Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017.(III.31.) önkormányzati rendelete

a talajterhelési díjról szóló 23/2015.(XI. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 04. 01- 2021. 12. 22

Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2017.(III.31.) önkormányzati rendelete

a talajterhelési díjról szóló 23/2015.(XI. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2017.04.01.

Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény 21/A. § (2) bekezdésében és a 26. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja által meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:

1. Módosító rendelkezések

1. § A talajterhelési díjról szóló 23/2015. (XI. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 7. §-nak helyébe az alábbi rendelkezés lép:

[7. § Mentesség]

„7. § (1) Mentes a talajterhelési díj megfizetése alól:

a) az a kibocsátó, akinek a tárgyévben a méréssel igazolt éves vízfogyasztása nem haladja meg a 30 m3-t,

b) a rákötés évének első napjától az a kibocsátó, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára ráköt,

c) az ivóvízvezeték meghibásodása (csőtörés) miatt elfolyt, elszivárgott vízmennyiség után a kibocsátó, feltéve, hogy a kibocsátó a meghibásodás bejelentését hitelt érdemlően, a közműves ivóvíz-szolgáltatótól kapott igazolással vagy a vízvezeték megjavíttatását a szerelést végző által adott számlával bizonyítja,

d) az a kibocsátó, akinek a tulajdonában illetve használatában olyan lakóingatlan van, ahol a vezetékes ivóvíz-vételezési lehetőség csak az épületen kívül áll rendelkezésre, azt kizárólag udvari kifolyó (kerti csap) biztosítja, és ezt a műszaki körülményt a közműves ivóvíz-szolgáltatótól kapott igazolással hitelt érdemlően igazolja – ezen ingatlan tekintetében,

e) az a kibocsátó, akinek a tulajdonában illetve használatában olyan ingatlan van, amely az ingatlan-nyilvántartásban művelési ág alól kivett földrészletként nyilvántartott, és rendeltetése alapján: közpark, közkert, belterületi élőfa-gyűjtemény (arborétum), vízmű, vízmű szivattyúház, vízmű közkifolyó (kút), út (utca, járda, köztér), temető, kedvtelésből tartott állatok kegyeleti temetője – ezen ingatlan tekintetében.

(2) Az (1) bekezdés c) és d) pontjaiban biztosított mentesség igénybevételéhez a feltételeket a kibocsátó legkésőbb a bevallás benyújtásával egyidejűleg köteles írásban igazolni.”

[9. § Záró rendelkezések]

„(3) A 7. § 6/2017.(III.31.) önkormányzati rendelettel megállapított rendelkezéseit első alkalommal a 2017. évi talajterhelési díj megállapításakor kell alkalmazni.”

2. Záró rendelkezések

3. § Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

1

Az önkormányzati rendeletet a Sándorfalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 16. §-a hatályon kívül helyezte 2021. december 23. napjával.