Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020. (I.24.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2020. 01. 25- 2020. 01. 25

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2020. (I.24.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendeletének módosításáról

2020.01.25.

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Szentendre Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. § Szentendre Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 37. § (1), (5)-(7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„37. § (1) A képviselő-testület Városfejlesztési Tanácsnokot és Külkapcsolati Tanácsnokot választ. A tanácsnokok nevét a rendelet 5. számú függeléke, a Városfejlesztési Tanácsnok feladatkörét a rendelet 3/e. számú melléklete, a Külkapcsolati Tanácsnokfeladatkörét a rendelet 3/f. számú melléklete tartalmazza.

….
(5) A tanácsnokok az általuk felügyelt ügykörben tapasztalt, képviselő-testületi intézkedést igénylő ügyekről a képviselő-testületet tájékoztatják, illetőleg intézkedési javaslatot terjesztenek elő.
(6) A tanácsnokok által a feladatkörüket érintően benyújtott önálló képviselői indítványt a képviselő-testület soron következő ülésének napirendjére fel kell venni.
(7) A tanácsnokok negyedévente kötelesek beszámolni a képviselő-testületnek a végzett munkájukról, melyet a tárgy szerinti szakbizottság véleményez.”

2. § (1) A R. 3/e. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép.

(2) A R. 3/f. számú melléklete helyébe jelen rendelet 2. számú melléklete lép.

3. § Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

1. melléklet az 1/2020. (I. 24.) önkormányzati rendelethez

A Városfejlesztési Tanácsnok feladatköre

1. Közreműködik a feladatkörét érintő önkormányzati stratégiai döntéseinek előkészítésében, figyelemmel kíséri azok végrehajtását.

2. Együttműködik a beruházások, projektek lebonyolításában résztvevő önkormányzati és hivatali szakemberekkel, az önkormányzat pályázati és beruházási tevékenységébe bevont partner-szervezeteivel, e személyektől a feladatkörükbe tartozó ügyekben bármikor írásban vagy szóban tájékoztatást, felvilágosítást vagy közreműködést kérhet.

3. Véleményt nyilváníthat a Képviselő-testület, illetve a bizottság elé kerülő, a feladatkörét érintő előterjesztésekről.

4. Figyelemmel kíséri a feladatkörével kapcsolatos önkormányzati tevékenységeket, szükség esetén kezdeményezheti a Képviselő-testület, a feladatkörrel rendelkező bizottság, vagy a polgármester döntését, intézkedését, kerekasztal véleményének kérését.

5. Feladatkörében eljárva együttműködik a bizottságokkal, a Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületével és a tevékenységével összefüggő feladatkörrel rendelkező tanácsnokokkal.

6. A polgármester erre vonatkozó külön megbízása esetén kapcsolatot tart, illetve együttműködik a Szentendrén működő, a feladatkörében tevékenykedő civil szervezetekkel és az illetékes hatóságokkal, valamit cégekkel és egyéb szervezetekkel

7. Figyelemmel kíséri a feladatkörével összefüggő döntések végrehajtását.

8. Feladatai ellátásához iratbetekintési joggal rendelkezik.

9. Közreműködik a közösségi tervezés szabályainak kialakításában. Véleményezi a városrészi költségvetést.

2. melléklet az 1/2020. (I. 24.) önkormányzati rendelethez

A Külkapcsolati Tanácsnok feladatköre

1. Figyelemmel kíséri a város már kialakult külkapcsolatainak alakulását, és elősegíti ezen a területen olyan új lehetőségek feltárását, amelyek kihasználása, illetve megvalósítása hozzáadott értéket képezhet Szentendre közösségének fejlődése, valamint a város fejlesztésének területén.

2. Közreműködik a feladatkörét érintő önkormányzati stratégiai döntések előkészítésében, figyelemmel kíséri azok végrehajtását.

3. Véleményt nyilváníthat a Képviselő-testület, illetve testületi bizottság elé kerülő és feladatkörét érintő előterjesztésekről.

4. Figyelemmel kíséri a feladatkörével kapcsolatos önkormányzati tevékenységeket, szükség esetén kezdeményezheti a Képviselő-testület, a feladatkörrel rendelkező bizottság, vagy a polgármester döntését, intézkedését, szakmai kerekasztal véleményét.

5. Feladatkörében eljárva együttműködik a Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületével, a testület bizottságaival és a tevékenységével összefüggő feladatkörrel rendelkező tanácsnokokkal.

6. Figyelemmel kíséri európai uniós pályázati lehetőségek alakulását, együttműködik önkormányzati és hivatali illetékes szakemberekkel felhasználásuk előkészítésében, valamint megvalósításuk koordinálásában.

7. Keresi parlamenti, diplomáciai, uniós és egyéb kapcsolatok kialakításának lehetőségét, és részt vesz azok folyamatos ápolásában elsősorban európai uniós pályázati lehetőségek feltárása és hatékony kihasználása érdekében.

8. Keresi és elősegíti lehetséges térségi partnerek bevonásának lehetőségét az európai uniós pályázatok kihasználásának optimalizálása érdekében.

9. Figyelemmel kíséri, és az önkormányzat részéről koordinálja a testvérvárosi kapcsolatok alakulását.

10. Feladatai ellátásához iratbetekintési joggal rendelkezik.