Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (II.28.) önkormányzati rendelete

az Esélyegyenlőségi Program keretében biztosított támogatásokról

Hatályos: 2024. 03. 01

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (II.28.) önkormányzati rendelete

az Esélyegyenlőségi Program keretében biztosított támogatásokról

2024.03.01.

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el1:

1. A rendelet hatálya

1. §2 A rendelet hatálya kiterjed azon - a 3. § (1) bekezdésében és 5. § (1) bekezdésében meghatározott életkorú - diákra, aki

a) a vizsga letételét megelőző legalább 12 hónapja folyamatosan Budapest Főváros VI. kerület Terézváros közigazgatási területén bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel és

b) közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán, aktív tanulói illetve hallgatói jogviszonnyal rendelkezik (a továbbiakban: Tanuló).

1/A. §3 A rendelet hatálya a 4/A. alcímben szabályozott támogatási forma tekintetében kiterjed

a) a 10/A. § (1) bekezdés a) pontja esetén a pályázat benyújtását megelőzően legalább 12 hónapja folyamatosan kerületi lakóhellyel rendelkező személyre, valamint

b) a 10/A. § (1) bekezdés b) pontja esetén azon, a pályázat benyújtása időpontjában kerületi lakcímmel rendelkező gyermekre, akinek a pályázatot benyújtó törvényes képviselője a pályázat benyújtását megelőzően legalább 12 hónapja folyamatosan kerületi lakóhellyel rendelkezik.

1/B. §4 A rendelet hatálya a 4/B. alcímben szabályozott támogatási forma tekintetében kiterjed a kerületi lakcímmel rendelkező személyekre.

1/C. §5 A rendelet hatálya a 4/C. alcímben szabályozott támogatási forma tekintetében kiterjed

a) a VI. kerületi lakóhellyel - egyidejűleg egyéb településen tartózkodási hellyel nem - rendelkező vagy

b) a VI. kerületben tartózkodási hellyel rendelkező,

c) életévét betöltött, a tárgyévben legfeljebb 26. életévét betöltő, alap- vagy középfokú oktatási intézményben nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató tanulókra, továbbá felsőoktatási intézményben nappali képzésben részt vevő hallgatókra, akik a budapesti helyi menetrend szerinti közösségi közlekedési személyszállítást már nem vehetik igénybe díjmentesen.

2. Esélyegyenlőségi Program keretében, a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez és a kerékpáros közlekedéshez nyújtott támogatások6

2. §7 (1) Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat) annak érdekében, hogy a terézvárosi illetőségű diákok számára társadalmi és szociális helyzettől függetlenül elérhetővé tegye a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, a képzés költségeihez - támogatás biztosításával - hozzájárul.

(2) Az Önkormányzat a diákok egészséges életmódra nevelése és a légszennyezettség csökkentése érdekében támogatja a Tanulók kerékpáros közlekedését.

3. § (1)8 „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez támogatás annak az 1. §-ban megjelölt Tanulónak adható, aki az elméleti képzés megkezdése napján a 17. életévét betöltötte vagy annak betöltéséig kevesebb, mint 6 hónap hiányzott, továbbá a jogosítvány megszerzésének napján a 20. életévét nem töltötte be.

(2)9 A kerékpáros közlekedéshez nyújtott támogatás annak az 1. §-ban megjelölt Tanulónak adható, aki a pályázat benyújtásakor a 14. életévét betöltötte.”

3. Nyelvvizsga megszerzéséhez nyújtott támogatás

4. § Az Önkormányzat annak érdekében, hogy a terézvárosi illetőségű diákokat ösztönözze az idegen nyelv tanulására és nyelvvizsga letételére, az első államilag elismert nyelvvizsga megszerzését anyagilag támogatja.

5. § (1)10 A támogatás a vizsgatétel naptári évében 14. életévét betöltött, a vizsga napján 35. életévét be nem töltött Tanulónak adható.

(2)11 A támogatás az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjához nyújtott támogatásról szóló 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendeletszerinti első sikeres komplex nyelvvizsga megszerzésének támogatásához (nyelvtanfolyam díja, tankönyv, szótár, stb.) adható.

4. Eljárási rendelkezések

6. §12 hk.

7. §13 (1) A Tanuló, illetve törvényes képviselője a jogosítvány megszerzését követő 90 napon belül - erre a célra rendszeresített nyomtatványon - kérelmet nyújthat be az Önkormányzat által nyújtott támogatás igénybevételére.

