Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2015. (IX.2.) önkormányzati rendelete

a köztemetők használatának rendjéről

Hatályos: 2024. 01. 01

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2015. (IX.2.) önkormányzati rendelete

a köztemetők használatának rendjéről

2024.01.01.

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény 41. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § A rendelet hatálya Mór város közigazgatási területén működő köztemetők, valamint ezek fenntartásával és használatával kapcsolatos tevékenységekre terjed ki.

2. §1 E rendelet alkalmazásában

a) kegyeleti közszolgáltatás: a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Törvény) 3. § h) pontja szerinti kegyeleti közszolgáltatás;

b) köztemető: a Törvény 3. § b) pontja szerinti köztemető;

c) köztemető üzemeltetője: a köztemető fenntartását és üzemeltetését kegyeleti közszolgáltatásként ellátó, e feladattal megbízott gazdálkodó szervezet;

d) temetkezési szolgáltatás: a temetésfelvétel, az elhunytnak az egészségügyi szolgáltató halottkezelési feladatkörébe nem tartozó és egészségügyi intézmény területén kívül végzett, a kegyeleti igénynek megfelelő temetésre való előkészítése, a temetéshez szükséges kellékekkel való ellátás, ideértve az eltemettető felé történő értékesítést is, a ravatalozás, sírhelynyitás és visszahantolás, a sírba helyezés, a halottszállítás, a hamvasztás és az urnakiadás, az urnaelhelyezés, a hamvak szórása, az exhumálás és az újratemetés;

e) temetkezési szolgáltató: a temetkezési szolgáltatást végző erre jogosult vállalkozás;

f) temetőfenntartás: a temető rendeltetésszerű használatához szükséges építmények, közművek, egyéb tárgyi és infrastrukturális létesítmények, valamint közcélú zöldfelületek karbantartása, szükség szerinti felújítása és gondozása;

g) temető-üzemeltetés: a temető rendeltetésszerű használatához szükséges tárgyi és infrastrukturális létesítmények működtetése, valamint az igénybevételhez szükséges feltételek biztosítása;

3. §2 Mór város közigazgatási területén lévő köztemetők felsorolását az 1. melléklet tartalmazza.

4. § A köztemetők fenntartása és üzemeltetése Mór Városi Önkormányzat (a továbbiakban: önkormányzat) feladata, melyet kegyeleti és közszolgáltatási szerződés alapján meghatározott szakmai követelményekkel rendelkező gazdálkodó szervezetnek üzemeltetésébe átadhat.

5. § (1)3 Az önkormányzat biztosítja a köztemetők tárgyi és infrastrukturális létesítményeinek, zöldfelületeinek, valamint sírhelytábláinak megépítését, kialakítását.

(2) A köztemetők fenntartásához és üzemeltetéséhez szükséges pénzügyi fedezetet az önkormányzat éves költségvetésében biztosítja.

6. §4 Az eltemetés módja szerint a temetés hamvasztással, vagy hamvasztás nélkül történik, egyházi vagy világi szertartás szerint. A köztemetőben található ravatalozó használata kötelező.

7. § (1) A köztemetőt annak területnagyságától függően sírhelytáblákra, a sírhelytáblákat pedig sorokra kell felosztani. A sorokban a temetési helyeket az üzemeltető jelöli ki.

(2) A sírhelytáblákat, a sorokat és temetési helyeket számozni kell, biztosítva azoknak a nyilvántartással való azonosíthatóságát.

8. § (1) A sírhelyeket a temetés alatt álló sírhelytáblákban folytatólagos sorrendben kell felhasználni.

(2) Ha az eltemettetőnek a temetési hely felett nincs rendelkezési joga, az elhunytat az elhalálozás ideje szerinti sorrendben következő temetési helyre kell temetni.

9. § (1) Koporsós temetés esetén a temetési hely lehet egyes sírhely, kettős sírhely és sírbolt.

