Battonya Város Önkormányzata Polgármesterének 9/2020. (V.30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítésükről szóló 14/2006. (VIII.11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 06. 01- 2020. 06. 01

Battonya Város Önkormányzat Polgármestere a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 2. mellékletében meghatározott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőt rendeli el:



1. § A Battonya Város Önkormányzat képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítésükről szóló 14/2006. (VIII.11.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 18-21. §-ok helyébe a következő rendelkezés lép:


„18.§ (1) E rendeletben foglalt rendelkezéseket ezen alcímben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

(2) Ezen alcímben szabályozott szociális bérlakásoknak a TOP-4.3.1-15-BS1-2016-00005 Leromlott városi területek rehabilitációja Battonyán című projekt keretében felújított e rendelet 1. mellékletében meghatározott szociális bérlakások (szegregációt csökkentő céllal üzemeltetett bérlakások) minősülnek.


18/A.§ Ezen alcím alkalmazásában

  1. jövedelem: a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 4. § (1) bekezdés a) pontja szerinti jövedelem;
  2. rendkívüli méltánylást érdemlő körülmény különösen, ha

da) a kérelmező lakhatása más módon nem biztosított és

db) a háztartásában 3, vagy annál több eltartottról gondoskodik,

dc) a kérelmező vagy együtt élő családtagja súlyosan fogyatékos, vagy tartós egészségkárosodása miatt folyamatos orvosi kezelésre szorul,

dd) lakhatását biztosító épületet elpusztító vagy e rendeltetését akadályozó köztudomású elemi kár – különösen tűz, szél-vagy hóvihar, belvíz, más időjárási károsító hatás – következik be.

  1. egyedülálló: az Szt. 4. § (1) bekezdés l) pontjában meghatározott családi állapot.
  2. egyedül élő: 4. § (1) bekezdés e) pontjában meghatározott fogalom.
  3. hozzátartozó: a Ptk. 8:1. § 2. pontjában megjelölt fogalom


18/B. § (1) A képviselő-testület a szociális bérlakások hasznosítására pályázatot ír ki.

(2) A pályázati felhívásnak tartalmaznia kell

a) a pályázók személyi körét és a jogosultsági feltételeket,

b) a szociális bérlakás címét, alapterületét, szobák számát, egyéb helyiségeinek felsorolását, komfortfokozatát

c) a szociális bérlakás helyszíni megtekintése lehetőségének időpontját,

d) a lakbér havi összegét, egyéb bérlőt terhelő kötelezettségeket,

e) a bérleti jogviszony időtartamát,

f) a pályázat elbírálásánál az előnyben részesítés eseteit,

g) az érvénytelenség okait,

h) a pályázat benyújtásának módját, helyét, határidejét,

i) figyelemfelhívást arra, hogy a pályázat benyújtását követően az adattartalom módosítására, illetve mellékletek csatolására nincs mód.

(3) A pályázat benyújtására nyitva álló időtartamot úgy kell meghatározni, hogy a felhívás közzététele és a benyújtási határidő utolsó napja között legalább 15 napnak kell eltelnie.

(4) Az e rendelet alapján kiírt pályázatot az önkormányzat hivatalos honlapján, valamint az önkormányzat hirdetőtábláján is közzé kell tenni.


18/C. § (1) A szociális bérlakás használata iránti pályázat benyújtásának a feltétele, hogy

a) a pályázó és a vele együttköltöző személyek esetén az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 200 %-át,

b) a pályázó és a vele együttköltöző személyek

ba) a pályázat benyújtásakor beköltözhető lakástulajdonnal, üdülővel, beépíthető lakótelekkel vagy üdülőtelekkel, termőföld vagy zártkerti ingatlantulajdonnal nem rendelkeznek, vagy azok jelzálogjog által biztosított terhekkel csökkentett együttes értéke nem haladja meg a 1.500.000.Ft-ot, azzal, hogy nem minősül vagyonnak az az ingatlan, amelyben a pályázat benyújtásakor életvitelszerűen él és a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Ltv.) szerinti szükséglakásnak, vagy komfort nélküli lakásnak minősül,

