Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2019. (XII. 19.) önkormányzati rendelete

Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2019. (XII.19.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének a lakáscélú önkormányzati helyi támogatásokról szóló 19/2018. (XII. 19.) önkormányzati rendelet módosítására

Hatályos: 2019. 12. 19- 2019. 12. 19

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2019. (XII. 19.) önkormányzati rendelete

Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2019. (XII.19.) önkormányzati rendelete Isaszeg Város Önkormányzat Képviselő-testületének a lakáscélú önkormányzati helyi támogatásokról szóló 19/2018. (XII. 19.) önkormányzati rendelet módosítására1

2019.12.19.

Isaszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a lakáscélú önkormányzati helyi támogatásokról az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A lakáscélú önkormányzati helyi támogatásokról szóló 19/2018. (XII. 19.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 2. § az alábbi szövegre módosul:

„2. § (1) A rendelet személyi hatálya kiterjed az Isaszegen legalább öt éve helyben lakó,

a) állandó lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárokra,

b) állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándorolt vagy a magyar hatóságok által menekültként elismert személyekre terjed ki, vagy

c) Isaszeg területén lakóhellyel rendelkező Európai Unió tagállamainak állampolgáraira.

(2) Ezen rendelet tárgyi hatálya kizárólag Isaszeg Város belterületén az ingatlan nyilvántartásba bejegyzett ingatlanokra terjed ki.

2. § A R. 3. § 5. pontja az alábbi szövegre módosul:

„5. Vagyon: jelen rendelet értelmezésében az a forgalomképes ingó vagy ingatlan dolog, melynek forgalmi értéke együtt vagy külön-külön meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének százhuszonötszörösét. Ide nem értve az öröklés folytán, haszonélvezettel terhelten szerzett ½, vagy annál kisebb tulajdoni hányadú ingatlantulajdont.

3. § A R. 5. § (1) bekezdése az alábbi szövegre módosul:

„(1) A kérelmező csak akkor részesíthető támogatásban, ha a támogatással és az igénylő részére rendelkezésre álló egyéb forrásokkal –pénzintézeti, munkáltatói kölcsön, lakástakarék betét, állami lakáshoz jutási családtámogatás, saját erő- az építkezés vagy a lakásvásárlás ténylegesen megoldható, továbbá az érintett ingatlant holtig tartó haszonélvezet, használati jog és özvegyi jog nem terheli.

4. § A R.6. §-a az alábbi szövegre módosul:

„6. § (1) A helyi támogatás csak ezen rendeletben megjelölt célra használható fel.

(2) Helyi támogatás:

a) magántulajdonú lakóház építéséhez,

aa) építőanyagra; tervezési díjra; közműbekötésre; szakipari munkák munkadíjára használható fel;

b) lakóingatlan megvásárlásához,

c) önkormányzati tulajdonú építési telek megvásárlásához,

d) lakóingatlan bővítéséhez.

(3) A helyi támogatás kamatmentes kölcsön formájában nyújtható.

(4) A helyi támogatás mértéke legalább 500.000 Ft/támogatási eset, legfeljebb 1.500.000 forint/támogatási eset.

(5) A helyi támogatás a vételár, vagy az építkezés, felújítás költségének maximálisan 20%-ig terjedhet. A vételár alapjául vásárlás esetén az adásvételi szerződésben (előszerződésben) szereplő összeget kell figyelembe venni. Minden egyéb esetben tervező vagy kivitelező által készített tételes árazott költségvetésben meghatározott összeg vehető figyelembe.

(6) Helyi támogatás akkor nyújtható, ha a kérelmező és a vele egy háztartásban élők és vele együtt költözők készpénz megtakarítása a (5) bekezdés alapján meghatározott vételár, vagy a költségvetésben meghatározott összeg 20 %-át eléri vagy meghaladja.

(7) Ezen megtakarítás meglétét hitelt érdemlően a kérelem beadásakor

a) pénzintézeti igazolással

b) építkezéshez beszerzett anyagokról szóló számlákkal

kell igazolni.

(8) Nem minősül önerőnek alapítványi, állami, munkáltatói támogatás, a fiatal házasok első lakáshoz jutása címén nyújtott vissza nem térítendő támogatás, valamint a pénzintézet által nyújtott hitel.

(9) A kérelemhez minden esetben mellékelni kell a szükséges fedezet és a kért támogatás különbözetének meglétéről szóló igazolást.

(10) A támogatás további feltétele, hogy a kérelmező háztartásában élő személyek:

a) egy főre jutó 6 havi nettó jövedelme elérje az 50.000 Ft/fő/t,

b) gyermektelen házaspár esetében legfeljebb kettő, egy gyermekes fiatal házaspár esetében egy további vállalt gyermek is családtagként figyelembe vehető, azzal, hogy a gyermekvállalás felső korhatára a kérelem benyújtásakor be nem töltött 40. életév, és

c) az igénylő és a vele együttköltöző családtagjai egyike sem rendelkezik vagyonnal.

d) az igénylőnek és a vele együtt költöző családtagjainak sincs köztartozása állami és önkormányzati szervek felé. Az erről szóló nyilatkozat kitöltése kötelező.