(2) Hamvasztásos temetésnél az urnába helyezett hamvak temetési helye lehet urnafülke, urnasírhely és urnasírbolt, illetve az urna koporsós temetési helyre is rátemethető.

(3) Hozzátartozó nélkül elhunytak közköltségen történő eltemetéséről az önkormányzat lehetőleg urnás földbetemetéssel gondoskodik.

10. § A temetési igényt, illetve az eltemetés módját a temetés előtt a köztemető üzemeltetőjének kell bejelenteni, átadva részére a halottvizsgálati bizonyítványt is.

11. § (1) Díszsírhely az önkormányzat tulajdonában lévő köztemető központi fekvésű területén kijelölt sírhelytáblában lévő sírhely, amelyet Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete örök temetkezési hely céljára az elhunyt személy kimagasló érdemeinek elismeréséül e célra kijelöl.

(2) A díszsírhely személyre szóló adományozásáról átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(3) Az adományozott díszsírok örök jellegűek, a köztemető fennállásáig megmaradnak. A temető átrendezése vagy megszüntetése esetén a díszsírok áthelyezéséről a Képviselő-testület dönt.

(4) Az adományozott díszsírok síremlékeinek felállításáról esetenként a Képviselő-testület dönt és gondoskodik a fenntartásáról.

(5) Az ország vagy a város életében jelentős szerepet játszó személyiségek sírhelyét, síremlékét a temető megszüntetésének kivételével felszámolni nem lehet, azok fenntartásáról az önkormányzat az üzemeltető útján gondoskodik.

(6) A művészettörténeti vagy művészi értéket képviselő síremléket lebontani nem lehet, azok fenntartásáról ugyancsak az önkormányzat gondoskodik az üzemeltető útján.

(7) Az (5) és (6) bekezdés szerinti sírhely, illetve síremlék megőrzésére javaslatot a város bármely polgára tehet. A javaslat alapján az Oktatási Kulturális és Sport Bizottság dönt a sírhely megőrzéséről.

12. § (1) Az önkormányzat, hozzátartozói beleegyezéssel saját halottjának tekinti azt az elhunyt személyt, aki kiemelkedő érdemeket szerzett, vagy a város jó hírnevének öregbítésében kimagasló teljesítményt nyújtott.

(2) A város saját halottjává nyilvánításáról a jegyző javaslatára a polgármester dönt.

(3) Az önkormányzat saját halottjának sírhelyet biztosít és viseli az illő eltemetésének költségeit, különösen a koporsó, a szertartás és a virágok költségeit.

13. § (1) Ha a temető, a sírhelytábla, vagy a sor megtelt, a temetőt, illetve a temetőrészt az önkormányzat döntése alapján le kell zárni.

(2) A temető vagy temetőrész lezárását a temető bejáratnál, a ravatalozón és az érintett temetőrésznél kifüggesztett hirdetménnyel közzé kell tenni, amelyről az önkormányzat az üzemeltető útján gondoskodik.

2. Sírhelyek méretezése, sírjelek alkalmazása, kegyeleti tárgyak elhelyezése

14. § (1) A sírhelyek mérete:

a) egyes sírhely 210x90 cm,

b) kettős sírhely 210x190 cm,

c) gyermek sírhely 130x60 cm.

(2) A sírgödör mélysége minden esetben 200 cm. Koporsós rátemetés esetében a felülre kerülő koporsó aljazatának legalább 160 cm mélységbe kell kerülni.

(3) Urna földbetemetése esetén a sírhely mérete 60x60 cm, mélysége legalább 1 m.

(4) A sírhelyek egymástól való távolsága legalább 60 cm, gyermeksírok esetében is. A sírdombok magassága legfeljebb 50 cm lehet. A sírsorok között legalább 1 méter távolságot kell tartani.

(5) A koporsósírbolt belső méret szerinti mélysége 220 cm, hosszúsága 210 cm, szélessége koporsónként legalább 90 cm, földfelszín feletti magassága legfeljebb 1,5 m lehet.

