Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 28 13:00

Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 27.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2023.02.28.

Kiszombor Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdése szerinti eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

1. § A rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzatra és az általa fenntartott költségvetési szervekre.

2. § Az önkormányzat 2022. évi költségvetését, e rendelet mellékleteit az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 23. § (2) bekezdésében foglalt rendelkezések alapján hagyja jóvá.

3. §2 A Képviselő-testület az Önkormányzat és az Önkormányzat fenntartásában működő költségvetési szervek együttes 2022. évi költségvetésének:

a)3 bevételi főösszegét 2 107 700 e Ft-ban, ezen belül

aa) működési költségvetési bevételét 673 543 e Ft-ban,

ab) felhalmozási költségvetési bevételét 677 855 e Ft-ban,

ac) finanszírozási bevételét 756 302 e Ft-ban, ezen belül a maradvány igénybevételét: 630 218 e Ft-ban,

b)4 kiadási főösszegét 2 107 700 e Ft-ban, ezen belül

ba) működési költségvetési kiadását 1 788 782 e Ft-ban, ezen belül a személyi jellegű kiadásokat 338 596 e Ft-ban, a munkaadókat terhelő járulékokat 43 114 e Ft-ban, a dologi jellegű kiadásokat 223 822 e Ft-ban, a pénzeszköz átadását 8 013 e Ft-ban, az ellátottak pénzbeli juttatásai 14 692 e Ft-ban, a tartalékot 1 160 545 e Ft-ban,

bb) felhalmozási költségvetési kiadását 181 762 e Ft-ban, ezen belül a beruházások előirányzatát 28 826 e Ft-ban, a felújítások előirányzatát 152 936 e Ft-ban

bc) finanszírozási költségvetési kiadását 137 156 e Ft-ban

c) költségvetési hiányát 0 e Ft-ban, ezen belül

ca) működési költségvetési hiányát 0 e Ft-ban,

cb) felhalmozási költségvetési hiányát 0 e Ft-ban

állapítja meg.

4. § A Képviselő-testület Kiszombor Nagyközség Önkormányzata költségvetésének címrendjét e rendelet 1. melléklete szerint határozza meg.

5. § Az Áht. 23. § (2) bekezdés a) pontja rendelkezésének megfelelően az önkormányzati szintű költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban e rendelet 2. melléklete (1 - 17 pontja) tartalmazza.

6. § A Képviselő-testület az egyes címek költségvetését a következők szerint határozza meg:

a) az Önkormányzat költségvetésében szereplő működési jellegű feladatok kiadásait, valamint engedélyezett létszámát e rendelet 2. melléklet 5. pontja,

b) az önkormányzati fenntartású költségvetési szervek (intézmények) kiadásait, valamint engedélyezett létszámát e rendelet 2. melléklet 6. pontja,

c) az Önkormányzat által nyújtott ellátottak pénzbeli juttatásait e rendelet 2. melléklet 5. pontja,

d) az Önkormányzat pénzeszközátadásait e rendelet 2. melléklet 4. pontja,

e) az Önkormányzat kiemelt felújításait és beruházásait e rendelet 2. melléklet 3. és 2. pontja tartalmazza.

7. § A Képviselő-testület az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit és kiadásait az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 24. § (1) bekezdés a) pontja és bd) pontja alapján e rendelet 2. melléklet 11. pontja szerint hagyja jóvá.

8. § A Képviselő-testület az Áht. 23. § (3) bekezdése, valamint az Ávr. 24. § (1) bekezdés bc) pontja alapján az Önkormányzat 2022. évi általános és céltartalékát e rendelet 2. melléklet 12. pontja szerint hagyja jóvá.

9. § A Képviselő-testület az önkormányzati szintű előirányzat-felhasználási ütemtervét e rendelet 2. melléklet 18. pontja, az önkormányzati szintű bevételek és kiadások alakulásának mérlegszerű bemutatását e rendelet 2. melléklet 19. pontja, az Önkormányzatot megillető 2022. évi hozzájárulások, támogatások alakulását e rendelet 2. melléklet 20. pontja valamint az önkormányzati szintű 2022. évi költségvetés működési és felhalmozási bevételeit és kiadásait e rendelet 2. melléklet 21. pontja szerint hagyja jóvá.

10. § A Képviselő-testület az Áht. 23. § (2) bekezdés g) pontja alapján az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei, valamint az Áht. 24. § (4) bekezdés b) pontja alapján a több éves kihatással járó kötelezettségei számszerűsítését évenkénti bontásban és összesítve e rendelet 2. melléklet 22. pontja szerint hagyja jóvá.

11. § A Képviselő-testület az Áht. 24. § (4) bekezdés c) pontja alapján a közvetett támogatásokat tartalmazó kimutatást e rendelet 2. melléklet 23. pontja szerint hagyja jóvá.

12. § A Képviselő-testület az Áht. 24. § (4) bekezdés d) pontja alapján az Áht. 29/A. § szerinti tervszámoknak megfelelően a költségvetési évet követő három év tervezett bevétel és kiadási előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban e rendelet 2. melléklet 24. pont szerint hagyja jóvá.

13. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, valamint az önkormányzati költségvetési szervek vezetőit, hogy a 2022. évi költségvetésében az Önkormányzatot és az önkormányzati költségvetési szerveket megillető bevételek beszedéséről gondoskodjon, ennek érdekében szerződéseket kössön, illetve pályázatokat nyújtson be, valamint tegyen intézkedéseket a jóváhagyott kiadási előirányzatok felhasználására.

(2) A polgármester 1.000.000, - Ft értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, amelyről tájékoztatja a testületet a soron következő képviselő-testületi ülésen.

14. § (1) E rendelet keretein belül az Önkormányzat és az Önkormányzat fenntartásában működő költségvetési szervek a költségvetési előirányzataik felett teljes jogosultsággal bírnak.

(2) Az Önkormányzat és költségvetési szervei bevételi és kiadási előirányzatai év közben módosíthatók.

(3) Az Önkormányzat és az Önkormányzat fenntartásában működő költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi és kiadási előirányzat fő összegének módosítását – az intézményi költségvetés bevételi főösszegét meghaladó többletbevételből – saját hatáskörében kezdeményezheti. Kiemelt bevételi jogcím többletteljesítése esetén – amíg más bevételi jogcím teljesítése nem éri el az előirányzatot – a költségvetési főösszeg csak szerződés alapján, meghatározott célra átvett pénzeszközökkel emelhető.

(4) A költségvetési szervek a kiemelt előirányzaton belül a részelőirányzatokkal a jogszabályi előírások figyelembevételével önállóan gazdálkodnak.

15. § (1) Az Önkormányzat és az Önkormányzat fenntartásában működő költségvetési szervek pénzmaradványát a Képviselő-testület a zárszámadási rendeletével hagyja jóvá.

