Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelete

Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 11. 05- 2021. 11. 05

Nagyatád Város Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2021. (XI. 3.) önkormányzati rendelete

Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelete módosításáról

2021.11.05.

Nagyatád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 13. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A közmeghallgatáson a jelenlévő állampolgárok kérdéseket tehetnek fel és a képviselő-testületi ülés szabályainak megfelelően kifejthetik véleményüket, javaslatot tehetnek Az állampolgárok kérdéseiket, véleményüket, javaslatukat 5 perces hozzászólásban tehetik meg.

2. § A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet V. Fejezete a 42/A. §-át megelőzően a következő alcím címmel egészül ki:

Az önkormányzati képviselő tiszteletdíjának mérséklése

3. § A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 42/A. § (1)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A képviselők, a nem képviselő bizottsági tagok a képviselő-testületi ülésről vagy a bizottsági ülésről való távolmaradását, az ülésekről való késést kötelesek a Jegyzői Irodán a bizottsági, illetve testületi ülést megelőzően jelezni.

(2) Amennyiben a képviselő, a nem képviselő bizottsági tag az (1) bekezdés szerinti ülésekről bejelentés nélkül marad távol, úgy az őt megillető tiszteletdíj a következő hónapra 10 %-kal mérséklésre kerül.

(3) Amennyiben a képviselő, a nem képviselő bizottsági tag a munkaterv szerint tervezett soros képviselő-testületi és bizottsági ülésekről adott évben távol marad, úgy az őt megillető tiszteletdíj az alábbiak szerint mérséklésre kerül:

a) két alkalommal való távol maradás esetén a következő hónapban 20 %-kal

b) három alkalommal való távol maradás esetén a következő hónapban 30 %-kal

c) négy alkalommal való távol maradás esetén a következő hónapban 40 %-kal

d) öt alkalommal való távol maradás esetén a következő hónapban 50 %-kal

e) hat alkalommal való távol maradás esetén a következő hónapban 60 %-kal,

f) hét alkalommal való távol maradás esetén a következő hónapban 70 %-kal,

g) nyolc alkalommal való távol maradás esetén a következő hónapban 80 %-kal,

h) kilenc alkalommal való távol maradás esetén a következő hónapban 90 %-kal,

i) tíz, vagy tizenegy alkalommal való távol maradás esetén a következő hónapban 100 %-kal,

abban az esetben is, ha akadályoztatását előzetesen bejelentette.

4. § A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 62. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A Polgármesteri Hivatal végzi a Védőnői Szolgálat, az Ifjúsági orvosi ellátás és az Iskolafogászat szervezésével kapcsolatos feladatokat. Ellátja a Rinyamenti Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás és a Nagyatádi Regionális Szennyvíztársulás munkaszervezeti feladatait.”

5. § A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet „Helyi népszavazás, népi kezdeményezés” alcíme a következő 71. §-sal egészül ki:

„71. § A Nemzetiségi Önkormányzatok működésének személyi és tárgyi feltételei biztosítása

6. § A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 71/A. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„71/A. § Nagyatád Város Önkormányzata Nagyatád Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatával, valamint Nagyatád Város Horvát Önkormányzatával kötött együttműködési megállapodások alapján az alábbiak szerint biztosítja a nemzetiségi önkormányzatok működésének személyi és tárgyi feltételeit.

a) a. Nagyatád Város Önkormányzata ingyenes használati jogot biztosít Nagyatád Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata részére a Baross G. u 1. szám alatti 2. emelet 214. számú iroda helyiségre valamint a leltár szerint átadott berendezési és felszerelési tárgyakra, Nagyatád Város Horvát Önkormányzata a Baross G. u 1. szám alatti 2. emelet 215. számú iroda helyiségre, valamint a leltár szerint átadott berendezési és felszerelési tárgyakra.

b) A helyiségek, a berendezési és felszerelési tárgyak fenntartásával, karbantartásával kapcsolatos költségek a települési önkormányzatot terhelik.

c) A nemzetiségi önkormányzatok a használt javakat csak alapfeladataik ellátásához szükséges mértékben vehetik igénybe, azokat a rendes és ésszerű gazdálkodás szabályai szerint, a jó gazda gondosságával kezelhetik.

d) A nemzetiségi önkormányzat a használat jogát másnak semmilyen formában nem engedheti át.

e) A települési önkormányzat a nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületi üléseik előkészítéséhez kötődő feladatok ellátását (meghívók, előterjesztések, hivatalos levelezés előkészítése, postázása, a testületi ülések jegyzőkönyveinek elkészítése, postázása) a polgármesteri hivatal útján biztosítja.

f) A települési önkormányzat a polgármesteri hivatal útján látja el a nemzetiségi önkormányzatok által hozott képviselő-testületi döntések, és a tisztségviselők döntéseinek előkészítését, a testületi és tisztségviselői döntéshozatalhoz kapcsolódó nyilvántartási, sokszorosítási, postázási feladatokat.

g) A települési önkormányzat biztosítja, hogy a nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületi ülésein a jegyző, vagy annak - a jegyzővel azonos képesítési előírásoknak megfelelő- megbízottja a települési önkormányzat megbízásából és képviseletében részt vesz és jelzi, amennyiben törvénysértést észlel.

h) A felsorolt feladatok ellátásához kapcsolódó költségeket a települési önkormányzat viseli, kivéve a nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testülete tagjainak és tisztségviselőinek telefonhasználatát. (3)

7. § (1) A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 1.a). melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

(2) A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 3. melléklete a 2. melléklet szerint módosul.

8. § Hatályát veszti a Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 42/A. §-a.

9. § Ez a rendelet 2021. november 5-én lép hatályba.

1. melléklet

1. A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 1.a). melléklete a következő szöveggel egészül ki:

Munkavállalókkal kapcsolatos feladatok:

2. A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 1.a). melléklete a következő táblázattal egészül ki:

Feladat

Jogszabály

63.) Dönt az önkormányzattal egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy kérelmére további jogviszony létesítésének engedélyezéséről.

528/2020. (XI. 28.) Korm .rendelet 7. § (1) bekezdés f) pont

2. melléklet

1. A Nagyatád Város Önkormányzata és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2011. (IX. 2.) önkormányzati rendelet 3. melléklet 3. pont helyébe a következő pont lép:

„3. sz. melléklet a 17/2011.(IX. 2.) önkormányzati rendelethez (6)(8)(20)
Vagyonnyilatkozat-tételre kötelezettek köre
Nagyatád Város Önkormányzata
- Gazdasági Bizottsága nem képviselő tagjai,
- Humán Közszolgáltatások Bizottsága nem képviselő tagjai,
- fenntartásában lévő intézmények vezetői.
Nagyatád Város Jegyzője