Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 24/2019. (XII.23.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat kitüntetéseinek alapításáról és adományozásuk rendjéről

Hatályos: 2022. 05. 06 11:00

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 24/2019. (XII.23.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat kitüntetéseinek alapításáról és adományozásuk rendjéről

2022.05.06.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és i) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § 3. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Díszpolgári cím

1. § (1) Díszpolgári cím kiemelkedő tudományos, művészeti, közéleti, gazdasági, oktatási-nevelési, közművelődési életműért adományozható, olyan kiváló személyiségnek, aki tevékenységével, maradandó alkotásával hozzájárult Szeged fejlődéséhez, anyagi és szellemi gyarapodásához, elősegítette a város tekintélyének növelését itthon és külföldön.

(2)1 Évente egy díszpolgári cím adományozható, amellyel egyidejűleg emlékérem, oklevél és kitűző kerül átadásra.

2. § (1)2 Az emlékérem kör alakú, ezüst alapanyagú, aranyozott érme, egyik oldalán a város dombornyomású címerével, „SZEGED VÁROS DÍSZPOLGÁRA”, valamint az adományozás éve felirattal, a másik oldalán Szeged sziluettjével és a kitüntetett nevével vésve.

(2) A díszpolgári oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a közgyűlés határozatának számát, a díszpolgár nevét és foglalkozását, az adományozás keltét, a polgármester és a jegyző aláírását.

(3)3 A díszpolgári kitűző kör alakú, ezüst alapanyagú, aranyozott kitűző „SZEGED VÁROS DÍSZPOLGÁRA” felirattal és a Városháza tornyával illusztrálva.

3. § A díszpolgári cím adományozását a Díszpolgárok könyvében kell megörökíteni. A Díszpolgárok könyve tartalmazza az adományozó megnevezését, a közgyűlés határozatának számát, a díszpolgári cím adományozásának időpontját, a díszpolgár nevét, életművének leírását, a díszpolgár vagy hozzátartozója, a polgármester és a jegyző aláírását.

4. § (1) A város díszpolgárát megilleti a díszpolgári cím viselésének joga. A díszpolgár tanácskozási joggal részt vehet a közgyűlés ülésein, és az önkormányzat egyéb rendezvényein, felkérésre delegáció tagjaként képviselheti az önkormányzatot.

(2) A díszpolgárt halála esetén díszsírhely illeti meg.

2. Pro Urbe díj

5. § (1) Pro Urbe díj adományozható azoknak a személyeknek, közösségeknek, akik vagy amelyek tartósan kiemelkedő tudományos, művészeti, közéleti munkásságukkal, az egészségügy-szociális, az oktatás-nevelés, közművelődés, sport, közbiztonság, a gazdaság területén kifejtett tevékenységükkel a város fejlődéséhez, jó híre növeléséhez hozzájárultak.

(2) Évente legfeljebb két Pro Urbe díj adományozható.

6. § (1) A Pro Urbe díj emlékéremből és oklevélből áll.

(2)4 Az emlékérem kör alakú, ezüst alapanyagú, aranyozott érme, egyik oldalán a város dombornyomású címerével és „PRO URBE SZEGED”, valamint az adományozás éve felirattal, a másik oldalán Szeged sziluettjével és a kitüntetett nevével vésve.

(3) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a közgyűlés határozatának számát, a Pro Urbe díjban részesített nevét, az adományozás indokát, az adományozás időpontját, a polgármester és a jegyző aláírását.

7. § A Pro Urbe díj adományozásról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét, az adományozás indokát, a közgyűlés határozatának számát, a Pro Urbe díj adományozásának időpontját.

3. Szegedért Emlékérem

8. § (1) Szegedért Emlékérem adományozható azoknak, akik egyéni vagy együttes teljesítményükkel - tudományos, művészi munkásságukkal, közéleti, oktatási, közművelődési, egészségügyi, szociális, gazdasági, építészeti tevékenységükkel, a közbiztonság érdekében kifejtett munkájukkal, sport és egyéb eredményeik alapján - szereztek elismerést a városnak, vagy gyarapították a város anyagi és szellemi értékeit.