bb) a szokásos használati és lakberendezési tárgyakon túl 500.000.-Ft értéket meghaladó forgalomképes vagyontárggyal nem rendelkeznek, kivéve a mozgássérült gépkocsi,

c) jelenlegi életvitelszerű lakhatásra szolgáló lakóhelyének műszaki állapota indokolja,

d) a pályázó és a vele együttköltöző személyek a pályázat benyújtását megelőzően Battonyán legalább 3 éve bejelentett lakó-vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek és életvitelszerűen itt élnek,

e) a pályázó nagykorú, magyar állampolgár,

f) a pályázó nyilatkozatában vállalja a Családsegítő Szolgálattal való együttműködést,

g) a pályázó a pályázat benyújtásakor közüzemi díjtartozással nem rendelkezik vagy vállalja, hogy a bérleti szerződés megkötéséig azt rendezi,

h) a pályázó nyilatkozik arról, hogy a felhívás feltételeit és célját megismerte és vállalja az együttműködést az integráció céljának elérésében az önkormányzattal, annak konzorciumi partnereivel és a TOP-5.2.1-15-BS1-2016-00006 „Egységben a jövő!”  pályázati konstrukcióban biztosított szociális munkásokkal, valamint

i) a pályázónak a pályázati felhívás kibocsátását megelőzően legalább 1 éve Battonya valamely szegregátumában bejelentett lakcímmel rendelkezik.

(5) A szegregátumhoz tartozó ingatlanok jegyzékét a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(6) A pályázathoz csatolni kell

a) a pályázó és a vele együttköltöző személyek 60 napnál nem régebbi jövedelemigazolását,

b) tartós betegség, mozgáskorlátozottság esetén az arról szóló orvosi igazolást, amelyből megállapítható, hogy az állapot a pályázat benyújtásakor fennáll,

c) terhesség fennállását igazoló orvosi igazolást,

d) nappali tagozaton tanulmányokat folytató nagykorú eltartott gyermek iskolalátogatási igazolását,

e) élettársi együttélés esetén annak igazolására kiállított hatósági bizonyítványt,

f)  az egészségi állapotot kedvezőtlenül befolyásoló egészségtelen lakhatási körülmény esetén az orvos által kiállított igazolást.


18/D.§ (1) A pályázatot írásban, zárt borítékban kell benyújtani a 3. melléklet szerinti formanyomtatványon.

(2) A pályázatot benyújtókról névsort kell vezetni.

(3) A pályázatokat a benyújtási határidő lejártát követő 15 napon belül a Humánfejlesztési Bizottság véleményezi, rangsorolja és javaslatot tesz a pályázatot elbíráló képviselő-testületnek.


19. § (1) Érvénytelen a benyújtott pályázat, ha

a) azt a benyújtásra meghatározott határidő után nyújtották be,

b) az nem felel meg a pályázati kiírás feltételeinek,

c) hiányos (adatokat nem közöl, szociális rászorultság nem állapítható meg, mellékletet nem csatol, így a nyilatkozat valóságtartalma nem állapítható meg),

d) a közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak,

e) a pályázati anyag aláírása nem történt meg.

(2) Amennyiben a pályázat benyújtására megjelölt határidő alatt érvényes pályázat benyújtására nem kerül sor, a képviselő-testület új pályázatot ír ki.



