Jánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021 (II.9.) önkormányzati rendelete

a helyi közművelődésről szóló 7/2020. (VI.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 02. 10- 2021. 02. 09

Jánd Község Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott hatáskörében, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 83/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás, a 73. § (2) bekezdésében és a 76. § (1) bekezdésében meghatározott feladatköre alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 7. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§ Jánd Község Önkormányzatának a helyi közművelődésről szóló 7/2020. (VI.15.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2. §-ában a „közművelődési intézményre (Művelődési Házra)” szövegrész helyébe a „működtetett Közösségi Színtérre” szövegrész lép.


2. § A Rendelet 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„4.§ (1) Az Önkormányzat a 3. §-ban meghatározott közművelődési feladatait az általa működtetett 4841 Jánd, Rákóczi út 49. szám alatti Közösségi Színtérben valósítja meg.


(2)Az Önkormányzat gondoskodik az (1) bekezdésben meghatározott ingatlan karbantartásáról, állagmegóvásáról, biztosítja a közösségi tevékenységekhez szükséges helyszínt, infrastruktúrát, dologi eszközöket, illetve a működéshez előírt középfokú közművelődési szakembert alkalmaz.


(3) A feladatellátó a közművelődési alapszolgáltatások megszervezéséhez éves szolgáltatási tervet készít minden év március 1-jéig, amelyben meghatározza mely szakmai feladatokat milyen módon és mértékben látja el.”


3.§ A Rendelet 9. § (2) bekezdésében a „Művelődési Ház és Könyvtár” szövegrész helyébe a „Közösségi Színtér” szövegrész lép.


4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



A Képviselő-testület hatáskörét gyakorló:


Asztalos István

  polgármester


ZÁRADÉK:

A rendelet 2021. február 09. napján került kihirdetésre.          


         dr. Deák Ferenc

                                                                                                                  jegyző