(2) A 2021. évi költségvetési pénzmaradvány elszámolása során elvonásra kerül:

a) a végleges feladatelmaradás szerinti összeg;

b) a meghatározott célra rendelkezésre bocsátott, áthúzódó pénzügyi teljesítés nélküli összeg;

c) munkaadókat terhelő járulékok előirányzat támogatással fedezett, illetve arányos részének maradványából azon összeg, amely nem kapcsolódik a személyi juttatások előirányzatának járulékköteles maradványához.

(3) Az előző évi Képviselő-testület által jóváhagyott pénzmaradvány összegével az intézmény költségvetését a Képviselő-testület módosítja.

16. § (1) Az Önkormányzat gazdálkodása során az év közben létrejött hiány fedezésének módjáról a Képviselő-testület dönt.

(2) A hitel, kölcsön felvétele és törlesztése értékhatár tekintet nélkül a képviselő-testület hatásköre.

(3) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött költségvetési többlet értékpapír vásárlásra fordítható.

(4) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert arra, hogy az Önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeit a számlavezető pénzintézetnél, a bank által biztosított legkedvezőbb kamatfeltételekkel lekösse.

(5) Az Önkormányzat értékpapír állománya értékesítésére és vásárlására az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 1/2021.(II. 11.) önkormányzati rendelet 14. § (2) és (3) bekezdéseiben foglalt rendelkezések az irányadóak.

17. § (1) A tárgyévi költségvetési törvényben a kis összegű követelések értékhatárát kötelezettenként el nem érő, be nem hajtható követelések lemondásáról és törléséről a Képviselő-testület által átruházott hatáskörben eljárva a polgármester dönt.

(2) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv a 2021. december 31-én fennálló 1.000 Ft-ot meg nem haladó követeléseket az önkéntes teljesítésre történő felhívástól számított 6 hónap elteltével saját hatáskörben törölheti.

18. § (1) Az Önkormányzat és az Önkormányzat fenntartásában működő költségvetési szervek számláit az OTP Bank Nyrt. vezeti. Az Önkormányzat a Magyar Államkincstárnál az európai uniós forrásból nyújtott támogatás elkülönített kezelésére szolgáló számlát vezet az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 111. § (3) bekezdése értelmében.

(2) Az Önkormányzat az átmeneti finanszírozási gondjainak áthidalására a működés folyamatosságának biztosítására a számlavezető pénzintézettől a bankszámlaszerződés alapján likviditási hitelt vehet igénybe. A hitel felvételével kapcsolatos előzetes intézkedések megtételére – a Képviselő-testület jóváhagyásával – a polgármester jogosult.

19. § (1) A kiadások teljesítésekor (a beszerzések, szolgáltatások pénzügyi teljesítésénél) az Áht. 85. §-ára figyelemmel előnyben kell részesíteni a banki átutalással történő fizetési módokat.

(2) A kiadások készpénzben történő teljesítésére csak az e rendeletben szabályozott esetekben kerülhet sor.

(3) Az alábbi esetekben igényelhető készpénz felvétele, illetve készpénzes kifizetés a házipénztárból:

a) bérjellegű kifizetések:

aa) közfoglalkoztatottak személyi juttatása,

ab) eseti megbízási díj,

ac) önkormányzati képviselők és külsős bizottsági tagok tiszteletdíja;

b) illetményelőleg,

c) belföldi kiküldetéseknél útiköltség térítések,

d) a saját személygépkocsi hivatali célú használatáért fizetett költségtérítés,

e) üzemanyag vásárlással kapcsolatos kiadások,

f) helyi és helyközi utazási költségtérítés,

g) készletbeszerzéssel kapcsolatos kiadások,

h) reprezentációs kiadások,

i) jogszabályban meghatározott szociális vagy gyermekvédelmi pénzbeli ellátás,

j) az önkormányzat és az intézmények rendezvényeivel kapcsolatos kiadások,

k) vásárlásra, elszámolásra kiadott előlegek,

l) egyéb fentiekben nem részletezett működtetéssel, üzemeltetéssel kapcsolatban felmerülő azonnali kifizetések esetei egyedi engedély alapján.

(4) A (3) bekezdésben foglalt eseteken túlmenően az Önkormányzat és az általa fenntartott költségvetési szervek házipénztárából csak a kötelezettségvállalásra jogosult egyedi írásbeli engedélye alapján teljesíthető készpénzkifizetés.

20. § (1) A költségvetési szerv az Áht. 71. § (1) bekezdésében foglaltak bekövetkeztét haladéktalanul köteles az irányító szervnek jelezni.

(2) Az önkormányzati biztos kirendelésére, megbízására, a költségek viselésére az Ávr. 116-118. §-aiban foglaltak az irányadók.

21. § (1) A Képviselő-testület a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 61. § (6) bekezdése alapján az önkormányzat saját forrásai terhére a Képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában – a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben (a továbbiakban: Kttv.) foglaltaktól eltérően – a köztisztviselők illetményalapját 2022. január 1-jétől 52 000,- Ft-ban határozza meg.

(2) A Képviselő-testület a felsőfokú és az érettségi végzettségű köztisztviselők illetménykiegészítését egységesen 10 %-ban határozza meg a Kttv. 234. § (3) bekezdés b) pontja és (4) bekezdése alapján. Az illetménykiegészítés csak egy jogcímen érvényesíthető.

(3) A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői, ügykezelői, továbbá a Munka Törvénykönyve alapján foglalkoztatott – köztisztviselőnek, ügykezelőnek nem minősülő – munkavállalói részére az Ávr. 51. § (1) bekezdésével összhangban jutalom céljára az egységes rovatrend K1101 törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 8 %-os mértékéig vállalható kötelezettség.

(4) A költségvetési szervek a személyi jellegű kiadások eredeti előirányzatának 3,5 %-át a dolgozók illetményelőlegének folyósítására használhatják, negyedéves ütemezésben. Az illetményelőleg törlesztéséből visszafolyó összeg az igénybe vehető előlegkeretet nem növeli.

(5) A Képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői, ügykezelői, továbbá a Munka Törvénykönyve alapján foglalkoztatott – köztisztviselőnek, ügykezelőnek nem minősülő – munkavállalói részére 260.000, - Ft/fő/év cafetéria-juttatást biztosít.

(6) A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek adható szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokról és a szociális és kegyeleti támogatásokról szóló 23/2001.(X. 30.) KKÖT rendelet 5. §-a szerinti szociális keret 2022. évben 5.000 Ft.

(7) A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló 39/2010. (II.26.) Korm. rendelet alapján az önkormányzat és a költségvetési szervek főállású dolgozóinak a saját gépjárművel történő munkábajárás esetén 15 Ft/km költségtérítést biztosít.

22. § Ez a rendelet 2022. január 28. napján lép hatályba.

