Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 1/2020 (I.24.) önkormányzati rendelete

Székesfehérvár Megyei Jogú Város parkolási rendjéről szóló 52/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 01. 25- 2020. 01. 25

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 15/A. § (1) bekezdés a) pontjában, valamint (4) bekezdésében és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.



1. §


(1) Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Székesfehérvár Megyei Jogú Város parkolási rendjéről szóló 52/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. §-a a következő 12. ponttal egészül ki:


(E rendelet alkalmazásában)

„12. magánhasználat: a munkáltató tulajdonában álló vagy üzemben tartásában lévő személygépjármű magáncélból vagy kizárólag a munkába járás és a hazautazás céljából történő használata.”



(2) A Rendelet 8. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A lakossági parkoló bérlet – a (9) és a (9a) bekezdésben foglalt kivétellel – kizárólag a lakossági parkoló bérletet kiváltó természetes személy saját tulajdonában álló vagy üzemben tartásában lévő személygépjárműre vagy kis tehergépjárműre adható ki.”



(3) A Rendelet 8. §-a a következő (9a) bekezdéssel egészül ki:


„(9a) A 8. § (1) bekezdésben meghatározott természetes személy, aki a 8. § (2) bekezdése alapján nem váltott ki lakossági parkoló bérletet, a munkáltatója tulajdonában álló vagy üzemben tartásában lévő személygépjárműre lakossági parkoló bérletet válthat ki, amennyiben a munkáltatója engedélyezte számára a személygépjármű magánhasználatát és erről igazolást is kiállított. A személygépjármű magánhasználatának engedélyezéséről szóló igazolást a 3. melléklet szerinti adattartalommal kell kiállítani és azt a lakossági parkoló bérlet kiváltásakor be kell mutatni Székesfehérvár Városgondoksága Kft-nél.”



(4) A Rendelet 8. §-a a következő (9b) bekezdéssel egészül ki:


„A (9a) bekezdés szerinti lakossági parkoló bérlet kiváltása esetén az adott lakcímre más jogcímen már nem váltható ki több lakossági parkoló bérlet.”



2. §


A Rendelet az 1. melléklet szerinti 3. melléklettel egészül ki.


3. §


E rendelet 2020. január 25-én lép hatályba és 2020. január 26-án hatályát veszti.





            Dr. Cser-Palkovics András                                          Dr. Bóka Viktor

                           polgármester                                                                  jegyző




Záradék:

A rendeletet 2020. január 24. napján kihirdettem.





   Dr. Bóka Viktor

                                                                                                                  jegyző


Mellékletek