(2)14 A Tanuló, illetve törvényes képviselője köteles igazolni az önkormányzati támogatás igénybevételének jogosultságát (személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány és lakcímkártya bemutatása, a tanfolyam kezdési időpontjára vonatkozó igazolás, valamint - a tanköteles Tanuló kivételével - a tanulói, illetve hallgatói jogviszony-igazolás csatolása).

(3) A kérelem benyújtásával egyidejűleg be kell mutatni a megszerzett jogosítványt.

(4) Az (1) bekezdésben meghatározott határidő jogvesztő.

7/A. §15 (1)16 Kerékpáros közlekedéshez nyújtott támogatás pályázati eljárás alapján nyújtható. A pályázatot a Tanuló, illetve törvényes képviselője az erre a célra rendszeresített adatlapon nyújthatja be a támogatás igénybevétele jogosultságának (személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány és lakcímkártya bemutatása, valamint - a tanköteles Tanuló kivételével - a tanulói, illetve hallgatói jogviszony-igazolás csatolása) egyidejű igazolása mellett.

(2) A pályázat kiírásáról a Környezetvédelmi és Településképi Bizottság dönt.

(3) A benyújtott pályázatokról a Környezetvédelmi és Településképi Bizottság dönt a pályázatok benyújtására előírt határidő lejártát követő első ülésén.

(4) Hiánypótlásra egy alkalommal, a pályázati határidő lejártáig van lehetőség.

(5) A pályázatok elbírálása érkezési sorrendben történik, az Önkormányzat éves költségvetésében biztosított fedezet mértékéig.

(6) A pályázat eredményéről a Humánszolgáltatási Főosztály értesíti a pályázót.

(7)17 Pozitív elbírálás esetén az Önkormányzat a Tanulóval, illetve törvényes képviselőjével - a (8)-(11) bekezdésben foglalt feltételeket is rögzítő - támogatási megállapodást köt.

(8)18 A támogatás folyósításának feltétele, hogy a pályázat eredményéről szóló döntést követő hat hónapos jogvesztő határidőn belül

a) a Tanuló eredményesen vegyen részt az Önkormányzat által meghatározott, ingyenes közúti közlekedési elméleti, városi közlekedés gyakorlati és az elsősegély-nyújtási ismereteket nyújtó elméleti és gyakorlati képzéseken,

b) a kerékpár megvásárlását igazoló számlát nyújtsa be,

c) a kerékpárt a vonatkozó országos adatbázisba regisztrálja, valamint

d) a kerékpárra felelősségbiztosítást kössön.

(9)19 A (8) bekezdés a) pontjától eltérően, amennyiben a Tanuló megszerzi a „B” kategóriás vezetői engedélyt, a kerékpáros közlekedéshez nyújtott támogatás igénybevételéhez kizárólag a gyakorlati kerékpáros közlekedési ismereteket nyújtó oktatáson kötelező részt vennie.

(10)20 A kerékpár megvásárlását igazoló számla nem kerülhet korábban kiállításra, mint a pályázat benyújtását megelőző harmincadik nap, továbbá kizárólag egy Tanuló támogatásához használható fel. A számla felülbélyegzést követően a Tanuló, illetve törvényes képviselője részére visszaadásra kerül.

(11)21 A támogatás elektromos eszköz beszerzésére nem használható fel.

7/B. §22 (1) A kerékpáros közlekedés támogatása utófinanszírozás formájában történik, összege 70.000.-Ft. A kerékpár országos adatbázisba történő regisztrálása díját az Önkormányzat utólag átvállalja.

(2) A kerékpár tulajdonjoga, illetve használati joga a támogatási megállapodás aláírásától számított 2 évig nem ruházható át, valamint támogatott az önkormányzati támogatást igazoló matricát a kerékpáron köteles elhelyezni.

(3) A (2) bekezdésben foglaltak teljesülését az Önkormányzat ellenőrizheti és - a (4) bekezdésben foglaltak kivételével - amennyiben eltérést tapasztal, támogatott köteles a támogatás összegét 30 napon belül az Önkormányzat részére visszafizetni. (4) Amennyiben a kerékpár olyan okból kerül ki támogatott használatából, amellyel összefüggésben rendőrségi feljelentés tételére kerül sor, e körülményről támogatott az Önkormányzatot, valamint a biztosítót haladéktalanul értesíteni köteles.

8. § (1)23 Az Önkormányzat Képviselő-testülete az Esélyegyenlőségi Program keretében biztosított „B” kategóriás vezetői engedély megszerzése támogatásának költségvetési fedezetét az éves költségvetési rendelet céltartalékai között külön soron tervezi meg. A támogatás mértéke tanulónként 50.000.-Ft.

