Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2020. (II.27.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások térítési díjainak megállapításáról

Hatályos: 2020. 03. 01- 2021. 03. 30

Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. § (1) bekezdés a) pontjában, 92. § (2) bekezdés f) pontjában és a 92/B. § (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdése 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A Képviselő-testület a Csorvás Város Önkormányzata fenntartásában működő Egyesített Szociális Intézmény által biztosított, a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások ellátási formák szerinti intézményi térítési díjait az e rendelet 1. mellékletében foglaltak szerint állapítja meg.


2. § A házi segítségnyújtást és az időskorúak nappali intézményi ellátása keretében a csak napközbeni tartózkodást igénybevevő személy esetében a fenntartó a személyi térítési díjat elengedi, ha a szolgáltatást igénybe vevő (kötelezett) jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500 %-át nem haladja meg.


3. § (1) Ez a rendelet 2020. március 01. napján lép hatályba.


(2) Hatályát veszti a személyes gondoskodás körébe tartozó szociális ellátások térítési díjainak megállapításáról szóló 3/2019.(II.28.) önkormányzati rendelet.




Baráth Lajos                                                              Dr. Kerekesné Dr. Mracskó Gyöngyi

polgármester                                                                                      jegyző




Kihirdetve: 2020. február 27. napján




Dr. Kerekesné Dr. Mracskó Gyöngyi

                     jegyző


Mellékletek