19/A. § (1) A határidőben beérkező, érvényes pályázatok közül az a)-g) pontig terjedő sorrendben előnyben kell részesíteni azt a pályázót, aki

a) egyedülálló és gyermekét egyedül neveli,

b) aki olyan házban vagy lakásban él, ahol három vagy több generáció tagjai élnek életvitelszerűen,

c) nem lakásnak minősülő helyiségben, komfort nélküli vagy szükséglakásban, romos vagy műszakilag elavult lakásban lakik,

d) hajléktalan, albérlő,

e) egészségre ártalmas vagy zsúfolt körülmények között lakik.

f) aki több gyermeket nevel,

g) aki saját háztartásában tartós beteget vagy fogyatékossággal rendelkező személyt ápol.


19/B. §  A havi jövedelem számítása során a Sztv. rendelkezései az irányadók.


19/C. § (1) A szociális bérlakásra bérleti szerződés a bérbeadó által megállapított határozott időre vagy valamely feltétel bekövetkeztéig, de legfeljebb 5 évre köthető.

(2) A bérleti szerződés fennállása alatt a bérlő köteles életvitelszerűen a lakásban lakni. Ennek a megszegése felmondási oknak minősül.

(3) A bérlő lakásból való két hónapot meghaladó indokolt távollét és annak időtartamára vonatkozó bejelentési kötelezettség elmulasztása felmondási oknak minősül.

(4) A határozott idő lejártát követően a képviselő-testület új pályázatot ír ki.


19/D. § A szociális bérlakást csak lakás céljára lehet használni.


20. § (1) A bérlő a pályázati kiírás jogosultsági feltételeiben bekövetkező változást köteles a változás bekövetkezését követő 15 napon belül bejelenteni a képviselő-testületnek. Ha a bérlő a bejelentési kötelezettségét határidőben nem teljesíti, a bérbeadó a szerződést felmondja.

(2) A bérbeadó a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a jogosultsági feltételek bekövezte miatt a bérleti szerződést felmondja.

(3) Rendkívüli méltánylást érdemlő helyzetben a képviselő-testület hozzájárulhat a bérleti szerződés eredeti határidőig vagy más egyedileg meghatározott határidőig történő változatlan fenntartáshoz.

(4) A képviselő-testület a bérlő és a vele együttköltöző személyek jövedelmi, vagyoni viszonyait évente felülvizsgálhatja.


20/A. § (1) Az érvényes pályázatokat a pályázati határidő lejártát követő soros ülésen a képviselő-testület bírálja el a Humánfejlesztési Bizottság véleményének figyelembe vételével.

(2) A pályázók sorrendjének a megállapításánál a 2. számú mellékletbe foglalt pontrendszer az irányadó. A pályázókat a Bizottság az elért pontszámok alapján rangsorolja. A szerződést a legmagasabb pontszámot elért pályázóval kell megkötni.

(3) Az első és második helyen azonos pontszámot elérő bérlőnek javasolható pályázók esetén a Polgármesteri Hivatal a környezettanulmányt készít, amely alapján javaslatot tesz a képviselő-testület felé a bérlő személyére vonatkozóan.

(4) A Polgármesteri Hivatal a (3) bekezdésben foglaltakon túl bármely pályázónál végezhet környezettanulmányt.

(5) Amennyiben a pályázatot elnyerő személy az írásbeli értesítés kézhezvételét követő 15 napon belül a bérleti szerződést önhibájából nem köti meg, úgy a pontszám szerinti sorrendben következő lesz jogosult a bérleti szerződés megkötésére.


20/B. § (1) A szociális helyzet alapján csak olyan bérlakásra köthető bérleti szerződés, amelynek nagysága a bérlő jogos lakásigénye – (2) bekezdésben meghatározott – minimális mértékét nem haladja meg. A jogos lakásigény mértékének számításánál a lakásba ténylegesen együttköltözők számát kell figyelembe venni, Az orvosilag igazolt terhességet figyelembe kell venni.

(2) A jogos lakásigény minimális mértéke

a) 1-2 fő esetén 1-1,5 lakószoba,

b) 3 fő esetén 1,5-2 lakószoba,

c) 4 fő esetében 2-2,5 lakószoba,

d) minden további személy esetében fél szobával nő a lakásigény mértékének felső határa.