(2)24 A „B” kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez nyújtott támogatásra való jogosultságról a polgármester dönt.

(3)25 A kerékpáros közlekedéshez nyújtott támogatás költségvetési fedezetét az Önkormányzat Képviselő-testülete az éves költségvetési rendelet céltartalékai között, „B” kategóriás vezetői engedély megszerzése támogatásának során tervezi meg.

9. § (1)26 A nyelvvizsga megszerzéséhez nyújtott támogatás a Tanuló, illetve törvényes képviselője kérelmére adható, amelyet az erre a célra rendszeresített nyomtatványon kell benyújtani.

(2)27 A támogatás iránti kérelem a komplex nyelvtudást igazoló vizsgabizonyítvány, részvizsgák esetén a később kiadott vizsgabizonyítvány kiállításának napját követő 90 napon belül nyújtható be. E határidő jogvesztő.

(3)28 A kérelem benyújtásakor igazolni kell az 1. §-ban szereplő jogosultságot (személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány, lakcímkártya bemutatása).

(4)29 A kérelemhez csatolni kell a tanulói vagy hallgatói jogviszony igazolását.

(5)30 A kérelem benyújtásával egyidejűleg be kell mutatni a támogatni kért költségről (tanfolyami díj, tankönyv, szótár) szóló számviteli bizonylatot, amelyre a Humánszolgáltatási Főosztály munkatársa felvezeti a támogatás tényét és fénymásolatot készít.

10. §31 (1) Az Önkormányzat Képviselő-testülete az Esélyegyenlőségi Program keretében biztosított első államilag elismert komplex nyelvvizsga megszerzése támogatásának költségvetési fedezetét az éves költségvetési rendelet céltartalékai között külön soron tervezi meg. A támogatás mértéke tanulónként 20.000.-Ft, de legfeljebb a felmerült költségek számviteli bizonylattal igazolt díja.

(2) A nyelvvizsga megszerzéséhez nyújtott támogatásra való jogosultságról a polgármester dönt.

4/A. Szemüveg vásárlásához nyújtott önkormányzati támogatás32

10/A. §33 (1)34 Az Önkormányzat szemüveg vásárlásához - pályázati úton - támogatást biztosít a rendelet hatálya alá tartozó,

a) 62. életévét betöltött, vagy nyugellátásban, illetve egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátásban részesülő személynek, amennyiben családjában az egy főre jutó havi jövedelem nagysága a 135.000.-Ft-ot, egyedülálló esetén a 165.000.-Ft-ot nem haladja meg, valamint

b) 0-16 év közötti gyermeknek, amennyiben a szemüveghasználat orvosilag javasolt és a gyermek családjában az egy főre jutó havi jövedelem nagysága a 135.000.-Ft-ot - amennyiben a gyermeket egyedülálló szülő vagy más törvényes képviselő neveli, a 165.000.-Ft-ot - nem haladja meg.

(2) Az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott személynek támogatás egy darab belépő-kategóriás, kifejezetten idős embereknek ajánlott, klasszikus szemüvegkeretre, valamint egy pár egy fókuszú, karcmentesített, tükröződés-mentesített, vékonyított, -7,50 - +6,00 dioptriák közötti (2,00 cyl–ig) szemüveglencsére adható.

(3)35 A támogatás mértéke az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott személynek - az Önkormányzat éves költségvetési rendeletében foglaltak figyelembevétele mellett - a pályázati kiírásban meghatározott összeg, amely a szemüvegvásárlás teljes összege (szemüvegkerettel, szemüveg-lencsékkel, tokkal, törlőkendővel, szemüveg-beállítással, szaktanácsadással, egyéb munkadíjjal, kiszállás költségével). Az összeg a vásárlást és átadást igazoló számla benyújtását követően kerül kiutalásra.

(4)36 Az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott gyermek esetében a támogatás összege - az Önkormányzat éves költségvetési rendeletében foglaltak figyelembevétele mellett - a pályázati kiírásban meghatározott összeg, amely szemüveg vásárlására fordítható (szemüvegkeret és szemüveglencse). Az összeg a vásárlást és átadást igazoló számla benyújtását követően kerül kiutalásra.

10/B. § (1) A szemüveg vásárlásához nyújtott támogatás igénybevételéhez a pályázatot Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Polgármestere írja ki.