(2) Évente legfeljebb három Szegedért Emlékérem adományozható.

9. § (1)5 A Szegedért Emlékérem kör alakú és ezüst alapanyagú érme, egyik oldalán a város dombornyomású címerével és „SZEGEDÉRT EMLÉKÉREM”, valamint az adományozás éve felirattal, a másik oldalon Szeged sziluettjével és a kitüntetett nevével vésve.

(2) A Szegedért Emlékérem adományozásáról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét,
az adományozás indokát, a közgyűlés határozatának számát, az adományozás időpontját.

4. Szociális Munkáért díj

10. § Szociális Munkáért díj adományozható tevékenységük révén Szegedhez kötődő személyeknek, civil szervezetek vezetőinek, képviselőinek, akik a demokrácia követelményeihez igazodva kiemelkedő tevékenységet folytatnak és a sajátos, illetve nehéz élethelyzetben lévő egyének, családok, csoportok és közösségek érdekében kiemelkedő, áldozatos munkát végeztek. Elismerésben részesíthetők a civil szervezetekben, a szociális és gyermekjóléti alapellátásban, a szociális és gyermekvédelmi szakellátásban, a szakképzésben és a szociális adminisztráció területén dolgozó szakemberek.

11. § (1) Évente legfeljebb kettő Szociális Munkáért díj adományozható.

(2) A Szociális Munkáért díj aranygyűrűből és oklevélből áll.

(3) Az aranygyűrű egy pecsétgyűrű, melynek a fejrészvésetében Szeged címere és alatta az adományozás éve látható.

(4) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a közgyűlés határozatának számát, a kitüntetett nevét, az adományozás időpontját, a polgármester és a jegyző aláírását.

(5) A Szociális Munkáért díj adományozásáról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét, a szociális, illetve a gyermek- és ifjúságvédelemben folytatott tevékenységét, a közgyűlés határozatának számát, az adományozás időpontját.

5. Pedagógus Életműdíj

12. § Pedagógus Életműdíj adományozható azon nyugdíjas pedagógusoknak, Szegedhez kötődő személyeknek, akik a nevelő-oktató munkában legalább harminchat éven keresztül tartósan kiemelkedő pedagógusi-oktatói-nevelői tevékenységet végeztek.

13. § (1) Évente legfeljebb három Pedagógus Életműdíj adományozható.

(2) A Pedagógus Életműdíj aranygyűrűből és oklevélből áll.

(3) Az aranygyűrű egy pecsétgyűrű, melynek a fejrészvésetében Szeged címere és az adományozás éve látható.

(4) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a közgyűlés határozatának számát, a kitüntetett nevét és foglalkozását, az adományozás időpontját, a polgármester és a jegyző aláírását.

(5) A Pedagógus Életműdíj adományozásáról a jegyző nyilvántartást vezet. A nyilvántartás tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét, a pedagógia területén folytatott tevékenységét, a közgyűlés határozatának számát, az adományozás időpontját.

6. Szeged Kultúrájáért díj

14. § Szeged Kultúrájáért díj adományozható tevékenységük révén Szegedhez kötődő személyeknek, akik Szeged város kulturális közéletében meghatározó személyiségek, illetve érdemeket szereztek a kulturális örökségek megóvásában, tevékenységükkel, alkotásaikkal országos és nemzetközi elismerést szereztek, ezzel is hozzájárulva Szeged város értékeinek gyarapításához.

15. § (1) Évente legfeljebb kettő Szeged Kultúrájáért díj adományozható.

(2) A Szeged Kultúrájáért díj aranygyűrűből és oklevélből áll.

(3) Az aranygyűrű egy pecsétgyűrű, melynek a fejrészvésetében Szeged címere és az adományozás éve látható.

(4) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a közgyűlés határozatának számát, a kitüntetett nevét, az adományozás időpontját, a polgármester és a jegyző aláírását.

