Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 64/2020. (XII.17.) önkormányzati rendelete

a 18. életévüket betöltött terézvárosi fiatalok megajándékozásáról

Hatályos: 2023. 04. 01

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 64/2020. (XII.17.) önkormányzati rendelete

a 18. életévüket betöltött terézvárosi fiatalok megajándékozásáról

2023.04.01.

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Polgármestere - a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglalt jogköre alapján - Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testületének az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.1 A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya kiterjed a 18. életévét betöltött, Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata közigazgatási területén lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen is Terézvárosban élő magyar állampolgárokra, bevándoroltakra és letelepedettekre, valamint a magyar hatóság által menekültként vagy oltalmazottként elismert személyekre.

2. A támogatás formája

2. § (1) Az Önkormányzata az 1. § (2) bekezdésében meghatározott személy számára alanyi jogon ajándékcsomagot biztosít.

(2) Az ajándékcsomag tartalma 2 darab kulturális programra szóló jegy/utalvány és egy vásárlási utalvány összesen 25.000 Ft értékben.

3. Eljárási rendelkezések

3. § (1) A támogatásként nyújtott ajándékcsomag a jogosult fiatalok részére a 18. életévük betöltésének hónapjában kerül átadásra.

(2) A 18. életév betöltését megelőzően az önkormányzat értesítést küld a jogosultnak, aki jelezheti az ajándékcsomag átvételi szándékát. Amennyiben valamilyen okból a jogosult határidőben nem tudja átvenni az ajándékcsomagot, úgy annak átadására későbbi időpontban kerül sor.

(3) A támogatásra való jogosultság megállapításról és az ajándékcsomag tartalmáról a képviselő-testülettől átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

4. Záró rendelkezés

4. § Ez a rendelet 2021. január 1. napján lép hatályba.

1

Az 1. alcím címe a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 31. §-ával megállapított szöveg.