(2)37 Pályázat a pályázati kiírásban meghatározott napig nyújtható be, az első száz fő pályázatának befogadására kerül sor. A többi pályázat beérkezési sorrendben várólistára kerül.

(3) Az a pályázat, amely nem felel meg a kiírásnak, elutasításra kerül, hiánypótlásra nincs mód. Az elutasításra került pályázat helyére a várólistáról kerül fel pályázat.

(4)38 Szemüveg vásárlása iránti pályázat az erre a célra rendszeresített adatlapon nyújtható be a támogatás igénybevétele jogosultságának egyidejű igazolása mellett (személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatása, valamint lakcímkártya-másolat, jövedelemigazolás, gyermekek esetében fél évnél nem régebbi orvosi szakvélemény és javaslat, egyedülálló szülő esetén egyedülállóság tényére vonatkozó nyilatkozat benyújtása).

(5)39 .A benyújtott pályázatokról a Humán Bizottság dönt.

(6)40 A 10/A. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott személy esetében a Humán Bizottság pozitív elbírálása esetén a támogatás feltétele, hogy a nyertes pályázó az értesítést követően vegyen részt az Önkormányzat által meghatározott optikai vizsgálaton.

4/B.41 Állatok ivartalanításának, oltásainak, valamint szívféreg tesztjének és bélsárvizsgálatának önkormányzati támogatása

10/C. § (1)42 Az Önkormányzat az állatok ivartalanításának és oltásainak, valamint szívféreg tesztjének és bélsárvizsgálatának támogatásával hozzá kíván járulni a kerületben élő állatok jóllétéhez, egészségi állapotának javításához.

(2)43 Az Önkormányzat a kedvtelésből tartott - kutyák esetén transzponderrel ellátott, ebösszeírásban szereplő - állatok ivartalanítására és veszettség elleni, illetve kombinált oltásaira, valamint szívféreg tesztjére és bélsárvizsgálatára - a költségek teljes összegére, a keretösszeg erejéig - támogatást biztosít a terézvárosi lakcímmel rendelkező azon tulajdonosok számára, akik

a) öregségi nyugdíjban vagy rokkantsági ellátásban részesülnek vagy

b) az igénylést megelőző egy évben eseti vagy lakhatási támogatásban részesültek vagy

c) gyermekeiket egyedül nevelik vagy

d) gyermeke számára rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság került megállapításra.

e)44 segítő kutyák gazdái.

(3)45 A kerületi lakcímmel rendelkező, (2) bekezdés alá nem tartozó személy az állat ivartalanítása és veszettség elleni, illetve kombinált oltásai, valamint szívféreg tesztje és bélsárvizsgálata költségének önkormányzat általi átvállalására 50%-ban, a keretösszegből a (2) bekezdés alá tartozó személyek által fel nem használt összeg erejéig jogosult jelentkezési sorrendben.

(4)46 Az állatok ivartalanításának és oltásainak, valamint szívféreg tesztjének és bélsárvizsgálatának önkormányzati támogatása az önkormányzattal e feladatok ellátására szerződött állatorvosi rendelőkben vehető igénybe a jogosultságot igazoló alábbi iratok bemutatása mellett:

a) a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által - a tárgyév elején - kiküldött, az öregségi nyugdíj, illetve a rokkantsági ellátás tárgyévi összegét rögzítő tájékoztató levél, nyugdíjas igazolvány vagy nyugdíjas utazási igazolvány,

b) eseti, illetve lakhatási támogatást megállapító, egy éven belül kiállított határozat,

c) a Magyar Államkincstár által kiadott igazolás arról a körülményről, amely szerint a szülő gyermekét egyedül neveli,

d) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot megállapító határozat.

e)47 segítő kutyák gazdái számára kiállított tanúsítvány.

(5)48 Az állatok ivartalanításának és oltásainak, valamint szívféreg tesztjének és bélsárvizsgálatának önkormányzati támogatására való jogosultságot és a kezelésben részesülő állat állapotát az állatorvos ellenőrzi és vezeti a (3) bekezdés szerinti jogosultak listáját.

(6) A támogatás költségeinek pénzügyi fedezetét a Képviselő-testület az éves költségvetési rendeletben külön előirányzatban megjelölt összeg elkülönítésével biztosítja. Támogatás a keretösszeg erejéig biztosítható, a jelentkezés sorrendjében.

(7)49 Az állatok ivartalanításának és oltásainak, valamint szívféreg tesztjének és bélsárvizsgálatának önkormányzati támogatásának igénybevételére a 2021. évben június 1. és november 15. napja között, a támogatás bevezetését követő évtől az Önkormányzat kommunikációs felületein meghirdetett időszakban - legfeljebb a keretösszeg kimerüléséig - lehet jelentkezni.

