Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2020. (VII.2.) önkormányzati rendelete

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2019. (X. 29.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2020. 07. 03- 2020. 07. 02

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és d) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdés b)-e), i)-j) és l) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva, Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2019. (X. 29.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 4. pont 4.2. alpont 4.2.1. alpontjában meghatározott véleményezési jogkörében eljáró Baja Város Önkormányzat Képviselő-testülete Ügyrendi és Jogi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1. §


(1) Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Képviselő-testület és Szervei szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2019. (X. 29.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 5. §-a a következő c) ponttal egészül ki:


[E rendelet alkalmazásakor]


„c) a sajtó részére kijelölt hely: a Városháza I. emeleti Dísztermében (a továbbiakban: ülésterem) a képviselői ülőhelyek felől nézve pulpitustól jobbra eső, a pulpitusra néző oldalsó padsorok, valamint – elsődlegesen fénykép- és filmfelvételek készítése céljára – e padsoroktól balra eső, a padsor és a képviselői ülőhelyek közötti üres területrész.”


(2) Az SZMSZ 16. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A képviselő-testület nyilvános ülésén, a közmeghallgatáson és a várospolitikai fórumon a sajtó képviselői – e minőségük igazolását követően – a sajtó részére kijelölt helyen tartózkodhatnak.”


(3) Az SZMSZ 30. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) A sajtó képviselői

a) kötelesek az ülés méltóságához illő öltözékben megjelenni,

b) kötelesek az ülés időtartama alatt a sajtó részére kijelölt helyen tartózkodni,

c) az ülést vagy az ülés vezetését nem zavarhatják,

d) a (4) bekezdésben foglaltakat kötelesek megtartani.”


(4) Az SZMSZ 46. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A képviselő-testület által létrehozott állandó bizottság

a) a Környezetvédelmi, Civil és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága,

b) a Kulturális, Köznevelési és Ifjúsági Bizottság,

c) a Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság,

d) a Szociális, Egészségvédelmi és Sport Bizottság, és

e) az Ügyrendi és Jogi Bizottság.”


(5) Az SZMSZ 46. § (3) helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) Az (1) bekezdés a), b), d) és e) pontja szerinti állandó bizottság létszáma bizottságonként öt fő, ebből három fő bizottsági tag önkormányzati képviselő. Az (1) bekezdés c) pontja szerinti állandó bizottság létszáma hét fő, ebből négy fő bizottsági tag önkormányzati képviselő.”


(6) Az SZMSZ a következő 61/A. §-sal egészül ki:


„61/A. §


A 16. § (6) bekezdés szerinti várospolitikai fórumot 2020. évben az ott meghatározottaktól eltérően 2020. október 31. napjáig kell megtartani.”


(7) Az SZMSZ 2. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.


2. §


Az SZMSZ 30. § (7) bekezdés

a) d) pontjában az „(5) bekezdés a)-c) pontban” szövegrész helyébe az „(5) bekezdés a)-d) pontjában”,

b) f) pontjában az „(5) bekezdés a) pontjában” szövegrész helyébe az „(5) bekezdés a)-b) pontjában”

szöveg lép.


3. §


(1) Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati beruházásban megvalósuló útépítésről és az útépítéshez kapcsolódó lakossági hozzájárulás megfizetéséről szóló 21/2015. (XI. 27.) önkormányzati rendelete 5. § (4) bekezdésében a „Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottságának” szövegrész helyébe a „Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottságának” szöveg lép.


(2) Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló 6/2017. (II. 24.) önkormányzati rendelete 6. § (4) bekezdésében és (6) bekezdésében a „Pénzügyi és Gazdaságfejlesztési Bizottság” szövegrész helyébe a „Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság” szöveg lép.


(3) Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének a járdák építésének és felújításának támogatásáról szóló 12/2018. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 6. § (1) bekezdésében a „Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottságára” szövegrész helyébe a „Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottságára” szöveg lép.


(4) Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének a taxiállomások igénybevételének rendjéről szóló 3/2019. (III. 1.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdésében a „Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottságának” szövegrész helyébe a „Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottságának” szöveg lép.


(5) Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 6/2019. (III. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésének c) pontjában a „Pénzügyi és Gazdaságfejlesztési Bizottsága” szövegrész helyébe a „Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottsága” szöveg lép.


(6) Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló 6/2020. (II. 28.) önkormányzati rendelete 15. § (5) bekezdésében a „Pénzügyi és Gazdaságfejlesztési Bizottság” szövegrész helyébe a „Pénzügyi, Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság” szöveg lép.


4. §


Hatályát veszti az SZMSZ

a) 56. § (2) bekezdésében a „(3) bekezdésben foglalt kivétellel” szövegrész,

b) 56. § (3) bekezdése.


5. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, és a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.



                             Nyirati Klára                                                                              dr. Papp Zoltán

                            polgármester                                                                                   jegyző


KIHIRDETÉSI ZÁRADÉK:


Ez a rendelet 2020. július 2. napján kihirdetésre került.


                                                                                                                             dr. Papp Zoltán

                                                                                                                                  jegyző