20/C. § (1) A lakásigénylés elfogadása esetén az érvényes pályázatot benyújtót 1 évre nyilvántartásba kell venni. Ha egy év alatt nem kerül sor bérlakás kiutalására, újabb pályázatot kell benyújtania.

(2) A pályázatokat elsősorban a nyilvántartásba vétel sorrendje szerint kell teljesíteni. A sorrendtől a képviselő-testület egyedi mérlegeléssel eltérhet, amennyiben a bérlő rendkívüli méltánylást érdemlő helyzete indokolja.

(3) A nyilvántartásból történő lakásfelajánlás alkalmával ismételten felül kell vizsgálni, hogy a kérelmező vagyoni helyzete alapján jogosult-e szociális bérlakás bérletére.


21.§ A szociális bérlakásra bérlőtársi szerződés –a házastársak kivételével – nem köthető.


21/A. § (1) A bérlő, továbbá a bérlőtárs kizárólag a  bérbeadó, továbbá a másik bérlőtárs előzetes írásbeli hozzájárulása alapján fogadhatja be a lakásba:

  1. nagyszülőjét,
  2. unokáját, aki nem tartozik a Ltv. 21. § (2) és (3) bekezdésének hatálya alá,
  3. az élettársát és vele együtt költöző gyermekét
  4. a testvérét, vele együttköltöző házastársát (élettársát) és gyermekét,
  5. befogadott gyermekének élettársát, házastársát, ha

nem rendelkeznek Battonyán beköltözhető lakástulajdonnal vagy más lakásra vonatkozó használati joggal.

(2) Az (1) bekezdés hatálya alá tartozó esetekben a bérbeadói hozzájárulás megadása a bérbeadó mérlegelési jogkörébe tartozik. A mérlegelés tárgyát képzi a lakás alapterülete. Ha a bérbeadó azt állapítja meg, hogy a befogadást követően az egy főre jutó négyzetméter kevesebb, mint 6 m2 a hozzájárulást meg kell tagadni.

(3) A bérbeadónak a hozzájárulásban ki kell kötnie, hogy a bérleti szerződés megszűnését követő 30 napon belül az (1) bekezdésben említett személyek kötelesek a lakásból kiköltözni.


21/B.§ (1) A bérlő köteles

a) a  rendelet 4. mellékletében megjelölt bérleti díjat megfizetni,

b) a lakás átvételétől számított 30 napon belül a közüzemi szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket saját nevére megkötni, majd ezt a szerződések bemutatásával a bérbeadó felé 8 napon belül igazolni,

c) a közüzemi díjakat megfizetni,

d) az önkormányzat szerveivel együttműködni,

e) a szociális bérlakást és az ahhoz tartozó helyiségeket járvány és közegészségügyi szempontoknak megfelelően tisztán tartani, a szükséges rovar és rágcsálóirtást elvégezni,

f) életvitelszerűen a szociális bérlakásban lakni,

g) a szociális bérlakás állagát megóvni, az abban okozott kárt megtéríteni, az épület környezetét rendben tartani,

h) az épületre vonatkozó házirendet, együttélés szabályait betartani,

i) a közös helyiségeket tisztán tartani, megóvni és a használatával összefüggő külön szolgáltatások díjainak, közüzemi költségeinek a szociális bérlakásra jutó hányadát megfizetni,

j) a szerződés megszűnésekor a lakást rendeltetésszerű használatra alkalmas, tiszta állapotban visszaadni.

(2) A szociális bérlakást a bérlő átalakítani, korszerűsíteni kizárólag a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával jogosult.

(3) Ha a bérlő az (2) bekezdésben foglalt munkát bérbeadói hozzájárulás és hatósági engedély nélkül végzi el, a bérbeadó kötelezheti az eredeti állapot helyreállítására.

(4) A költségek elszámolására, a lakbér megállapítására a bérlő és a bérbeadó közötti megállapodás az irányadó.