(6) Az urnasírbolt belső méret szerinti mélysége 100 cm, hosszúsága 90 cm, szélessége két urnánként legalább 60 cm lehet.

(7) A sírboltok építéséhez a temető fenntartójának hozzájárulása szükséges, helyét a fenntartó jelöli ki. Az urnafülke és az urnasírbolt építésügyi hatósági engedéllyel építhető.

(8) A temető üzemeltetője a mesterséges vagy spontán abortusz folytán távozó magzat, csonkolt testrész, emberi szerv, szervmaradvány eltemetésére külön sírhelytáblát jelöl ki.

14/A. §5 Egy urnafülkébe, urnasírba, valamint sírhelybe (sírboltba) legfeljebb kettő urna helyezhető, temethető el.

15. § (1) A temetési hely megjelölésére szolgáló sírjel a temetési helynél nagyobb területet nem foglalhat el.

(2) A sírjel és azon szereplő felirat, ábra meg kell, hogy feleljen a kegyeleti elvárásoknak, illetve az a közízlést, a kegyeletet és az emlékezést nem sértheti.

16. § (1) A sírgondozás, valamint a temetési hely növényzettel való beültetése és díszítése bejelentés nélkül végezhető.

(2) Az (1) bekezdésben foglaltakon kívül eső temetői munkát az üzemeltetőnek előzőleg be kell jelenteni.

(3) A sírokra ültetett növényzet mérete nem terjedhet túl a temetési hely területén.

(4) A sírokra kizárólag olyan fás szárú növények ültethetők, melyek kifejlett állapotban sem érik el a másfél méteres magasságot és beletartoznak az önkormányzat által engedélyezett faj és fajtacsoportba. Az önkormányzat által engedélyezett fajták jegyzékét a temetők bejáratánál elhelyezett hirdetőtáblán ki kell függeszteni.

(5) Fákat és cserjéket sírhelyen és sírbolthelyen kívüli területen csak az önkormányzat, vagy megbízásából az üzemeltető telepíthet.

(6) A temető belső útjai mentén bokrokat, fákat és ülőpadokat kell telepíteni, amelyről az önkormányzat üzemeltetője útján szerint gondoskodik.

3. A köztemető gondozása és rendje

17. § (1) A temetőben mindenki köteles a hely jellegének és a kegyeletnek megfelelő magatartást tanúsítani, a temető csendjét zavaró hangoskodástól és indokolatlan zajokozástól tartózkodni.

(2) A temető létesítményeit, növényzetét, a kihelyezett kegyeleti tárgyakat, díszítéseket megrongálni és beszennyezni, a temető területén szemetelni tilos. A temetőben avart, elszáradt koszorút, virágmaradványt és egyéb anyagot égetni tilos.

(3)6 A temető területére csak a mozgáskorlátozott személyt szállító személygépkocsival és az üzemeltető előzetes engedélyével a sírgondozáshoz szükséges nagyobb méretű eszközöket, anyagokat szállító járművel szabad behajtani.

(4) A sírhelyek gondozása során keletkező hulladékot az erre kijelölt hulladéktároló edényzetbe kell elhelyezni. A hulladék gyűjtésére szolgáló gyűjtőedényből a hulladék elszállításáról az üzemeltető köteles gondoskodni.

(5) Vakvezető kutya kivételével a temető területére kutyát, vagy más állatot bevinni tilos.

(6)7 A temetési helynél gyertyát égetni csak úgy szabad, hogy az tűzveszélyt, tüzet ne okozzon.

(7) A temető területéről sírkövet, síremléket csak az üzemeltetőnek történt előzetes bejelentés után szabad kivinni.

18. § A sírhely birtokosa köteles a sírhely gondozását, gyomtalanítását rendszeresen elvégezni.

19. § (1) A temető nyitvatartását az üzemeltető állapítja meg úgy, hogy a temető nyári időszámítás alatt naponta legalább 14, téli időszámítás alatt naponta legalább 10 órán át legyen a nappali időszakban folyamatosan nyitva.

