Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2019. (XI.14.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 15- 2019. 11. 15

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Szentendre Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:


1.§ Szentendre Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.)  9. § (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„9. § (6) A meghívót, az előterjesztéseket és mellékleteiket legkésőbb a rendes ülést megelőző nyolcadik napon (amennyiben ez a nap szabadnapra vagy munkaszüneti napra esik, akkor az azt megelőző munkanapon), rendkívüli ülés esetében a megelőző munkanapon kell megküldeni a képviselő-testület tagjainak (a továbbiakban: postázás).”


2. A R. 37. § (1), (5)-(7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„37. § (1) A képviselő-testület Városfejlesztési Tanácsnokot választ. A tanácsnok nevét a rendelet 5. számú függeléke, feladatkörét a rendelet 3/e. számú melléklete tartalmazza.

….

(5) A tanácsnok az általa felügyelt ügykörben tapasztalt, képviselő-testületi intézkedést igénylő ügyekről a képviselő-testületet tájékoztatja, illetőleg intézkedési javaslatot terjeszt elő.

(6) A tanácsnok által a feladatkörét érintően benyújtott önálló képviselői indítványt a képviselő-testület soron következő ülésének napirendjére fel kell venni.

(7) A tanácsnok évente köteles beszámolni a képviselő-testületnek a végzett munkájáról, melyet a tárgy szerinti szakbizottság véleményez.”


3.§ A R. 39. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„39. § (1) A képviselő-testület a Jóléti Bizottság munkájának segítése érdekében állandó jelleggel Családvédelmi Munkacsoportot hoz létre. A Családvédelmi Munkacsoport tagjainak névsorát a rendelet 7. sz. függeléke tartalmazza.

(2) A Családvédelmi Munkacsoport tagjait a képviselő-testület választja, a munkacsoport munkáját a képviselő-testület által választott elnök vezeti.

(3) A Családvédelmi Munkacsoport tagjai szakértőként segítik a bizottság munkáját.

(4) A Családvédelmi Munkacsoport tagjának, elnökének visszahívását az érintett bizottság kezdeményezheti.

(5) A Családvédelmi Munkacsoport tagjai a képviselő-testület által meghatározott megbízási díjra jogosultak.



4. § A R. az alábbi 39/A. §-al egészül ki:


„39/A § (1) A képviselő-testület a bizottságok munkájának segítése érdekében ideiglenes jelleggel Közlekedési Munkacsoportot, Környezetvédelmi Munkacsoportot és Kulturális Munkacsoportot hoz létre.

(2) Az ideiglenes munkacsoport tagjai szakértőként segítik a bizottságok munkáját.

(3) Az ideiglenes munkacsoport elnökét és tagjait a Polgármester kéri fel a bizottság feladatkörébe tartozó feladat megoldásának ellátása érdekében.

(4) Az ideiglenes munkacsoport tagjai részére a feladat ellátásáért külön díjazás nem jár.



5. § A R. 41. § egy új (4) bekezdéssel egészül ki:

„41. § (4) Az állandó bizottságok szakmai kerekasztal összehívásáról dönthetnek egy adott, a bizottság feladatkörébe tartozó szakmai kérdés megvitatására. A kerekasztal összehívását az elnök kezdeményezi egyidejűleg javaslatot téve a résztvevők személyére. A szakmai kerekasztal kialakított álláspontjáról a résztvevők által kijelölt személy tájékoztatja az érintett bizottságot. A kerekasztal résztvevői részére a feladat ellátásáért külön díjazásra nem jogosultak.”


6.§ (1) A R. 3/c. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép.

(2) A R. 3/d. számú melléklete helyében jelen rendelet 2. számú melléklete lép.


7. § Hatályát veszti a R. 3/e és 3/f számú melléklete.


8. § Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.


Szentendre, 2019. november 13.





             Fülöp Zsolt                                                                               dr. Dóka Zsolt

              polgármester                                                                                      aljegyző





Záradék:

A rendelet 2019. november 14-én került kihirdetésre.


      dr. Dóka Zsolt

                                                                                                                aljegyző




Mellékletek