Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2020. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról

Hatályos: 2024. 02. 01

Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2020. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról

2024.02.01.

Mezőtúr Város Önkormányzatának Képviselő-testülete – az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott jogalkotói hatáskörében, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdése, 10. § (1) bekezdése, 26. §-a, 32. § (3) bekezdése, 132. § (4) bekezdés g) pontja, továbbá Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontja alapján – a következő önkormányzati rendeletet alkotja:1

A rendelet hatálya

1. § (1)2 A rendelet személyi hatályát a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 3. §-a határozza meg.

(2)3

(3)4

(4)5

Eljárási rendelkezések

2. § (1) Az e rendeletben meghatározott ellátások illetve támogatások iránti kérelmeket a Mezőtúri Közös Önkormányzati Hivatal hatósági feladatait ellátó szervezeti egységénél (a továbbiakban: Hivatal) kell személyesen ügyfélfogadási időben, elektronikusan vagy postai úton benyújtani az igénylésre rendszeresített formanyomtatványon továbbá a jogosultság megállapításához szükséges nyilatkozatok, igazolások csatolásával.

(2) A jogosultság megállapításához az ellátási formától függően az igénylő köteles vagyoni helyzetéről nyilatkozni a 1. melléklet szerint.

(3) A kérelem elbírálásához szükséges egyes adatokat és tényeket, a kérelmező és a vele közös háztartásban élő hozzátartozóik jövedelmi helyzetét – jogszabály eltérő rendelkezése hiányában – az alábbiak szerint kell igazolni:

a) a munkaviszonyból származó jövedelmet a rendelet 2. melléklete szerinti munkáltatói igazolással, vagy egyéb a munkáltató által kiadott igazolással,

b)6 nyugdíjat, nyugdíjszerű ellátásokat a nyugdíjfolyósító szerv által a tárgyévben kiállított nyugdíjközlő lappal és nyugdíjszelvénnyel, illetve jogosultságot igazoló határozattal, melynek összege ellenőrzésre kerül az ASP Keret ELLA alaprendszerében.

c) megváltozott munkaképességű személyek ellátását a rehabilitációs hatóság által a tárgyévben kiállított folyósítási lappal és szelvénnyel,

d)7 a járási szervek által folyósított pénzbeli ellátást az arról szóló, 30 napnál nem régebbi megállapító határozattal, vagy a kérelmet megelőző hónapra vonatkozó igazolással, a munkaügyi szervek által folyósított pénzbeli ellátást az arról szóló megállapító határozattal, vagy 30 napnál nem régebbi hatósági bizonyítvánnyal.

e) az egyéb jövedelmet névre szóló kifizetői igazolással,

f) a bérbe adásból illetve egyéb jellegű hasznosításból származó jövedelmet bérleti illetve az egyéb jellegű hasznosításra irányuló szerződéssel,

g) az egyéb jogviszonyból származó jövedelmet a jogviszonyt keletkeztető megállapodással,

h)8 az álláskeresői státuszt az illetékes járási hivatal 30 napnál nem régebbi határozatával, vagy hatósági bizonyítvánnyal

i)9 a 16. életévét betöltött gyermek tanulói, illetve hallgatói jogviszonyát – törvényben vagy kormányrendeletben meghatározott kivétellel - a tankötelezettség lejártát követően érvényes diákigazolvánnyal, annak másolatával, vagy az azt helyettesítő, az oktatási igazolványokról szóló kormányrendelet szerint a közreműködő intézmény által kiadott, a diákigazolványra való jogosultságról szóló igazolással, annak másolatával igazolhatja. Ha a tanulói, hallgatói jogviszony időtartama alatt bíróság vagy közigazgatási hatóság eljárásában kétség merült fel a jogviszony fennállása tekintetében, a bíróság vagy a hatóság megkeresheti a tanulói, hallgatói jogviszony igazolása céljából az Oktatási Hivatalt vagy a szakképzési államigazgatási szervet

j) egyéb jövedelem esetén a jövedelem típusának megfelelő igazolással.

(4)10

(5) Az igazolható jövedelemmel nem rendelkezőknek és a nem rendszeres jövedelemmel rendelkező kérelmezőknek felelősségük tudatában kell nyilatkozniuk jövedelmi helyzetükről a rendelet 3. melléklete szerinti nyomtatványon.

