Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III.31.) önkormányzati rendelete

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III.31.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 04. 01- 2017. 06. 30

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (III.31.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól


Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. Általános rendelkezések

1. §

(1) Dorog Város Önkormányzat területére vonatkozó településfejlesztési koncepció (a továbbiakban: koncepció), integrált településfejlesztési stratégia (a továbbiakban: stratégia), településrendezési eszközök, településképi arculati kézikönyv (a továbbiakban: kézikönyv) és településképi rendelet készítésének, vagy módosításának véleményeztetése a lakossággal,  az érdekképviseleti, a civil és a gazdálkodó szervezetekkel, a vallási közösségekkel a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet partnerségi egyeztetési szabályai és e rendeletben foglaltak szerint történik.

(2) Koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, kézikönyv, településképi rendelet, vagy azok módosítása partnerségi véleményezési eljárás lefolytatása nélkül nem fogadható el, kivéve, ha a módosításra a magasabb szintű jogszabállyal ellentétes helyi önkormányzati előírás hatályon kívül helyezése miatt van szükség.

(3) E rendelet alkalmazásában az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek):

a) A település teljes lakossága,

b) Valamennyi települési székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezet, illetve egyesület

c) Valamennyi a településen működő elismert egyház, valamint

d) A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (2) a) pontja alapján a településrendezési eszközök véleményezési eljárásába bejelentkező szervezet.


2. A Partnerek tájékoztatásának módja és eszközei

2.§

(1) Az önkormányzat a partnerek tájékoztatása, valamint a koncepció, a stratégia, a településrendezési eszközök, a kézikönyv és a településképi rendelet (a továbbiakban együtt: településfejlesztési és településrendezési dokumentum) egyeztetési eljárásának elősegítése céljából a város honlapján (www.dorog.hu) folyamatosan közzéteszi a hatályos, valamint „Partnerségi Egyeztetés” címszó alatt az aktuálisan véleményezhető településfejlesztési és településrendezési dokumentumokat.

(2) A településfejlesztési és településrendezési dokumentum tartalmáról az egyeztetési eljárás módjától függően a polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettségű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó tájékoztatást tölt fel a város honlapjára, mindezek megjelenéséről a véleményezésre rendelkezésre álló, legkevesebb 8 napos határidő megjelölésével felhívást tesz közzé a honlapon.

(3) A közzétett tájékoztató alapján – a felhívásban megjelölt időszakon belül – a partnerek a városi főépítésztől tájékoztatást kaphatnak – akár személyes konzultáció keretében – a településfejlesztési és településrendezési dokumentum tartalmával kapcsolatban.

(4) A településfejlesztési és településrendezési dokumentumok egyeztetési eljárása során a partnerek tájékoztatása az egyeztetési eljárás módjától függően e rendelet 1. számú mellékletében található táblázatban meghatározottak szerint történik.

(5) A közzétételt követő 30 napon belül a szakasz lezárásaként a polgármester lakossági fórumot hív össze.



3. A javaslatok, vélemények közlése, határideje és nyilvántartásának rendje

3.§

(1) A közzétett tájékoztató alapján a partnerek 30 napon belül véleményt nyilváníthatnak, javaslatot, észrevételt tehetnek a következő módokon:

a) elektronikus levélben történő megküldéssel a varoshaza@dorog.hu e-mail címre,

b) lakossági fórumon szóban.

(2) Az írásban beérkezett javaslatokat, véleményeket a Polgármesteri Hivatal ügyirat-kezelési rendszere útján, iktatva a főépítész nyilvántartásba veszi. A lakossági fórumon elhangzott észrevételeket a lakossági fórumon készült hangfelvétel alapján jegyzőkönyvezéssel kell rögzíteni, és az iktatott jegyzőkönyvet a főépítész nyilvántartásba veszi. A név és cím nélkül érkezett észrevételeket figyelmen kívül lehet hagyni.

(3) A beérkezett észrevételeket a főépítész rendszerezve továbbküldi a településfejlesztési és településrendezési dokumentum készítésével megbízott tervezőnek, aki azokat táblázatban összegzi és indoklással ellátott szakmai véleményt készít a főépítész részére.

(4) A főépítész szakmai javaslatot készít a polgármester számára az el nem fogadott javaslatokról, észrevételekről.

 (5) A partnerségi egyeztetés, valamint a véleményezési szakasz lezárásáról a Képviselő-testület dönt.



4. Az elfogadott koncepció, stratégia, településrendezési eszközök, kézikönyv és településképi rendelet nyilvánosságát biztosító intézkedések

4.§

(1) A polgármester – a feladatkör szerint illetékes szervezeti egységek útján – gondoskodik az elfogadott koncepció, stratégia, arculati kézikönyv, településképi rendelet és településrendezési eszköz elfogadást követő 15 napon belüli közzétételéről, a www.dorog.hu honlapon.

(2) Az elfogadott koncepcióról, stratégiáról és ezek módosításáról szóló, a Korm. rendelet 30.§ (13) bekezdésében foglaltak szerinti tájékoztatásról a polgármester a főépítész útján gondoskodik.


5. Záró rendelkezések

5.§

Ez a rendelet 2017. április 01-én lép hatályba.






          Dr. Tittmann János                                                           Kecskésné Patos Szilvia

               polgármester                                                                       jegyző








Mellékletek