Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 13/2020. (VII.31.) önkormányzati rendelete

Szolnok Város Középiskolai Ösztöndíjának adományozási rendjéről szóló 37/2007. (X.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 08. 01- 2020. 08. 01

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdésében, meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Szolnok Város Középiskolai Ösztöndíjának adományozási rendjéről szóló 37/2007. (X.29.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„1. § Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a szolnoki, középfokú oktatási intézményben tanuló diákok kiemelkedő tanulmányi eredményének és közösségi szerepvállalásának elismerésére, a pályázati kultúra kialakulásának és az önmenedzselés képességének elősegítésére, Szolnok város értelmiségnevelő és- megtartó erejének növelése, a fiatalok Szolnok városhoz kötődésének erősítése céljából megalapítja Szolnok Város Középiskolai Ösztöndíját.”


2. §


(1) A R. 2. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Középiskolai ösztöndíj annak a tanulónak adományozható, aki az adott tanévben legalább 4,5-es tanulmányi átlagot ért el és 

a)         szakmai körökben elismert országos vagy nemzetközi tanulmányi, szakmai, művészeti vagy sportversenyen eredményt ért el, vagy 

b)         aktív szerepet vállalt a szolnoki ifjúsági közéletben, vagy

c) kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtott az a) és b) pontokban meghatározottakon túli területen”


3. §


(1) A R. 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Középiskolai ösztöndíjra első alkalommal az első középiskolai tanév elvégzését követően lehet pályázni.”





(2) A R. 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A tanuló a pályázatát az e rendelet melléklete szerinti adatlapon nyújthatja be minden év szeptember 30-ig Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál (továbbiakban: polgármesteri hivatal).”


(3) A R. 3. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A pályázathoz mellékelni kell a pályázat benyújtásakor utolsó lezárt tanév végi bizonyítványt, a versenyeredményeket és a közösségi szerepvállalást tanúsító oklevelek, dokumentumok, fényképek fénymásolatait.”


4. §


(1) A R. 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A pályázatokról Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének oktatási és ifjúsági ügyekkel foglalkozó bizottsága (a továbbiakban: bizottság) dönt. A bizottság döntésének meghozatala előtt  Szolnok Megyei Jogú Város Polgármestere felkéri a polgármesteri hivatal oktatási és ifjúsági ügyekkel foglalkozó osztályának vezetőjét és ifjúsági ügyekért felelős munkatársát, Szolnok Város Diákpolgármesterét, a Szolnoki Tankerületi Központ, a Szolnoki Szakképzési Centrum és a bizottság kijelölt képviselőjét, hogy alakítsanak ki közösen véleményt a benyújtott pályázatok vonatkozásában a pályázó tanulók - 2.§ (2) bekezdés a)-c) pontja szerinti - teljesítményének szakmai megítéléséről.”


(2) A R. 4. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A pályázatok elbírálásának határideje minden évben a bizottság november havi munkaterv szerinti ülésének napja.”


5. §


  1. A R. 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„Az ösztöndíj mértéke 100.000 Ft, egy tanévre szól és maximum 50 pályázó támogatható tanévenként.”


(2) A R. 5.§ (3) bekezdésében a „megküldeni” szövegrész helyébe a „bemutatni vagy megküldeni” szöveg lép.


(3) A R. 5. § (4) bekezdése d) pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:


„d) az I. félévben nem ér el legalább 4,5-ös tanulmányi eredményt.”


           

6.§


Az R. 1. számú 2. számú és 3. számú melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép.




7.§


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.



Kelt: Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2020. július 29-ei ülésén.






Szalay Ferenc




dr. Sebestyén Ildikó

polgármester

jegyző





melléklet Szolnok Város Középiskolai Ösztöndíjának adományozási rendjéről szóló 37/2007. (X.29.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 13/2020. (VII.31.) önkormányzati rendelethez


melléklet Szolnok Város Középiskolai Ösztöndíjának adományozási rendjéről szóló 37/2007. (X.29.) önkormányzati rendelethez


PÁLYÁZATI ADATLAP

SZOLNOK VÁROS KÖZÉPISKOLAI ÖSZTÖNDÍJÁRA PÁLYÁZÓK SZÁMÁRA

 Pályázó neve:


 Lakcíme:


 Levelezési címe
(ha különbözik a lakcímtől):


 Iskola neve:


 Évfolyam, osztály:


 A pályázat benyújtásakor az utolsó lezárt tanév tanulmányi átlaga
(csak középfokú iskolai eredmény tüntethető fel, magatartás, szorgalom értékelés nélkül)


Szakmai körökben elismert országos vagy nemzetközi tanulmányi, szakmai, művészeti vagy sportversenyen elért eredmény:

 

A szolnoki ifjúsági közéletben való aktív szerepvállalás leírása:

 



A pályázat kötelező mellékletei:

A pályázat benyújtásakor utolsó lezárt tanév végi bizonyítvány, a versenyeredményeket és a közösségi szerepvállalást tanúsító oklevelek, dokumentumok, fényképek fénymásolatai.

Tudomásul veszem, hogy egyéb esetben hiánypótlásra nincs lehetőség.

A pályázatból és annak valamennyi csatolt mellékletéből (oklevelek, versenyeredmények stb.) a pályázati kiírásnak megfelelően egyaránt 2 példányt nyújtok be.

Aláírásommal igazolom, hogy a www.szolnok.hu honlapra feltöltött, személyes adataim felhasználásáról szóló Adatkezelési tájékoztatót megismertem, megértettem, és annak tartalmát teljes mértékben elfogadom. Kijelentem, hogy az általam megadott adatok a valóságnak megfelelnek. Hozzájárulok ahhoz, hogy a Szolnok Város Középiskolai Ösztöndíjának adományozási rendjéről szóló 37/2007. (X.29.) önkormányzati rendeletben (a továbbiakban: Rendelet) foglaltak szerint Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint adatkezelő Közgyűlésének döntés előkészítésében, meghozatalában vagy végrehajtásában részt vevő  szerveinek tagjai, foglalkoztatottjai valamint a Rendeletben és Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott egyéb személyek a Szolnok Városi Középiskolai Ösztöndíj odaítélésével összefüggésben az általam megadott személyes adatokat megismerjék, kezeljék.



Kelt: ……………………………….

……………………………………..

A pályázó tanuló aláírása

……………………………………..

Gondviselő aláírása”



Mellékletek