Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

a 2022. évi költségvetésről

Hatályos: 2022. 02. 26- 2023. 05. 28

Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

a 2022. évi költségvetésről

2022.02.26.

Téglás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Pénzügyi-, és Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével, a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, a Téglási Polgármesteri Hivatalra (továbbiakban: Hivatal), valamint az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre: a Bárczay Anna Városi Óvodára (továbbiakban: Óvoda), a Téglási Városi Könyvtár és Művelődési Ház (továbbiakban: Könyvtár), és a Téglási Bölcsőde, Családsegítő-, és Gyermekjóléti Szolgálatra (továbbiakban: Bölcsőde) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) E rendelet forintban (a továbbiakban: Ft) tartalmazza a bevételi és kiadási előirányzatok összegeit.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetésének költségvetési egyenlegét az alábbiak szerint állapítja meg:

a) működési költségvetés: bevételeit 999 214 399 Ft előirányzattal, kiadásait 1 584 989 797 Ft előirányzattal, a tárgyévi működési bevételek és működési kiadások különbözeteként a működési költségvetés egyenlegét 585 775 398 Ft hiánnyal,

b) felhalmozási költségvetés: bevételeit 915 876 Ft előirányzattal, kiadásait 344 611 838 Ft előirányzattal, a tárgyévi felhalmozási bevételek és kiadások különbözeteként a felhalmozásai költségvetés egyenlegét 343 695 962 Ft hiánnyal.

c) Összességében a tárgyévi költségvetési bevételek és költségvetési kiadások különbözeteként a költségvetési előirányzatok egyenlegét 929 471 360 Ft hiánnyal fogadja el.

(3) A Képviselő-testület megállapítja, hogy az önkormányzat 2022. évi költségvetésében a finanszírozási műveletek: bevétele 972 252 151 Ft, kiadása 42 780 791 Ft, összességében a tárgyévi finanszírozási bevételek és kiadások különbözeteként a finanszírozási előirányzatok egyenlege 929 471 360 Ft többletet mutat.

(4) Az önkormányzat maradvány igénybevétele jogcímén összesen 750 252 151 Ft előző évi költségvetési maradványt tervezett be a 2022. évi költségvetésébe.

(5) Az előző évi költségvetési maradvány elsődlegesen működési célt szolgál azáltal, hogy a működési költségvetés (2) bekezdés a) pontjában kimutatott hiányát fedezi. Az igénybe vett előző évi költségvetési maradvány fennmaradó része (2) bekezdés b) pontjában kimutatott felhalmozási költségvetés hiányát fedezi.

(6) A fennmaradó felhalmozási költségvetés hiányát, fejlesztési célú külső finanszírozású forrással, 122 000 000 Ft hitel felvételével, valamint 100 000 000 Ft értékpapír értékesítéséből fedezi.

(7) A Képviselő-testület a (2) és (3) bekezdések alapján, az önkormányzat 2022. évi költségvetését összességében 1 970 687 426 Ft mérlegfőösszeggel fogadja el.

(8) Az (2) és (3) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a Képviselő-testület.

(9) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2. és a 3. melléklet részletezi.

(10) A Képviselő-testület a költségvetési kiadásokon belül az általános tartalékot 12 000 000 Ft összegben, a céltartalékot 463 060 475 Ft összegben állapítja meg a 16. melléklet szerint.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat bevételit és kiadásait az 4. melléklet tartalmazza.

(2) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek (a továbbiakban: költségvetési szervek) költségvetési bevételeit és kiadásait, valamint finanszírozási bevételeit a Képviselő-testület 5–8. melléklet szerint állapítja meg.

(3) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 9. melléklet szerint határozza meg.

(4) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 10. melléklet szerint részletezi.

(5) Az Önkormányzat 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 11. melléklet részletezi.

(6) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 12. melléklet részletezi.

(7) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 13. melléklet tartalmazza.

(8) Az önkormányzat által adott céljellegű támogatások keretösszeget 13 500 000 Ft-ban állapítja meg, melyből a Polgármester hatáskörébe tartozó keretösszeg 500 000 Ft. A céljellegű támogatások kimutatására szolgáló táblát a 14. melléklet szerint határozza meg.

(9) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(10) A 2022. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulását jogcímenként 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(11) Az Önkormányzat 2020-2021-2022. évi költségvetési mérlege 18. melléklet szerint hagyja jóvá.

(12) Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontását 19. melléklet szerint hagyja jóvá.

(13) Az Önkormányzat által adott közvetett támogatásokat 20. melléklet hagyja jóvá.

(14) A 2022. évi előirányzat-felhasználási tervet 21. melléklet szerint hagyja jóvá.

(15) Mérleg a költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatait bemutató mérleget a 22. melléklet szerint hagyja jóvá.

(16) Engedélyezett létszámkeretek 23. melléklet szerint határozza meg.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a Képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A Képviselő-testület a költségvetési szervnél az egységes rovatrend K1102. Normatív jutalmak és a K1103. Céljuttatás, projektprémium rovatai költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen az egységes rovatrend K1101. Törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 15%-áig vállalható kötelezettség, kivetélt képeznek azok a kötelezettségvállalások, melyek támogatással fedezettek. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Az önkormányzat gazdálkodása során rendelkezésre álló átmenetileg szabad pénzeszközeit betétben, illetve magyar állampapírban történő elhelyezés útján hasznosíthatja.

(6) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik.

5. A költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó szabályok

5. § (1) A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 140. § (1) bekezdés g) pontja alapján, a jegyző e rendeletben megtervezett önkormányzati támogatást a tényleges szükségletekhez igazítva (teljesítésarányosan) biztosítja a költségvetési szervek részére, különös tekintettel a rendszeres személyi juttatás fedezetére, amely a havi csoportos utalással kerül biztosításra.

(2) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(3) A költségvetési szervek a költségvetési kiemelt kiadási előirányzataik között csak az irányító szerv vezetőjének előzetes jóváhagyásával csoportosíthatnak át.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(5) Nincs szükség az irányító szerv vezetőjének előzetes jóváhagyására a működési vagy a felhalmozási célú átvett pénzeszközök esetén történő előirányzat módosítás végrehajtásához, azonban a költségvetési szerv vezetője ebben az esetben tájékoztatni köteles a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Irodáját az általa végrehajtott előirányzat módosításról.

