Bodmér Község Önkormányzata Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Bodmér Község Önkormányzata Polgármestere 11/2020. (XI.9.) önkormányzati rendelete

a települési támogatás keretében nyújtott pénzbeli- és természetben nyújtott szociális ellátásokról

Hatályos: 2021. 07. 09

Bodmér Község Önkormányzata Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Bodmér Község Önkormányzata Polgármestere 11/2020. (XI.9.) önkormányzati rendelete

a települési támogatás keretében nyújtott pénzbeli- és természetben nyújtott szociális ellátásokról

Bodmér Község Önkormányzata Polgármestere – a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – a képviselő-testület hatáskörében eljárva a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló l993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 26. §-ában, 32. § (1) bekezdés b) pontjában és (3) bekezdésében, 45. § (1) bekezdésében, a 48. § (4) bekezdésében és a 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya kiterjed Bodmér Község közigazgatási területén élő, lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szoctv.) 3. § (1) – (3) bekezdésében meghatározott személyekre.

2. Értelmező rendelkezések

2. § (1) E rendelet alkalmazása során a fogalmakat a Szoctv. 4. §-a szerint kell értelmezni.

(2) E rendelet alkalmazásában:

határozza meg.

3. Általános eljárási szabályok

3. § A Képviselő-testület a polgármesterre ruházza át az e rendeletben meghatározott pénzbeli- és természetben nyújtott települési támogatás (a továbbiakban: támogatás) megállapítására, kifizetésére, folyósítására, valamint ellenőrzésére kiterjedő hatáskörét.

4. § (1) A települési támogatás iránti kérelmet a rendelet mellékletét képező formanyomtatványon kell előterjeszteni a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal Bodméri Kirendeltségénél.

(2) A kérelemhez csatolni kell a kérelmező és családtagjai jövedelemviszonyairól szóló, a jövedelem típusának megfelelő igazolást.

(3) A jövedelem igazolható:

  • a) munkabérből származó jövedelem esetén, a munkáltató által kiállított igazolással,
  • b) amennyiben az adott hónapban 13. havi munkabér, vagy más jogcímen egy-egy többletjuttatás is kifizetésre került, annak összegét a havi munkabértől elkülönítve kell feltüntetni,
  • c) munkanélküli ellátás esetén a munkaügyi kirendeltség által kiállított igazolással,
  • d) nyugdíj, vagy nyugdíjszerű ellátás esetén, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által a tárgyév elején megküldött elszámolási lappal,
  • e) őstermelők esetén a bevételről vezetett dokumentum fénymásolatával, vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (a továbbiakban: NAV) benyújtott személyi jövedelemadó bevallással, továbbá támogatás esetén a támogatás összegéről szóló igazolással,
  • f) vállalkozásból származó jövedelem esetén a NAV igazolásával, továbbá az adóbevallással nem lezárt időszakra vonatkozóan a jövedelemről szóló könyvelői igazolással,
  • g) egyszerűsített foglalkoztatásban végzett munka esetén a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelemére vonatkozó bérszámfejtési lapokkal,
  • h) tartásdíj esetén a ténylegesen felvett tartásdíjról szóló irattal (elismervény, postai feladóvevény stb.) és a szülők közötti egyezséget tartalmazó közokirattal, vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal, vagy a tartásdíj megállapításáról szóló jogerős bírói ítélettel, állam által megelőlegezett gyermektartásdíjról a gyámhivatal határozatával,
  • i) ösztöndíj esetén az ösztöndíjat folyósító intézmény igazolásával,
  • j) jövedelemmel nem rendelkező személyek esetén a munkaügyi kirendeltség igazolása arról, hogy a támogatást igénylő személy és nagykorú családtagja regisztrált munkanélküli és támogatásban nem részesül,
  • k) rendszeres pénzellátások esetén az azt megalapozó határozattal vagy a kifizetésről szóló igazolással,vagy
  • l) az a.)-k.) pontokba nem tartozó jövedelmek esetén egyéb, a jövedelem típusának megfelelő igazolással.

(4) A támogatás a döntésről szóló határozat véglegessé válásától számított 8 napon belül

  • a) postai úton,
  • b) a jogosult kérelme alapján kérelmező által megadott bankszámlaszámra vagy
  • c) házipénztárból

kerül kifizetésre.

5. § A jogosulatlanul felvett települési támogatást vissza kell fizetni.