(5) A Szeged Kultúrájáért díj adományozásáról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét, a kultúra területén folytatott tevékenységét, a közgyűlés határozatának számát, az adományozás időpontját.

6/A.6 Kölcsey-érem

15/A. § Kölcsey-érem adományozható a szegedi kultúrát éltető alkotóknak, előadóknak, kultúraközvetítőknek, szervezőknek, mecénásoknak és mindazoknak, akik munkájukkal fenntartják, művelhetővé és gyarapíthatóvá teszik Szeged város kultúráját.

15/B. § (1) Évente legfeljebb tizenegy Kölcsey-érem adományozható.

(2) A Kölcsey-érem kitüntetés emlékéremből és oklevélből áll.

(3) Az emlékérem kör alakú, bronz alapanyagú, ezüstözött érme, egyik oldalán „A magyar kultúra napja” felirattal Kölcsey Ferenc dombornyomott arcképével, alatta a „Kölcsey Ferenc 1790-1836” felirattal, a másik oldalán a kitüntetett nevével és az adományozás évszámával vésve.

(4) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a kitüntetett nevét, az adományozás időpontját, a polgármester aláírását, továbbá a polgármester hivatalos bélyegzőjének lenyomatát.

(5) A Kölcsey-érem adományozásról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét, az adományozás indokát, az adományozás időpontját.

7. Szeged Ifjú Tehetsége díj

16. § Szeged Ifjú Tehetsége díj adományozható azon tanulóknak, csapatoknak, akik országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, a szellemi gyarapodás területén kiváló példát mutattak, hozzájárulva ezzel Szeged város jó hírnevének öregbítéséhez.

17. § (1) Évente legfeljebb három Szeged Ifjú Tehetsége díj adományozható.

(2) A Szeged Ifjú Tehetsége díj plakettből és oklevélből áll.

(3) A plakett kör alakú és bronz alapanyagú. Az egyik oldal vésetében Szeged címere szerepel, melyet körbefog a „Szeged Ifjú Tehetsége”- és az adományozás éve felirat.

(4) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a közgyűlés határozatának számát, a kitüntetett nevét és iskoláját, az adományozás időpontját, a polgármester és a jegyző aláírását.

(5) A Szeged Ifjú Tehetsége díj adományozásáról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét, iskoláját, az adományozás indokát, a közgyűlés határozatának számát, az adományozás időpontját.

8. Szeged Ifjú Tehetségéért díj

18. § Szeged Ifjú Tehetségéért díj adományozható azon pedagógusoknak, oktatóknak, szakoktatóknak, akik az országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat, csapatokat felkészítették, hozzájárulva ezzel Szeged város jó hírnevének öregbítéséhez.

19. § (1) Évente legfeljebb három Szeged Ifjú Tehetségéért díj adományozható.

(2) A Szeged Ifjú Tehetségéért díj plakettből és oklevélből áll.

(3) A plakett kör alakú és bronz alapanyagú. Az egyik oldal vésetében Szeged címere szerepel, melyet körbefog a „Szeged Ifjú Tehetségéért”- és az adományozás éve felirat.

(4) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a közgyűlés határozatának számát, a kitüntetett nevét, iskoláját, az adományozás időpontját, a polgármester és a jegyző aláírását.

(5) A Szeged Ifjú Tehetségéért díj adományozásáról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét, foglalkozását és iskoláját, a közgyűlés határozatának számát, az adományozás időpontját.

9. Szeged Sportolója díj

20. § Szeged Sportolója díj adományozható azon sportolók részére, akik országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hozzájárulva ezzel Szeged város jó hírnevének öregbítéséhez.

21. § (1) Évente legfeljebb kettő Szeged Sportolója díj adományozható.

(2) A Szeged Sportolója díj plakettből és oklevélből áll.

(3) A plakett kör alakú és bronz alapanyagú. Az egyik oldal vésetében Szeged címere szerepel, melyet körbefog a „Szeged Sportolója”- és az adományozás éve felirat.