(6) A költségvetési szervek által vállalt, több év előirányzatait terhelő kötelezettségek esetén, a költségvetési szerv vezetője köteles olyan szerződést kötni a költségvetési szerv nevében, amely lehetőséget biztosít a szerződés hátrányos jogkövetkezmények nélküli módosítására, ha az önkormányzat az adott költségvetési évben nem tudja biztosítani a költségvetési szerv részére az általa több évre megkötött szerződés kiadási fedezetét.

(7) A költségvetési szerv maradványát az irányító szerv felülvizsgálja és a Képviselő-testület a zárszámadási rendeletével egy időben dönt az igazolt kötelezettségvállalással lekötött feladatok előirányzatáról és a szabad maradvány elvonásáról.

(8) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles a Munkamegosztási megállapodásban rögzített nyilvántartások vezetésére, továbbá belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

6. A Képviselő-testület és polgármester közötti hatáskör megosztás

6. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiemelt bevételi és kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönt.

(2) A Képviselő-testület az általános tartalékkal és a céltartalékkal való rendelkezés jogát a fenntartja magának, kivéve a céltartalék 2.2, 2.5, 2.8 tételeit, melyekkel kapcsolatos átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza. A Képviselő-testület határozattal dönthet a tartalékok felhasználásáról.

(3) A céltartalék 2.12. sorában szereplő 5 000 000 Ft polgármesteri keret terhére a polgármester saját hatáskörben összeghatár nélkül – a keretösszeg erejéig – csoportosíthat át más kiemelt előirányzatra. A Polgármester a saját hatáskörben végrehajtott átcsoportosításokról a Képviselő-testületet a munkaterv szerinti következő ülésén tájékoztatja.

(4) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja, azzal a kitétellel, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközök betétként történő lekötésével, illetve magyar állampapír vásárlásával kapcsolatos döntéshozatalt a polgármester hatáskörébe utalja azzal, hogy betét lekötést kizárólag a számlavezető pénzintézetnél kezdeményezhet. A polgármester ebben a hatáskörében megemelheti a finanszírozási bevételek és kiadások előirányzatait, valamint előirányzatot biztosíthat az állampapír vásárlásakor, a vételáron kívüli felhalmozott kamat összegére.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a külső szakértő bevonásával gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Vegyes rendelkezések

8. § (1) E rendelettel elfogadott eredeti bevételi és kiadási előirányzatok tartalmazzák az átmeneti gazdálkodás által beszedett bevételek és teljesített kiadások előirányzatait is.

(2) A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 132. §-a szerinti illetményalapot a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 61. § (6) bekezdésének a felhatalmazása alapján 2022. évben (2022. január 1. napjától 2022. december 31. napjáig) 46 380 Ft -ban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) - (4) bekezdése alapján 2022. évre egységesen 10 %-os illetménykiegészítést állapít meg a felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselők, valamint a középiskolai végzettségű köztisztviselők részére.

(4) A Hivatal köztisztviselőinek részére a Képviselő-testület a cafetéria-juttatás 2022. évi mértékét nettó 200 000 Ft/fő összegben állapítja meg.

(5) A Képviselő-testület a költségvetési szervek dolgozóinak: köztisztviselők, közalkalmazottak, munka törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak – kivéve a közfoglalkoztatott munkavállalókat és diákmunkásokat – 2022. évre 1 000 forint/hó bankszámla hozzájárulást állapít meg, mely juttatást november 30-áig kell kifizetni egy összegben.

(6) A Képviselő-testület a közalkalmazotti és az egészségügyi szolgálati jogviszony-, valamint a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak részére, – kivéve a közfoglalkoztatott munkavállalókat és diákmunkásokat – nettó 5 000 forint/hó béren kívüli juttatást állapít meg a 2022-es évre.

9. Záró rendelkezések

9. § Hatályát veszti a Téglás Város Önkormányzatának költségvetési és zárszámadási rendelete tartalmának meghatározásáról szóló 6/2009. (II. 16.) önkormányzati rendelet.

10. § Hatályát veszti az önkormányzat költségvetési és zárszámadási rendelete tartalmának meghatározásáról szóló 6/2009. (II.16.) rendelet módosításáról szóló 8/2010. (V. 28.) önkormányzati rendelet.

11. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2022. január 1-től kell alkalmazni.