23. § E rendelet rendelkezéseit 2022. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet5

Cím- és alcímrend

1a. I. cím Önkormányzat

1a.1a. 1. alcím Önkormányzati jogalkotás

1a.1b. 2. alcím Köztemető-fenntartás

1a.1c. 3. alcím Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás

1a.1d. 4. alcím Közfoglalkoztatás

1a.1e. 5. alcím Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése

1a.1f. 6. alcím Piac üzemeltetése

1a.1g. 7. alcím Turizmusfejlesztési támogatások és tevékenységek

1a.1h. 8. alcím Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

1a.1i. 9. alcím Közvilágítás

1a.1j. 10. alcím Zöldterület-kezelés

1a.1k. 11. alcím Város- és községgazdálkodás

1a.1l. 12. alcím Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

1a.1m. 13. alcím Könyvtári szolgáltatás

1a.1n. 14. alcím Művelődési Ház

1a.1o. 15. alcím Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

1a.1p. 16. alcím Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

1a.1q. 17. alcím Településfejlesztési projektek és támogatásuk

1a.1r. 18. alcím Ellátottak pénzbeli juttatásai

1a.1s. 19. alcím Pénzeszközátadás

1a.1t. 20. alcím Kiemelt felújítási kiadások

1a.1u. 21. alcím Kiemelt beruházási kiadások

1a.1v. 22. alcím Általános és céltartalék

1a.1w. 23. alcím Finanszírozási kiadások

1b. II. cím Polgármesteri Hivatal

1b.1a. 24. alcím Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

1b.1b. 25. alcím Országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

1b.1c. 26. alcím Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások

1c. III. cím Óvoda

1c.1a. 27. alcím Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

1c.1b. 28. alcím Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelésének, ellátásának szakmai feladatai

1c.1c. 29. alcím Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

1c.1d. 30. alcím Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

1d. IV. cím KSZGYI

1d.1a. 31. alcím Idősek nappali ellátása

1d.1b. 32. alcím Gyermekek napközbeni ellátása

1d.1c. 33. alcím Gyermekétkeztetés bölcsődében

1d.1d. 34. alcím Család és gyermekjóléti szolgálat

1d.1e. 35. alcím Szociális étkeztetés

1d.1f. 36. alcím Házi segítségnyújtás 37. alcím Közfoglalkoztatás

2. melléklet67

1.8 Önkormányzati szintű bevételek 2022. évi

adatok ezer forintban

2022. évi előirányzat

Sorszám

Megnevezés

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal, intézmények

Összesen

1.

Helyi önkormányzatok működésének általános tám. B111

148 602

0

148 602

2.

Települési önkormányzat köznevelési feladat tám. B112

106 805

0

106 805

3.

Települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása (B1131)

100 739

0

100 739

4.

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (B1132)

38 622

0

38 622

5.

Települési önkormányzat kulturális feladatok tám. B114

8 467

0

8 467

6.

Műk. célú költségvetési támogatás és kiegészítő tám. B115

12 265

12 265

7.

Elszámolásból származó bevételek B116

7 896

0

7 896

8.

Önkormányzatok működési támogatása összesen B11

423 396

0

423 396

9.

Központi költségvetési szervtől kapott műk. Célú tám. B16

0

2 801

2 801

10.

Központi kezelésű előirányzattól kapott működési célú tám. B16

0

0

0

11.

Egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól kapott műk. célú tám.

2 570

3 187

5 757

12.

Fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása működési
bevétele B25

42 642

0

42 642

13.

Tb. pénzügyi alap működési célú támogatás bevétele B16

14 723

0

14 723

14.

Elkülönült állami pénzalap működési célú támogatás bevétele B16

23 664

7 602

31 266

15.

Egyéb működési célú támogatás bevétele ÁH-on belül B16

83 599

13 590

97 189

16.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások (B21)

0

0

0

17.

Egyéb fejezeti kezelésű előirányzatoktól kapott felhalm. célú tám.

44 524

380

44 904

18.

Központi vagy fejezeti kezelésű előirányzatok EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozása
felhalmozási bevétele B25

609 169

0

609 169

19.

Elkülönült állami pénzalap felh. célú támogatás bevétele B25

383

0

383

20.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről B25

654 076

380

654 456

21.

Termőföld bérbeadása miatti SZJA B311

0

0

0

22.

Magánszemélyek kommunális adója B34

12 780

0

12 780

23.

Állandó jelleggel végzett tevékenység utáni iparűzési adó B351

48 236

0

48 236

24.

Talajterhelési díj B36

1 394

0

1 394

25.

Egyéb bírságok B36

359

0

359

26.

Helyi adópótlék, adóbírság, elkobzás B36

371

0

371

27.

Közhatalmi bevételek összesen B3

63 140

0

63 140

28.

Készletértékesítés bevétele B401

112

0

112

29.

Szolgáltatások ellenértéke B402

285

0

285

30.

Közvetített szolgáltatások ellenértéke B403

13 546

0

13 546

31.

Önkormányzati vagyon bérbeadásából származó bevétel B404

32 125

0

32 125

32.

Intézményi ellátási díjak B405

10 582

4 677

15 259

33.

Kiszámlázott általános forgalmi adó B406

12 858

836

13 694

34.

Általános forgalmi adó visszatérítése B407

2 259

357

2 616

35.

Befektetett pénzügyi eszközökből származó bevételek B4081

765

0

765

36.

Egyéb kapott (járó) kamatok és kamatjellegű bevételek B4082

10 178

170

10 348

37.

Biztosítók által fizetett kártérítés B410

215

0

215

38.

Egyéb működési bevételek B411

65

10

75

39.

Működési bevételek összesen B4

82 990

6 050

89 040

40.

Ingatlanok értékesítése B52

21 943

0

21 943

41.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése B53

700

0

700

42.

Felhalmozási bevételek B5

22 643

0

22 643

43.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson
kívülről B64

0

0

0

44.

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök B65

768

10

778

45.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről B74

756

0

756

46.

Forgatási célú bf. Értékpapírok beváltása, értékesítése B8121

109 770

0

109 770

47.

Befektetési célú belföldi ép beváltása, értékesítése B8123

0

0

0

48.

Maradvány igénybevétele B8131

629 528

690

630 218

49.

Államháztartáson belüli megelőlegezés B814

16 314

16 314

50.

Finanszírozási bevételek összesen B8

755 612

690

756 302

51.

Bevételek összesen

2 086 980

20 720

2 107 700

2.9 Önkormányzat költségvetésében szereplő működési jellegű feladatok bevételei 2022. évben

adatok ezer forintban

2022. évi előirányzat

Cím-szám

Alcím-szám

Megnevezés

Működési bevétel

I.

Önkormányzat

1.

Önkormányzati jogalkotás

19 983

2.

Köztemető-fenntartás

1 104

3.