(11) A magzatot (a fogantatás 91. napjától a világra jöttét megelőző hónapig az erről szóló orvosi igazolás alapján) meglévő gyermekként kell figyelembe venni.

(12) A (8) bekezdés b) pontja alapján vállalt gyermek megszületésére vonatkozó határidő négy év, amelyet a használatbavételi engedély, a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvány vagy az egyszerű bejelentéshez kötött épület felépítésének megtörténte napjától kell számítani. A gyermekvállalás teljesítésére vonatkozó határidő a várandósság orvosilag megállapított tényére tekintettel a várandósság végéig meghosszabbodik, ha a házaspár a várandósság tényét orvosi bizonyítvánnyal a vállalási határidő lejártáig a jegyző felé igazolja.

(13) Nem minősül vagyonnak:

a) a kérelmező rendelkezésére álló, a vásárlás, vagy építkezés fedezetéhez önrészként megjelölt összeg ami eléri az építési-, felújítási költség, vagy a vételár 20 %-át, amelyet a (7) bekezdés szerinti módon igazolni kell;

b) az a lakásépítésre szolgáló telek, amelynek a beépítéséhez a támogatást kérik;

c) az a lakástulajdon, amelyen a támogatás segítségével kívánnak építési munkát végezni;

d) a munkaeszközként, valamint mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott gépjármű értéke.

5. § A R. 8. § (1) bekezdése az alábbi szövegre módosul:

„(1) Isaszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi kamatmentes támogatás iránti kérelmeket évente 1 alkalommal tárgyalja. A kérelmek benyújtásának kezdete február 1., a beadási határidő vége április 30. A beérkezett kérelmeket a SZEB a májusi ülésén tárgyalja, és döntésre készíti elő a Testület májusi ülésére.

6. § A R. 9. §-a az alábbi szövegre módosul:

„9. § (1) Nem adható támogatás, akinek, illetve a vele együtt lakó és költöző személyek valamelyikének

a) a vásárolni, építeni kívánt lakásának szobaszáma meghaladja a lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet vonatkozó rendelkezésében meghatározott méltányolható lakásigény felső határát,

b) az építeni, vásárolni kívánt lakóházon kívül másik lakóház, illetve 50 %-ot meghaladó lakás résztulajdona van, kivéve, ha azt más személy részére bejegyzett özvegyi jog terheli és birtokba venni nem tudja,

c) a kamatmentes kölcsönt telek vételárára –kivételt képez Isaszeg Város Önkormányzatától vásárolt telek-, berendezési tárgyakra, illetve bútorzatra szeretné felhasználni,

d) az adásvételi szerződést, illetve előszerződést az aláírástól számított 210 napon belül a kérelemmel együtt nem nyújtja be. Ez alól kivétel, ha társasházi lakás megvásárlására a beruházóval kötött szerződést a vevő. Ez esetben a kérelmet a használatbavételi engedély jogerőre emelkedésétől számított 210 napon belül lehet benyújtani.

(2) Nem adható támogatás építés esetén annak, aki a jogerős építési engedélyt vagy a megnyitott elektronikus építési napló „Összesítő lapját”, és egyszerű bejelentéssel épülő lakóépület építészeti műszaki leírásának kivonatát, amely az épületben található helyiségek felsorolását tartalmazza nem csatolja, illetve a kérelem benyújtásakor a kérelem tárgyát képező lakóházra „használatba vétel tudomásul vételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal” nem rendelkezik.

(3) Nem adható támogatás, ha a kérelem benyújtását megelőző 10 évben a kérelmezőt, vagy a vele együtt lakó, együtt költöző személyek valamelyikét korábban az önkormányzat lakáscélú támogatásban részesítette.

(4) Nem adható támogatás, annak, akinek a kérelem benyújtását megelőző hat havi nettó igazolt átlagjövedelme alapján vélelmezhető, hogy a támogatás visszafizetésére nem képes, mivel az egy háztartásban élők egy főre jutó jövedelme nem éri el a jelen rendelet 6. § (10) bekezdés a) pontja szerinti jövedelemhatárt.

(5) Nem adható támogatás annak, aki a támogatást kölcsön visszafizetésére kívánja felhasználni.

(6) Nem adható támogatás építkezés, vásárlás esetén abban az esetben, ha a kérelmező vagy a vele egy háztartásban élő és együtt költöző közeli hozzátartozó ingatlantulajdonnal rendelkezik. Kivételt képez, ha a tulajdonos az ingatlant az építkezés vagy vásárlás költségeinek részbeni fedezése érdekében értékesíteni kívánja. Ebben az esetben a helyi támogatás kifizetése csak az ingatlantulajdon értékesítését hitelt érdemlő okirat benyújtása után történhet meg.

(7) Nem adható támogatás annak, aki a részére korábban nyújtott kamatmentes kölcsön összegét nem fizette meg, illetve ha a megfizetés érdekében bírósági eljárás kezdeményezésére került sor.

7. § A R. 10. §-a az alábbi szövegre módosul:

„10. § A rendelet 9. §-ban foglalt kizáró okokon túl nem adható kölcsön annak az igénylőnek, akinek, vagy házastársának, élettársának, kiskorú gyermekének Isaszeg Város közigazgatási területén önálló üdülő, vagy lakástulajdona van kivéve, ha:

a) magának, házastársának, kiskorú gyermekének, együttesen legfeljebb olyan 50 %-ot meghaladó lakás tulajdoni hányada van, amelyeket tulajdonközösség megszüntetése, vagy öröklés, vagy ajándékozás útján szerzett, de számára az ingatlan, vagy ingatlanrész nem beköltözhető, mert életvitelszerűen a tulajdonostárs(ak), vagy a haszonélvező tartózkodnak az ingatlanban, vagy

b) a tulajdonában lévő lakás lebontását a települési önkormányzat jegyzője elrendelte, vagy engedélyezte, vagy

c) lakást örököl, de a haszonélvező a lakásban lakik.

8. § A R. 13. § (1) bekezdés e) pontja az alábbi szövegre módosul:

„e) amennyiben nem tesz eleget a 7. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségének,

9. § A R. 1. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép.

Záró rendelkezések

10. § (1) Ez a rendelet 2019. december 19-én 17 órakor lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

Tóthné Pervai Katalin Hatvani Miklós
jegyző polgármester
Záradék: a rendelet kihirdetve 2019. december 19-én 11 óra 15 perckor.
Tóthné Pervai Katalin
jegyző
a lakáscélú önkormányzati helyi támogatásról szóló 19/2018. (XII. 19.) önkormányzati rendelet 1. melléklete
KÉRELEM
A LAKÁSCÉLÚ HELYI TÁMOGATÁSÁNAK ODAÍTÉLÉSÉHEZ
A KÉRELMET PONTOSAN, NYOMTATOTT BETŰVEL, VAGY GÉPPEL KÉRJÜK KITÖLTENI!

SZEMÉLYES ADATOK

Kérelmező adatai:

Neve

születési hely, idő

anyja neve

állampolgársága

családi állapota

lakóhelye

tartózkodási helye
(Tartózkodási helyet csak abban az esetben kell kitölteni, ha az nem azonos a lakóhellyel.)

telefonszáma

Kérelmező házastársának, élettársának adatai:

Neve

születési hely, idő

anyja neve

állampolgársága

családi állapota

lakóhelye

tartózkodási helye
(Tartózkodási helyet csak abban az esetben kell kitölteni, ha az nem azonos a lakóhellyel.)

telefonszáma

A támogatás igénylésének célja: Lakásvásárlás
(a megfelelő rész aláhúzandó) Lakásépítés
Telekvásárlás
Az igényelt támogatás összege: …………………………. Ft
Összes együtt költöző, közös háztartásban élő családtagok száma:………. Fő

Név

Születési idő / anyja neve

Családi kapcsolat

TAJ

Foglalkozás







lakóhelyre, ELŐZŐ TÁMOGATÁSRA vonatkozó adatok

A kérelmező jelenlegi lakáskörülménye, a kérelmező által fontosnak tartott tények közlése:
…...........................................................................................................................
................................................................................................................................
..................................................................................................................................
................................................................................................................................
Jelenlegi lakásukban milyen jogcímen lakik / laknak?
tulajdonos résztulajdonos bérlő családtag
Korábban utaltak-e ki bárhol az országban az Ön vagy házastársa / élettársa részére tanácsi, önkormányzati bérlakást, bérlőként vagy bérlőtársként?

NEM – Igen

Ha igen, mikor és hol: …………………………………………………………….
Részesült-e Ön vagy házastársa / élettársa, a volt városi tanács vagy az önkormányzat által nyújtott vissza nem térítendő támogatásban vagy kamatmentes kölcsönben?