(4) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a közgyűlés határozatának számát, a kitüntetett nevét, az adományozás időpontját, a polgármester és a jegyző aláírását.

(5) A Szeged Sportolója díj adományozásáról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét, a folytatott tevékenységét, a közgyűlés határozatának számát, az adományozás időpontját.

10. Szeged Sportjáért díj

22. §7 Szeged Sportjáért díj adományozható azon edzőknek, oktatóknak, akik az országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat felkészítették, továbbá azon sportvezetőknek, szakembereknek, akik a kiemelkedő eredmény eléréséhez szükséges feltételeket biztosították, hozzájárulva ezzel Szeged város jó hírnevének öregbítéséhez.

23. § (1) Évente legfeljebb kettő Szeged Sportjáért díj adományozható.

(2) A Szeged Sportjáért díj plakettből és oklevélből áll.

(3) A plakett kör alakú és bronz alapanyagú. Az egyik oldal vésetében Szeged címere szerepel, melyet körbefog a „Szeged Sportjáért”- és az adományozás éve felirat.

(4) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a város címerét, a közgyűlés határozatának számát, a kitüntetett nevét, az adományozás időpontját, a polgármester és a jegyző aláírását.

(5) A Szeged Sportjáért díj adományozásáról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét és foglalkozását, a folytatott tevékenységét, a közgyűlés határozatának számát, az adományozás időpontját.

11. Dömötör-díj

24. § (1) A Dömötör-díj a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Kortárs Balett művészeti produkcióinak létrehozásában és bemutatásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeknek adományozható kitüntetés. A díjat az alábbi kategóriákban adják át az évad során mutatott teljesítményért:

1. Legjobb színész

2. Legjobb színésznő

3. Legjobb operaénekes

4. Legjobb operaénekesnő

5. Legjobb táncos

6. Legjobb rendező

7. Legjobb látványtervező

8. Legjobb jelmeztervező

9. Legjobb háttérmunkás

10. Gyermek Dömötör-díj

11. Az évad művészeti teljesítménye, illetve az

12. Életműdíj kategóriában.

(2) A Dömötör-díj a szegedi Dömötör-tornyot ábrázoló kisplasztika vagy dombormű és oklevél.

(3) Az oklevél tartalmazza a kitüntetett nevét és a kategóriát, az adományozás időpontját, a polgármester, valamint a társadalmi kuratórium soros elnökének aláírását.

11/A.8 Településrészért végzett munka elismeréséért adományozható érem és emlékérem

24/A. § Kiskundorozsmáért Emlékérem, Szőregért Érem, Tápéért Emlékérem és Gyálarétért Emlékérem adományozható azoknak, akik egyéni vagy együttes teljesítményükkel - tudományos, művészi munkásságukkal, közéleti, oktatási, közművelődési, egészségügyi, szociális, gazdasági, építészeti tevékenységükkel, a közbiztonság érdekében kifejtett munkájukkal, sport és egyéb eredményeik alapján - szereztek elismerést Kiskundorozsma, Szőreg, Tápé és Gyálarét településrészeknek, vagy gyarapították Kiskundorozsma, Szőreg, Tápé és Gyálarét településrészek anyagi és szellemi értékeit.

24/B. § (1) Évente legfeljebb 6 darab érem, illetve emlékérem adományozható településrészenként.

(2) A Kiskundorozsmáért Emlékérem kör alakú és ezüst alapanyagú érme, egyik oldalán Kiskundorozsma dombornyomású címerével és a "KISKUNDOROZSMÁÉRT EMLÉKÉREM", valamint az adományozás éve felirattal, a másik oldalon Kiskundorozsma sziluettjével és a kitüntetett nevével vésve.

(3) A Szőregért Érem kör alakú és ezüst alapanyagú érme, egyik oldalán Szőreg dombornyomású címerével és a "SZŐREGÉRT ÉREM", valamint az adományozás éve felirattal, a másik oldalon egy rózsa ábrájával és a kitüntetett nevével vésve.