6. § (1) Ha a szociális ellátás megtérítését rendeli el a polgármester, a megtérítés összegét, illetve pénzegyenértékét és a kamat összegét, amennyiben a visszafizetésre kötelezett személy családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének

  • a) 50 %-a alatt van, elengedheti,
  • b) 50-100 %-a között van, csökkentheti,
  • c) 100-150 %-a között van, részletfizetést engedélyezhet.

(2) A részletfizetési kedvezmény időtartama legfeljebb hat hónapig terjedhet.

(3) Amíg a jogosulatlanul felvett támogatás visszafizetésére nem került sor, rendkívüli települési támogatáson kívül támogatás nem adható.

II. FEJEZET TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS

4. Rendkívüli települési támogatás

7. § (1) Rendkívüli települési támogatás elsősorban azoknak a Szoc.tv. 45. § (4) bekezdésében meghatározott személyeknek adható, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 115 %-át, egyedülálló esetén annak 150 %-át nem haladja meg.

(2) A rendkívüli települési támogatás egyszeri összegének mértéke – kivéve a 8. § (3) bekezdésében és a 9. § (3) bekezdésében meghatározott eseteket – nem lehet kevesebb, mint 1.000,-Ft, de a rászorultsághoz igazodva alkalmanként legfeljebb 10.000,-Ft.

(3) Egy jogosult számára egy hónapon belül kifizethető jelen paragrafusban szabályozott rendkívüli települési támogatás összege összesen legfeljebb 12.000,- Ft.

8. § (1) A temetési költségek mérséklésére benyújtott kérelem alapján rendkívüli települési támogatásra jogosult az, aki az elhunyt személy eltemettetéséről gondoskodott, és akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum mindenkori legkisebb összegének 400 %-át, egyedülálló esetén 500 %-át.

(2) A kérelemhez szükséges csatolni az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát, amennyiben a haláleset nem Bodméron történt és a kérelmező nevére kiállított temetési költségek igazolásáról szóló számlát.

(3) A temetési költségek mérséklésére nyújtott rendkívüli települési támogatás összege 30.000,-Ft.

(4) Az eltemettető az elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulására igényelt rendkívüli települési támogatás iránti kérelmét az elhalálozás napjától számított 60 napon belül nyújthatja be.

9. § (1) A rendkívüli települési támogatás jövedelemre való tekintet nélkül is megállapítható hivatalból vagy kérelemre azon személyek részére, akinek családja krízishelyzet miatt segítségre szorul, és vagyoni, jövedelmi és egyéb körülményeinek ismeretében vélelmezhető, hogy ezen élethelyzetét más módon nem tudja megoldani.

(2) A krízishelyzet különösen:

  • a) családot ért elemi kár,
  • b) ha a család egyik tagja 5 napot meghaladóan kórházi kezelésben részesült,
  • c) a család, vagy annak egyik tagja bűncselekmény áldozatává vált.

(3) A krízishelyzet megoldását segítő pénzbeli támogatás összege legalább 1.000,- Ft, és legfeljebb 30.000,- Ft.

(4) A krízishelyzet megoldását segítő támogatásra irányuló kérelem esetén a krízishelyzet fennállását igazolni kell.

(5) A krízishelyzet megoldását segítő támogatás természetben, étkeztetés formájában, ebéd ingyenes vagy kedvezményes áron történő biztosításával is adható.

10. § (1) A rendkívüli települési támogatás megállapítása iránti kérelmet az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani és a rendkívüli települési támogatás megállapításához az abban feltüntetett jövedelem hitelt érdemlő igazolása szükséges.

(2) A rendkívüli települési támogatás természetbeni szociális ellátásként is nyújtható elsősorban élelmiszersegély, tüzelősegély formájában.

(3) A polgármester a rendkívüli települési támogatás felhasználását alátámasztó további dokumentumok becsatolására hívhatja fel a jogosultat.

(4) Amennyiben az ügyfél nem tesz eleget igazolási kötelezettségének, abban az esetben a mulasztásától számított 60 napon belül rendkívüli települési támogatásként – kivéve a 8. § és a 9. §-ban meghatározott eseteket – a 7. § (2) bekezdésében meghatározott legkisebb mértékű támogatásra jogosult.

5. Gyermekszületési települési támogatás

11. § (1) Gyermek születésével összefüggő költségek mérséklésére benyújtott kérelem alapján 30.000,-Ft összegű gyermekszületési települési támogatásra jogosult az a szülő:

  • a) aki a gyermek születését megelőzően legalább egy éve rendelkezik Bodmér község közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel,
  • b) életvitelszerűen Bodméron tartózkodik, és
  • c) gyermeke születési anyakönyvi kivonatát a polgármesternek bemutatta, a gyermek születését követő 90 napon belül.

(2) A gyermekszületési települési támogatásra a családban csak az egyik szülő jogosult. Ikerszülés esetén a gyermekszületési települési támogatás gyermekenként kerül megállapításra.

(3) A gyermekszületési települési támogatás megállapítása iránti kérelmet a 2. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani. A kérelem benyújtási határidejének elmulasztása jogvesztő.

6. Karácsonyi települési támogatása

12. § (1) Az önkormányzat évi egyszeri alkalommal a 0-18 év közötti és a 60 év feletti időskorúak részére települési támogatását nyújtja Bodmér község közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen Bodméron tartózkodó lakosnak.

(2) A karácsonyi települési támogatásának mértéke legfeljebb 25.000,-Ft/fő.

(3) A támogatás iránti igényt tárgyév november 1. – november 30. napja között lehet benyújtani, az 3. melléklet szerinti formanyomtatványon. A kérelem benyújtási határidejének elmulasztása jogvesztő.

6/A. [1] Óvoda- és iskolakezdési települési támogatás megállapítása

12/A. § (1) Az önkormányzat évi egyszeri alkalommal óvoda- és iskolakezdési települési támogatást nyújt a család jövedelmi viszonyaitól függetlenül az óvodai-, általános iskolai nevelésben és középfokú nappali rendszerű iskolai oktatásban részesülő, bodméri lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen Bodméron tartózkodó gyermek, fiatal felnőtt óvodáztatási és iskoláztatási költségeihez.

(2) Az óvodai-, iskolakezdési települési támogatás mértéke gyermekenként 10.000,-Ft.

(3) A támogatás iránti igényt tárgyév augusztus 1. – október 31. napja között lehet benyújtani, az 5. melléklet szerinti formanyomtatványon, az abban szereplő mellékletek csatolásával. A kérelem benyújtási határidejének elmulasztása jogvesztő.

III. FEJEZET TERMÉSZETBEN NYÚJTOTT SZOCIÁLIS ELLÁTÁS

7. Köztemetési költség megtérítésének kedvezménye

13. § (1) Az eltemettetésre köteles személy mentesül a köztemetés temetési költségeinek megtérítési kötelezettsége alól:

  • a) teljes egészében, ha a családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 150%-át.
  • b) 50 %-ban, ha a családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át.

(2) Az eltemettetésre köteles személy jogosult legfeljebb hat havi részletben a köztemetés temetési költségeit megtéríteni, ha a családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 300 %-át.

(3) A köztemetési költség megtérítésének kedvezménye iránti kérelmet a 4. melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

14. § A köztemetésről az önkormányzat a lehető legkisebb költség ráfordításával gondoskodik, egyéb szolgáltatások díját, különösen a sírhelymegváltás-, egyházi temetés díját nem vállalja.

IV. FEJEZET ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

15. § (1) Ez a rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet rendelkezéseit a határozattal el nem bírált, folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(3) Hatályát veszti Bodmér Község Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat által nyújtott szociális támogatásokról szóló 5/2017. (IV.28.) önkormányzati rendelete.

1. melléklet

KÉRELEM rendkívüli települési támogatás megállapításához

A kérelmező személyre vonatkozó adatok:

Neve:__________________________________________________________________

Születési neve: __________________________________________________________

Születési helye, ideje:_____________________________________________________

Anyja neve: _____________________________________________________________

Állampolgársága:_________________________________________________________

Családi állapota: _________________________________________________________

TAJ száma:______________________________________________________________

Telefonszám/elérhetőség:___________________________________________________

Bankszámlaszáma: ________________________________________________________

Lakóhelye: ______________________________________________________________

Tartózkodási helye: _______________________________________________________

Milyen minőségben lakik ezen a címen: tulajdonos, résztulajdonos, főbérlő, albérlő, társbérlő, bérlőtárs, családtag, haszonélvező, egyéb………….........................................

· egyedül élő;

· nem egyedül élő (megfelelő aláhúzandó)

Kijelentem, hogy életvitelszerűen: (megfelelő rész aláhúzandó)

Lakóhelyemen / tartózkodási helyemen / egyéb nem bejelentett lakóhelyemen élek

Rendkívüli települési támogatást kérem megállapítani:

(Pl.: pénzbeli támogatásként, tűzifára, élelmiszerre, útiköltségre, gyógyszerre, temetési költségek mérséklésére, jövedelemre való tekintet nélkül elemi csapás, hosszabb kórházi ápolással járó, tartós táppénzes állomány, baleset, betegség, egy-egy betegség miatt jelentkező magas gyógyászati segédeszköz kiadás költségre tekintettel stb.)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(Amennyiben a támogatást kórházi ápolással járó, tartós táppénzes állomány miatt kéri, szükséges csatolni a kórházi kezelésről szóló igazolást, tartós táppénz esetén orvosi igazolást.)

A rendkívüli települési támogatás kérelem indoka:

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

Amennyiben a rendkívüli települési támogatást temetési költségek mérséklésére kéri:

Az elhunyt neve:__________________________________________________________

Rokoni kapcsolat: _________________________________________________________

A haláleset ideje: _________________________________________________________

A temetés költségei: _______________________________________________________

(A kérelemhez szükséges csatolni az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát, amennyiben a haláleset nem Bodméron történt és a kérelmező nevére kiállított temetési költségek igazolásáról szóló számlát.)

A kérelmezővel a kérelem benyújtásának időpontjában azonos lakcímen, egy lakásban élő közeli hozzátartozók száma: ............... fő.

(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége;

közeli hozzátartozó:

- a házastárs, az élettárs,

- a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti gyermek, örökbe fogadott gyermek, mostohagyermek és a Ptk. szerinti gyermekvédelmi nevelőszülő által e jogviszonya keretében nevelt gyermek kivételével a nevelt gyermek (a továbbiakban: nevelt gyermek),

- korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, vagy a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, mostoha-, vagy nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt (a továbbiakban: fogyatékos gyermek),

- a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, a szülő házastársa vagy élettársa, valamint a második vagy harmadik alpontban meghatározott feltételeknek megfelelő testvér;)

Kérelmező családtagjainak személyi adatai:

Név, születési név

Születési hely, idő:

Anyja neve

Rokoni kapcsolat

TAJ szám






Kérelmező és családtagjainak a kérelem benyújtását megelőző hónapban szerzett havi nettó jövedelme:

(A táblázatot jövedelemre való tekintet nélkül igényelt támogatás esetén nem kell kitölteni.)

A jövedelmek típusai

A kérelmező
jövedelme

A kérelmezővel
közös
háztartásban élő
házastárs (élettárs)
jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő egyéb rokon
jövedelme

Összesen

1. Munkaviszonyból, munkavégzésre/foglalkoztatásra irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelem és táppénz

2. Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, vagy szellemi és más önálló tevékenységből származó jövedelem

3. Nyugellátás, megváltozott munkaképességű személyek ellátásai (például rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás), korhatár előtti ellátás, szolgálati járandóság, balett művészeti életjáradék, átmeneti bányászjáradék, időskorúak járadéka, a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások emeléséről szóló jogszabály hatálya alá tartozó ellátás

4. A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (különösen: gyermekgondozási díj (GYED), gyermekgondozási segély (GYES), gyermeknevelési támogatás (GYET), családi pótlék, gyermektartásdíj, árvaellátás)

5. Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított rendszeres pénzbeli ellátások

6. Egyéb jövedelem (különösen: kapott tartás-, ösztöndíj, értékpapírból származó jövedelem, kis összegű kifizetések, életjáradék, ingatlan bérbeadásából származó jövedelem stb.)

7. A család összes nettó jövedelme

Egy főre jutó havi családi nettó jövedelem a kérelem benyújtását megelőző hónapban:

.…………………………..….. Ft

Megjegyzés: A kérelemhez mellékelni kell a jövedelemnyilatkozatban feltüntetett jövedelmek valódiságának igazolására szolgáló iratokat, kivéve a családi pótlék és a gyermekgondozási segély (GYES) igazolását, amennyiben azt nem munkáltatói kifizetőhely folyósítja, valamint a gyermeknevelési támogatás (GYET) és a fogyatékossági támogatás (FOT) igazolását.

Egyéb nyilatkozatok

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek és tudomásul veszem, hogy azok valódisága a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény alapján az NAV-nál ellenőrizhető.

Alulírott hozzájárulok, hogy személyi adataimat, vagy háztartásomban élők adatait a jogosultság megállapítása és teljesítése céljából felhasználják.