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás

46 935

7.

Turizmusfejlesztési támogatások és tevékenységek

105

11.

Város- és községgazdálkodás

120

13.

Könyvtári szolgáltatás

72

14.

Művelődési ház

433

15.

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

13 440

18.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

33

23.

Finanszírozási műveletek bevételei

765

Összesen:

82 990

3.10 Önkormányzat fenntartásában működő költségvetési szervek bevételei 2022. évben

atatok ezer forintban

2022. évi előirányzat

Cím-szám

Alcím-szám

Megnevezés

Működési bevételek

II.

Polgármesteri Hivatal

50

III.

Óvoda

53

IV.

KSZGYI

5 947

28.

Idősek nappali ellátása

68

29.

Gyermekek napközbeni ellátása

8

30.

Gyermekétkeztetés bölcsődében

75

31.

Család- és gyermekjóléti szolgálat

0

32.

Szociális étkeztetés

4768

33.

Házi segítségnyújtás

1028

Összesen:

6 050

4.11 Önkormányzati szintű kiadások 2022. évben

adatok ezer forintban

Sorszám

Megnevezés

2022. évi előirányzat

Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal, intézmények

Összesen

1.

Személyi jellegű kiadás

78 365

260 231

338 596

2.

Szociális hozzájárulási adó

9 198

33 916

43 114

3.

Dologi kiadások

189 361

34 461

223 822

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 692

0

14 692

5.

Pénzeszközátadás

8 013

0

8 013

6.

Beruházási kiadások

28 091

735

28 826

7.

Felújítási kiadás

152 936

0

152 936

8.

Tartalék

1 160 545

0

1 160 545

9.

Finanszírozási kiadások

137 156

0

137 156

Összesen:

1 778 357

329 343

2 107 700

5.12 Önkormányzat költségvetésében szereplő működési jellegű feladatok kiadásai 2022. évben

adatok ezer forintban

Cím sz.

Alcím- szám

Megnevezés

Működési kiadások

Beruházási kiadás K6

Felújítási kiadás K7

Kiadás össz.

Engedélyezett létszám

Személyi jell. kiad. K1

Munkaadókat terh.
jár. szociális hj. adó K2

Dologi kiad. K3

Összesen

Főfogl.

Rész fogl.

I.

Önkormányzat

1.

Önkormányzati jogalkotás

13 806

1 097

27 283

42 186

306

0

42 492

2.

Köztemető-fenntartás

3 864

539

2 491

6 894

0

0

6 894

1

3.

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás

0

0

11 694

11 694

0

0

11 694

4.

Közfoglalkoztatás

19 702

1 689

5 552

26 943

1 354

0

28 297

25

5.

Közutak, hidak,alagutak üzemeltetése

0

0

8 457

8 457

0

286

8 743

6.

Piac üzemeltetése

0

0

41

41

0

0

41

7.

Turizmusfejlesztési tám. és tevékenységek

0

0

1 188

1 188

0

0

1 188

8.

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tev.

0

0

11 936

11 936

0

0

11 936

9.

Közvilágítás

0

0

7 427

7 427

0

0

7 427

10.

Zöldterület-kezelés

558

66

247

871

0

0

871

11.

Város- és községgazdálkodás

12 079

1 727

16 592

30 398

1 716

3 196

35 310

3

1

12.

Család- és nővédelmi eügyi gondozás

9 982

1 618

964

12 564

11

0

12 575

2

13.

Könyvtári szolgáltatás

6 116

801

1 658

8 575

997

0

9 572

2

14.

Művelődési ház

7 413

995

8 285

16 693

110

0

16 803

2

1

15.

Gyermekétkeztetés köznevelési int.

2 769

396

51 009

54 174

465

0

54 639

16.

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

0

0

545

545

0

0

545

17.

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

0

0

32 133

32 133

0

0

32 133

38.

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

0

0

1 371

1 371

0

343

1 714

39.

Közművelődés - kulturális alapú gazdaságfejl.

2076

270

0

2 346

0

0

2 346

40.

Idősek nappali ellátása

0

0

16

16

0

0

16

41.

Bölcsőde

0

0

450

450

0

0

450

42.

Gyermekétkeztetés (bölcsőde)

0

0

22

22

0

0

22

Összesen:

78 365

9 198

189 361

276 924

4 959

3 825

285 708

34

3

6.13 Önkormányzat fenntartásában működő költségvetési szervek kiadásai 2022. évben

adatok ezer forintban

Címsz.

Alcím- szám

Megnevezés

Működési kiadások

Beruházási kiadás

Felújítási kiadás

Kiadás
összesen

Engedélyezett létszám

Személyi jell. kiad.

Szociális
hozzájárulási adó

Dologi kiad.

Összesen

Főfogl.

Rész fogl.

II.

Polgármesteri Hivatal

78 761

10 433

10 221

99 415

117

0

99 532

14

1

24.

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó
és általános igazgatási tevékenysége

75 334

10 153

9 932

95 419

117

0

95 536

14

1

25.

Országgyűlési, önkormányzati és európai parlamenti
képviselőválasztásokhoz kapcsolódó tevékenységek

1 731

280

89

2 100

0

0

2 100

0

0

26.

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások

1 696

0

200

1 896

0

0

1 896

0

0

III.

Óvoda

89 470

11 654

5 670

106 794

596

0

107 390

19

2

27.

Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

83 317

10 844

225

94 386

0

0

94 386

18

0

28.

Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelésének, ellátásának szakmai feladatai

443

58

0

501

0

0

501

0

0

29.

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

2 467

324

5 442

8 233

596

0

8 829

0

2

30.

Intézményi gyermekétk.

3 243

428

3

3 674

0

0

3 674

1

0

IV.

KSZGYI

92 000

11 829

18 570

122 399

22

0

122 421

24

5

31.

Idősek nappali ellátása

11 217

1 518

2 869

15 604

10

0

15 614

2

1

32.

Gyermekek napközbeni ellátása

44 243

5894

3150

53 287

12

0

53 299

8

1

33.

Gyermekétkeztetés bölcsődében

7 199

934

3 192

11 325

0

0

11 325

1

2

34.

Család és gyermekjóléti szolg.

8 965

1 241

472

10 678

0

0

10 678

2

0

35.

Szociális étkezés

1 240

168

8 721

10 129

0

0

10 129

1

36.

Házi segítségnyújtás

11 238

1 493

166

12 897

0

0

12 897

3

0

37.

Közfoglalkoztatás

7 898

581

-

8 479

0

0

8 479

8

0

Összesen (II.- IV.)

260 231

33 916

34 461

328 608

735

0

329 343

57

8

7.14 I. cím Önkormányzat 18. alcím Ellátottak pénzbeli juttatásai

adatok ezer forintban

Sor-szám

Megnevezés

Szociálpolitikai juttatás önkormányzat

2022. évi előirányzat

1.