(5) Ha a bérlő az (1) bekezdésben foglalt kötelezettségét megszegi a bérbeadó jogosult a szerződést felmondani.


21/C. § (1) Lakbértámogatásra az a szociális helyzet alapján lakásbérleti jogviszonnyal rendelkező bérlő jogosult, ahol a háztartásban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át,  a fizetendő lakbér havi összege eléri a háztartás összjövedelmének 30 %-át és a háztartás tagjai az e rendelet 20/B. §-ában meghatározott, elismert lakásnagyságot meg nem haladó lakásban lakik.

(2)A lakbértámogatás mértéke 3000 Ft/hó.

(3) A lakbértámogatás iránti kérelmet a Humánfejlesztési Bizottsághoz kell benyújtani, amely dönt kérelemről.

(4) A kérelemhez csatolni kell a jövedelemigazolásokat és a lakásbérleti szerződést.

(5) A lakbértámogatásra való jogosultságot évente felül kell vizsgálni.

(6) A támogatást a felülvizsgálatot követő második hónap első napjától meg kell szüntetni, ha a támogatás feltételei már nem állnak fenn.

(7) A támogatásra való jogosultság megszűnik, ha

a) az (1) bekezdésben meghatározott feltétel már nem áll fenn,

b) a bérleti jogviszony megszűnik,

c) a bérlő a lakbérfizetési kötelezettségének egy hónapig nem tett eleget.

(8) A bérlő köteles a jogosultsági feltételekben bekövetkezett változásokról a bérbeadót a változás bekövetkeztétől számított 15 napon belül tájékoztatni.

(9) A támogatás jogosulatlan igénybevétele esetén a támogatásként elszámolt összeget a bérlő köteles visszafizetni, ha a bérbeadó a tudomásszerzéstől számított 30 napon belül a bérlőt a visszafizetésre felszólította. Jogosulatlan igénybevétel esetén az igénybevett összeg visszakövetelésére a Polgári Törvénykönyv szabályai az irányadók.”


2. § Hatályát veszti a Rendelet 9. § (6) bekezdése, valamint a 33-35. §-a.


3. § E Rendelet 2020. június 1. napján lép hatályba.



Battonya, 2020. május 29.



Boros Csaba                                   Varga István                                           

polgármester                                      jegyző


Kihirdetve:  2020. május 30.  napján 9/2020. (V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítésükről szóló 14/2006. (VIII.11.) önkormányzati rendelet módosításáról.


          Varga István                                         

                                                               jegyző






















  1. számú melléklet a 9/2020. (V.30.) önkormányzati rendelethez


Az önkormányzat tulajdonában álló szociális bérlakások


1. Battonya, Fő utca 52. szám alatti 1. és 2. számú lakás

2. Battonya, Fő utca 118. szám alatti 1. és 2. számú lakás













































2. számú melléklet a 9/2020. (V.30.) önkormányzati rendelethez


Szociális helyzet szerinti bérbevételi ajánlatok értékelési pontrendszere

A) Sorszám

B) Értékelési szempont

C) Pontszám

1.

A pályázóval közös háztartásban élő kiskorú gyermekek száma


  1. nincs gyermek

0

  1. egy gyermek

10

  1. kettő gyermek

15

  1.  három vagy több gyermek

20

2.

A pályázóval közös háztartásban élő nagykorú közép/felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló gyermekenként

10

3.

Házasságban élő

15

4.

Hatósági bizonyítvánnyal igazolt élettársi együttélés

5

5.

Kiskorú gyermeket egyedül nevelő

20

6.

Egy főre jutó jövedelem


0-28.500. Ft

20

28.501.-57.000. Ft

15

7.

A pályázó vagy a vele együttköltöző személy tartós betegsége vagy fogyatékossága

25

8.

Orvos által igazolt terhesség

20

9.