Tudomásul veszem, hogy az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. Törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít, vagy elhallgat – ide nem értve, ha vele szemben a 66. § (2) bekezdésében vagy (3) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott ok áll fenn –, illetve ha a kötelező adatszolgáltatás körében a 105. § (2) bekezdésében foglalt ok hiányában adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható.

Dátum:………………………………

………………………………

kérelmező

2. melléklet

KÉRELEM Gyermekszületési települési támogatás megállapítására

A kérelmező személyre vonatkozó adatok:

Neve: .........................................................................................................................

Születési neve: ...........................................................................................................

Anyja neve: ................................................................................................................

Születés helye, ideje (év, hó, nap): ............................................................................

Lakóhelye: …………….. irányítószám ...................................................... település

........................... utca/út/tér .......... házszám ...... épület/lépcsőház ....... emelet, ajtó

Tartózkodási helye: …………. irányítószám ........................................... település

........................... utca/út/tér .......... házszám ...... épület/lépcsőház ....... emelet, ajtó

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ………………………………………

Állampolgársága: ........................................................................................................

Bankszámlaszám, amelyre a támogatást kéri utalni: ...................................................

Telefonszám: ...................................................................................

E-mail cím (nem kötelező megadni): ...........................................................................

A kérelmezővel a kérelem benyújtásának időpontjában azonos lakcímen, egy lakásban élő közeli hozzátartozók száma: ............... fő.

(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége;

közeli hozzátartozó:

- a házastárs, az élettárs,

- a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti gyermek, örökbe fogadott gyermek, mostohagyermek és a Ptk. szerinti gyermekvédelmi nevelőszülő által e jogviszonya keretében nevelt gyermek kivételével a nevelt gyermek (a továbbiakban: nevelt gyermek),

- korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, vagy a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, mostoha-, vagy nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt (a továbbiakban: fogyatékos gyermek),

- a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, a szülő házastársa vagy élettársa, valamint a második vagy harmadik alpontban meghatározott feltételeknek megfelelő testvér;)

Kérelmező családtagjainak személyi adatai:

Név, születési név

Születési hely, idő:

Anyja neve

Rokoni kapcsolat

TAJ szám

A támogatási igénnyel érintett gyermek(ek):

Neve:

Születési helye, ideje:

Anyja neve:





A kérelemhez szükséges csatolni a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek és tudomásul veszem, hogy azok valódisága a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény alapján az NAV-nál ellenőrizhető.

Alulírott hozzájárulok, hogy személyi adataimat, illetve háztartásomban élők adatait a jogosultság megállapítása és teljesítése céljából felhasználják.

Tudomásul veszem, hogy az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. Törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít, vagy elhallgat – ide nem értve, ha vele szemben a 66. § (2) bekezdésében vagy (3) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott ok áll fenn –, illetve ha a kötelező adatszolgáltatás körében a 105. § (2) bekezdésében foglalt ok hiányában adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható.

Kijelentem, hogy kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok. (Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)

Dátum: ...............................................

…………………………………………

kérelmező aláírása

3. melléklet

ADATLAP Karácsonyi települési támogatáshoz

A támogatásra jogosult személyre vonatkozó adatok:

Neve: .........................................................................................................................

Születési neve: ...........................................................................................................

Anyja neve: ................................................................................................................

Születés helye, ideje (év, hó, nap): ............................................................................

Lakóhelye: …………….. irányítószám ...................................................... település

........................... utca/út/tér .......... házszám ...... épület/lépcsőház ....... emelet, ajtó

Tartózkodási helye: …………. irányítószám ........................................... település

........................... utca/út/tér .......... házszám ...... épület/lépcsőház ....... emelet, ajtó

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ……………………………….

Bankszámlaszám, amelyre a támogatást kéri utalni: .........................................................

Telefonszám: ...................................................................................

E-mail cím (nem kötelező megadni): .................................................................................

A kérelmezővel a kérelem benyújtásának időpontjában azonos lakcímen, egy lakásban élő közeli hozzátartozók száma: ............... fő.

(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége;

közeli hozzátartozó:

- a házastárs, az élettárs,

- a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti gyermek, örökbe fogadott gyermek, mostohagyermek és a Ptk. szerinti gyermekvédelmi nevelőszülő által e jogviszonya keretében nevelt gyermek kivételével a nevelt gyermek (a továbbiakban: nevelt gyermek),

- korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, vagy a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, mostoha-, vagy nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt (a továbbiakban: fogyatékos gyermek),

- a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, a szülő házastársa vagy élettársa, valamint a második vagy harmadik alpontban meghatározott feltételeknek megfelelő testvér;)

Kérelmező családtagjainak személyi adatai:

Név, születési név

Születési hely, idő:

Anyja neve

Rokoni kapcsolat

TAJ szám

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek és tudomásul veszem, hogy azok valódisága a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény alapján az NAV-nál ellenőrizhető.

Alulírott hozzájárulok, hogy személyi adataimat, illetve háztartásomban élők adatait a jogosultság megállapítása és teljesítése céljából felhasználják.

Tudomásul veszem, hogy az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. Törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít, vagy elhallgat – ide nem értve, ha vele szemben a 66. § (2) bekezdésében vagy (3) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott ok áll fenn –, illetve ha a kötelező adatszolgáltatás körében a 105. § (2) bekezdésében foglalt ok hiányában adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható.

Kijelentem, hogy kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok. (Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)

Dátum: ...............................................

…………………………………………

kérelmező aláírása

4. melléklet

KÉRELEM Köztemetési költség megtérítésének kedvezménye iránt

A támogatásra jogosult személyre vonatkozó adatok:

Neve: .........................................................................................................................

Születési neve: ...........................................................................................................

Anyja neve: ................................................................................................................

Születés helye, ideje (év, hó, nap): ............................................................................

Lakóhelye: …………….. irányítószám ...................................................... település

........................... utca/út/tér .......... házszám ...... épület/lépcsőház ....... emelet, ajtó

Tartózkodási helye: …………. irányítószám ........................................... település

........................... utca/út/tér .......... házszám ...... épület/lépcsőház ....... emelet, ajtó

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ……………………………….

Bankszámlaszám, amelyre a támogatást kéri utalni: .........................................................

Telefonszám: ...................................................................................

E-mail cím (nem kötelező megadni): .................................................................................

Kijelentem, hogy életvitelszerűen: (megfelelő rész aláhúzandó)

Lakóhelyemen / tartózkodási helyemen / egyéb nem bejelentett lakóhelyemen élek

A kérelmezővel a kérelem benyújtásának időpontjában azonos lakcímen, egy lakásban élő közeli hozzátartozók száma: ............... fő.

(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége;

közeli hozzátartozó:

- a házastárs, az élettárs,

- a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti gyermek, örökbe fogadott gyermek, mostohagyermek és a Ptk. szerinti gyermekvédelmi nevelőszülő által e jogviszonya keretében nevelt gyermek kivételével a nevelt gyermek (a továbbiakban: nevelt gyermek),

- korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, vagy a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, mostoha-, vagy nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt (a továbbiakban: fogyatékos gyermek),a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, a szülő házastársa vagy élettársa, valamint a második vagy harmadik alpontban meghatározott feltételeknek megfelelő testvér;)

Kérelmező és családtagjainak a kérelem benyújtását megelőző hónapban szerzett havi nettó jövedelme:

A jövedelmek típusai

A kérelmező
jövedelme

A kérelmezővel
közös
háztartásban élő
házastárs (élettárs)
jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő egyéb rokon
jövedelme

Összesen

1. Munkaviszonyból, munkavégzésre/foglalkoztatásra irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelem és táppénz

2. Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, vagy szellemi és más önálló tevékenységből származó jövedelem

3. Nyugellátás, megváltozott munkaképességű személyek ellátásai (például rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás), korhatár előtti ellátás, szolgálati járandóság, balett művészeti életjáradék, átmeneti bányászjáradék, időskorúak járadéka, a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások emeléséről szóló jogszabály hatálya alá tartozó ellátás

4. A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (különösen: gyermekgondozási díj (GYED), gyermekgondozási segély (GYES), gyermeknevelési támogatás (GYET), családi pótlék, gyermektartásdíj, árvaellátás)

5. Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított rendszeres pénzbeli ellátások

6. Egyéb jövedelem (különösen: kapott tartás-, ösztöndíj, értékpapírból származó jövedelem, kis összegű kifizetések, életjáradék, ingatlan bérbeadásából származó jövedelem stb.)