Természetben és pénzben nyújtott gyermekvédelmi tám. K48

5 628

2.

Felsőfokú okt. pénzbeli jutt. Bursa Hungarica K506

730

3.

Köztemetés K48

0

4.

Települési tám. lakhatási támogatás K48

2 966

5.

Települési tám. Gyógyszerkiadás K48

1 359

6.

Települési tám. temetési segély K48

223

7.

Települési tám. Krízis segély K48

461

8.

Települési tám. Rendkívüli tám. K48

100

9.

Egyéb települési támogatás K48

3 225

10.

Ellátottak pénzbeli juttatása összesen :

14 692

8.15 I. cím Önkormányzat 19. alcím Pénzeszközátadás

adatok ezer forintban

Sorszám

Megnevezés

2022. évi előirányzat

1.

Makói Kistérség Többcélú Társulása K506

4 492

2.

Dél-Alföldi Hulladékgazdálkodási Társulás K506

460

3.

TÖOSZ K506

96

4.

Civil szervezeteknek átadott pénzeszköz

180

5.

1004/2019.(I.18.) kormányhatározat alapján kapott támogatás fel nem használt része K5021

1 490

6.

Helyi önkormányzatok előző évi elszámolásából származó kiadásai K5021.

397

7.

KOFOP-1.2.1-VEKOP projekt el nem számolt előleg

142

8.

MFP - UHK visszafizetés

517

9.

1004/2019.(I.18.) kormányhatározat alapján kapott támogatás fel nem használt része után fizetendő kamat K353

239

10.

2021. évi normatíva visszafizetés

0

Összesen:

8 013

9.16 I. cím Önkormányzat 20. alcím Kiemelt felújítási kiadások

adatok ezer forintban

Sorszám

Megnevezés

2022. évi előirányzat

1.

Rónay-kúria épülete

1 000

2.

Önkormányzati fejlesztések - útfelújítás

27 259

3.

TOP-2.1.3-16 Kiszombor Nagyközség Csapadékvíz-csatornázás fejlesztése II. ütem

3 598

4.

12 lakás elektromos felújítása

0

5.

MFP - Óvoda felújítás

29 805

6.

MFP - Haleszi játszótér

0

7.

Szolgáltatóház felújítás (TOP Plusz)

0

8.

Közterületi járdaépítés (TOP Plusz)

0

9.

Külterületi helyi közutak fejlesztése (VP)

24 637

10.

MFP - Önkormányzati tulajdonú épületek fejlesztése

28 997

11.

Szolgáltatóház felújítása (TOP Plusz)

31 115

12.

Járda-, parkoló építés (TOP Plusz)

0

13.

Meglévő ivóvíz-hálózat rekonstrukciója

0

14.

Közvilágítás korszerűsítése

0

15.

Óbébai utcai lakás felújítása

0

16.

Óvoda felújítás

0

17.

MFP - Belterületi közút

700

18.

TOP Plusz Belterületi út

2 000

Összesen:

149 111

10.17 I. cím Önkormányzat 21. alcím Kiemelt beruházási kiadások

adatok ezer forintban

Sorszám

Megnevezés

2022. évi előirányzat

1.

MFP - Elhagyott ingatlan saját forrással

-

2.

MFP - Kommunális eszköz beszerzése

18 155

3.

MFP - Haleszi játszótér

4977

Összesen

23 132

11.18 Az Európai Uniós forrásokkal támogatott fejlesztések tervezett 2022. évi adatairól

adatok ezer forintban

Sorsz.

Megnevezés

Tervezett költségvetési adatok

1.

Kiszombor Nagyközség Csapadékvíz-csatornázás
fejlesztése II. ütem

Bevétel

Tárgy évet megelőző

400 000

Kiadások

Terv évet megelőző

18 713

Kiadások (terv évi)

Személyi juttatások

0

Munkaadót terhelő járulékok

0

Pénzeszköz átadás

0

Dologi kiadások

13 586

Ellátottak juttatásai

0

Felhalmozási kiadások

367 701

2.

Közterületburkolatok felújítása, építése Kiszombor
településen

Bevétel

Tárgy évet megelőző

140 000

Kiadások

Terv évet megelőző

0

Kiadások (terv évi)

Személyi juttatások

0

Munkaadót terhelő járulékok

0

Pénzeszköz átadás

0

Dologi kiadások

9 159

Ellátottak juttatásai

0

Felhalmozási kiadások

130 841

3.

Szolgáltatóház felújítása Kiszomboron

Bevétel

Tárgy évet megelőző

511 811

Kiadások

Terv évet megelőző

0

Kiadások (terv évi)

Személyi juttatások

0

Munkaadót terhelő járulékok

0

Pénzeszköz átadás

0

Dologi kiadások

33 483

Ellátottak juttatásai

0

Felhalmozási kiadások

478 328

12.19 I. cím Önkormányzat 22. alcím Általános és céltartalék

adatok ezer forintban

Sorszám

Megnevezés

2022. évi előirányzat

1.

Általános tartalék

52 051

Működési

52 051

Felhalmozási

0

2.

Céltartalék

1 108 494

Tartalék összesen:

1 160 545

13.20 I. cím Önkormányzat 23. alcím Finanszírozási kiadások

adatok ezer forintban

Sorszám

Megnevezés

2022. évi előirányzat

1.

Hitel visszafizetés

11 286

Tőke (K9111)

8 940

Kamat (K353)

2 346

2.

Államháztartáson belüli megelőlegezés (K914)

15 335

3.

Befektetési célú értékpapír vásárlása

110 535

Befektetési célú értékpapír névértéke K9122

110 210

Vételárban lévő kamat

325

Finanszírozási kiadás összesen:

137 156

14.21 Kiszombori Polgármesteri Hivatal 2022.évi bevételi és kiadási előirányzatai

Működési költségvetési bevételi és kiadási előirányzatok

adatok eFt-ban

Bevételek

2022.évi eredeti
ei.

Kiadások

2022.évi
eredeti
ei.

1.

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

1.

K1

Személyi juttatások

78 761

1.1

B1

Egyéb működési célú tám.

4 868

2.

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális
hozzájárulási adó

10 433

2.

B3

Közhatalmi bevételek

0

3.

K3

Dologi kiadások

10 221

3.

B4

Működési bevételek

50

4.

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

4.

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

5.

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

5.1.

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson
belülre

0

5.2.

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

0

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

4 918

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

99 415

Felhalmozási költségvetési bevételi és kiadási előirányzatok

Bevételek

2022.évi eredeti
ei.

Kiadások

2022.évi
eredeti
ei.

5.

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson
belülről

0

6.

K6

Beruházások

117

6.

B5

Felhalmozási bevételek

0

7.

K7

Felújítások

0

7.

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8.