NEM - IGEN

Ha igen, mikor és milyen összegben?
……………………………………………………………………………………
CSAK LAKÁSVÁSÁRLÁS ESETÉN (TÖLTENDŐ KI):
Hány szobás a lakás? ………………………………………………
Utca, házszám, tulajdoni lap szám, hrsz.:……………………………………
Ön milyen tulajdoni hányaddal fog rendelkezni a vásárolt lakásban?………………….
Kik és milyen arányban rendelkeznek az ingatlanon még tulajdoni hányaddal? ……….……………………………………………………………..
CSAK LAKÁSÉPÍTÉS ESETÉN (TÖLTENDŐ KI):
Van-e megnyitott építési napló? (Ha igen, kérjük mellékelje annak „Összesítő lapját” és „az épület helyiség listáját”.
…………………………………………………………………………………..
Az építkezés helye (utca, házszám, tulajdoni lap száma, hrsz.):
………………………………………………………………………………...
Amennyiben a területen korábban építmény állt, az építési hatóság által, a bontás után kiadott hatósági bizonyítvány száma:…………………………...
A lakás milyen készültségi állapotban van: (%)? ……… (csak építés esetén)
Rendelkezik-e „használatba vétel tudomásul vételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal”, vagy erre vonatkozó bejelentést tett-e az építési hatóságnál?
Ha igen, annak száma és kelte:……………………………………………….
Hány szobás a lakás? …………………………. (csak építés esetén)
CSAK ÖNKORMÁNYZATI TELEKVÁSÁRLÁS ESETÉN (TÖLTENDŐ KI):
Az építési telek címe: Isaszeg, …………………………………………………..
Helyrajzi száma:…………………………………………………………………
A telek forgalmi értéke:……………………………………. Ft.
Vagyonnyilatkozat
I. A kérelmező személyes adatai
Neve: ………………………………………………….;
Születési neve: ………………………………………..;
Anyja neve: …………….…………; Születési hely, idő: ………………;
Lakóhely: ………….................................................................................;
Tartózkodási hely: ………………………………………………….;
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ……….-…………-………..
II. A kérelmező és a vele együtt élő közeli hozzátartozójának vagyona
A. Ingatlanok
1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):
– címe: ....................................................................................................….;
– tulajdoni hányad: .................., a szerzés ideje: ................ év;
Becsült forgalmi érték:* ................................ Ft
– címe: ....................................................................................................….;
– tulajdoni hányad: .................., a szerzés ideje: ................ év;
Becsült forgalmi érték:* ................................ Ft
– címe: ....................................................................................................….;
– tulajdoni hányad: .................., a szerzés ideje: ................ év;
Becsült forgalmi érték:* ................................ Ft
2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület- vagy épületrész-tulajdon (vagy állandó használat): megnevezése ..................... (pl. zártkerti építmény, műhely,
– címe: – címe: ...........................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
4. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat): megnevezése: …………..
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
Jelezni kell az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlan/ok/ra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:
haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom
B. Egyéb vagyontárgyak
Személygépkocsi, tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű:
típus .................. rendszám; a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............; Becsült forgalmi érték:** .................. Ft
típus .................. rendszám; a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............; Becsült forgalmi érték:** .................. Ft
típus .................. rendszám; a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............; Becsült forgalmi érték:** .................. Ft
Gépjárműre bejegyzett terhek, gépjárművet terhelő vagyoni értékű jogok: elidegenítési és terhelési tilalom, bejegyzett üzemben tartói jog.
A gépjárművet mozgáskorlátozottságra tekintettel tartják fenn: igen – nem (a megfelelő aláhúzandó).
A gépjárművet munkavégzésre / munkába járásra/ egyéb célra tekintettel tartják fenn: igen – nem (a megfelelő aláhúzandó).
III. Nyilatkozatok
1. Felelősségem tudatában kijelentem [a megfelelő aláhúzandó, és a b) pont szerinti esetben kitöltendő], hogy én, vagy velem együtt élő közeli hozzátartozóm
a) pénzforgalmi számlával nem rendelkezem/rendelkezik,
b) az alábbi pénzforgalmi számlával rendelkezem/rendelkezik (valamennyi megjelölendő):

Pénzforgalmi szolgáltató neve: ………………………………….;
pénzforgalmi számla száma: ………………

pénzforgalmi számlán kezelt összeg: ………………………………

3. Tudomásul veszem, hogy a támogatásra való jogosultság feltételeinek megállapítása érdekében a hatóság a fentiekben megjelölt pénzforgalmi szolgáltató felé megkereséssel élhet a pénzforgalmi számlán kezelt összeg tekintetében.
Kelt: .......... év .............................. hó ............ nap


................................................ ……………………………
kérelmező aláírása kérelmező házas, vagy élettársa

Megjegyzés:
Ha a kérelmező vagy vele együtt élő közeli hozzátartozója bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, akkor a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Ha a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.
* Becsült forgalmi értékként az ingatlannak a településen szokásos forgalmi értékét kell feltüntetni.
** Becsült forgalmi értékként a gépjármű kora és állapota szerinti értéket kell feltüntetni.

köztartozásról szóló nyilatkozat

Alulírott …………………………..…………………. kérelmező, illetve a a kérelmemben szereplő, velem együtt költöző gyermekek törvényes képviselője, büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy
- az állami költségvetéssel (az Adóhivatallal, az Illetékhivatallal, az Egészségbiztosítási Pénztárral, valamint a Vám- és Pénzügyőrséggel)
- Isaszeg Város Önkormányzatával
szemben nincs lejárt határidejű tartozásom.
Tudomásul veszem, hogy a fent említett tartozások ill. eljárások eltitkolása a támogatásból történő kizárást eredményezi.
Isaszeg, 20…………………….
……………………………… ……………………………….
kérelmező aláírása kérelmezővel együtt költöző nagykorú személy aláírása
ISASZEGI POLGÁRMESTERI HIVATAL
IGAZGATÁSI OSZTÁLY

N Y I L A T K O Z A T

Alulírott……………………………………születési név:……………………….
Anyja neve:……………………………..
Isaszeg, ………………………………………… sz. alatti lakos anyagi- és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, munkaviszonyban
állok - nem állok.
Kijelentem, hogy havi rendszerességgel járó jövedelemmel
rendelkezem - nem rendelkezem.
Nyilatkozom, hogy nem havi rendszerességgel szerzett jövedelmem:
Van - Nincs
Amennyiben nem havi rendszerességgel munkát végez:
Kijelentem, hogy nem havi rendszerességgel szerzett jövedelmem a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző tizenkét hónapban az alábbi összegekben volt:
………. hó ……….…Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ……….....Ft ……….. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó …………...Ft
……..hó ………….Ft ………. hó ……….......Ft
Isaszeg, 20 ……………………………..
…………………………………..
aláírás
ISASZEGI POLGÁRMESTERI HIVATAL
IGAZGATÁSI OSZTÁLY

N Y I L A T K O Z A T

Alulírott……………………………………születési név:……………………….
Anyja neve:……………………………..
Isaszeg, ………………………………………… sz. alatti lakos anyagi- és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, munkaviszonyban
állok - nem állok.
Kijelentem, hogy havi rendszerességgel járó jövedelemmel
rendelkezem - nem rendelkezem.
Nyilatkozom, hogy nem havi rendszerességgel szerzett jövedelmem:
Van - Nincs
Amennyiben nem havi rendszerességgel munkát végez:
Kijelentem, hogy nem havi rendszerességgel szerzett jövedelmem a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző tizenkét hónapban az alábbi összegekben volt:
………. hó ……….…Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ……….....Ft ……….. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó …………...Ft
……..hó ………….Ft ………. hó ……….......Ft
Isaszeg, 20 ……………………………..
…………………………………..
aláírás
Isaszegi Polgármesteri Hivatal
igazgatási Osztály

NYILATKOZAT A TARTÁSDÍJ ÖSSZEGÉRŐL

Alulírott……………………………………….. Isaszeg,…………………………………... sz. alatti lakos, anyagi-és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem,
……………………………………………..……………. (név)
………………………………………………….…….…. sz. alatti lakostól
…………..év …………………………hó ………………. napjától külön élek.
Gyermekemet / gyermekeimet egyedül nevelem.
Kijelentem, hogy gyermekemre/gyermekeimre tartásdíjat: kapok - nem kapok.
Kijelentem, hogy gyermekemre/gyermekeimre tartásdíjat: fizetek - nem fizetek.
Tartásdíj összege: gyermekenként……………………………..Ft / hó
Tartásdíj összegének fizetése: készpénz – postai szelvény – átutalás
A tartásdíj összegéről szóló igazolást kérem csatolni szíveskedjen!!
Amennyiben tartásdíjat nem kap, annak oka :………………………………………..
…………………………………………………………………………………………...
…………………………………………………………………………………………...
Isaszeg, 20 …………..…………………….
…………………………………
aláírás
………………………………….
cím
Tanú (1)……………………………… Tanú(2)……………………………
Cím:………………………………. Cím:……………………………….. …
Szig.sz:………………………………… Szig.sz:……..………………… ……
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben szereplő adatok a valóságnak megfelelnek.


Felelősségem tudatában kijelentem, hogy

- életvitelszerűen a lakóhelyemen vagy a tartózkodási helyemen élek
(a megfelelő rész aláhúzandó, ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik),

- a közölt adatok a valóságnak megfelelnek.


Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt adatok valódiságát a hatáskört gyakorló szerv ellenőrizheti.


Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak az eljárás során történő felhasználásához.

Kijelentem, hogy a lakáscélú támogatás iránti kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok.
(Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)

Isaszeg, 20…év.………………….hó.…..nap.
……………………………. …………………………….
kérelmező aláírása kérelmező házastársának vagy
élettársának aláírása
Mellékletként csatolandók:
1. Lakásvásárlás esetén ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződés vagy előszerződés
2. Lakásépítés esetén a jogerős építési engedélyt, a megnyitott építési napló „Összesítő lapja” és „az épület helyiség listája”, a használatba vétel tudomásul vételét igazoló hatósági bizonyítványt, számlákat, pénzintézeti igazolásokat, nyilatkozatokat
4. Gyermek születése esetén születési anyakönyvi kivonat
5. Házastársak esetében házassági anyakönyvi kivonat
Valamint
- A kérelmező és a vele közös háztartásban élő családtagjai rendszeres /a kérelem beadását megelőző 6 havi nettó/ és nem havi rendszerességgel szerzett jövedelméről kiállított igazolások
- Vállalkozók esetében NAV által kiadott jövedelemigazolás
- A nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelméről nyilatkozat,
- A Járási Hivatal által folyósított pénzbeli ellátások igazolása és az ellátás összegéről szóló igazolás.
- Az Állami Foglalkoztatási Szerv ellátást megállapító igazolása és az ellátás összegéről szóló igazolás.
- Nyugdíjjal, vagy nyugdíjszerű ellátással rendelkező személy esetén a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által megküldött év eleji igazolás
- Lakcímkártya, TAJ kártya, személyazonosító igazolvány vagy kártya
- Gyes, Gyet, Gyed és családi pótlék igazolása
- 16. életévét betöltött gyermek esetében iskolalátogatási igazolás