(4) A Tápéért Emlékérem kör alakú és ezüst alapanyagú érme, egyik oldalán Tápé dombornyomású címerével és a "TÁPÉÉRT EMLÉKÉREM", valamint az adományozás éve felirattal, a másik oldalon Tápé sziluettjével és a kitüntetett nevével vésve.

(5) A Gyálarétért Emlékérem kör alakú és ezüst alapanyagú érme, egyik oldalán Gyálarét dombornyomású címerével és a "GYÁLARÉTÉRT EMLÉKÉREM", valamint az adományozás éve felirattal, a másik oldalon Gyálarét sziluettjével és a kitüntetett nevével vésve.

(6) Az Érem és Emlékérem adományozásáról a jegyző nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az adományozó megnevezését, a kitüntetett nevét, az adományozás indokát, a településrészi önkormányzat határozatának számát, az adományozás időpontját.

12. Az adományozás rendje

25. § (1) A díszpolgári cím, a Pro Urbe díj, valamint a Szegedért Emlékérem adományozására a tárgyévet megelőző év december 31. napjáig a polgármesternél javaslatot terjeszthetnek elő

a) a közgyűlés tagjai,

b) a közgyűlés szakbizottságai,

c) a városban működő társadalmi, gazdasági szervezetek, intézmények, egyesületek, szakmai szövetségek, kamarák, érdekképviseleti szervek, egyházak.

(2)9 A polgármester a díszpolgári cím, a Pro Urbe díj, valamint a Szegedért Emlékérem adományozására vonatkozó javaslatát az Egyeztető Tanács, majd ezt követően a közgyűlés elé terjeszti.

(3) A Szociális Munkáért díj esetében a javaslatokat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága véleményezi a tárgyév október 1. napjáig, ezt követően a javaslatokat a polgármester terjeszti a közgyűlés elé.

(4) A Pedagógus Életműdíj esetében a javaslatokat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága véleményezi a tárgyév április 15. napjáig, ezt követően a javaslatokat a polgármester terjeszti a közgyűlés elé.

(5) A Szeged Kultúrájáért díj esetében a javaslatokat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága véleményezi a tárgyév november 15. napjáig, ezt követően a javaslatokat a polgármester terjeszti a közgyűlés elé.

(5a)10 A Kölcsey-érem odaítéléséről a kulturális élet szervezeteinek, intézményeinek tárgyév november 30. napjáig beérkezett javaslatait figyelembe véve a polgármester tárgyév december 31. napjáig dönt.

(6) A Szeged Ifjú Tehetsége díj és a Szeged Ifjú Tehetségéért díj esetében a javaslatokat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottsága véleményezi tárgyév december 31. napjáig, ezt követően a javaslatokat a polgármester terjeszti a közgyűlés elé.

(7) A Szeged Sportolója díj és a Szeged Sportjáért díj esetében a javaslatokat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottsága véleményezi a tárgyév március 1. napjáig, ezt követően a javaslatokat a polgármester terjeszti a közgyűlés elé.

(8) A Dömötör-díjra – a legjobb háttérmunkáért járó Dömötör-díj kivételével – a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetése ajánl jelölteket a díj adományozásával kapcsolatban kötött együttműködési megállapodás szerinti társadalmi kuratóriumnak. A díjat a 24. § (1) bekezdés 1-8. pontban szabályozott kategóriák esetén a legtöbb közönségszavazatot elnyerők kapják. A Gyermek Dömötör-díjról a gyermek nézők szavazatai döntenek. A legjobb háttérmunkás díját a színház dolgozói szavazzák meg. Az évad művészeti teljesítménye díjat és az Életműdíjat a kuratórium ítéli oda.

25/A. §11 (1) A Kiskundorozsmáért Emlékérem, a Szőregért Érem, a Tápéért Emlékérem és a Gyálarétért Emlékérem adományozására a tárgyév május 31. napjáig a polgármesternél javaslatot terjeszthetnek elő

a) a közgyűlés tagjai,

b) a közgyűlés szakbizottságai,

c) a városban működő társadalmi, gazdasági szervezetek, intézmények, egyesületek, szakmai szövetségek, kamarák, érdekképviseleti szervek, egyházak, valamint

d) a településrészi önkormányzat tagjai.