(2) A nyitvatartási időt és a köztemető rendjét szabályozó rendelkezéseket a temetői hirdetőtáblán kell közzétenni.

4. A köztemetőben történő munkavégzés szabályai

20. § (1) A köztemetőben mindenfajta munka úgy végezhető, hogy az ne sértse a hozzátartozók és látogatók kegyeleti érzését, továbbá ne akadályozza az elhunyt búcsúztatását és ne zavarja a szertartást.

(2) A munkavégzéssel a szomszédos temetési hely nem sérülhet és eredeti állapota nem változhat, illetve a temetési helyek látogatását nem lehet akadályozni.

(3) Építőanyagot a temetőbe beszállítani, építési vagy bontási munkát megkezdeni vagy bontási anyagot elszállítani csak az üzemeltető hozzájárulásával szabad. Az építési hulladékot a keletkezésétől számított 3 napon belül el kell szállítani.

5. A temetési hely gazdálkodási szabályai

21. § (1) A temetési hely felett gyakorolható rendelkezési jog időtartama:

a) egyes sírhely esetén 25 év, illetve az utolsó koporsós rátemetés napjától számított 25 év,

b) kettős sírhely esetén az utolsó koporsós betemetés napjától számított 25 év,

c) sírbolt esetén az utolsó betemetés napjától számított 60 év,

d) urnafülke és urnasírhely esetén 10 év,

e) urnasírbolt esetén 20 év,

f) díszsírhely esetén a temető fennállásáig,

g) helytörténeti jelentőségű sírhely és védett sírhely esetén 100 év.

(1a)8 Koporsós rátemetés esetén a temetési hely feletti rendelkezési jog jogosultja köteles a temetési hely újbóli megváltására, mely esetben az újramegváltás összege az első megváltás óta fennmaradt idő időarányos összegével csökken.

(2) A használati idő lejárta utáni időre a temetési hely feletti rendelkezési jog az (1) bekezdés szerinti újabb ciklusra meghosszabbítható, illetve újra váltható, amit abban az esetben lehet megtagadni, ha az önkormányzat a megváltani szándékozott területet átalakítja, vagy más célra kívánja felhasználni.

(3) A temetési helyek használatának jogát magánszemélyek között átruházni, vagy elcserélni nem lehet. A használati joggal rendelkező személy elhalálozása esetén annak törvényes örökösei jogosultak a temetési hely használatára.

(4) Ha kettős sírnál az első temetés napjától számított 25 éven belül újabb temetés nem történik, a használati jog megszűnik, kivéve, ha az arra jogosult a sírhelyet ismételten megváltotta.

(5) A temetési hely felett minden esetben az rendelkezik, aki azt megváltotta.

(6)9 A temetési helyek használatáért a 2. mellékletben meghatározott összegű megváltási díjat kell fizetni, minden esetben a temetés, illetve a rátemetés előtt. A használati díjat az első megváltás alkalmával az eltemettető személy, újraváltáskor a temetési hely felett rendelkező személy köteles megfizetni.

6. A kegyeleti közszolgáltatási feltételei

22. § (1) Köztemető fenntartására és üzemeltetésére az önkormányzat olyan gazdálkodó szervezettel köthet kegyeleti közszolgálati szerződést, mely megfelel a jogszabályban előírt feltételeknek.

(2) A köztemető üzemeltetőjét a képviselő-testülete jelöli ki és bízza meg.

23. § (1) A köztemető üzemeltetésére az üzemeltetővel az önkormányzat kegyeleti közszolgáltatási szerződést köt.

(2) A kegyeleti közszolgáltatási szerződés keretében a rendelet hatálya alá tartozó köztemetőkre vonatkozóan a felek meghatározzák a közszolgáltatás ellátásának feltételeit.

