Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2020. (III.20.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról szóló 4/2020. (II. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 03. 21- 2020. 03. 21

Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45. § (1) bekezdésében megállapított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §


(1) A települési támogatásról szóló 4/2020. (II. 14.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 6. § (12) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(12) A támogatás iránti kérelmet a 1. számú melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell a 3. § (2)-(7) bekezdéseiben felsorolt dokumentumokat, a 6. § (2) bekezdésében felsorolt indokokat megalapozó igazolásokat, a közüzemi szolgáltatáshoz igényelt rendkívüli támogatás esetén igazolásként csatolni kell a szolgáltató által kiállított számlát, a szolgáltató igazolását a díjtartozásról, részletfizetés engedélyezéséről vagy megtagadásáról, visszakapcsolás költségéről.”


(2) A Rendelet 9. § (13) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(13) A támogatás iránti kérelmet a 4. számú melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell a 3. § (2)-(7) bekezdéseiben felsorolt dokumentumokat, továbbá a fogyasztónak, fogyasztási helynek az adatait tartalmazó, kérelmező nevére szóló szolgáltatói számlát, számlarészletezőt, dokumentumot, vagy a bérleti szerződést, haszonélvezeti jog fennállását tanúsító iratot.


(3) A Rendelet 10. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(3) A támogatás iránti kérelmet a 5. számú melléklet szerinti formanyomtatványon kell benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell a kérelmező nevére szóló hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat tartalmazó számlát, számlarészletezőt, továbbá a 10. § (1) bekezdés c)-e) pontjában foglalt feltételek fennállását igazoló dokumentumokat.


(4) A Rendelet 13. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) Nem pályázhat az a hallgató, aki Bursa Hungarica ösztöndíjban részesül.”


(5) A Rendelet 14. § (12) bekezdés a)-b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


((12) A támogatás iránti kérelmet a 8. számú melléklet szerinti formanyomtatványon a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szervezési Osztályhoz az alábbi mellékletekkel együtt kell benyújtani:)


„a) vételnél: eredeti adásvételi szerződés, amely a kérelem benyújtásakor a szerződés keltezésétől számított 1 évnél nem régebbi,

b) építésnél: egyszerű bejelentés tényét igazoló dokumentum, amely a kérelem benyújtásakor a jogerőre emelkedés napjától számított 1 évnél nem régebbi,”


(6) A Rendelet 5. számú melléklete helyébe jelen rendelet 1. számú melléklete lép.


(7) A Rendelet 7. számú melléklete helyébe jelen rendelet 2. számú melléklete lép.



2. §


Jelen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.