4/C.50 Tanulók szemeszter-bérletéhez nyújtott támogatás (közoktatásban tanulók szemeszterre szóló Budapest-bérlethez történő hozzájutásának támogatása)

10/D. §51 (1)52 Az Önkormányzat a budapesti helyi tömegközlekedési eszközök igénybevételéhez szemeszterre szóló bérlettámogatást nyújt

a) a VI. kerületi lakóhellyel - egyidejűleg egyéb településen tartózkodási hellyel nem - rendelkező vagy

b) a VI. kerületben tartózkodási hellyel rendelkező,

c) életévét betöltött, a tárgyévben legfeljebb 26. életévét betöltő, alap- vagy középfokú oktatási intézményben nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató tanulókra, továbbá felsőoktatási intézményben nappali képzésben részt vevő hallgatókra, akik a budapesti helyi menetrend szerinti közösségi közlekedési személyszállítást már nem vehetik igénybe díjmentesen.

(2)53 A támogatásra való jogosultságot a személyi adat- és lakcímnyilvántartásban szereplő adatok alapján a polgármester állapítja meg a tanulónak, amennyiben - tanköteles gyermek kivételével - az (1) bekezdésben foglalt feltétel meglétét érvényes diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás bemutatásával alátámasztja. Annak a tanévnek a végéig, amelyben a tanuló a tizenhatodik életévét betölti, a tanulói jogviszony igazolása nem szükséges.

(3) A támogatásra való jogosultság a tanulmányi félévre, szemeszterre kerül megállapításra (a tavaszi szemeszterre február 1-jétől június 30-áig, az őszi szemeszterre szeptember 1-jétől a következő év január 31-éig).

(4) A támogatás összege a „Szemeszterre szóló Budapest-bérlet közoktatásban tanulóknak” elnevezésű közlekedési bérlet (a továbbiakban: szemeszter-bérlet) mindenkori vételárának megfelelő összeg. A szemeszter-bérlet ellenértékét a jogosultak természetben, utalvány formájában kapják meg.

(5)54 Az utalvány a Terézvárosi Polgármesteri Hivatalban vehető át (a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány, lakcímkártya, továbbá - tanköteles gyermek kivételével - érvényes diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás egyidejű bemutatása mellett) és a kijelölt BKK-ügyfélszolgálaton váltható be.

(6) Az utalvány érvényességi idején belül használható fel, vissza nem váltható.

4/D.55 Ortopédiai cipő és talpbetét vásárlásához nyújtott önkormányzati támogatás

10/E. § (1)56 Az Önkormányzat ortopédiai cipő és talpbetét vásárlásához - pályázati úton - támogatást biztosít a rendelet hatálya alá tartozó, 62. életévét betöltött, vagy nyugellátásban, illetve egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátásban részesülő személynek, amennyiben családjában az egy főre jutó havi jövedelem nagysága a 135.000.-Ft-ot, egyedülálló esetén a 165.000.-Ft-ot nem haladja meg.

(2) A támogatás egy pár ortopédiai cipőre és talpbetétre adható, kifejezetten idős emberek részére, szakvizsgálattal, tanácsadással.

(3)57 A támogatás mértéke - az Önkormányzat éves költségvetési rendeletében foglaltak figyelembevétele mellett - a pályázati kiírásban meghatározott összeg, amely az ortopédiai cipő és talpbetét teljes összege (szaktanácsadással, egyéb munkadíjjal, kiszállás költségével). Az összeg a vásárlást és átadást igazoló számla benyújtását követően kerül kiutalásra.

10/F. § (1) Az ortopédiai cipő és talpbetét vásárlásához nyújtott támogatás igénybevételéhez a pályázatot Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Polgármestere írja ki.

(2)58 Pályázat a pályázati kiírásban meghatározott napig nyújtható be, az első száz fő pályázatának befogadására kerül sor. A többi pályázat beérkezési sorrendben várólistára kerül.

(3) Az a pályázat, amely nem felel meg a kiírásnak, elutasításra kerül, hiánypótlásra nincs mód. Az elutasításra került pályázat helyére a várólistáról kerül fel pályázat.

(4) Az ortopédiai cipő és talpbetét vásárlása iránti pályázat az erre a célra rendszeresített adatlapon nyújtható be a támogatás igénybevétele jogosultságának egyidejű igazolása mellett (személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatása és lakcímkártya-másolat, jövedelemigazolás benyújtása).