(6) A Hivatal a kérelmező körülményeinek alapos vizsgálata céljából szükség szerint környezettanulmányt végezhet.A környezettanulmány elkészítése során:

a) Ha a kérelmező a helyszínen történő környezettanulmány elkészítéséhez nem járul hozzá, illetve annak elkészítését nem teszi lehetővé, a tényállás tisztázására irányuló eljárás akadályozása miatt az eljárást meg kell szüntetni.

b) A kérelmezőt fel kell hívni a kérelmében foglaltak módosítására és havi rendszeres kiadásainak igazolására abban az esetben, ha a helyszínen készített környezettanulmány a kérelemben foglaltakat nem támasztja alá.

(7) E rendelet alkalmazásában

a) a jövedelem meghatározásánál az Szt. 4. § (1) bekezdés a ) pontját kell alkalmazni,

b) a vagyon meghatározásánál az Szt. 4. § (1) bekezdés b) pontját kell alkalmazni.

c) család: az Szt. 4. § (1) bekezdés c) pontjában meghatározottak,

d) egyedülálló: az Szt. 4. § (1) bekezdés 1) pontjában meghatározottak

e) egyedülélő: az Szt. 4. § (1) bekezdés e) pontjában meghatározottak,

f) háztartás: az Szt. 4. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározottak

g) gyermek: az Szt. 4. § db) – dc) pontjában meghatározottak

h)11 elemi kár: a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 3. § 70. pontjában meghatározottak

(8) Bármely települési támogatási igény elbírálása szempontjából külön háztartásnak minősül

a) az albérlet, amennyiben a kérelmező az albérleti szerződéssel igazolja annak fennállását,

b) a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészei, amennyiben a kérelmező a jogerős bírói döntés bemutatásával igazolja annak fennállását,

c) azon osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlanban kialakított lakás, amelyben élő háztartás a közüzemi számláit elkülönülten fizeti, amennyiben a kérelmező az ingatlanban lévő háztartások mindegyikének villanyáram-, vagy vízfogyasztás számláit bemutatja, vagy a közüzemi szolgáltató által kiadott igazolással igazolja az ingatlanban lévő szolgáltatási helyeket. Amennyiben az adott háztartások részére a közüzemi szolgáltató nem tudja igazolni a szolgáltatási helyeket, úgy egyéb megállapodás bemutatása szükséges arról, hogy a háztartások a közüzemi számlákat elkülönülten fizetik. A kérelmező köteles az önkormányzat részére a lakóingatlanban lévő háztartások számáról, az abban lakó személyekről nyilatkozni, mely nyilatkozat valóságtartalmát az önkormányzat ellenőrizni jogosult.

(9) Annak igazolására, hogy a szülő gyermekét egyedül neveli, a jogerős bírósági határozat a szülői felügyeleti jog gyakorlásáról az erre irányuló bírósági eljárás megindításáról szóló okirat, a képzelt apa bejegyzéséről szóló gyámhatósági határozat, illetve egyéb dokumentum szolgálhat. Annak igazolására, hogy a gyermekét egyedül nevelő szülő gyermektartásdíjban részesül, a gyermektartásdíj megállapításáról szóló jogerős bírósági határozat vagy a tartásdíj-fizetésről szóló egyéb dokumentum, illetve a rendelet 4. melléklete szerinti nyilatkozat szolgál.

(10)12 Létfenntartási gondnak tekintendő különösen:

a) megfelelő élelmezés hiánya

b) a lakhatás elvesztésének veszélye

c) a közüzemi szolgáltatás megszűnésének veszélye

d) aktív korúak ellátásában részesülő személy

e) nyugdíjbiztosítási szervektől ellátásban részesülő személy, ha az ellátás havi összege az öregségi nyugdíjminimum legkisebb összegét nem haladja meg

f) 1 hónapot meghaladó táppénzes állomány

(11) A támogatásra jogosult az adataiban és körülményeiben bekövetkezett változásokról 15 napon belül köteles a Hivatalt értesíteni.