7. A család összes nettó jövedelme

Egy főre jutó havi családi nettó jövedelem a kérelem benyújtását megelőző hónapban:

.…………………………..….. Ft

Megjegyzés: A kérelemhez mellékelni kell a jövedelemnyilatkozatban feltüntetett jövedelmek valódiságának igazolására szolgáló iratokat, kivéve a családi pótlék és a gyermekgondozási segély (GYES) igazolását, amennyiben azt nem munkáltatói kifizetőhely folyósítja, valamint a gyermeknevelési támogatás (GYET) és a fogyatékossági támogatás (FOT) igazolását.

Kérelmező családtagjainak személyi adatai:

Név, születési név

Születési hely, idő:

Anyja neve

Rokoni kapcsolat

TAJ szám






Egyéb nyilatkozatok

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek és tudomásul veszem, hogy azok valódisága a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény alapján az NAV-nál ellenőrizhető.

Alulírott hozzájárulok, hogy személyi adataimat, vagy háztartásomban élők adatait a jogosultság megállapítása és teljesítése céljából felhasználják.

Tudomásul veszem, hogy az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. Törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít, vagy elhallgat – ide nem értve, ha vele szemben a 66. § (2) bekezdésében vagy (3) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott ok áll fenn –, illetve ha a kötelező adatszolgáltatás körében a 105. § (2) bekezdésében foglalt ok hiányában adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható.

Kijelentem, hogy kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok. (Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni!)

Dátum:………………………………

………………………………

kérelmező

5. melléklet [2]

KÉRELEM Óvoda- és iskolakezdési települési támogatás megállapítására

A kérelmező személyre vonatkozó adatok:

Neve: .........................................................................................................................

Születési neve: ...........................................................................................................

Anyja neve: ................................................................................................................

Születés helye, ideje (év, hó, nap): ............................................................................

Lakóhelye: …………….. irányítószám ...................................................... település

........................... utca/út/tér .......... házszám ...... épület/lépcsőház ....... emelet, ajtó

Tartózkodási helye: …………. irányítószám ........................................... település

........................... utca/út/tér .......... házszám ...... épület/lépcsőház ....... emelet, ajtó

Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ……………………………….

Állampolgársága: ..................................................................................................

A kérelmező idegenrendészeti státusza (nem magyar állampolgárság esetén):

□ szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező, vagy

□ EU kék kártyával rendelkező, vagy

□ bevándorolt/letelepedett, vagy

□ menekült/oltalmazott/hontalan.

Bankszámlaszám, amelyre a támogatást kéri utalni: .........................................................

Telefonszám: ...................................................................................

E-mail cím (nem kötelező megadni): .................................................................................

Kérelmező családtagjainak személyi adatai:

Neve és születési neve

Születési helye, ideje

Anyja neve

Állam-polgársága

Társadalombiztosítási Azonosító
Jele (TAJ)

1. Házastársa, élettársa

2. Egyéb rokon (akinek eltartásáról gondoskodik)

3. Gyermekei

Család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége.

A támogatási igénnyel érintett gyermek(ek):

Gyermek neve

Intézmény neve

Intézmény címe







A támogatás iránti kérelemhez mellékelni kell a 16. évét betöltött tanuló tanulói jogviszonyról szóló igazolását.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek és tudomásul veszem, hogy azok valódisága a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény alapján az NAV-nál ellenőrizhető.

Alulírott hozzájárulok, hogy személyi adataimat, illetve háztartásomban élők adatait a jogosultság megállapítása és teljesítése céljából felhasználják.

Tudomásul veszem, hogy az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. Törvény 64. § (2) bekezdésben foglaltak szerint az ügyfél vagy képviselője más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős adatot valótlanul állít, vagy elhallgat – ide nem értve, ha vele szemben a 66. § (2) bekezdésében vagy (3) bekezdés b) és c) pontjában meghatározott ok áll fenn –, illetve ha a kötelező adatszolgáltatás körében a 105. § (2) bekezdésében foglalt ok hiányában adatszolgáltatási kötelezettségét nem teljesíti, eljárási bírsággal sújtható.

Kijelentem, hogy kérelmemnek teljes egészében helyt adó döntés elleni fellebbezési jogomról lemondok. (Nemleges válasz esetén kérjük a szövegrészt áthúzással törölni.)

Dátum: ...............................................

…………………………………………

kérelmező aláírása


[1] A 6/A. alcímet (12/A. §) a Bodmér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VII. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.
[2] Az 5. mellékletet a Bodmér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VII. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.