(5) A benyújtott pályázatokról a Humán Bizottság dönt.

(6)59

5. Záró rendelkezések

11. § (1) E rendelet 2014. március 20. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2012. (VI. 4.) rendelete az Esélyegyenlőségi Program keretében biztosított „B” kategóriás vezetői engedély megszerzésének támogatásáról.

1

a bevezető részt módosította a 18/2019. (VIII. 29.) ör, hatályos 2019. szeptember 1. napjától

2

módosította az 18/2018. (V 31.) ör, hatályos 2018. június 1. napjától

3

beiktatta a 63/2020. (XII.17.) ör., hatályos 2021. január 1. napjától Az 1/A. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 53/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 1/B. §-t a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testülete 30/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

5

Az 1/C. §-t a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 53/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be. Az 1/C. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2023. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1/C. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 43/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. Az 1/C. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

6

a címet módosította a 26/2020. (V. 28.) ör., hatályos 2020. június 2. napjától

7

módosította a 26/2020. (V. 28.) ör., hatályos 2020. június 2. napjától

8

módosította a 26/2020. (V. 28.) ör., hatályos 2020. június 2. napjától

9

módosította az 46/2020. (IX. 30..) ör, hatályos 2020. október 1.napjától A 3. § (2) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 5.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

10

módosította az 18/2018. (V 31.) ör, hatályos 2018. június 1. napjától

11

módosította az 1/2018. (I. 22.) ör, hatályos 2018. február 1. napjától

12

hatályon kívül helyezte a 37/2014. (XII. 19.) ör, hatályos 2014. december 19. napjától

13

A 7. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

14

A 7. § (2) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

15

A 7/A. §-t a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-a iktatta be.

16

A 7/A. § (1) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

17

A 7/A. § (7) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 7/A. § (8) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 7/A. § (9) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 7/A. § (10) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 7/A. § (11) bekezdését a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése iktatta be.

22

A 7/B. §-t a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-a iktatta be.

23

A 8. § (1) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

24

módosította a 37/2014. (XII. 19.) ör, hatályos 2014. december 19. napjától A 8. § (2) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

25

beiktatta a 26/2020. (V. 28.) ör., hatályos 2020. június 2. napjától

26

módosította a 37/2014. (XII. 19.) ör, hatályos 2014. december 19. napjától

27

módosította az 18/2018. (V 31.) ör, hatályos 2018. június 1. napjától

28

módosította az 1/2018. (I. 22.) ör, hatályos 2018. február 1. napjától

29

módosította az 1/2018. (I. 22.) ör, hatályos 2018. február 1. napjától

30

módosította az 1/2018. (I. 22.) ör, hatályos 2018. február 1. napjától

31

A 10. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

32

beiktatta a 63/2020. (XII.17.) ör., hatályos 2021. január 1. napjától

33

A 10/A. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 53/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

34

A 10/A. § (1) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 5.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

35

A 10/A. § (3) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg. A 10/A. § (3) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

36

A 10/A. § (4) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg. A 10/A. § (4) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

37

A 10/B. § (2) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

38

A 10/B. § (4) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 53/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

39

A 10/B. § (5) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 53/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

40

A 10/B. § (6) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 53/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

41

A 4/B. alcím címe a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

42

A 10/C. § (1) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

43

A 10/C. § (2) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

44

A 10/C. § (2) bekezdés e) pontját a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2022. (X. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

45

A 10/C. § (3) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

46

A 10/C. § (4) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

47

A 10/C. § (4) bekezdés e) pontját a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2022. (X. 6.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

48

A 10/C. § (5) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

49

A 10/C. § (7) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2021. (VII. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 10/C. § (7) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

50

A 4/C. alcímet (10/D. §) a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 53/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.

51

A 10/D. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 53/2022. (XII. 20.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 10/D. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2023. (V. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 10/D. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2023. (VI. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 10/D. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 43/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

52

módosította a 36/2023. (IX. 28.) ör., hatályos 2023. november 1. napjától A 10/D. § (1) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2023. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

53

A 10/D. § (2) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

54

A 10/D. § (5) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

55

A 4/D. alcímet (10/E. §, 10/F. §) a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 53/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete 6. §-a iktatta be.

56

A 10/E. § (1) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2022. (V. 5.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

57

A 10/E. § (3) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

58

A 10/F. § (2) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

59

A 10/F. § (6) bekezdését a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2023. (X. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte.