Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2020. (VIII. 27.) önkormányzati rendelete

a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2020. 08. 28- 2020. 08. 28

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 62.§ (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján az Étv. 13. § (1) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23.§ (5) bekezdés 6. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Ör.) 11. § (2) bekezdés „Szabadonálló beépítés” címsort követő szövegrésze helyébe az alábbi szövegrész lép:

„Amennyiben az övezeti előírás, szabályozási tervlap másként nem rendelkezik, az oldalkertnek a telekhatártól számított 3,0 méteres sávja a terepszint alatt nem építhető be, kivéve, ha terepszint alatti gépkocsi tároló kialakítása, parkoló megközelítése másként nem biztosítható. A meglévő és a szomszédos telken lévő növényzet megóvásának figyelembevételével az egyik oldalkert a be- és kihajtás biztosítása érdekében a terepszint alatt beépíthető.”


2.§


Az Ör. 1. számú melléklete 15. számú szelvénye helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép.



3.§


E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.




Budapest, 2020. augusztus 27.





                      Dr. György-Rúzsa Ágnes s.k.                                      Horváth Tamás s.k.

                                     jegyző                                                          polgármester  



A rendelet kihirdetve: 2020. augusztus 27. napján.




            Dr. György-Rúzsa Ágnes s.k.

                                                                                                               jegyző