1. melléklet

1. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT BEVÉTELI MÉRLEGE

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

696 870 399

696 370 399

500 000

0

4

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

587 165 374

587 165 374

0

0

5

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

166 425 475

166 425 475

6

B112

Egyes köznevelési feladatok támogatása

208 594 690

208 594 690

7

B1131

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

100 429 524

100 429 524

8

B1132

Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

97 459 539

97 459 539

9

B114

Kulturális feladatok támogatása

14 256 146

14 256 146

10

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegszítő támogatások

0

0

11

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

0

12

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

13

B14

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

14

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

109 705 025

109 205 025

500 000

0

15

B3

Közhatalmi bevételek

225 500 000

225 000 000

0

500 000

16

B31

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

17

B34

Vagyoni típusú adók

44 000 000

44 000 000

18

B35

Termékek és szolgáltatások adói

180 000 000

180 000 000

0

0

19

B351

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

180 000 000

180 000 000

20

B354

Gépjárműadó

0

0

21

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

22

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

1 000 000

0

500 000

23

B4

Működési bevételek

76 844 000

55 669 000

21 175 000

0

24

B401

Készletértékesítés ellenértéke

4 500 000

0

4 500 000

25

B402

Szolgáltatások ellenértéke

29 459 000

17 286 000

12 173 000

0

26

B403

Közvetített szolgáltatások

9 950 000

9 950 000

27

B404

Tulajdonosi bevételek

2 353 000

2 353 000

28

B405

Ellátási díjak

17 867 000

17 867 000

29

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

12 715 000

8 213 000

4 502 000

30

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

31

B408

Kamatbevételek

0

0

32

B411

Egyéb működési bevételek

0

0

33

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

34

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

35

Működési bevételek összesen

999 214 399

977 039 399

21 675 000

500 000

36

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

37

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

915 876

915 876

0

0

38

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

39

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

915 876

915 876

40

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

41

B51

Immateriális javak értékesítése

42

B52

Ingatlanok értékesítése

43

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

44

B54

Részesedések értékesítése

45

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

46

B75

Egyéb felhalmozási célú átvettpénzeszköz

47

Felhalmozási bevételek összesen

915 876

915 876

0

0

48

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

1 000 130 275

977 955 275

21 675 000

500 000

49

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

50

B8

Finanszírozási bevételek

972 252 151

881 403 151

47 826 000

43 023 000

51

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

972 252 151

881 403 151

47 826 000

43 023 000

52

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

122 000 000

122 000 000

53

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

100 000 000

100 000 000

54

B813

Maradvány igénybevétele

750 252 151

659 403 151

47 826 000

43 023 000

55

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

56

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

972 252 151

881 403 151

47 826 000

43 023 000

57

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 972 382 426

1 859 358 426

69 501 000

43 523 000

2. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT KIADÁSI MÉRLEGE

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

633 919 000

584 535 000

16 620 000

32 764 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

90 499 000

84 100 000

2 140 000

4 259 000

5

K3

Dologi kiadások

329 964 000

287 173 000

36 291 000

6 500 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

8 500 000

7

K5

Egyéb működési kiadások

522 107 797

507 657 797

14 450 000

0

8

K502

Elvonások és befizetések

11 923 322

11 923 322

9

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

20 974 000

20 674 000

300 000

10

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

14 150 000

14 150 000

11

K513

Tartalékok

475 060 475

475 060 475

12

-általános tartalék

12 000 000

12 000 000

13

-céltartalék

463 060 475

463 060 475

14

Működési kiadások összesen

1 584 989 797

1 471 965 797

69 501 000

43 523 000

15

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

16

K6

Beruházások

126 284 940

126 284 940

17

K7

Felújítások

218 326 898

218 326 898

18

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

19

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

0

20

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

21

Felhalmozási kiadások összesen

344 611 838

344 611 838

0

0

22

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 929 601 635

1 816 577 635

69 501 000

43 523 000

23

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

24

K9

Finanszírozási kiadások

42 780 791

42 780 791

0

0

25

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

42 780 791

42 780 791

0

0

26

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

21 080 000

21 080 000

27

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

28

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

21 700 791

21 700 791

29

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

42 780 791

42 780 791

0

0

30

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 972 382 426

1 859 358 426

69 501 000

43 523 000

2. melléklet

Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

A

B

C

D

E

F

1

Bevételek

Kiadások

2

Megnevezés

2022. évi előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

3

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

696 870 399

K1

Személyi juttatások

633 919 000

4

B3

Közhatalmi bevételek

225 500 000

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

90 499 000

5

B4

Működési bevételek

76 844 000

K3

Dologi kiadások

329 964 000

6

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

7

K5

Egyéb működési célú kiadások

522 107 797

8

ebből: Tartalékok

475 060 475

9

Költségvetési bevételek összesen

999 214 399

Költségvetési kiadások összesen

1 584 989 797

10

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

607 476 189

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

21 700 791

11

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

39 000 000

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

12

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

100 000 000

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

13

B813

Maradvány igénybevétele

468 476 189

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

21 700 791

14

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

15

Működési célú finanszírozási bevételek összesen

607 476 189

Működési célú finanszírozási kiadások összesen

21 700 791

16

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

1 606 690 588

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+24.)

1 606 690 588

17

Költségvetési hiány:

585 775 398

Költségvetési többlet:

-

18

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

3. melléklet

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

A

B

C

D

E

F

1

Bevételek

Kiadások

2

Megnevezés

2022. évi előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

3

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

915 876

K6

Beruházások

126 284 940

4

B5

Felhalmozási bevételek

0

K7

Felújítások

218 326 898

5

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

6

Költségvetési bevételek összesen

915 876

Költségvetési kiadások összesen

344 611 838

7

B81

Hiány belső finanszírozásának bevételei

281 775 962

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

21 080 000

8

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

83 000 000

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

21 080 000

9

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

10

B813

Maradvány igénybevétele

198 775 962

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

11

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

12

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen

364 775 962

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen

21 080 000

13

BEVÉTEL ÖSSZESEN

365 691 838

KIADÁSOK ÖSSZESEN

365 691 838

14

Költségvetési hiány:

343 695 962

Költségvetési többlet:

-

15

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

-

4. melléklet

1. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

690 412 399

689 912 399

500 000

0

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

587 165 374

587 165 374

0

0

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

166 425 475

166 425 475

7

B112

Egyes köznevelési feladatok támogatása

208 594 690

208 594 690

8

B1131

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

100 429 524

100 429 524

9

B1132

Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

97 459 539

97 459 539

10

B114

Kulturális feladatok támogatása

14 256 146

14 256 146

11

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegszítő támogatások

0

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

14

B14

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson belülről

0

15

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

103 247 025

102 747 025

500 000

16

B3

Közhatalmi bevételek

225 000 000

225 000 000

0

0

17

B31

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

18

B34

Vagyoni típusú adók

44 000 000

44 000 000

19

B35

Termékek és szolgáltatások adói

180 000 000

180 000 000

0

0

20

B351

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

180 000 000

180 000 000

21

B354

Gépjárműadó

0

22

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

23

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

1 000 000

1 000 000

24

B4

Működési bevételek

21 919 000

16 204 000

5 715 000

0

25

B401

Készletértékesítés ellenértéke

4 500 000

4 500 000

26

B402

Szolgáltatások ellenértéke

6 874 000

6 874 000

27

B403

Közvetített szolgáltatások

6 250 000

6 250 000

28

B404

Tulajdonosi bevételek

2 353 000

2 353 000

29

B405

Ellátási díjak

0

30

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 942 000

727 000

1 215 000

31

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

32

B408

Kamatbevételek

0

33

B411

Egyéb működési bevételek

0

34

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

35

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

36

Működési bevételek összesen

937 331 399

931 116 399

6 215 000

0

37

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

38

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

915 876

0

0

39

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

40

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

915 876

41

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

42

B51

Immateriális javak értékesítése

43

B52

Ingatlanok értékesítése

44

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

45

B54

Részesedések értékesítése

46

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

47

Felhalmozási bevételek összesen

0

915 876

0

0

48

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

937 331 399

932 032 275

6 215 000

0

49

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

50

B8

Finanszírozási bevételek

972 252 151

881 403 151

47 826 000

43 023 000

51

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

972 252 151

881 403 151

47 826 000

43 023 000

52

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

122 000 000

122 000 000

53

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

100 000 000

100 000 000

54

B813

Maradvány igénybevétele

750 252 151

659 403 151

47 826 000

43 023 000

55

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

56

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

972 252 151

881 403 151

47 826 000

43 023 000

57

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 910 499 426

1 813 435 426

54 041 000

43 023 000

2. TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

4

K1

Személyi juttatások

149 065 000

145 610 000

3 455 000

5

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

16 338 000

15 909 000

429 000

6

K3

Dologi kiadások

134 043 000

125 622 000

8 421 000

7

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

8 500 000

8

K5

Egyéb működési kiadások

522 107 797

507 657 797

14 450 000

0

9

K502

Elvonások és befizetések

11 923 322

11 923 322

10

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

20 974 000

20 674 000

300 000

11

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

14 150 000

14 150 000

12

K513

Tartalékok

475 060 475

475 060 475

13

-általános tartalék

12 000 000

12 000 000

14

-céltartalék

463 060 475

463 060 475

15

Működési kiadások összesen

830 053 797

803 298 797

26 755 000

0

16

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

17

K6

Beruházások

119 193 940

119 193 940

18

K7

Felújítások

218 326 898

218 326 898

19

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

20

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

21

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

22

Felhalmozási kiadások összesen

337 520 838

337 520 838

0

0

23

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 167 574 635

1 140 819 635

26 755 000

0

24

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

25

K9

Finanszírozási kiadások

742 924 791

672 615 791

27 286 000

43 023 000

26

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

742 924 791

672 615 791

27 286 000

43 023 000

27

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

21 080 000

21 080 000

28

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

21 700 791

21 700 791

29

K915

Intézmény finanszírozás

700 144 000

629 835 000

27 286 000

43 023 000

30

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

742 924 791

672 615 791

27 286 000

43 023 000

31

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 910 499 426

1 813 435 426

54 041 000

43 023 000

5. melléklet

1. TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladatok

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

6 458 000

6 458 000

0

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6 458 000

6 458 000

6

B3

Közhatalmi bevételek

500 000

0

0

500 000

7

B4

Működési bevételek

54 425 000

38 965 000

15 460 000

0

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

0

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

22 285 000

10 112 000

12 173 000

0

10

B403

Közvetített szolgáltatások

3 500 000

3 500 000

11

B404

Tulajdonosi bevételek

0

12

B405

Ellátási díjak

17 867 000

17 867 000

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

10 773 000

7 486 000

3 287 000

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

15

B408

Kamatbevételek

0

16

B411

Egyéb működési bevételek

0

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

0

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

20

Működési bevételek összesen

61 383 000

45 423 000

15 460 000

500 000

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

0

0

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

61 383 000

45 423 000

15 460 000

500 000

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

352 368 000

282 059 000

27 286 000

43 023 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

0

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

352 368 000

282 059 000

27 286 000

43 023 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

352 368 000

282 059 000

27 286 000

43 023 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

413 751 000

327 482 000

42 746 000

43 523 000

2. TÉGLÁSI POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

Előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladatok

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

221 917 000

175 988 000

13 165 000

32 764 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

35 249 000

29 279 000

1 711 000

4 259 000

5

K3

Dologi kiadások

152 775 000

118 405 000

27 870 000

6 500 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

7

K5

Egyéb működési kiadások

0

8

Működési kiadások összesen

409 941 000

323 672 000

42 746 000

43 523 000

9

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

10

K6

Beruházások

3 810 000

3 810 000

0

0

11

K7

Felújítások

0

12

Felhalmozási kiadások összesen

3 810 000

3 810 000

0

0

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN

413 751 000

327 482 000

42 746 000

43 523 000

6. melléklet

1. BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Költségvetési szerv megnevezése

BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODA

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6

B3

Közhatalmi bevételek

0

7

B4

Működési bevételek

0

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

10

B403

Közvetített szolgáltatások

11

B404

Tulajdonosi bevételek

12

B405

Ellátási díjak

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

15

B408

Kamatbevételek

16

B411

Egyéb működési bevételek

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

20

Működési bevételek összesen

0

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

0

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

207 382 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

207 382 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

207 382 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

207 382 000

2. BÁRCZAY ANNA VÁROSI ÓVODA KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

161 718 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

25 381 000

5

K3

Dologi kiadások

18 815 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7

K5

Egyéb működési kiadások

8

Működési célú kiadások összesen

9

Működési kiadások összesen

205 914 000

10

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

11

K6

Beruházások

1 468 000

12

K7

Felújítások

13

Felhalmozási kiadások összesen

1 468 000

14

KIADÁSOK ÖSSZESEN

207 382 000

7. melléklet

1. TÉGLÁSI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁSI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6

B3

Közhatalmi bevételek

0

7

B4

Működési bevételek

500 000

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

300 000

10

B403

Közvetített szolgáltatások

200 000

11

B404

Tulajdonosi bevételek

12

B405

Ellátási díjak

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

15

B408

Kamatbevételek

16

B411

Egyéb működési bevételek

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

20

Működési bevételek összesen

500 000

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

0

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

500 000

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

36 743 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

36 743 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

36 743 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

37 243 000

2. TÉGLÁSI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MŰVELŐDÉSI HÁZ KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

21 376 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 959 000

5

K3

Dologi kiadások

11 349 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7

K5

Egyéb működési kiadások

8

Működési célú kiadások összesen

9

Működési kiadások összesen

35 684 000

10

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

11

K6

Beruházások

1 559 000

12

K7

Felújítások

13

Felhalmozási kiadások összesen

1 559 000

14

KIADÁSOK ÖSSZESEN

37 243 000

8. melléklet

1. TÉGLÁSI BÖLCSŐDE, CSALÁDSEGÍTŐ- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT KÖLTSÉGVETÉSÉNEK BEVÉTELI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁSI BÖLCSŐDE, CSALÁDSEGÍTŐ- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