(2) A településrészi önkormányzat vezetője a településrészi érem, illetve emlékérem adományozására vonatkozó javaslatát legkésőbb a tárgyév szeptember 30. napjáig az illetékes településrészi önkormányzat elé terjeszti.

(3) A Kiskundorozsmáért Emlékérem, a Szőregért Érem, a Tápéért Emlékérem és a Gyálarétért Emlékérem átadása ünnepélyes keretek között, az illetékes településrészi önkormányzat ünnepi ülésén történik legkésőbb a tárgyév december 31. napjáig.

(4) A kitüntetést a kitüntetettnek vagy megbízottjának az illetékes településrészi önkormányzat vezetője adja át.

26. § (1) A díszpolgári cím, a Pro Urbe díj és a Szegedért Emlékérem átadása ünnepélyes keretek között, a Szeged város napjához kapcsolódó ünnepi közgyűlésen történik.

(2) A

a) Szociális Munkáért díj átadására a szociális munka napjához,

b) Pedagógus Életműdíj átadására a pedagógusnaphoz (június első vasárnapja),

c)12 Szeged Kultúrájáért díj és a Kölcsey-érem átadására a magyar kultúra napjához (január 22.),

d) Szeged Ifjú Tehetsége díj és Szeged Ifjú Tehetségéért díj átadására a tehetségnaphoz (március 25.),

e) Szeged Sportolója díj és a Szeged Sportjáért díj átadására a Szeged város napjához

kapcsolódó ünnepség részeként kerül sor.

(3) A kitüntetést a kitüntetettnek vagy megbízottjának a polgármester adja át.

(4) A Dömötör-díj átadására minden évben, a színházi évad végén, május utolsó szombatján, a Szegedi Nemzeti Színházban megrendezett gálaest keretében kerül sor. A kitüntetéseket kategóriánként a Dömötör-díjat támogató szponzorok képviselői adják át. Az Életműdíjat a polgármester adja át, a Legjobb rendező kategória díját a díjalapító, a Pálma Reklám Stúdió Bt. képviselője adja át.

27. § (1) A közgyűlés a díszpolgári címet az adományozásra jogosultak javaslata alapján visszavonhatja attól, aki arra méltatlanná vált.

(2) A kitüntetések adományozásáról és visszavonásáról a város lakosságát a város közszolgálati lapja, a Szegedi Tükör útján a jegyző tájékoztatja.

13. Záró rendelkezések

28. § A rendelet 2020. január 1-jén lép hatályba.

29. § (1)13

(2)14

(3)15

(4)16

(5)17

30. §18

1

Az 1. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2021. (IV. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2021. (IV. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. § (3) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2021. (IV. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

4

A 6. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2021. (IV. 15.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

5

A 9. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2021. (IV. 15.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

6

A 6/A. alcímet (15/A. §, 15/B. §) a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

7

A 22. § a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2021. (IV. 15.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

8

A 11/A. alcímet (24/A. §, 24/B. §) a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

9

A 25. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 25. § (5a) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

11

A 25/A. §-t a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdése iktatta be.

12

A 26. § (2) bekezdés c) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

13

Hatályát vesztette a Jat. 12.§ (2) bekezdése alapján 2020. január 2. napjával.

14

Hatályát vesztette a Jat. 12.§ (2) bekezdése alapján 2020. január 2. napjával.

15

Hatályát vesztette a Jat. 12.§ (2) bekezdése alapján 2020. január 2. napjával.

16

Hatályát vesztette a Jat. 12.§ (2) bekezdése alapján 2020. január 2. napjával.

17

Hatályát vesztette a Jat. 12.§ (2) bekezdése alapján 2020. január 2. napjával.

18

Hatályát vesztette a Jat. 12.§ (2) bekezdése alapján 2020. január 2. napjával.