Csörög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 23.) önkormányzati rendelete

Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2022. (II. 23.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselőnek, a bizottsági elnöknek, továbbá a tanácsnoknak járó tiszteletdíjról és természetbeni juttatásról

Hatályos: 2022. 03. 01

Csörög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 23.) önkormányzati rendelete

Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2022. (II. 23.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselőnek, a bizottsági elnöknek, továbbá a tanácsnoknak járó tiszteletdíjról és természetbeni juttatásról

2022.03.01.

Csörög Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Csörög Község Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) önkormányzati képviselőjére, bizottsága elnökére, a bizottság nem képviselő jogállású tagjára és a tanácsnokra.

(2) A rendelet hatálya nem terjed ki a polgármesterre és az alpolgármesterre.

2. § (1) Az önkormányzati képviselőt, a bizottsági elnököt, a bizottság nem képviselő jogállású tagját és a tanácsnokot megbízatása keletkezése napjától megbízatása megszűnése napjáig e rendelet szerinti tiszteletdíj és természetbeni juttatás illeti meg.

(2) Az önkormányzati képviselő tiszteletdíja bruttó 40 000 Ft/hó (a továbbiakban: alapdíj).

(3) A bizottság elnökének tiszteletdíja az alapdíj 300%-a.

(4) A bizottság nem képviselő jogállású tagjának tiszteletdíja az alapdíj 50%-a.

(5) A tanácsnok tiszteletdíja megegyezik az alapdíjjal.

3. § (1) A tiszteletdíjat a tárgyhót követő hónap 5. napjáig banki utalással kell folyósítani.

(2) A tiszteletdíj folyósítása a rendes képviselő-testületi és bizottsági ülés jelenléti ívén és a jegyzőkönyvben rögzített távollét minősége alapján történik.

(3) Amennyiben a tiszteletdíjra való jogosultságot megalapozó megbízatás hónap közben szűnik meg, a tiszteletdíjat időarányosan kell kifizetni.

(4) A tiszteletdíjra jogosult tiszteletdíjáról a polgármesternek címzett írásbeli nyilatkozatával lemondhat. A nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a tiszteletdíjról mely időszakra kíván lemondani.

4. § (1) Az önkormányzati képviselőnek a képviselő-testület képviseletében vagy a képviselő-testület, továbbá a polgármester megbízásából végzett tevékenységével összefüggő, általa előlegezett, az Önkormányzat nevére kiállított számlával igazolt, szükséges költségét meg kell téríteni.

(2) A költség megtérítése a tevékenység végzésének utolsó napját követő 30 napon belül igényelhető.

(3) A költség megtérítését a számla benyújtását követő 8 napon belül banki utalással kell teljesíteni.

5. § Az Önkormányzat az önkormányzati képviselői tevékenység hatékony ellátása érdekében 1 db flottás mobiltelefon térítésmentes használatát biztosítja az önkormányzati képviselőnek.

6. § (1) A rendelet 2022. március 1. napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Csörög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2019. (XI. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzati képviselőnek, bizottsági elnöknek és tagnak járó tiszteletdíjról és természetbeni juttatásról.

Csörög, 2022. február 23.
Szorcsik József Kiskuti Petra
polgármester jegyző