A jelenlegi lakásban tartózkodás jogcíme:


a) albérlő, hajléktalan

8

b) családtag

6

c) szívességi lakáshasználó

4

  1. egyéb

2

10.

Jelenlegi lakásban az egy főre jutó m2

m2 X szobaszám


  1. 0-10

5

  1. 10,1-15

3

  1. 15,1-20

1

  1. 20-

0

11.

Battonyán bejelentett lakóhellyel rendelkezik:



  1. 3 évnél kevesebb

0


  1. 3-5 év

2


  1. 5-7 év

4


  1. 7-9 év

6


  1. 9 év felett

8

12.

Battonyán bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik:



  1. 3 évnél kevesebb

0


  1. 3-5 év

1


  1. 5-7 év

2


  1. 7-9 év

3


  1. 9 év felett

4

13.

Zsúfolt, egészségtelen körülmények között él

10
















































  1. számú melléklet a 9/2020. (V.30.) önkormányzati rendelethez


PÁLYÁZAT

önkormányzati lakás bérbevételére szociális helyzet alapján

Alulírott (név): ………………………………………………………………………………….

(születési név): ………………………………………………………………………………….

(születési hely, idő): …………………………………………………………………………….

(anyja neve): …………………………………………………………………………………….

(állampolgársága):……………………………………………………………………………….

Battonya, ………………………………………………………… szám alatti lakos

szociális rászorultságom alapján bérleti szerződést kívánok kötni az önkormányzat tulajdonát képző  Battonya…………………………. utca …….. szám……..fsz/em ……………ajtószám alatti bérlakásra.

A lakásba összesen……………….. fő költözne.



Személyi körülményeim


1. Orvosilag igazolt terhesség áll fenn[1]:                                 igen                 nem    

2. Közös háztartásban élő kiskorú gyermekeim száma:………………………………………..

3. Közös háztartásban élő közép/felsőfokú oktatási intézményben nappali tagozaton tanuló nagykorú eltartott gyermekeim száma:…………………………

4. Házastársam/élettársam*

            4.1. Neve:………………………………………………………………………………

            4.2. Születési helye, ideje:……………………………………………………………..

            4.3. Anyja neve:………………………………………………………………………..

            4.4. Lakcíme:…………………………………………………………………………..

5. A gyermekemet egyedül nevelem*:                                  igen                nem

6. Pályázóra vonatkozó adatok*

6.1. Munkaviszonyban állok              6.2. Egyéb ellátásban részesülök:………………………

6.3. Ellátatlan vagyok

7. A pályázóval együttköltöző személyre vonatkozó adatok


7.1. Név:……………………………………………………………………………………….

Születési hely, idő:…………………………………………………………………………….

Anyja neve:……………………………………………………………………………………

Lakcíme:………………………………………………………………………………………

Rokoni kapcsolat:……………………………………………………………………………..

Munkaviszonyban áll Egyéb ellátásban részesül:………………….. Ellátatlan[2]


7.2. Név:……………………………………………………………………………………….

Születési hely, idő:…………………………………………………………………………….

Anyja neve:……………………………………………………………………………………

Lakcíme:………………………………………………………………………………………

Rokoni kapcsolat:…………………………………………………………………………….

Munkaviszonyban áll Egyéb ellátásban részesül:………………….. Ellátatlan*


7.3. Név:……………………………………………………………………………………..

Születési hely, idő:…………………………………………………………………………..

Anyja neve:………………………………………………………………………………….

Lakcíme:…………………………………………………………………………………….

Rokoni kapcsolat:……………………………………………………………………………

Munkaviszonyban áll Egyéb ellátásban részesül:………………….. Ellátatlan*


7.4. Név:……………………………………………………………………………………..

Születési hely, idő:…………………………………………………………………………..

Anyja neve:………………………………………………………………………………….

Lakcíme:…………………………………………………………………………………….