0

5

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

6

B3

Közhatalmi bevételek

0

7

B4

Működési bevételek

0

8

B401

Készletértékesítés ellenértéke

9

B402

Szolgáltatások ellenértéke

10

B403

Közvetített szolgáltatások

11

B404

Tulajdonosi bevételek

12

B405

Ellátási díjak

13

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

14

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

15

B408

Kamatbevételek

16

B411

Egyéb működési bevételek

17

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

18

B64

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson kívülről

19

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

20

Működési bevételek összesen

0

21

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

22

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

23

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

24

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

25

B5

Felhalmozási bevételek

26

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

27

Felhalmozási bevételek összesen

0

28

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

0

29

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

30

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

103 651 000

31

B813

Maradvány igénybevétele

32

B816

Központi, irányítószervi támogatás

103 651 000

33

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

103 651 000

34

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

103 651 000

2. TÉGLÁSI BÖLCSŐDE, CSALÁDSEGÍTŐ- ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT KÖLTSÉGVETÉSÉNEK KIADÁSI OLDALA

A

B

C

D

E

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

K1

Személyi juttatások

79 843 000

4

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 572 000

5

K3

Dologi kiadások

12 982 000

6

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7

K5

Egyéb működési kiadások

8

Működési célú kiadások összesen

9

Működési kiadások összesen

103 397 000

10

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

11

K6

Beruházások

254 000

12

K7

Felújítások

13

Felhalmozási kiadások összesen

254 000

14

KIADÁSOK ÖSSZESEN

103 651 000

9. melléklet

Beruházási kiadások előirányzata beruházásonként

A

B

C

D

E

F

G

1

Al-szám

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2021. XII.31-ig

2022. évi előirányzat

2022. év utáni szükséglet

2

1.

Önkormányzat

3

1.1.

Rendezési terv felülvizsgálata

8 865 000

2017-2022

3 502 330

5 362 670

4

1.2.

Fénydekoráció beszerzése

2 500 000

2022

2 500 000

5

1.3.

Víziközműeszközök beszerzése (áthúzódó számlák)

4 237 222

2019-2022

3 529 043

708 179

6

1.4.

Tervek, tanulmányok

10 000 000

2022

10 000 000

7

1.5.

Ivóvízhálózat bővítése (áthúzódó beruházás)

646 510

2020-2021

646 510

8

1.6.

Kisértékű eszközbeszerzés

3 175 000

2022

3 175 000

9

1.7.

Eszközbeszerzés (TOP-2.1.3-16. )

1 016 000

2022

1 016 000

10

1.8.

Ingatlanvásárlás rendezési terv végrehajtásához

10 000 000

2022

10 000 000

11

1.9.

Ledes közvilágítás fejlesztés

85 365 590

2021-2022

635 000

84 730 590

12

1.10.

ÉKMO-1 KEHOP szennyvízcsatorna építés

230 768 885

2019-2022

229 713 894

1 054 991

13

2.

Hivatal

14

2.1.

Kisértékű eszközbeszerzés

3 810 000

2022

3 810 000

15

3.

Óvoda

16

3.1.

Kisértékű eszközbeszerzés, vízelvezető rendszer kiépítése

1 468 000

2022

1 468 000

17

4.

Könyvtár

18

4.1.

Kisértékű eszközbeszerzés, könyv beszerzés

1 559 000

2022

1 559 000

19

5.

Bölcsőde és Családsegítő

20

5.1.

Kisértékű eszközbeszerzés

254 000

2022

254 000

21

ÖSSZESEN:

363 665 207

237 380 267

126 284 940

10. melléklet

Felújítási kiadások előirányzata

A

B

C

D

E

F

G

1

Al-szám

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2021. XII.31-ig

2022. évi előirányzat

2022. év utáni szükséglet

2

1.

Önkormányzat

3

1.1.

Víziközmű eszközök felújítása (áthúzódó számlák)

8 873 167

2019-2022

8 873 167

4

1.2.

Stadion- Domb utca útburkolat felújítás (BM- pályázat)

26 871 689

2021-2022

381 000

26 490 689

5

1.3.

Téglás Város csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése (TOP-2.1.3-16. )

182 963 042

2021-2022

182 963 042

6

ÖSSZESEN:

218 707 898

218 326 898

11. melléklet

Téglás Város Önkormányzata 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

A

B

C

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A fejlesztésből az adósságot keletkeztető ügylet várható összege

2

3

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

-

12. melléklet

Téglás Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

K

M

1

MEGNEVEZÉS

Évek
(tőke + kamat)

Összesen
(M=B+…+K)

2019.

2020.

2021.

2022.

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

2029 után

2

Fejlesztési célú hitelfelvétel (Csokonai utca szilárdútburkolat építése)

19 400

6 502 227

6 430 692

7 116 791

6 690 959

6 266 292

-

-

-

33 026 361

3

Fejlesztési célú hitelfelvétel (LED-es közvilágítás korszerűítés )

6 218 480

11 442 052

11 036 307

10 601 740

10 181 740

9 761 429

9 351 081

8 921 118

47 871 453

125 385 400

4

Fejlesztési célú hitelfelvétel (Telekvásárlás)

11 862 752

11 166 210

10 473 977

9 773 127

2 404 250

45 680 316

5

-

6

-

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

19 400

6 502 227

6 430 692

25 198 023

29 299 221

27 776 576

20 374 867

12 585 990

9 761 429

9 351 081

8 921 118

47 871 453

204 092 077

13. melléklet

Téglás Város Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

A

B

1

Bevételi jogcímek

2022. évi előirányzat

2

Helyi adók

224 000 000

3

Tulajdonosi bevételek

2 353 000

4

Díjak, pótlékok, bírságok, települési adók

1 500 000

5

Immateriális javak, ingatlanok és egyéb tárgyi eszköz értékesítése

0

6

Részesedések értékesítése és a részesedésekhez kapcsolódó bevételek

0

7

Privatizációból származó bevételek

0

8

Garancia- és kezességvállalásból származó megtérülés

0

9

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

227 853 000

14. melléklet

Téglás Város Önkormányzata által 2022. évben céljelleggel juttatott támogatások

A

B

C

1

A Képviselő-testület által elfogadott pályázati keretösszeg: 13 000 000 Ft
A Képviselő-testület által elfogadott polgármesteri támogatási keretösszeg: 500 000 Ft

2

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összege

3

4

Összesen:

15. melléklet

1. Kimutatás az Európai Uniós forrásból finanszírozott projektekről

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Program azonosítószáma

Program megnevezése

Támogatási szerződés szerinti költségbontás

2021. december 31-ig beérkezett támogatás

2022-ben várható teljesítés bontása

Saját erő

Kormányzati támogatás

EU támogatás

Összesen

Saját erő

Kormányzati támogatás

EU támogatás

Összesen

2

VP6-7.2.1.1-21

Külterületi helyi közutak fejlesztése

10 226 398

178 997 404

189 223 802

0

10 226 398

89 498 702

99 725 100

3

VP6-7.2.1.1-20

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok fejlesztése

11 810 881

93 133 468

104 944 349

0

11 810 881

46 566 734

58 377 615

4

TOP-2.1.3-16.-HB-2021-00040

Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésáse Téglás városában

199 722 957

199 722 957

199 722 957

-

5

KEHOP-2.2.2-15-2015-00001

Szennyvíztisztító telep rekonstrukciója és bővítése

19 247 717

224 770 649

244 018 366

229 853 009

-

2. Kimutatás az Önkormányzat által Európai Uniós forrásból finanszírozott projektekhez biztosított hozzájárulásokról

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

1

Program azonosítószáma

Program megnevezése

Támogatási szerződés szerinti költségbontás

2022-ben várható hozzájárulás összege

2

Saját erő

Kormányzati támogatás

EU támogatás

Összesen

3

-

-

-

-

-

-

16. melléklet

Téglás Város Önkormányzata 2022. évi költségvetésében biztosított tartalékok bemutatása

A

B

C

1

Al-
szám

Megnevezés

2022. évi előirányzat

2

1.

Általános tartalék mindösszesen

12 000 000

3

1.1

Általános tartalék (előre nem látható kiadásokra)

12 000 000

4

2.

Céltartalék mindösszesen

463 060 475

5

2.1

Piac építés önerő

19 810 881

6

2.2

Bethlen Gábor Alap

1 565 000

7

2.3

Bringapark önerő

18 000 000

8

2.4

VP külterületi út önerő

22 000 000

9

2.5

Városháza utca útépítés

101 593 750

10

2.6

Városháza utca útépítés önerő

12 700 000

11

2.7

BM - belterületi utak, járdák felújítása - 2022. évi pályázat

8 350 000

12

2.8

Szivacsgyár üzem építése

187 331 750

13

2.9

Szivacsgyár üzem építése - saját forrás

30 709 094

14

2.10

TOP plusz pályázatok önerő

50 000 000

15

2.11

Téglás könyv kiadásai

6 000 000

16

2.12

Polgármesteri keret

5 000 000

17

Összesen:

475 060 475

17. melléklet

A 2022. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

A

B

C

D

E

1

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Alap támogatás

Kiegészítő támogatás

Összes támogatás

2

1.1.1.1.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása (székhelynél)

115 515 410

872 330

116 387 740

3

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása

10 198 440

323 760

10 522 200

4

1.1.1.3.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása

11 360 000

532 500

11 892 500

5

1.1.1.4.

Településüzemeltetés - köztemető támogatása

100 000

0

100 000

6

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása

8 963 605

381 430

9 345 035

7

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

17 393 400

644 200

18 037 600

8

1.1.1.7.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

132 600

7 800

140 400

9

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

163 663 455

2 762 020

166 425 475

10

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

26 103 000

4 746 000

30 849 000

11

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

101 119 200

8 349 120

109 468 320

12

1.2.3.1.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

4 752 000

392 590

5 144 590

13

1.2.3.1.1.1.2.

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

6 444 000

531 880

6 975 880

14

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

43 407 000

7 007 000

50 414 000

15

1.2.5.1.2.

pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

4 861 500

401 400

5 262 900

16

1.2.7.

Diabétesz ellátási pótlék

480 000

0

480 000

17

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

187 166 700

21 427 990

208 594 690

18

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

17 377 202

0

17 377 202

19

1.3.2.1.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

5 573 672

1 093 950

6 667 622

20

1.3.3.1.1.

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

25 500 000

9 453 500

34 953 500

21

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

23 004 000

6 442 200

29 446 200

22

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

11 985 000

0

11 985 000

23

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

83 439 874

16 989 650

100 429 524

24

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

39 291 780

4 156 047

43 447 827

25

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

52 997 568

0

52 997 568

26

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

1 014 144

0

1 014 144

27

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

93 303 492

4 156 047

97 459 539

28

1.5.2.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

14 256 146

0

14 256 146

29

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

14 256 146

0

14 256 146

30

42.5.5.

Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

-11 923 322

0

-11 923 322

31

ÖSSZESEN:

541 829 667

45 335 707

587 165 374

18. melléklet

1. Téglás Város Önkormányzat 2020-2021-2022. évi bevételi mérlege

A

B

C

D

E

F

G

1

Költségvetési szerv megnevezése

TÉGLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

2

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2020. évi tény

2021. évi tény

2022. évi előirányzat

3

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

4

B1

Működési bevételek államháztartáson belülről

594 689 979

686 767 265

696 870 399

5

B11

Önkormányzatok működési támogatásai

438 514 584

509 085 001

587 165 374

6

B111

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

130 813 626

163 476 645

166 425 475

7

B112

Egyes köznevelési feladatok támogatása

175 619 900

191 631 370

208 594 690

8

B1131

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

118 487 840

78 264 035

100 429 524

9

B1132

Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

39 529 488

97 459 539

10

B114

Kulturális feladatok támogatása

12 474 969

14 321 962

14 256 146

11

B115

Működési célú költségvetési támogatások és kiegszítő támogatások

1 118 249

21 861 501

0

12

B116

Elszámolásból származó bevételek

0

13

B12

Elvonások és befizetések bevételei

0

14

B14

Működési célú visszatérítendő támogatás, kölcsön visszatérülése államháztartáson belülről