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

0

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

117

Finanszírozási bevételi és kiadási előirányzatok

Bevételek

2022.évi eredeti
ei.

Kiadások

2022.évi
eredeti
ei.

8.

B8

Finanszírozási bevételek

9.

K9

Működési célú finanszírozási kiadások

0

8.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (pénzmaradvány) (B8131)

0

8.2.

Központi, irányító szervi támogatás (B816)

94 614

8.2.1.

ebből:

állami támogatás ( 2021. évi XC. törvény
alapján)

84 494

ebből:

önkormányzati saját forrás

10 120

Finanszírozási bevételek összesen:

94 614

Finanszírozási kiadások összesen:

0

BEVÉTELEK FŐÖSSZEGE:

99 532

KIADÁSOK FŐÖSSZEGE:

99 532

15.22 Kiszombori Karáton Emília Óvoda 2022.évi bevételi és kiadási előirányzatai

Működési költségvetési bevételi és kiadási előirányzatok

adatok eFt-ban

Bevételek

2022.évi eredeti
ei.

Kiadások

2022.évi eredeti
ei.

1.

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

1 120

1.

K1

Személyi juttatások

89 470

1.1

B1

Egyéb működési célú tám.

810

2.

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális
hozzájárulási adó

11 654

2.

B3

Közhatalmi bevételek

0

3.

K3

Dologi kiadások

5 670

3.

B4

Működési bevételek

0

4.

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

4.

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

5.

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

5.1.

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson
belülre

0

5.2.

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson
kívülre

0

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

1 930

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

106 794

Felhalmozási költségvetési bevételi és kiadási előirányzatok

Bevételek

2022.évi eredeti
ei.

Kiadások

2022.évi eredeti
ei.

5.

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

380

6.

K6

Beruházások

596

6.

B5

Felhalmozási bevételek

0

7.

K7

Felújítások

0

7.

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8.

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

380

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

596

Finanszírozási bevételi és kiadási előirányzatok

Bevételek

2022.évi eredeti
ei.

Kiadások

2022.évi eredeti
ei.

8.

B8

Finanszírozási bevételek

9.

K9

Működési célú finanszírozási kiadások

0

8.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (pénzmaradvány) (B8131)

184

8.2.

Központi, irányító szervi támogatás (B816)

104 896

8.2.1.

ebből:

állami támogatás ( 2021. évi XC. törvény alapján)

96 659

ebből:

önkormányzati saját forrás

8 237

Finanszírozási bevételek összesen:

105 080

Finanszírozási kiadások összesen:

0

BEVÉTELEK FŐÖSSZEGE:

107 390

KIADÁSOK FŐÖSSZEGE:

107 390

16.23 Kiszombori Szociális és Gyermekjóléti Intézmény 2022.évi bevételi és kiadási előirányzatai

Működési költségvetési bevételi és kiadási előirányzatok

adatok eFt-ban

Bevételek

2022.évi eredeti
ei.

Kiadások

2022.évi eredeti
ei.

1.

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

1.

K1

Személyi juttatások

92 000

1.1

B1

Egyéb működési célú tám.

7 602

2.

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális
hozzájárulási adó

11 829

2.

B3

Közhatalmi bevételek

0

3.

K3

Dologi kiadások

18 570

3.

B4

Működési bevételek

5 947

4.

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

4.

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

10

5.

K5

Egyéb működési célú kiadások

0

5.1.

K506

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson
belülre

0

5.2.

K512

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson
kívülre

0

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

13 559

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

122 399

Felhalmozási költségvetési bevételi és kiadási előirányzatok

Bevételek

2022.évi eredeti
ei.

Kiadások

2022.évi eredeti
ei.

5.

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson
belülről

0

6.

K6

Beruházások

22

6.

B5

Felhalmozási bevételek

0

7.

K7

Felújítások

0

7.

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8.

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

0

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

22

Finanszírozási bevételi és kiadási előirányzatok

Bevételek

2022.évi eredeti
ei.

Kiadások

2022.évi eredeti
ei.

8.

B8

Finanszírozási bevételek

9.

K9

Működési célú finanszírozási kiadások

0

8.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (pénzmaradvány) (B8131)

1 165

8.2.

Központi, irányító szervi támogatás (B816)

107 697

8.2.1.

ebből:

állami támogatás ( 2021. évi XC. törvény alapján)

90 175

ebből:

önkormányzati saját forrás

17 522

Finanszírozási bevételek összesen:

108 862

Finanszírozási kiadások összesen:

0

BEVÉTELEK FŐÖSSZEGE:

122 421

KIADÁSOK FŐÖSSZEGE:

122 421

17.24 Az Önkormányzat és költségvetési szervei kötelező és önként vállalt feladatai

adatok ezer forintban

Sorszám

Önként vállalt feladatok

2022. eredeti előirányzat

Működési célú önként vállalt feladatok kiadásai

1.

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat

730

2.

Kiszomboron működő civil szervezetek támogatása

0

Összesen

730

Sorszám

Önként vállalt feladatok

2022. eredeti előirányzat

Felhalmozási célú önként vállalt feladatok kiadásai

1.

Összesen

0

Működési célú kötelező feladatok kiadásai

2022. eredeti előirányzat

1.

Jogszabályban meghatározott kötelező feladatok

627 507

2.

Tartalék

99 581

3.

Finanszírozási kiadások (megelőlegezés)

15 335

Összesen:

742 423

Sorszám

Működési célú kötelező feladatok bevételei

2022. eredeti előirányzat

1.

Önkormányzatok működési támogatása

423 396

2.

Egyéb működési célú támogatás ÁH-on belül

97 189

3.

Közhatalmi bevételek

42 258

4.

Működési bevételek

89 040

5.

Működési célú visszatérítendő támogatások visszatérülése

778

6.

Maradvány igénybevétele

90 492

Összesen:

743 153

Sorszám

Felhalmozási célú kötelező feladatok kiadásai

2022. eredeti előirányzat

1.

Beruházási kiadások

28 826

2.

Felújítási kiadás

152 936

3.

Tartalék

1 060 964

4.

Finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés (tőke+kamat))

11 286

5.

Forgatási célú értékpapír vásárlás

110 535

Összesen:

1 364 547

Sorszám

Felhalmozási célú kötelező feladatok bevételei

2022. eredeti előirányzat

1.

Maradvány igénybevétele

556 040

2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

109 770

4.

Közhatalmi bevételek

20 882

5.

Felhalmozási bevételek

22 643

6.

Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülről

654 456

7.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

756

Összesen

1 364 547

18.25 Önkormányzati szintű előirányzat-felhasználási ütemterv 2022. évben

adatok ezer forintban

Jogcímek

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Összesen:

Személyi jellegű kiadás

26036

26036

26036

26036

26036

26036

26036

26036

26036

26036

26036

26036

312432

Szociális hozzájárulási adó

3374

3375

3374

3375

3374

3375

3374

3375

3374

3375

3374

3374

40493

Dologi kiadások

14026

14027

14026

14027

14026

14027

14026

14027

14026

14027

14026

14027

168318

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1000

1000

1000

1000

1000

1000

1000

2000

2650

3800

2200

1000

18650

Pénzeszköz átadás

0

393

2170

0

0

2169

0

0

2170

0

0

2170

9072

Beruházási kiadások

0

200

3850

0

5000

0

0

0

0

0

0

0

9050

Felújítási kiadások

0

3453

28954

10000

10000

59450

22000

10000

362506

1450

1000

0

508813

Tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

51209

51209

Finanszírozási kiadások

14480

0

2848

0

0

2826

0

0

2805

0

0

2783

25742

Kiadások összesen:

58916

48484

82258

54438

59436

108883

66436

55438

413567

48688

46636

100599

1143779

Önkormányzatok működési
támogatása

30166

30167

30166

30167

30166

30167

30166

30167

30166

30167

30166

30167

361998

Egyéb működési célú támogatás
bevétele

2304

2304

2305

1050

1050

1050

1050

1050

1050

1050

1050

1050

16363

Felhalmozási célú önkormányzati
támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevétele

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek

0

0

29305

0

8000

0

0

0

15305

0

0

0

52610

Működési bevételek

5397

5397

5397

5397

5397

5397

5397

5397

5397

5397

5397

5396

64763

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

12000

0

0

0

0

0

12000

Működési célú visszatérítendő
támogatások visszatérülése

0

0

63

0

0

62

0

0

63

0

0

62

250

Felhalmozási célú visszatérítendő
támogatások visszatérülése

104

0

0

103

0

0

104

0

0

103

0

0

414

Finanszírozási bevételek

20945

10616

15022

17721

14823

72207

17719

18824

361586

11971

10023

63924

635381

Bevételek összesen:

58916

48484

82258

54438

59436

108883

66436

55438

413567

48688

46636

100599

1143779

Bevétel-kiadás egyenlege

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

19.26 Önkormányzati szintű bevételek és kiadások alakulásának mérlegszerű bemutatása

adatok ezer forintban

Sorszám

Megnevezés

2022. évre terv

1.

Személyi jellegű kiadás

338 596

2.

Szociális hozzájárulási adó

43 114

3.

Dologi kiadások

223 822

4.

Szociálpolitikai juttatások

14 692

5.

Pénzeszköz átadás

8 013

6.

Beruházási kiadások

28 826

7.

Felújítási kiadás

152 936

8.

Tartalék

1 160 545

9.

Finanszírozási kiadások

137 156

9.

Kiadások összesen

2 107 700

10.

Önkormányzatok működési támogatása

423 396

11.

Egyéb működési célú támogatás államháztartáson belül

97 189

12.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

13.

Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülről

654 456

14.

Közhatalmi bevételek

63 140

15.

Működési bevételek

89 040

16.

Felhalmozási bevételek

22 643

17.

Működési célú visszatérítendő támogatások visszatérülése

778

18.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

756

19.

Finanszírozási bevételek

756 302

20.

Bevételek összesen

2 107 700

20.27 Önkormányzatot megillető 2022. évi hozzájárulások, támogatások

Jogcím

M.E.

Mutató

Összeg Ft-ban

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

10,48

57 592 840

Önkormányzati hivatal működésének támogatása kiegészítéssel növelt összege

84 494 257

Településüzemeltetés - Zöldterület-gazdálkodás támogatása - kiegészítés előtt

8 832 600

Településüzemeltetés - Zöldterület-gazdálkodás támogatása

13 269 445

Településüzemeltetés - Közvilágítás fenntartásának támogatása - kiegészítés előtt

10 400 000

Településüzemeltetés - Közvilágítás fenntartásának támogatása

15 853 295

Településüzemeltetés - Köztemető támogatása - kiegészítés előtt

3 548 808

Településüzemeltetés - Köztemető támogatása

6 365 664

Településüzemeltetés - Közutak támogatása - kiegészítés előtt

6 345 000

Településüzemeltetés - Közutak támogatása

9 632 106

Egyéb kötelező önkormányzati feladat támogatása - kiegészítés előtt

10 330 200

Egyéb kötelező önkormányzati feladat támogatása

15 598 915

Településüzemeltetés - Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

58 650

Településüzemeltetés - Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

90 424

Határátkelőhelyek fenntartásának támogatása

3 297 838

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

148 601 944

Óvodaműködtetési támogatás

111,3

14 469 000

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbér alapú támogatása

11,1

58 418 190

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott pedagógus pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok,
pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

6

2 806 140

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott mesterpedagógus kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

1

1 970 180

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők
átlagbér alapú támogatása

6

23 268 000

Napi nyolc órát elérő nyitvatartási idővel rendelkező óvodában foglalkoztatott pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők
átlagbéralapú támogatása

1

5 262 900

Diabétesz ellátási pótlék

3

1 440 000

A települési önkormányzatok egyes köznevelési célú feladatainak támogatása

107 634 410

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

23 513 000

Család- és gyermekjóléti szolgálat

5 128 940

Szociális étkeztetés

26

1 919 060

Házi segítségnyújtás - személyi gondozás

15

6 946 950

Időskorúak nappali intézményi ellátása

18

5 087 340

Bölcsődei ellátás - elismert szakmai dolgozók bértámogatása (felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők)

1

6 990 700

Bölcsődei ellátás - elismert szakmai dolgozók bértámogatása (bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők)

6,7

36 535 100

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

9 591 000

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatinak támogatása

95 712 090

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

19 604 178

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

11 301 327

Szünidei étkeztetés támogatása

275 310

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

31 180 815

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

8 466 938

Polgármester illetménye és költségtérítése emeléséhez kapcsolódó támogatás

1 805 006

Összesen:

393 401 203

21.28 Önkormányzati szintű 2022. évi költségvetés várható működési és felhalmozási bevételei és kiadásai

adatok ezer forintban

Megnevezés

Megnevezés

Működési bevételek:

Működési kiadások

Önkormányzati jogalkotás

19 983

Önkormányzati jogalkotás

42186

Köztemető-fenntartás

1 104

Köztemető-fenntartás

6894

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás

46 935

Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás

11694

Közfoglalkoztatás

0

Közfoglalkoztatás

26943

Közutak, hidak,alagutak üzemeltetése

0

Közutak, hidak,alagutak üzemeltetése

8457

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenység

0

Piac üzemeltetése

41

Turizmusfejlesztési támogatások és tevékenységek

105

Turizmusfejlesztési tám. és tevékenységek

1188

Város- és községgazdálkodás

120

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tev.

11936

Könyvtári szolgáltatás

72

Közvilágítás

7427

Művelődési ház

433

Zöldterület-kezelés

871

Gyermekétkeztetés köznevelési int.