(3) Az üzemeltető a jogszabályban rögzített és a szerződésben meghatározott feladatai körében

a) köteles ellátni a köztemető rendeltetésszerű használatához szükséges építmények, közművek, egyéb tárgyi és infrastrukturális létesítmények valamint a közcélú zöldfelületek karbantartását, felújítását és gondozását;

b) köteles meghatározni a köztemetőbe kiszállított elhunytak átvételét és temetések rendjét a jogszabályi keretek között;

c) köteles tájékoztatni az odalátogatókat a jogszabályoknak megfelelően.

(4) Az üzemeltetés keretében az üzemeltető összehangolja a temetések időpontját, feltételeit, működteti, karbantartja a technikai rendszereket, illetve építményeket, gondoskodik a tisztán tartásról, a hulladékok összegyűjtéséről és elszállításáról.

24. § A képviselő-testület az üzemeltetővel kötött szerződés végrehajtásának tapasztalatait évente értékeli az üzemeltető beszámolója alapján.

7. Temetkezési szolgáltatások

25. § (1) A köztemetőben felmerülő temetésekkel kapcsolatos temetkezési szolgáltatásokat az eltemettető által megbízott és e tevékenységre jogosult temetkezési szolgáltatók (továbbiakban: vállalkozók) láthatják el.

(2) A vállalkozók a szolgáltatás zavartalan ellátása érdekében kötelesek együttműködni a köztemető üzemeltetőjével és más érdekeltekkel.

(3) Üzemeltető köteles a temetési lehetőséget minden erre jogosult vállalkozónak lehetővé tenni.

(4)10 A vállalkozók a köztemetőben ellátandó temetési szolgáltatást és egyéb tevékenységet a Törvényben, a Törvény végrehajtási rendeletében és e rendeletben meghatározott követelmények betartásával kötelesek végezni.

(5) A köztemetőkben temetési szolgáltatást ellátó, valamint vállalkozásszerűen munkát végző vállalkozók az önkormányzat részére temető-fenntartási hozzájárulást, illetve az ott lévő temetői létesítmények igénybevételéért igénybevételi díjat kötelesek a melléklet szerinti összegben fizetni.

25/A. §11 Temetési hely jogszabályok szerinti felnyitását megelőzően a köztemető üzemeltetőjét értesíteni kell. E tevékenység nem járhat az érintett és a szomszédos sírhelyekhez kapcsolódó kegyeleti jogok megsértésével, a sírhelyek szükségtelen megrongálódásával.

8. Nyilvántartások vezetése

26. § (1) A temető fenntartója új sírmezők megnyitása előtt köteles gondoskodni a sírnyilvántartási térkép elkészítéséről.

(2) A temetőtérképet a nyilvántartó könyvvel és a sírbolt könyvvel összhangban az üzemeltető köteles vezetni. A temetési rend megváltoztatása, a sírok átminősítése csak a Képviselő-testület engedélyével történhet a térkép módosításával egyidejűleg.

(3) A sírboltokról szóló nyilvántartás vezetésére a sírbolt könyv, az egyéb temetési helyek nyilvántartására a nyilvántartó könyv szolgál, melyet az üzemeltető a Tv. 18. § (2) és (3) bekezdésében meghatározott tartalommal köteles vezetni.

(3a)12 Az üzemeltető köteles jegyzéket készíteni a díszsírhelyekről, védett sírhelyekről, valamint a védett sírjelekről. A nyilvántartás az elhunyt adatain túl tartalmazza a köztemető, a temetési hely címét, valamint a sírhelytábla, sírhelysor, sírhelyszám adatait.

(4) A halottvizsgálati bizonyítvány egy példányának megőrzéséről az üzemeltető a nyilvántartó könyvhöz csatoltan gondoskodik.

(5) A nyilvántartási adatokról tájékoztatást a halott nevének, a temetés időpontjának és a temetés helyének kivételével csak bírósági és hatósági eljáráshoz lehet adni.

(6) A nyilvántartási könyvbe be kell vezetni az urnakiadást, urnakiemelést, hamuszórást és a közös sírba azaz Mindenki Sírjába helyezést.