1. melléklet a 22/2019. (XII. 19.) önkormányzati rendelethez

KÉRELEM

A LAKÁSCÉLÚ HELYI TÁMOGATÁSÁNAK ODAÍTÉLÉSÉHEZ

A KÉRELMET PONTOSAN, NYOMTATOTT BETŰVEL, VAGY GÉPPEL KÉRJÜK KITÖLTENI!

SZEMÉLYES ADATOK

Kérelmező adatai:

Neve

születési hely, idő

anyja neve

állampolgársága

családi állapota

lakóhelye

tartózkodási helye
(Tartózkodási helyet csak abban az esetben kell kitölteni, ha az nem azonos a lakóhellyel.)

telefonszáma

Kérelmező házastársának, élettársának adatai:

Neve

születési hely, idő

anyja neve

állampolgársága

családi állapota

lakóhelye

tartózkodási helye
(Tartózkodási helyet csak abban az esetben kell kitölteni, ha az nem azonos a lakóhellyel.)

telefonszáma

A támogatás igénylésének célja: Lakásvásárlás
(a megfelelő rész aláhúzandó) Lakásépítés
Telekvásárlás
Az igényelt támogatás összege: …………………………. Ft
Összes együtt költöző, közös háztartásban élő családtagok száma:………. Fő

Név

Születési idő / anyja neve

Családi kapcsolat

TAJ

Foglalkozás







lakóhelyre, ELŐZŐ TÁMOGATÁSRA vonatkozó adatok

A kérelmező jelenlegi lakáskörülménye, a kérelmező által fontosnak tartott tények közlése:
…...........................................................................................................................

................................................................................................................................

..................................................................................................................................

................................................................................................................................
Jelenlegi lakásukban milyen jogcímen lakik / laknak?
tulajdonos résztulajdonos bérlő családtag

Korábban utaltak-e ki bárhol az országban az Ön vagy házastársa / élettársa részére tanácsi, önkormányzati bérlakást, bérlőként vagy bérlőtársként?

NEM – Igen

Ha igen, mikor és hol: …………………………………………………………….

Részesült-e Ön vagy házastársa / élettársa, a volt városi tanács vagy az önkormányzat által nyújtott vissza nem térítendő támogatásban vagy kamatmentes kölcsönben?

NEM - IGEN

Ha igen, mikor és milyen összegben?
……………………………………………………………………………………
CSAK LAKÁSVÁSÁRLÁS ESETÉN (TÖLTENDŐ KI):
Hány szobás a lakás? ………………………………………………
Utca, házszám, tulajdoni lap szám, hrsz.:……………………………………
Ön milyen tulajdoni hányaddal fog rendelkezni a vásárolt lakásban?………………….
Kik és milyen arányban rendelkeznek az ingatlanon még tulajdoni hányaddal? ……….……………………………………………………………..
CSAK LAKÁSÉPÍTÉS ESETÉN (TÖLTENDŐ KI):
Van-e megnyitott építési napló? (Ha igen, kérjük mellékelje annak „Összesítő lapját” és „az épület helyiség listáját”.
…………………………………………………………………………………..
Az építkezés helye (utca, házszám, tulajdoni lap száma, hrsz.):
………………………………………………………………………………...
Amennyiben a területen korábban építmény állt, az építési hatóság által, a bontás után kiadott hatósági bizonyítvány száma:…………………………...
A lakás milyen készültségi állapotban van: (%)? ……… (csak építés esetén)
Rendelkezik-e „használatba vétel tudomásul vételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal”, vagy erre vonatkozó bejelentést tett-e az építési hatóságnál?
Ha igen, annak száma és kelte:……………………………………………….

Hány szobás a lakás? …………………………. (csak építés esetén)

CSAK ÖNKORMÁNYZATI TELEKVÁSÁRLÁS ESETÉN (TÖLTENDŐ KI):
Az építési telek címe: Isaszeg, …………………………………………………..
Helyrajzi száma:…………………………………………………………………

A telek forgalmi értéke:……………………………………. Ft.

Vagyonnyilatkozat

I. A kérelmező személyes adatai
Neve: ………………………………………………….;
Születési neve: ………………………………………..;
Anyja neve: …………….…………; Születési hely, idő: ………………;
Lakóhely: ………….................................................................................;
Tartózkodási hely: ………………………………………………….;
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ……….-…………-………..