Az önkormányzati pénzellátások megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint ellenőrzésének szabályai

3. § (1) A képviselő-testület az éves költségvetési rendeletben elkülönített előirányzat terhére, az e rendeletben meghatározottak szerint az alábbi települési támogatásokat biztosítja:

a) rendkívüli települési támogatás,

b)13 temetési támogatás,

c) lakhatási támogatás,

d) tüzelőtámogatás,

e)14 köztemetési költségek megtérítési kötelezettségének támogatása,

f) gyógyszertámogatás,

g) önkormányzati kölcsön.

(1a)15 Az önkormányzat által nem kötelezően nyújtandó szociális ellátások megállapítására csak abban az évben van lehetőség, melyben az éves költségvetésről szóló önkormányzati rendelet alapján, az ellátások megállapításához szükséges források rendelkezésre állnak.

(2) A képviselő-testület az (1) bekezdésben felsorolt szociális ellátási formákkal és gyermekek védelmével kapcsolatos feladat- és hatáskörök, valamint a jogosulatlanul igénybevett ellátás megtérítésére kötelezés hatáskörének gyakorlását a polgármesterre átruházza.

(3) A segélykeret felhasználását a képviselő-testület a költségvetésről szóló háromnegyedéves tájékoztató, valamint az éves költségvetésről szóló beszámoló elfogadásával egyidejűleg, annak részeként ellenőrzi.

Szociálpolitikai kerekasztal

4. § (1) A képviselő-testület a szociálpolitikai döntések szakmai véleményezése, értékelése, elemzése céljából Szociálpolitikai Kerekasztalt hoz létre.

(2) A Szociálpolitikai Kerekasztal szükség szerint ülésezik, de évente legalább egy ülést tart.

(3) A Szociálpolitikai Kerekasztal tagjai:

a) az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke,

b) Mezőtúr Város Polgármestere,

c) Mezőtúri Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője,

d) a Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat mezőtúri telephelyének vezetője,

e) Mezőtúri Református Egyházközség Idősek Otthonának intézményvezetője.

f)16 a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Mezőtúri Járási Hivatal, munkaügyi hivatali feladatokat ellátó szervezeti egységének a vezetője,

g)17 a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Mezőtúri Járási Hivatal, szociális ügyekkel foglalkozó szervezeti egységének a vezetője.

h) Védőnői Szolgálat csoportvezetője

i) Általános Iskolák és Óvodák vezetői, valamint gyermek- és ifjúságvédelmi felelősei.

(4) A Szociálpolitikai Kerekasztalt az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke hívja össze és vezeti.

(5)18 A Szociálpolitika Kerekasztal ülésére a tárgyalt témához más, a témában érdekelt szervezet képviselőjét, így különösen civil szervezet képviselőjét, vagy más érdekelt személyt is meg kell hívni

Rendkívüli települési támogatás

5. § (1)19 Az Szt. 45. § (4) bekezdésében meghatározott esetekben rendkívüli települési támogatás állapítható meg annak a létfenntartási gondokkal küzdő személynek, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének két és félszeresét, egyedülálló személy esetén háromszorosát és nem rendelkezik vagyonnal, továbbá önmaga vagy családja létfenntartásáról más módon gondoskodni nem tud.A rendkívüli települési támogatás lehet pénzbeli ellátás, vagy természetbeni ellátás is.

(1a)20 A tanévkezdés megkönnyítése érdekében évi egy alkalommal, amennyiben a 3. § (1a) bekezdésében meghatározott források az önkormányzat rendelkezésére állnak, rendkívüli települési támogatásra jogosult a Mezőtúron legalább 2 éve bejelentett lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen itt tartózkodó

a) az általános iskolai, vagy középfokú oktatási intézményben nappali tagozaton 18. életév betöltéséig tanulmányokat folytató tanuló jogán a szülő, vagy más törvényes képviselő.

b)21 A támogatásra jogosult évi egy alkalommal a Mezőtúron legalább 2 éve bejelentett lakóhellyel rendelkező és életvitel szerűen itt tartózkodó, középfokú oktatási intézményben nappali tagozaton tanulmányokat folytató tanuló is - saját jogán - ha 18. életévét tárgyévben tölti be.

c)22 Az ellátás összege jogosult gyermekenként 10.000 forint tanszervásárlási utalvány.

d)23 A kérelemhez csatolni szükséges a 16. életévét betöltött gyermek érvényes diákigazolványának másolatát, vagy az azt helyettesítő, az oktatási igazolványokról szóló kormányrendelet szerint a közreműködő intézmény által kiadott, a diákigazolványra való jogosultságról szóló igazolás másolatát

e)24 A kérelmeket minden év július 1. napjától augusztus 31. napjáig lehet benyújtani. Az éves költségvetési rendeletben fedezettel nem rendelkező tanévkezdés megkönnyítése érdekében benyújtott kérelmeket el kell utasítani

(2) A rendkívüli települési támogatási kérelemhez mellékelni kell a kérelem benyújtását megelőző havi jövedelemigazolást.

(3) A rendkívüli települési támogatásban részesítetteknek vizsgálni kell a vagyoni helyzetét.

(4)25 A rendkívüli települési támogatás alkalmankénti legkisebb összege 5.000 Ft, maximális összege 40.000 Ft

(5)26 Kivételes méltánylást érdemlő esetben (pl.:súlyos betegség, vis maior helyzet) a döntéshozó az (1) bekezdés előírásaitól eltérően – jövedelemhatártól, korábban megállapított támogatás összegétől függetlenül - a rendkívüli települési támogatás éves összegeként a szociális vetítési alap összegének ötszörösét határozhatja meg.

(6)27 Az elemi kár esetén a települési támogatás felső határa elérheti a szociális vetítési alap összegének tízszeresét. Az elemi kár esetén amennyiben a települési támogatás meghaladja a kettőszázezer forintot, az erről szóló rendőrségi jegyzőkönyvet, biztosítási kötvényt, tulajdoni lapot, fényképeket mellékelni kell. Az elemi kár esetén környezettanulmány végzése minden esetben kötelező. Az elemi kár esetén felmerülő rendkívüli települési támogatási igényről a polgármester soron kívül dönt.

(7)28

(8) A rendkívüli települési támogatás mértékéről minden esetben a polgármester dönt.

(9) A támogatás iránti kérelmet e rendelet 5. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

(10)29 Amennyiben a rendkívüli települési támogatás a közüzemi szolgáltatás megszűnésének, vagy a lakhatás elvesztésének veszélye miatt kerül megállapításra, a támogatásra jogosult személy a támogatás felvételét követő 15 napon belül köteles a Hivatal felé hitelt érdemlően igazolni, hogy a közüzemi szolgáltató, vagy a főbérlő felé a támogatás összegét befizette. Ha a jogosult a támogatásról nem tud hitelt érdemlően elszámolni, akkor 6 hónapra kizárható a rendkívüli települési támogatásból, kivéve, ha a kérelmező testi épsége, élete veszélybe kerülne a támogatás nélkül, vagy a családjában kiskorú gyermeket nevel, és a gyermek iskoláztatásához, ellátásához, eltartásához segítségre szorul.

(11)30 A képviselő-testület a tárgyévi költségvetésben meghatározott összeg erejéig rendkívüli települési támogatásként karácsonyi természetbeni támogatást állapíthat meg évente egy alkalommal hivatalból. A jogosultsági feltételekről, a természetbeni ellátás mértékéről a Képviselő-testület minden év november 30. napjáig külön rendeletben dönt.

(12)31 A képviselő-testület a tárgyévi költségvetésben meghatározott összeg erejéig rendkívüli települési támogatásként higiéniai termékeket tartalmazó csomag formájában természetbeni támogatást állapíthat meg évente egy alkalommal hivatalból. A jogosultsági feltételekről, a természetbeni ellátás mértékéről a Képviselő-testület külön rendeletben dönt

Temetési támogatás32

6. § (1)33 Azon személy részére, aki az elhunyt személy temetéséről gondoskodott, de arra nem volt köteles, illetve tartásra köteles hozzátartozó esetén akkor, ha a temetési költségek viselése a saját, illetve a családja létfenntartását veszélyezteti, az elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulásként temetési támogatást lehet megállapítani a halálesetet követő három hónapon belül.

