2. § A rendelet 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. § A közösségi együttélés alapvető szabályaiba ütköző cselekményt követ el és természetes személy esetében kettőszázezer forintig, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetében nyolcszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható az ingatlantulajdonos vagy az ingatlant más címen használó, aki belterületi ingatlanának rendezett, tiszta állapotban tartásáról, illetve nem mezőgazdasági hasznosítású belterületi ingatlanának parlagfüvön kívüli, egyéb gyomok tekintetében történő gyommentesítéséről nem gondoskodik.”

3. § A rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A közösségi együttélés alapvető szabályaiba ütköző magatartást követ el, aki a közterület-használati engedélyét a közterület használatkor nem tartja magánál, a közterület-foglalási engedélyben előírt feltételeket nem tartja be, személy-, vagy áruszállítás állomáshelyének használatára jogosító közterület-használati engedélyének meglétét, díja befizetésének igazolását gépjárműve szélvédője mögött nem helyezi el és ezzel az ellenőrzést akadályozza.”

4. § A rendelet 10. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) nem éghető, háztartásinak nem tekinthető hulladékot, nagyobb tárgyakat az épület közös használatú helyiségeiben, területein tárol, azok elszállításáról nem gondoskodik,”

5. § A rendelet 13. § (5) bekezdésében a „30 napon” szövegrész helyébe „60 napon” belül szöveg lép.

6. § Hatályát veszti a rendelet 3. § (1) bekezdés b) pontja, 9. §-a, 10. § (11) bekezdése, 11. § (1) bekezdésének a)-b) pontja.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.