0

15

B16

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

156 175 395

177 682 264

109 705 025

16

B3

Közhatalmi bevételek

278 188 795

315 303 955

225 500 000

17

B31

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

0

18

B34

Vagyoni típusú adók

48 868 340

51 113 613

44 000 000

19

B35

Termékek és szolgáltatások adói

226 703 819

261 052 188

180 000 000

20

B351

Értékesítési és forgalmi adók - iparűzési adó

226 703 819

261 052 188

180 000 000

21

B354

Gépjárműadó

0

22

B355

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

0

0

0

23

B36

Egyéb közhatalmi bevételek

2 616 636

3 138 154

1 500 000

24

B4

Működési bevételek

102 471 405

140 505 882

76 844 000

25

B401

Készletértékesítés ellenértéke

4 713 030

7 593 207

4 500 000

26

B402

Szolgáltatások ellenértéke

62 927 570

81 162 178

29 459 000

27

B403

Közvetített szolgáltatások

9 106 369

12 920 901

9 950 000

28

B404

Tulajdonosi bevételek

4 696 968

2 418 072

2 353 000

29

B405

Ellátási díjak

998 355

2 518 011

17 867 000

30

B406

Kiszámlázott általános forgalmi adó

15 510 639

19 856 194

12 715 000

31

B407

Általános forgalmi adó visszatérítése

1 750 000

1 120 000

0

32

B408

Kamatbevételek

269 219

4 905 748

0

33

B410

Biztosítók által fizetett kártérítés

461 134

708 307

0

34

B411

Egyéb működési bevételek

2 038 121

7 303 264

0

35

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

2 145 000

4 410 500

0

36

B65

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

2 145 000

4 410 500

37

Működési bevételek összesen

977 495 179

1 146 987 602

999 214 399

38

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

39

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

41 615 063

528 396 007

915 876

40

B21

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

162 000

115 660 047

0

41

B25

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

41 453 063

412 735 960

915 876

42

B5

Felhalmozási bevételek

0

60 000

0

43

B51

Immateriális javak értékesítése

44

B52

Ingatlanok értékesítése

45

B53

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

60 000

46

B54

Részesedések értékesítése

47

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

640 000

5 503 501

0

48

B74

Háztartásoktól felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

49

B75

Egyéb felhalmozási célú átvettpénzeszköz

640 000

5 503 501

50

Felhalmozási bevételek összesen

42 255 063

533 959 508

915 876

51

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN (1+2)

1 019 750 242

1 680 947 110

1 000 130 275

52

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

53

B8

Finanszírozási bevételek

467 106 791

805 236 549

970 557 151

54

B81

Belföldi finanszírozási bevételek

467 106 791

805 236 549

970 557 151

55

B811

Hitel, kölcsön felvétel pénzügyi vállalkozástól

122 000 000

56

B812

Belföldi értékpapírok bevételei

439 730 000

100 000 000

57

B813

Maradvány igénybevétele

448 481 581

343 805 758

748 557 151

58

B814

Államháztartáson belüli megelőlegezések

18 625 212

21 700 791

0

59

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

467 106 791

805 236 549

970 557 151

60

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 486 857 033

2 486 183 659

1 970 687 426

2. Téglás Város Önkormányzat 2020-2021-2022. évi kiadási mérlege

A

B

C

D

E

F

G

1

Előir. csop.

K.Előir. szám

Rovat száma

Megnevezés

2020. évi tény

2021. évi tény

2022. évi előirányzat

2

1.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS

3

4

K1

Személyi juttatások

513 783 790

522 078 434

632 419 000

5

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

94 643 620

82 125 196

90 304 000

6

K3

Dologi kiadások

294 136 476

286 638 393

329 964 000

7

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 472 934

4 486 950

8 500 000

8

K5

Egyéb működési kiadások

36 604 655

39 530 557

522 107 797

9

K502

Elvonások és befizetések

18 500

18 684 556

11 923 322

10

K506

Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

27 771 155

8 396 001

20 974 000

11

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

8 815 000

12 450 000

14 150 000

12

K513

Tartalékok

0

475 060 475

13

-általános tartalék

12 000 000

14

-céltartalék

463 060 475

15

Működési kiadások összesen

944 641 475

934 859 530

1 583 294 797

16

2.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

17

K6

Beruházások

510 294 763

216 059 807

126 284 940

18

K7

Felújítások

87 385 958

9 852 830

218 326 898

19

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

6 038 110

0

0

20

K84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

6 038 110

0

21

K89

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

0

0

22

Felhalmozási kiadások összesen

603 718 831

225 912 637

344 611 838

23

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 548 360 306

1 160 772 167

1 927 906 635

24

3.

FINANSZÍROZÁSI KÖLTSÉGVETÉS

25

K9

Finanszírozási kiadások

13 833 523

564 355 212

42 780 791

26

K91

Belföldi finanszírozási kiadások

13 833 523

564 355 212

42 780 791

27

K911

Hitel-, és kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

6 000 000

21 080 000

28

K912

Belföldi értékpapírvásárlás

539 730 000

0

29

K914

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

13 833 523

18 625 212

21 700 791

30

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

13 833 523

564 355 212

42 780 791

31

KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 562 193 829

1 725 127 379

1 970 687 426

19. melléklet

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

A

B

C

G

H

G

I

J

K

L

M

1

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2022. előtti kifizetés

Összesen (M=D+…+L)

2

2022.

2023.

2024.

2025.

2026.

2027.

2027. után

3

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

4

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

12 952 319

25 198 023

29 299 221

27 776 576

20 374 867

12 585 990

9 761 429

66 143 652

191 139 758

5

-ebből Csokonai utca aszfaltozása hiteltörlesztés

2019

12 952 319

7 116 791

6 690 959

6 266 292

20 074 042

6

-ebből LED-es közvilágítás fejlesztés hiteltörlesztés

2021

6 218 480

11 442 052

11 036 307

10 601 740

10 181 740

9 761 429

66 143 652

125 385 400

7

-ebből Telekvásárlás ipari parkhoz hiteltörlesztés

2021

11 862 752

11 166 210

10 473 977

9 773 127

2 404 250

45 680 316

8

Beruházási kiadások beruházásonként

9

Felújítási kiadások felújításonként

10

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

11

Összesen

12 952 319

25 198 023

29 299 221

27 776 576

20 374 867

12 585 990

9 761 429

66 143 652

191 139 758

20. melléklet

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások (kedvezmények)

A

B

C

1

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

2

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

18 900 000

2 500 000

3

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

4

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

5

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

6

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

201 198 000

5 198 000

7

-ebből: Építményadó

8

Telekadó

9

Magánszemélyek kommunális adója

20 839 000

4 839 000

10

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11

Idegenforgalmi adó épület után

12

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

180 359 000

359 000

13

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14

Talajterhelési díj

2 343 000

1 843 000

15

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

17

Egyéb kedvezmény

18

Egyéb kölcsön elengedése

19

Összesen:

222 441 000

9 541 000

21. melléklet

Előirányzat-felhasználási terv 2022. évre

A

B

C

G

H

G

I

J

K

L

M

N

O

P

1

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

2

Bevételek

3

Önkormányzatok működési támogatásai

70 459 844

46 973 230

46 973 230

46 973 230

46 973 230

46 973 230

46 973 230

46 973 230

46 973 230

46 973 230

46 973 230

46 973 230

587 165 374

4

Működési célú támogatások ÁH-on belül

9 142 085

9 142 085

9 142 085

9 142 085

9 142 085

9 142 085

9 142 085

9 142 085

9 142 085

9 142 085

9 142 085

9 142 090

109 705 025

5

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

6

Közhatalmi bevételek

1 600 000

1 900 000

73 743 826

8 500 000

22 756 174

3 500 000

1 500 000

1 500 000

67 500 000

19 000 000

3 000 000

21 000 000

225 500 000

7

Működési bevételek

6 403 667

6 403 667

6 403 667

6 403 667

6 403 667

6 403 667

6 403 667

6 403 667

6 403 667

6 403 667

6 403 667

6 403 663

76 844 000

8

Felhalmozási bevételek

9

Működési célú átvett pénzeszközök

10

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

11

Finanszírozási bevételek

64 191 354

129 187 008

3 603 351

89 390 017

109 630 834

82 042 495

130 887 010

69 899 328

89 677 767

52 399 328

69 099 328

80 549 331

970 557 151

12

Bevételek összesen:

151 796 950

193 605 990

139 866 159

160 408 999

194 905 990

148 061 477

194 905 992

133 918 310

219 696 749

133 918 310

134 618 310

164 068 314

1 969 771 550

13

Kiadások

14

Személyi juttatások

52 701 583

52 701 583

52 701 583

52 701 583

52 701 583

52 701 583

52 701 583

52 701 583

52 701 583

52 701 583

52 701 583

52 701 587

632 419 000

15

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 525 333

7 525 333

7 525 333

7 525 333

7 525 333

7 525 333

7 525 333

7 525 333

7 525 333

7 525 333

7 525 333

7 525 337

90 304 000

16

Dologi kiadások

27 497 000

27 497 000

27 497 000

27 497 000

27 497 000

27 497 000

27 497 000

27 497 000

27 497 000

27 497 000

27 497 000

27 497 000

329 964 000

17

Ellátottak pénzbeli juttatásai

600 000

600 000

600 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

200 000

900 000

4 400 000

8 500 000

18

Egyéb működési célú kiadások

41 772 243

42 072 243

41 772 243

41 772 243

41 772 243

41 772 243

41 772 243

41 772 243

41 772 243

41 772 243

41 772 243

62 452 239

522 246 912

19

Beruházások

2 222 151

4 500 000

4 222 151

4 222 151

4 222 151

4 222 151

4 222 151

84 730 590

4 222 151

4 222 151

4 222 151

125 229 949

20

Felújítások

60 987 680

26 490 689

60 987 680

8 873 167

60 987 682

218 326 898

21

Egyéb felhalmozási kiadások

22

Finanszírozási kiadások

21 700 791

5 270 000

5 270 000

5 270 000

5 270 000

42 780 791

23

Kiadások összesen:

151 796 950

193 605 990

139 866 159

160 408 999

194 905 990

148 061 477

194 905 992

133 918 310

219 696 749

133 918 310

134 618 310

164 068 314

1 969 771 550

24

Egyenleg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

22. melléklet

1. Mérleg a költségvetési évet követő három év tervezett bevételi előirányzatairól

A

B

C

D

1

Bevételi jogcím

2023. évi

2024. évi

2025. évi

2

Önkormányzat működési támogatásai

610 652 000

621 578 000

631 328 000

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

142 616 000

143 702 000

148 012 000

4

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

5

Közhatalmi bevételek

225 500 000

230 500 000

230 500 000

6

Jövedelemadók - termőföld bérbeadása

7

Vagyoni típusú adók

44 000 000

44 000 000

44 000 000

8

Termékek és szolgáltatások adói

180 000 000

185 000 000

185 000 000

9

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

180 000 000

185 000 000

185 000 000

10

Gépjárműadó

11

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

12

Egyéb közhatalmi bevételek

1 500 000

1 500 000

1 500 000

13

Működési bevételek

105 938 000

99 158 000

99 158 000

14

Felhalmozási bevételek

15

Működési célú átvett pénzeszközök

16

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

17

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

1 084 706 000

1 094 938 000

1 108 998 000

18

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

19

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

1 084 706 000

1 094 938 000

1 108 998 000

2. Mérleg a költségvetési évet követő három év tervezett kiadási előirányzatairól

A

B

C

D

1

Kiadási jogcímek

2023. évi

2024. évi

2025. évi

2

Működési költségvetés kiadásai

1 078 706 000

1 088 938 000

1 102 998 000

3

Személyi juttatások

635 581 000

641 937 000

648 866 000

4

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

82 625 000

83 451 000

84 421 000

5

Dologi kiadások

305 000 000

308 050 000

314 211 000

6

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

8 500 000

8 500 000

7

Egyéb működési célú kiadások

47 000 000

47 000 000

47 000 000

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai

6 000 000

6 000 000

6 000 000

8

Beruházások

6 000 000

6 000 000

6 000 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási kiadások

11

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 084 706 000

1 094 938 000

1 108 998 000

12

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 084 706 000

1 094 938 000

1 108 998 000

23. melléklet

Az Önkormányzat és költségvetési szervei 2022. évi költségvetési létszámkerete

A

B

1

M e g n e v e z é s

Engedélyezett dolgozói létszám 2022. év
(fő)

2

A

B

3

Téglás Város Önkormányzata

3

4

Téglási Polgármesteri Hivatal

48

5

- köztisztviselők

20

6

- MT hatálya alá tartozó munkavállalók

28

7

Bárczay Anna Városi Óvoda

36

8

Téglási Városi Könyvtár és Művelődési Ház

5

9

Téglási Bölcsőde, Családsegítő-, és Gyermekjóléti Szolgálat

14

10

Intézmények összesen

106