(2)34 Temetési támogatásban részesíthető az a személy, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a szociális vetítési alap összegének háromszorosát, egyedül élő kérelmező esetén négyszeresét nem haladja meg. A támogatás feltétele, hogy a temettetést számlával igazoló kérelmező a haláleset bekövetkezésének időpontjában Mezőtúr városban állandó lakóhellyel rendelkezzen.

(3)35 A temetési támogatás összege 30.000 forint.

(4)36 A megállapított temetési támogatás összegét, vagy a kérelem elutasításának tényét az arról szóló határozat számával együtt a temetési számlára rá kell vezetni és a számlát a kérelmező részére vissza kell adni.

(5) A támogatás iránti kérelmet e rendelet 6. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani, melyhez csatolni szükséges a halotti anyakönyvi kivonat másolatát.

Lakhatási támogatás

7. § (1) A képviselő-testület lakhatási támogatást állapíthat meg annak a háztartásnak a lakhatási kiadásainak enyhítésére, amelyben a háztartás tagjainak egy főre jutó jövedelme nem haladja meg

a)37 egyszemélyes háztartás esetén a szociális vetítési alap összegének 300%-át,

b)38 többszemélyes háztartás esetén a szociális vetítési alap összegének 250%-át.

(2) Nem állapítható meg lakhatási támogatás amennyiben a támogatásra a kérelmet nem a számlakibocsátó által a szolgáltatási díj fizetésére kötelezett személy nyújtja be.

(3)39 A lakhatási támogatást a kérelem benyújtásának napja szerinti hónap első napjától a naptári év végéig lehet megállapítani.

(4) A lakhatási támogatást az igénylő által megjelölt közüzemi szolgáltatóhoz kell utalni.

(5)40 A lakhatási támogatást a közüzemi szolgáltatókhoz való utalással kell biztosítani. A lakhatási támogatás megállapításának feltétele a kérelmező nevére szóló legutóbbi közüzemi számlák bemutatása.

(6)41 Lakhatási támogatás ugyanazon lakóingatlanra csak egy kérelmezőnek állapítható meg, függetlenül a lakóingatlanban élő személyek és háztartások számától, illetve ugyanazon ügyfél egy, az általa életvitelszerűen lakott lakóingatlanra veheti igénybe a támogatást

(7) Nem jogosult lakhatási támogatásra az,

a) aki lakás hasznosításából jövedelemmel rendelkezik,

b) akinek a lakásbérleti, vagy tulajdonjogára vonatkozóan tartási, öröklési vagy életjáradéki szerződés áll fenn,

c) aki a bérleti szerződésben vállalt rendeltetésszerű lakáshasználattal kapcsolatos szabályokat, vagy az emberi együttélés szabályait nem tartja be.

(8) A lakhatási támogatás eljárása során alkalmazni kell 5. § (2) és (3) bekezdésébe foglaltakat.

(9) A lakhatási támogatás összege:

a) egyszemélyes háztartás esetén, amennyiben a kérelmező havi jövedelme

aa)42 nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 90%-át, havi 5000 Ft,

ab)43 meghaladja az aa) pontban meghatározott jövedelmet, de nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 150%-át, havi 4500 Ft,

ac)44 meghaladja az ab) pontban meghatározott jövedelmet, de nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 300%-át, havi 3500 Ft.

b) Többszemélyes háztartás esetén, amelyben a háztartás tagjainak egy főre jutó jövedelme

ba)45 nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 90%-át, havi 6000 Ft,

bb)46 meghaladja a ba) pontban meghatározott jövedelmet, de nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 150%-át, havi 5500 Ft

bc)47 meghaladja a bb) pontban meghatározott jövedelmet, de nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 250%-át, havi 4500 Ft.

(10) Meg kell szüntetni a lakhatási támogatás folyósítását, ha

a) a jogosult meghal, a haláleset hónapjának utolsó napjával,

b) a jogosult lakcíme megváltozik, a lakcímváltozás hónapjának utolsó napjával,

c) a jogosult és a közüzemi szolgáltató közötti szolgáltatási szerződés megszűnik, a szerződés megszűnése hónapjának utolsó napjával,

d) a jogosultsági feltételek már nem állnak fenn, az erről való hivatalos tudomásszerzés hónapjának utolsó napjával,

e) a jogosult a támogatás megszűnését kéri, a jogosult által megjelölt hónap utolsó napjával,

f) a támogatást jogosulatlanul vették igénybe.

(11) A jogosult, vagy háztartásának tagja köteles a támogatás folyósítása időtartama alatt a tudomásra jutást követő 15 napon belül bejelenteni, ha a (10) bekezdés a)–d) pontjában foglaltak valamelyike bekövetkezik. Rosszhiszeműnek minősül az a jogosult, aki a bejelentési kötelezettségének nem tesz eleget.

(12) A támogatás iránti kérelmet e rendelet 7. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

A tüzelőtámogatás

8. § (1)48 A képviselő-testület tüzelőtámogatást biztosít annak a rászoruló személynek, aki a szociális törvény alapján energiafelhasználási támogatásra nem jogosult, és akinek a jövedelme, vagy családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének háromszorosát, egyedülálló személy esetén négyszeresét, amennyiben a 3. § (1a) bekezdésében meghatározott források az önkormányzat rendelkezésére állnak.

(2)49 A tüzelőtámogatást az önkormányzat a saját tulajdonában levő fa kiosztásával, kereskedővel kötött megállapodás alapján, vagy tüzelővásárlási utalvány formájában természetbeni ellátásként biztosítja. A tüzelőtámogatás jogosult lakcímére történő kiszállításáról tűzifa esetében a kereskedő, vagy az önkormányzat gondoskodik.

(3) A tüzelőtámogatásra való jogosultság minden naptári év szeptember 01. napjától, a következő év április 15. napjáig lehet megállapítani.

(4)50 A tüzelőtámogatás mennyisége 5 mázsa tűzifa, vagy 40.000 Ft értékű tüzelővásárlási utalvány az október 15-től április 15-ig tartó időszakra.

(4a)51 A tűzelő támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(4b)52 A kiszállított tüzelőt, az átvett tüzelővásárlási utalványt a jogosult személy nem értékesítheti, nem adhatja át másnak. Amennyiben az önkormányzat tudomására jut, hogy a jogosult elidegeníti a kapott támogatást, a következő évi tüzelőtámogatásból ki kell zárni.

(5)53 A tüzelőtámogatás során kiosztható tüzelő mennyiségének értékét az éves költségvetési rendeletben meg kell tervezni, az így betervezett összeg mértékéig állapítható meg tüzelőtámogatás. Az adott évre betervezett támogatási összeget a teljes támogatási időszakban kell felhasználni, tehát a költségvetési évben fel nem használt előirányzat kötött felhasználású előirányzatként kerül elszámolásra a következő év költségvetésében.

(6)54

(7) A támogatás iránti kérelmet e rendelet 8. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

Köztemetési költségek megtérítési kötelezettségének támogatása55

9. § Az önkormányzat az Szt. 48. §-ában meghatározott szabályok szerint gondoskodik az elhunyt személy közköltségen, - ha jogszabály másként nem rendelkezik – a településen szokásos legolcsóbb temetéssel történő eltemettetéséről.

a)56 A képviselő-testület az eltemettetésre köteles személyt a köztemetés költségeinek megtérítése alól mentesítheti, ha az eltemettetésre köteles személy családjában az egy főre jutó havi nettó átlag jövedelem nem éri el a szociális vetítési alap összegének két és félszeresét.

b) Az eltemettetésre köteles személy kérelmére a közköltségen történt temetés költségének részletekben történő megfizetése engedélyezhető a kötelezett szociális körülményeire tekintettel. A részletfizetés engedélyezésének maximális időtartama 12 hónap.

c)57 A köztemetési költségek megtérítési kötelezettségének támogatása iránti kérelmet a rendelet 9. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

Gyógyszertámogatás

10. § (1)58 Gyógyszertámogatásra jogosult az a személy, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a szociális vetítési alap összegének két és félszeresét, egyedül élő kérelmező esetén háromszorosát nem haladja meg, és havi rendszeres gyógyító ellátásának költsége eléri a szociális vetítési alap összegének 25%-át, továbbá közgyógyellátásban nem részesül és a gyógyszerek költségének viselése saját vagy a családja létfenntartását veszélyeztetik

(2)59 Annak igazolására, hogy a kérelmező közgyógyellátásra nem jogosult, a járási hivatal végleges elutasító határozatát kell csatolni, amely nem lehet három hónapnál régebbi.

(3)60

(4)61 A gyógyszertámogatás egy hónapra jutó összege:

a)62 9.000 Ft, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem havi összege a szociális vetítési alap összegének 100 %-át nem haladja meg,

b)63 8.000 Ft, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem havi összege a szociális vetítési alap 100%-át meghaladja, de nem éri el a 150%-át,

c)64 7.000 Ft, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelem havi összege a szociális vetítési alap 150%-át meghaladja, de nem éri el a 300%-át.

(5)65 A gyógyszertámogatás iránti kérelem benyújtásakor igazolni kell a gyógyszerköltséget a háziorvos által kiállított igazolással. A gyógyszertámogatást eseti jelleggel, vagy rendszeresen, legfeljebb egy évre lehet megállapítani

(6)66

(7) A támogatás iránti kérelmet e rendelet 10. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

Önkormányzati kölcsön

11. § (1) Az 5. § (1) bekezdésben meghatározott jogosultsági feltételek fennállása esetén a települési támogatás pénzintézeti tevékenységnek nem minősülő, kamatmentes kölcsönként is nyújtható. A kölcsön kizárólag az ivóvíz és szennyvíz bekötésekhez kedvezményként nyújtható. A kölcsön összege nem haladhatja meg az 100.000 Ft-ot.

(2) A települési támogatás kölcsön formájában legfeljebb 8 hónapos futamidőre nyújtható, a kölcsönnyújtás egyéb feltételeit a polgármester kölcsönszerződésben rögzíti.

(3) A települési támogatásként nyújtott kamatmentes kölcsön iránti kérelmet a polgármesternél kell előterjeszteni.

(4)67 A polgármester a Hivatal rendkívüli települési támogatással foglalkozó ügyintézőjét felhívja a kérelmező jogosultsági feltételeinek vizsgálatára, környezettanulmány készítésére, a szükséges igazolások kérelmezőtől történő beszerzésére. A kölcsön nyújtásának további feltétele annak vizsgálata, hogy a kérelemben felsorolt indokok ténylegesen fennállnak és a becsatolt bizonyítékok alátámasztják a kérelmező jogosultságot megalapozó rendkívüli élethelyzetét. A kérelmezőnek nyilatkoznia kell a kérelem benyújtásakor vele egy háztartásban élő személyek számáról.

(5) A polgármester a Hivatal által elvégzett vizsgálatot követően dönt a kölcsön folyósításáról, meghatározza a kölcsön összegét, a kifizetés és a visszafizetés módját és határidejét.

(6) A kölcsön összegének kifizetéséről és a visszafizetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáról a Mezőtúri Közös Önkormányzati Hivatal Gazdálkodási és Adóügyi Osztály gondoskodik.

(7) A költségvetésben a települési támogatásként nyújtott kamatmentes kölcsönt elkülönülten kell kezelni.

(8) A támogatás iránti kérelmet e rendelet 5. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani.

Záró rendelkezés

12. §68 Jelen rendelet 2020. szeptember 01. napján lép hatályba. Hatályát veszti a települési támogatásról szóló 21/2017. (XI.17.) önkormányzati rendelet.

1

A bevezető a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. § (2) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 17. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

4

Az 1. § (3) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 17. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

5

Az 1. § (4) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 17. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

6

A 2. § (3) bekezdés b) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 2. § (3) bekezdés d) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 2. § (3) bekezdés h) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 2. § (3) bekezdés i) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

10

A 2. § (4) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 17. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

11

A 2. § (7) bekezdés h) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 2. § (10) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 3. § (1) bekezdés b) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 3. § (1) bekezdés e) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 3. § (1a) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdése iktatta be.

16

A 4. § (3) bekezdés f) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

17

A 4. § (3) bekezdés g) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

18

A 4. § (5) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

19

Az 5. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

20

Az 5. § (1a) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdése iktatta be. Az 5. § (1a) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

21

Az 5. § (1a) bekezdés b) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

22

A 21/2020.(VIII.27.) önkormányzati rendelet 5.§(1a) bekezdését az 5/2023. (II.27.) önkormányzati rendelet 1.§-ának (1) bekezdése módosította meg.

23

A 21/2020.(VIII.27.) önkormányzati rendelet 5.§ -ának (1a) bekezdésének d) pontját az 5/2023.(II.27.) önkormányzati rendelet 1.§ -ának (1) bekezdése egészítette ki. Az 5. § (1a) bekezdés d) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

24

A 21/2020.(VIII.27.) önkormányzati rendelet 5.§ -ának (1a) bekezdésének d) pontját az 5/2023.(II.27.) önkormányzati rendelet 1.§ -ának (1) bekezdése egészítette ki. Az 5. § (1a) bekezdés e) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

25

Az 5. § (4) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 6. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

26

Az 5. § (5) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

27

Az 5. § (6) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

28

Az 5. § (7) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 17. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

29

A 21/2020.(VIII.27.) önkormányzati rendelet 5.§ -ának (10) bekezdésének az 5/2023.(II.27.) önkormányzati rendelet 1.§ -ának (2) bekezdése egészítette ki. Az 5. § (10) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

30

Az 5. § (11) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2021. (XI. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

31

Az 5. § (12) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2021. (XII. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

32

A „Temetési támogatás” alcím címe a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

33

A 6. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

34

A 6. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg. A 6. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 6. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

35

A 6. § (3) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

36

A 6. § (4) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

37

A 7. § (1) bekezdés a) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. § (1) bekezdés a) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

38

A 7. § (1) bekezdés b) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. § (1) bekezdés b) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

39

A 21/2020.(VIII.27.) önkormányzati rendelet 7.§ -ának (3) bekezdésének az 5/2023.(II.27.) önkormányzati rendelet 2.§ egészítette ki.

40

A 7. § (5) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

41

A 7. § (6) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2023. (IX. 8.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

42

A 7. § (9) bekezdés a) pont aa) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. § (9) bekezdés a) pont aa) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2023. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

43

A 7. § (9) bekezdés a) pont ab) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. § (9) bekezdés a) pont ab) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2023. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

44

A 7. § (9) bekezdés a) pont ac) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. § (9) bekezdés a) pont ac) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2023. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

45

A 7. § (9) bekezdés b) pont ba) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. § (9) bekezdés b) pont ba) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2023. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

46

A 7. § (9) bekezdés b) pont bb) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. § (9) bekezdés b) pont bb) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2023. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

47

A 7. § (9) bekezdés b) pont bc) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. § (9) bekezdés b) pont bc) alpontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2023. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

48

A 8. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 10. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 8. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (I. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

49

A 8. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

50

A 8. § (4) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 10. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. § (4) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

51

A 8. § (4a) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 10. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

52

A 8. § (4b) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 10. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. § (4b) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

53

A 8. § (5) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 10. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

54

A 8. § (6) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 17. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

55

A „Köztemetési költségek megtérítési kötelezettségének támogatása” alcím címe a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg.

56

A 9. § a) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

57

A 9. § c) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

58

A 10. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. § (1) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

59

A 10. § (2) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

60

A 10. § (3) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 8. §-a hatályon kívül helyezte.

61

A 10. § (4) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg.

62

A 10. § (4) bekezdés a) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. § (4) bekezdés a) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

63

A 10. § (4) bekezdés b) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. § (4) bekezdés b) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

64

A 10. § (4) bekezdés c) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 31.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. § (4) bekezdés c) pontja a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

65

A 21/2020.(VIII.27.) önkormányzati rendelet 10.§ -ának (5) bekezdésének az 5/2023.(II.27.) önkormányzati rendelet 3.§ egészítette ki.

66

A 10. § (6) bekezdését a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 17. § e) pontja hatályon kívül helyezte.

67

A 11. § (4) bekezdése a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 14. §-ával megállapított szöveg.

68

A 12. § a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 15. §-ával megállapított szöveg.

69

Az 1. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

70

A 2. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

71

A 3. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

72

A 4. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

73

Az 5. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

74

A 6. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 16. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

75

A 7. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

76

A 8. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

77

A 9. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IV. 30.) önkormányzati rendelete 16. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2023. (XII. 1.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

78

A 10. melléklet a Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.