Rokoni kapcsolat:……………………………………………………………………………

Munkaviszonyban áll Egyéb ellátásban részesül:………………….. Ellátatlan*

8. Tartósan beteg vagy fogyatékos vagyok*                                   

Tartós betegség vagy fogyatékosság:………………………………………………………..


9. Együttköltöző családtagom tartósan beteg vagy fogyatékos

9.1. Név:…………………………………………………………………………………….

9.2. Rokoni kapcsolat:………………………………………………………………………

9.3. Betegség, fogyatékosság:………………………………………………………………


9.1. Név: ……………………………………………………………………………………

9.2. Rokoni kapcsolat:………………………………………………………………………

9.3. Betegség, fogyatékosság:………………………………………………………………


10. A jelenlegi lakásban tartózkodásom jogcíme*:              

a) albérlő, hajléktalanszálló

b) családtag

c) szívességi lakáshasználó

d) egyéb:……………….


11. Orvos által igazoltan egészségtelen lakáskörülményeim vannak, amely az egészségügyi állapotot kedvezőtlenül befolyásolja:

a) pályázó esetén[3]                                                       igen                 nem                            

b) együttköltöző családtag esetén*:                          igen                 nem    


12. Az általam lakott lakás/lakóépület:

a) alapterülete: ………..m2

b) szobaszáma:…………………………

c) ténylegesen ott lakók száma: ………………fő


13. Battonyán bejelentett lakóhellyel rendelkezek:

…………(év) …………….(hónap) ……………(nap) óta


14. Battonyán bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezem

…………(év) …………….(hónap) …………. ..(nap) óta


II.

JÖVEDELMI ADATOK


A pályázó és a pályázóval együttköltöző személyek (havi) jövedelmi adatai (Ft-ban):

A

B

C


Jövedelem típusa

Pályázó jövedelme

Pályázóval együttköltöző személyek jövedelme

1.Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelem






2. Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó jövedelem






3. Táppénz, gyermekgondozási támogatások






4. Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű ellátások






5.Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások






6. Egyéb jövedelem






7. Összes jövedelem







(Minden jövedelem esetén az erről szóló keresetigazolást mellékelni kell! Ennek elmulasztása esetén a pályázat érvénytelen!)


1 főre jutó havi jövedelem: ……………………………………………………………







III.

VAGYONI ADATOK


A pályázó és a pályázóval együttköltöző valamennyi személy vagyona


Alulírott kijelentem, hogy[4]

a) sem én, sem a velem együttköltözők  nem rendelkezünk Magyarországon beköltözhető lakástulajdonnal, üdülővel, beépíthető lakótelekkel vagy üdülőtelekkel.

b) én és a velem együttköltözők együttesen rendelkezünk Magyarországon olyan beköltözhető lakástulajdonnal, üdülővel, beépíthető lakótelekkel vagy üdülőtelekkel, termőföldi vagy zártkerti ingatlannal, de azok jelzálogjog által biztosított terhekkel csökkentett együttes értéke nem haladja meg a 1.500.000. Ft értéket.


  1. Ingatlanok


1. Beköltözhető lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):

van                 nincs* 


címe: ................. város/község ................... út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ..........................., a szerzés ideje: ................ év

Becsült forgalmi érték:.......................................... Ft


Haszonélvezeti joggal terhelt:                                   igen                 nem*


2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat):


van                 nincs*


címe: ....................... város/község .................................. út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ...................., a szerzés ideje: ................ év

Becsült forgalmi érték: .............................................. Ft


3. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat):

van                 nincs*

címe: ........................................................................................... hrsz:……….………………..

Területe:………………………………………………..

Becsült forgalmi érték: .............................................. Ft

4. Zártkerti ingatlan

van                 nincs*


címe: .......................................................................................... hrsz:……….………………..

Területe:………………………………………………………….

Becsült forgalmi érték: .............................................. Ft


B) Egyéb vagyontárgyak

Gépjármű:


a) személygépkocsi: ..............................................................típus ....................... …...rendszám

szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ..........................................................................................

