Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2019 (XII.12..) önkormányzati rendelete

a Clementis László önkormányzati ösztöndíjról szóló 3/2018. (II.23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 01. 01- 2020. 01. 01


Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

26/2019. (XII.12.) önkormányzati rendelete


a Clementis László önkormányzati ösztöndíjról szóló

3/2018 (II.23.) önkormányzati rendelet módosításáról


Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.


1. §


(1) A Clementis László önkormányzati ösztöndíjról szóló 3/2018 (II.23.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 6.§-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a)    Hónap közben változó jogviszony esetén a fordulónap az adott hónap 15. napja. A fordulónapig létesített vagy a fordulónapon még betöltött jogviszony esetén arra a hónapra jár, a fordulónapot követően létesített vagy az addig megszűnt jogviszony esetén arra a hónapra nem jár a havonta folyósítandó ösztöndíj.” 


(2) Az R. 6. § (5)-(6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5)      A karácsonyi ösztöndíjra egyébként jogosult részére a tárgyévben 30 napot meghaladó tartós távolléte, valamint év közbeni jogviszony-létesítése vagy a budaörsi feladatellátás illetve az álláshely mértékének módosulása esetén a karácsonyi ösztöndíja időarányos része állapítható meg, figyelembe véve az álláshely vagy feladatellátás módosulásának mértékét is. A karácsonyi ösztöndíj a tárgyévre vonatkozó költségvetési rendeletben megállapított intézményi egységes keretösszegből kerül megállapításra és kifizetésre.”

(6) A karácsonyi ösztöndíj mértéke az adott iskola-pedagógus tárgyév január 1-jén (jogviszony év közbeni létesítése esetén annak létesítésekor) megállapított garantált illetménye költségvetési rendeletben megállapított hányadának megfelelő összeg. A budaörsi feladatellátás vagy az álláshely mértékének módosulása esetén a karácsonyi ösztöndíj mértékét külön-külön és időarányosan kell megállapítani, az egyes jogviszonyok kezdő hónapját követő hó első napján megállapított garantált illetményre tekintettel.”


2. §


(1)     Ez a rendelet 2020. január 1. napján lép hatályba.

(2)     Az R. 12. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) E rendeletnek a Clementis László önkormányzati ösztöndíjról szóló 3/2018 (II.23.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 26/2019. (XII.12.) önkormányzati rendelete által módosított rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.”


Budaörs, 2019. december 11.


           Wittinghoff Tamás                                                     dr. Bocsi István

                polgármester                                                                  jegyző



A 26/2019. (XII.12.) önkormányzati rendelet 2019. december 12. napján a Polgármesteri Hivatal (Budaörs, Szabadság út 134. sz.) hirdetőtábláján való kifüggesztéssel kihirdetésre került.


dr. Bocsi István jegyző megbízásából:


Erdős Károlyné

irodavezető



Mellékletek