Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 11/2020. (VI.26.) önkormányzati rendelete

Szolnok Megyei Jogú Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 25/2003. (VII.9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 06. 26- 2020. 06. 26


Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Szolnok Megyei Jogú Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 25/2003. (VII.9.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) a következő 14/A. §-sal egészül ki:


„14/A. § (1) Az elektronikus liciteljárás részletes szabályait az önkormányzat Elektronikus Vagyongazdálkodási Liciteljárási Szabályzata tartalmazza.


(2) Elektronikus Liciteljárás esetén az ajánlattevő ajánlatához az ajánlat benyújtásától a nyertessel való szerződéskötésig kötve van.”


2.§ A Rendelet jelen rendelet mellékletét képező 2/a. melléklettel egészül ki.


3.§ (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

 (2) Jelen rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.






Szalay Ferenc




dr. Sebestyén Ildikó

polgármester

jegyző










melléklet Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

11/2020. (VI.25.) önkormányzati rendeletéhez



25/2003.(VII.9.) önkormányzati rendelet 2/a. melléklete


 SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ELEKTRONIKUS VAGYONGAZDÁLKODÁSI LICITELJÁRÁSI SZABÁLYZATA


I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK


1. Az Elektronikus Vagyongazdálkodási Liciteljárási Szabályzat (továbbiakban: Elektronikus Liciteljárási Szabályzat) célja az elektronikus liciteljárással történő vagyongazdálkodás részletes szabályainak megállapítása azon esetekben, amikor az önkormányzati vagyon tulajdonjogának átruházására Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése egyedi döntéssel elektronikus liciteljárást ír elő.

2. Az Elektronikus Liciteljárási Szabályzat hatálya az önkormányzati vagyon tulajdonjogának elektronikus licitálás útján történő átruházására terjed ki.

3. Elektronikus liciteljárás esetén a vagyongazdálkodási hatáskört Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése, vagy felhatalmazása alapján a polgármester gyakorolja.

4. Az eljárás során valamennyi ajánlattevő számára egyenlő esélyt kell biztosítani az ajánlat megtételéhez szükséges információk nyújtása, és az alkalmazott versenyfeltételek tekintetében.

5. Az elektronikus licit felhívás tartalmát úgy kell meghatározni, hogy annak alapján az ajánlattevők megfelelő ajánlatot tehessenek és a szabályszerűen, időben benyújtott ajánlatok értékelhetőek legyenek.

6. Minden ajánlattevőnek joga van az elektronikus liciteljárás során a rendelkezésre álló információkhoz hozzáférni annak érdekében, hogy lehetősége nyíljon a megalapozott ajánlattételre.

7. Az ajánlattevő nem igényelhet térítést ajánlata kidolgozásáért, és az ajánlattétellel kapcsolatban más jogcímen sem terjeszthet elő követelést.


II. Fejezet

AZ ELEKTRONIKUS LICITELJÁRÁS KIÍRÁSA


Az elektronikus liciteljárás típusai

8. Elektronikus liciteljárásra nyilvános közzététellel kerülhet sor.

9. Az elektronikus liciteljárás egyfordulós, nyilvános.


Az elektronikus licitfelhívás közzététele, ajánlat

10. Az elektronikus licitfelhívást Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése felhatalmazása alapján Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében a polgármester írja ki.

11. Az elektronikus liciteljárásról szóló tájékoztató hirdetményt Szolnok város internetes honlapján és a Városháza hirdetőtábláján kifüggesztve - az ajánlatok benyújtására megállapított időpontot legalább 15 nappal megelőzően - kell közzétenni.

12. Az elektronikus liciteljárásról szóló tájékoztató hirdetmény tartalmát a vagyongazdálkodási hatáskör gyakorlója állapítja meg egyedi döntésében.

13. Az elektronikus licit ajánlatra, tartalmi elemekre vonatkozó előírásokat a vagyongazdálkodási hatáskör gyakorlója állapítja meg egyedi döntésében.



III. Fejezet

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSA


14. A licitálás szabályait a vagyongazdálkodási hatáskör gyakorlója állapítja meg egyedi döntésében.

15. A vagyongazdálkodási hatáskör gyakorlója jogosult az elektronikus liciteljárás lebonyolításában közreműködő szakértőt, vagy szakértelemmel rendelkező gazdasági társaságot igénybe venni, azzal, hogy az eljárás egész időtartama alatt biztosítani kell az adatvédelmi előírások és a versenyjogi szabályok betartását.


ÖSSZEFÉRHETETLENSÉG


16. Az elektronikus liciteljárásban részt vevő személy, illetőleg a szakértő, vagy a szakértő gazdasági társaság tagja nem lehet az ajánlatot benyújtó licitáló vagy annak:

a) hozzátartozója, vagy közeli rokona és/vagy,

b) munkaviszony alapján közvetlen felettese és/vagy,

c) szerződéses jogviszony keretében foglalkoztatottja és/vagy,

d) jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság ajánlatot tevő esetén, annak tulajdonosa vagy résztulajdonosa.

17. Az elektronikus licit eljárásban részt vevő a vele szemben fennálló összeférhetetlenségi okot köteles haladéktalanul bejelenteni.


AZ ELEKTRONIKUS LICITÁLÁS SZABÁLYAI


18. Az elektronikus licitálás szabályait a vagyongazdálkodási hatáskör gyakorlója határozza meg egyedi döntéssel, figyelemmel a szakértelemmel rendelkező szolgáltató esetleges igénybevételére.

19. A szerződés vagyongazdálkodási hatáskör gyakorlója által jóváhagyott tervezetét az elektronikus licitálás megkezdése előtt az ajánlattevőkkel ismertetni kell.

20. A legmagasabb ajánlati árat tett ajánlattevő 15 naptári napon belül köteles aláírni a szerződést és az ellenértéket a szerződés szerint megfizetni. Ha ezt nem tenné meg, vagy az eljárásban nem valós adatot közöl, akkor elveszítette mind a szerződéskötési jogosultságát, mind az ajánlati biztosítékát.

21. Az elektronikus liciteljárás győztese az, aki a legmagasabb ajánlati árat adta és az elektronikus liciteljáráshoz köthető szabályokat maradéktalanul betartotta.


AZ ELJÁRÁS EREDMÉNYÉNEK KÖZLÉSE


22. Eredménytelen az elektronikus liciteljárás akkor, ha:

a) a kitűzött időpontig egyetlen érvényes ajánlat sem érkezett,

b) a beérkezett ajánlatok egyike sem felelt meg az elektronikus licitfelhívás követelményeinek.

23. Polgármester, vagy az általa meghatározott személy hirdeti ki az elektronikus liciteljárás nyertesét.


IV. Fejezet

A SZERZŐDÉS MEGKÖTÉSE


24. Szerződést csak az elektronikus liciteljárás nyertesével lehet kötni.

25. A tulajdonjog átruházással járó ügyleteknél a szerződés létrejöttének időpontja az ajánlattevő tudomásszerzésének napja az elővásárlási jog jogosultjának a számára nyilatkozattételre megszabott határidőn belül tett lemondó nyilatkozatáról, vagy a határidő eredménytelen elteltéről, mely egyben a szerződés hatálybalépésének a napja.

Mellékletek