Becsült forgalmi érték:** ....................................................Ft

b) tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű: ................................ típus ........................... rendszám

szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ..........................................................................................

Becsült forgalmi érték:** ................................................... Ft


Egyéb vagyontárgy


a) megnevezése………………………………………………………………………………….

Szerzés ideje:……………………………………………………………………………………

Becsült forgalmi értéke: …………………………………… Ft


 Becsült forgalmi értékként az ingatlannak a településen szokásos forgalmi értékét kell feltüntetni.

** Becsült forgalmi értékként a jármű kora és állapota szerinti értékét kell feltüntetni.


Megjegyzés:

Ha a pályázó vagy az együttköltöző személy bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, akkor a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Amennyiben a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem a Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.



IV.

NYILATKOZAT BÉRLŐTÁRSI SZERZŐDÉS LÉTESÍTÉSÉRŐL

CSAK HÁZASTÁRSAK ESETÉN TÖLTENDŐ KI!


Alulírottak kijelentjük, hogy kedvező elbírálás esetén a bérlakásra bérlőtársi szerződést kívánunk kötni.



Battonya, 20……….. év……………hónap…………..nap



……………………………….                                             ……..………………………..

            pályázó aláírása                                                               házastárs aláírása




V.

Nyilatkozat közüzemi díjtartozásról


Alulírott nyilatkozom, hogy közüzemi díjtartozásom nem áll fenn/fennáll. (A megfelelő rész aláhúzandó)

Amennyiben fennáll, vállalom/nem vállalom, hogy a bérleti szerződés megkötéséig közüzemi díjtartozásom kiegyenlítem. (A megfelelő rész aláhúzandó)


                                                                                              …………………………….

                                                                                                      pályázó aláírása


VI.

EGYÉB NYILATKOZATOK


Vállalom, hogy a pályázat elnyerése esetén Battonya Város Önkormányzatával lakásbérleti szerződést kötök.

Hozzájárulok – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5.§-a alapján -  a pályázatban szereplő adatoknak a pályázat elbírálása  során történő felhasználásához.


Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszem, hogy a Polgármesteri Hivatal kijelölt ügyintézője a közölt adatokat ellenőrizheti és környezettanulmányt készíthet, illetve a valótlan adatok közlése magával vonja a pályázati lap érvénytelenségét, valamint a későbbiek során a bérleti szerződés azonnali hatályú felmondását.



Battonya, 20…………. év………………..hónap…….nap



…………………………………..                                       ………………………………..

    pályázó aláírása                                                                 házastárs aláírása

                                  












  1. számú melléklet a 9/2020. (V.30.) önkormányzati rendelethez


Szegregátumhoz tartozó ingatlanok jegyzéke


1. számú szegregátum (Battonya északi része): Géja A. utca - Dugonics utca - Szegfű utca - Kinizsi utca – Géja A. utca - Hársfa utca - Dózsa György utca – Pakurár Demeter utca - Táncsics Mihály utca - Kígyó utca - Kossuth utca - Reggel utca - Géja A. utca területei.


2. szegregátum területe (Battonya észak-nyugati része): József Attila utca – Bem utca – névtelen utca - Fakertvég utca – belterületi határ – Barátság körút - Aranykalász utca - Barátság körút - Aranykalász utca - Szalai utca – Fakertvég utca - Jókai utca - Puskin utca – Fakertvég utca – vasút - Árpád utca - Vasút utca - József Attila utca körül, Battonya észak-nyugati határán fekszik.


3. szegregátum területe: Somogyi utca - Klapka utca - Ady Endre utca - Hermann utca területe.


































[1]

Megfelelő rész aláhúzandó

[2]

A megfelelő rész aláhúzandó

[3]

Megfelelő rész aláhúzandó

[4]

A megfelelő rész aláhúzandó

Mellékletek