II. A kérelmező és a vele együtt élő közeli hozzátartozójának vagyona

A. Ingatlanok

1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):

– címe: ....................................................................................................….;
– tulajdoni hányad: .................., a szerzés ideje: ................ év;
Becsült forgalmi érték:* ................................ Ft
– címe: ....................................................................................................….;
– tulajdoni hányad: .................., a szerzés ideje: ................ év;
Becsült forgalmi érték:* ................................ Ft
– címe: ....................................................................................................….;
– tulajdoni hányad: .................., a szerzés ideje: ................ év;
Becsült forgalmi érték:* ................................ Ft

2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):

– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft

3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület- vagy épületrész-tulajdon (vagy állandó használat): megnevezése ..................... (pl. zártkerti építmény, műhely,

– címe: – címe: ...........................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft

4. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat): megnevezése: …………..

– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
– címe: ..................................................................................……………..;
- tulajdoni hányad: ...............; a szerzés ideje: ............ év;
Becsült forgalmi érték:* ........... Ft
Jelezni kell az ingatlan-nyilvántartásba az ingatlan/ok/ra vonatkozóan bejegyzett terhek, korlátolt dologi jogok, vagyoni értékű jogok vagy feljegyzett tények:
haszonélvezet, jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom, használati jogok, szolgalom

B. Egyéb vagyontárgyak

Személygépkocsi, tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű:
típus .................. rendszám; a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............; Becsült forgalmi érték:** .................. Ft
típus .................. rendszám; a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............; Becsült forgalmi érték:** .................. Ft
típus .................. rendszám; a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............; Becsült forgalmi érték:** .................. Ft
Gépjárműre bejegyzett terhek, gépjárművet terhelő vagyoni értékű jogok: elidegenítési és terhelési tilalom, bejegyzett üzemben tartói jog.
A gépjárművet mozgáskorlátozottságra tekintettel tartják fenn: igen – nem (a megfelelő aláhúzandó).
A gépjárművet munkavégzésre / munkába járásra/ egyéb célra tekintettel tartják fenn: igen – nem (a megfelelő aláhúzandó).

III. Nyilatkozatok

1. Felelősségem tudatában kijelentem [a megfelelő aláhúzandó, és a b) pont szerinti esetben kitöltendő], hogy én, vagy velem együtt élő közeli hozzátartozóm

Pénzforgalmi szolgáltató neve: ………………………………….;
pénzforgalmi számla száma: ………………

pénzforgalmi számlán kezelt összeg: ………………………………

a) pénzforgalmi számlával nem rendelkezem/rendelkezik,

b) az alábbi pénzforgalmi számlával rendelkezem/rendelkezik (valamennyi megjelölendő):

3. Tudomásul veszem, hogy a támogatásra való jogosultság feltételeinek megállapítása érdekében a hatóság a fentiekben megjelölt pénzforgalmi szolgáltató felé megkereséssel élhet a pénzforgalmi számlán kezelt összeg tekintetében.

Kelt: .......... év .............................. hó ............ nap


................................................ ……………………………
kérelmező aláírása kérelmező házas, vagy élettársa

Megjegyzés:
Ha a kérelmező vagy vele együtt élő közeli hozzátartozója bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, akkor a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Ha a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.
* Becsült forgalmi értékként az ingatlannak a településen szokásos forgalmi értékét kell feltüntetni.
** Becsült forgalmi értékként a gépjármű kora és állapota szerinti értéket kell feltüntetni.

köztartozásról szóló nyilatkozat

Alulírott …………………………..…………………. kérelmező, illetve a a kérelmemben szereplő, velem együtt költöző gyermekek törvényes képviselője, büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy
- az állami költségvetéssel (az Adóhivatallal, az Illetékhivatallal, az Egészségbiztosítási Pénztárral, valamint a Vám- és Pénzügyőrséggel)
- Isaszeg Város Önkormányzatával
szemben nincs lejárt határidejű tartozásom.
Tudomásul veszem, hogy a fent említett tartozások ill. eljárások eltitkolása a támogatásból történő kizárást eredményezi.
Isaszeg, 20…………………….
……………………………… ……………………………….
kérelmező aláírása kérelmezővel együtt költöző nagykorú személy aláírása

ISASZEGI POLGÁRMESTERI HIVATAL

IGAZGATÁSI OSZTÁLY

N Y I L A T K O Z A T

Alulírott……………………………………születési név:……………………….

Anyja neve:……………………………..

Isaszeg, ………………………………………… sz. alatti lakos anyagi- és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, munkaviszonyban

állok - nem állok.

Kijelentem, hogy havi rendszerességgel járó jövedelemmel

rendelkezem - nem rendelkezem.

Nyilatkozom, hogy nem havi rendszerességgel szerzett jövedelmem:

Van - Nincs

Amennyiben nem havi rendszerességgel munkát végez:
Kijelentem, hogy nem havi rendszerességgel szerzett jövedelmem a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző tizenkét hónapban az alábbi összegekben volt:
………. hó ……….…Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ……….....Ft ……….. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó …………...Ft
……..hó ………….Ft ………. hó ……….......Ft

Isaszeg, 20 ……………………………..