(7) Külön jegyzéket kell vezetni a temetőben elhelyezett halva született gyermekekről. A jegyzékbe fel kell tüntetni a halva született gyermek anyjának nevét, az elhalálozás időpontját és a föléje tűzött fejfa sorszámát.

(8)13 A temető dokumentációkat a temető kiürítésének elrendeléséig az üzemeltetőnek tűztől védve, páncélszekrényben kell megőrizni, azt követően pedig átadni a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Vármegyei Levéltárának.

9. Záró rendelkezések

27. § Ez a rendelet 2015. október 1-jén lép hatályba.

28. § (1) A rendelet hatályba lépésével hatályát veszti Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a köztemetők használatának rendjéről szóló 24/2001. (VI. 1.) önkormányzati rendelete.

(2) A rendelet hatályba lépésével hatályát veszti Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a köztemetők használatának rendjéről szóló 24/2001.(VI.1.) Ök rendelet módosításáról szóló 31/2006. (XII.5.) önkormányzati rendelete.

1. melléklet a 33/2015. (IX. 2.) önkormányzati rendelethez14

Mór Város közigazgatási területén működő köztemetők

1. 4261/10 helyrajzi számú, Mór Városi Önkormányzat tulajdonában álló temetőrész

2. 4261/11 helyrajzi számú, Mór Városi Önkormányzat tulajdonában álló temetőrész

3. 2999 helyrajzi számú, Mór Római Katolikus Plébánia tulajdonában álló temetőrész

4. 3002 helyrajzi számú, Mór Római Katolikus Plébánia tulajdonában álló temetőrész

5. 4261/6 helyrajzi számú, Mór Római Katolikus Plébánia tulajdonában álló temetőrész

6. 096 helyrajzi számú, Mór Római Katolikus Plébánia tulajdonában álló temetőrész

7. 0663 helyrajzi számú, Mór Római Katolikus Plébánia tulajdonában álló temetőrész

8. 3001 helyrajzi számú, Református Egyházközség tulajdonában álló temetőrész

2. melléklet a 33/2015. (IX. 2.) önkormányzati rendelethez15

A köztemető használatáért fizetendő díjak

A

B

1

Egyes sírhely megváltási és újraváltási díja 25 évre

22.000,- Ft + ÁFA

2

Kettes sírhely megváltási és újraváltási díja 25 évre

44.000,- Ft + ÁFA

3

Urna sírhely megváltási és újraváltási díja 10 évre

22.000,- Ft + ÁFA

4

Sírbolt megváltási és újraváltási díja 60 évre

110.000,- Ft + ÁFA

5

Urnafülke egyes megváltási és újraváltási díja 25 évre

22.000,- Ft+ ÁFA

6

Urnafülke kettes megváltási és újraváltási díja 25 évre

44.000,- Ft + ÁFA

7

Urnasírbolt megváltási és újraváltási díja 20 évre

44.000,- Ft + ÁFA

8

Vállalkozók által fizetendő temető-fenntartási hozzájárulás
(megkezdett munkavégzési naponként)

2.200,- Ft + ÁFA

9

Temetési szolgáltatók által fizetendő temető igénybevételi díj
(temetési alkalmanként Ft/nap)

11.000,- Ft + ÁFA

10

Szolgáltatók által fizetendő hűtőhasználat díja
(Ft/nap)

8.800,- Ft + ÁFA

11

Temetőbe való behajtás

ingyenes

1

A 2. § a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 5. § (1) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 6. § a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

5

A 14/A. §-t a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.

6

A 17. § (3) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 17. § (6) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 21. § (1a) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdése iktatta be.

9

A 21. § (6) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 25. § (4) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

11

A 25/A. §-t a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 8. §-a iktatta be.

12

A 26. § (3a) bekezdését a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 9. §-a iktatta be.

13

A 26. § (8) bekezdése a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

14

Az 1. melléklet a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 10. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 2. melléklet a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 10. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.