13 440

Város- és községgazdálkodás

30398

Ellátottak pénzbeli juttatásai

33

Család- és nővédelmi eügyi gondozás

12564

Finanszírozási műveletek bevételei

765

Könyvtári szolgáltatás

8575

Polgármesteri Hivatal

50

Művelődési ház

16693

Óvodai nevelés

53

Gyermekétkeztetés köznevelési int.

54174

KSZGYI

0

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

545

Idősek nappali ellátása

68

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

32133

Óvodai nevelés és ellátás működési feladatai

1371

Közművelődés - kulturális alapú gazdaságfejl.

2346

Idősek nappali ellátása

16

Bölcsőde

450

Gyermekétkeztetés (bölcsőde)

22

Gyermekek napközbeni ellátása

8

Polgármesteri Hivatal

99415

Gyermekétkeztetés bölcsődében

75

Óvodai nevelés

106794

Család és gyermekjóléti szolg.

0

KSZGYI

0

Szociális étkezés

4768

Idősek nappali ellátása

15604

Házi segítségnyújtás

1028

Gyermekek napközbeni ellátása

53287

Önkormányzatok működési támogatása összesen

423396

Gyermekétkeztetés bölcsődében

11325

Egyéb működési célú támogatás államháztartáson belül összesen

97189

Család és gyermekjóléti szolg.

10678

Közhatalmi bevételek

42258

Szociális étkezés

10129

Költségvetési pénzmaradvány

90492

Házi segítségnyújtás

12897

Működési célú visszatérítendő támogatások bevételei

778

Közfoglalkoztatás

8479

Szociálpolitikai juttatások

14692

Pénzeszközátadás

8 013

Tartalék

99 581

I.

Finanszírozási kiadások

15 335

I.

Működési bevételek összesen:

743 153

I.

Működési kiadások összesen:

743 153

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

654 456

Befektetési célú értékpapír vásárlása

110 535

Közhatalmi bevételek

20 882

Beruházási kiadások

28826

Maradvány igénybevétele

556 040

Felújítási kiadás

152936

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások visszatérülése

756

Tartalék

1 060 964

Ép beváltás

109 770

Finanszírozási kiadások

11 286

Egyéb felhalmozási bevételek összesen:

22 643

II.

Felhalmozási bevételek összesen:

1 364 547

II.

Felhalmozási kiadások összesen:

1 364 547

Önkormányzat bevételei összesen:

2 107 700

Önkormányzat kiadásai összesen:

2 107 700

22.29 Kiszombor Nagyközség Önkormányzata többéves kihatással járó döntéseinek számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve

adatok ezer forintban

HITELSZERZŐDÉS

Kamat mértéke (%)1

Fennálló tartozás 2020. december 31-én

TÖRLESZTÉS

ÉVE

CÉLJA

ÖSSZEGE

2021.
évben

2022.
évben

2023.
évben

2024.
évben

2025.
évben

2026.
évben

2027-2028. évben

2018.

Beruházási hitel

100 000

3,92

86475

10820

10 820

10 820

10 820

10 820

10820

21 555

Tőketörlesztés összesen:

-

-

86475

23910

8 940

8 940

8 940

8 940

8 940

17 865

Éves kamattörlesztés összesen:

-

-

11706

2818

2 321

1 971

1 620

1 270

919

787

1 A kamat mértéke a futamidő végéig fix.

23.30 Kiszombor Nagyközség Önkormányzata 2022. évi közvetett támogatásai

Közvetett tám. megnevezése

Mentesség

Kedvezmény

Összesen

jogcíme (jellege)

mennyis. db.

mértéke Ft

összege

jogcíme (jellege)

mennyis. db.

mértéke %

összege

Ellátottak tér.díjának méltányossági alapon történő elengedése

-

-

Lakosság részére lakásépítéséhez nyújtott kölcsönök elengedésének összege

-

-

Helyi adó, gépjármű adó esetén biztosított kedvezmény, mentesség

- kommunális adó

időskorúak járadékában részesülők

0

8000

0

-

- iparűzési adó

-

-

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bev.-ből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

-

-

Egyéb nyújtott kedvezmény, vagy kölcsön elengedésének összege

-

-

24.31 A költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételi és kiadási előirányzatai az Áht. 29/A. § szerinti tervszámoknak megfelelően

adatok e Ft-ban

Bevételi előirányzatok

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

Termőföld bérbeadása miatti SZJA

0

60

60

60

Magánszemélyek kommunális adója

12 780

12 500

12 500

12 500

Állandó jelleggel végzett tevékenység utáni iparűzési adó

48 236

25 000

25 000

25 000

Egyéb bírságok

359

250

250

250

Helyi adópótlék, adóbírság, elkobzás

371

500

500

500

Önkormányzati vagyon bérbeadásából származó bevétel

25 676

25 676

25 676

25 676

Kiadási előirányzatok

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

Tőke visszafizetés

8 940

8 940

8 940

8940

Hitelkamat fizetés

2 321

1 971

1 620

1270

1

A bevezető rész a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2022. (III. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § a) pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 3. § a) pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

A 3. § b) pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 3. § b) pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

3A 2. melléklet Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2022. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével-ával megállapított szöveg.

6

A 2. melléklet Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2022. (III. 29.) önkormányzati rendelete 3. §-ával, a 9/2022. (IV. 26.) önkormányzati rendelet 2. § (2) bekezdésével, a 12/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelet 2. §-ával és a 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelet 2. §-ával megállapított szöveg.

7

A 2. melléklet a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

8

A 2. melléklet 1. pontja Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és a 20/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 1. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

9

A 2. melléklet 2. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

10

A 2. melléklet 3. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

11

A 2. melléklet 4. pontja Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és a 20/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 4. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

12

A 2. melléklet 5. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 5. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

13

A 2. melléklet 6. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 6. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

14

A 2. melléklet 7. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

15

A 2. melléklet 8. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 8. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

16

A 2. melléklet 9. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával, és a 20/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendeletével megállapított szöveg. A 2. melléklet 9. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

17

A 2. melléklet 10. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és a 20/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 10. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

18

A 2. melléklet 11. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

19

A 2. melléklet 12. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 12. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

20

A 2. melléklet 13. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

21

A 2. melléklet 12. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 14. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

22

A 2. melléklet 15. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

23

A 2. melléklet 16. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 16. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

24

A 2. melléklet 17. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és a 20/2022. (IX- 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 17. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

25

A 2. melléklet 18. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

26

A 2. melléklet 19. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 19. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

27

A 2. melléklet 20. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

28

A 2. melléklet 21. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával és a 20/2022. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. melléklet 21. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

29

A 2. melléklet 22. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

30

A 2. melléklet 23. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

31

A 2. melléklet 24. pontja a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2022. (XI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.