…………………………………..
aláírás

ISASZEGI POLGÁRMESTERI HIVATAL

IGAZGATÁSI OSZTÁLY

N Y I L A T K O Z A T

Alulírott……………………………………születési név:……………………….

Anyja neve:……………………………..

Isaszeg, ………………………………………… sz. alatti lakos anyagi- és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, munkaviszonyban

állok - nem állok.

Kijelentem, hogy havi rendszerességgel járó jövedelemmel

rendelkezem - nem rendelkezem.

Nyilatkozom, hogy nem havi rendszerességgel szerzett jövedelmem:

Van - Nincs

Amennyiben nem havi rendszerességgel munkát végez:
Kijelentem, hogy nem havi rendszerességgel szerzett jövedelmem a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző tizenkét hónapban az alábbi összegekben volt:
………. hó ……….…Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó ………….. Ft
………. hó ……….....Ft ……….. hó ………….. Ft
………. hó ………….Ft ………. hó …………...Ft
……..hó ………….Ft ………. hó ……….......Ft

Isaszeg, 20 ……………………………..

…………………………………..
aláírás

Isaszegi Polgármesteri Hivatal

igazgatási Osztály

NYILATKOZAT A TARTÁSDÍJ ÖSSZEGÉRŐL

Alulírott……………………………………….. Isaszeg,…………………………………... sz. alatti lakos, anyagi-és büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem,

……………………………………………..……………. (név)

………………………………………………….…….…. sz. alatti lakostól

…………..év …………………………hó ………………. napjától külön élek.

Gyermekemet / gyermekeimet egyedül nevelem.

Kijelentem, hogy gyermekemre/gyermekeimre tartásdíjat: kapok - nem kapok.
Kijelentem, hogy gyermekemre/gyermekeimre tartásdíjat: fizetek - nem fizetek.

Tartásdíj összege: gyermekenként……………………………..Ft / hó

Tartásdíj összegének fizetése: készpénz – postai szelvény – átutalás

A tartásdíj összegéről szóló igazolást kérem csatolni szíveskedjen!!

Amennyiben tartásdíjat nem kap, annak oka :………………………………………..

…………………………………………………………………………………………...

…………………………………………………………………………………………...

Isaszeg, 20 …………..…………………….
…………………………………
aláírás
………………………………….
cím

Tanú (1)……………………………… Tanú(2)……………………………

Cím:………………………………. Cím:……………………………….. …

Szig.sz:………………………………… Szig.sz:……..………………… ……

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a kérelemben szereplő adatok a valóságnak megfelelnek.


Felelősségem tudatában kijelentem, hogy

- életvitelszerűen a lakóhelyemen vagy a tartózkodási helyemen élek
(a megfelelő rész aláhúzandó, ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik),

- a közölt adatok a valóságnak megfelelnek.


Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt adatok valódiságát a hatáskört gyakorló szerv ellenőrizheti.


Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak az eljárás során történő felhasználásához.

Kijelentem, hogy a lakáscélú támogatás iránti kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok.
(Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)

Isaszeg, 20…év.………………….hó.…..nap.

……………………………. …………………………….
kérelmező aláírása kérelmező házastársának vagy
élettársának aláírása
Mellékletként csatolandók:

1. Lakásvásárlás esetén ügyvéd által ellenjegyzett adásvételi szerződés vagy előszerződés

2. Lakásépítés esetén a jogerős építési engedélyt, a megnyitott építési napló „Összesítő lapja” és „az épület helyiség listája”, a használatba vétel tudomásul vételét igazoló hatósági bizonyítványt, számlákat, pénzintézeti igazolásokat, nyilatkozatokat

4. Gyermek születése esetén születési anyakönyvi kivonat

5. Házastársak esetében házassági anyakönyvi kivonat

Valamint
- A kérelmező és a vele közös háztartásban élő családtagjai rendszeres /a kérelem beadását megelőző 6 havi nettó/ és nem havi rendszerességgel szerzett jövedelméről kiállított igazolások
- Vállalkozók esetében NAV által kiadott jövedelemigazolás
- A nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelméről nyilatkozat,
- A Járási Hivatal által folyósított pénzbeli ellátások igazolása és az ellátás összegéről szóló igazolás.
- Az Állami Foglalkoztatási Szerv ellátást megállapító igazolása és az ellátás összegéről szóló igazolás.
- Nyugdíjjal, vagy nyugdíjszerű ellátással rendelkező személy esetén a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által megküldött év eleji igazolás
- Lakcímkártya, TAJ kártya, személyazonosító igazolvány vagy kártya
- Gyes, Gyet, Gyed és családi pótlék igazolása
- 16. életévét betöltött gyermek esetében iskolalátogatási igazolás
1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2019. december 20. napjával.