Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 35/2022. (XI. 17.) önkormányzati rendelete

a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 12. 17- 2022. 12. 17

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 35/2022. (XI. 17.) önkormányzati rendelete

a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.12.17.

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 14/A. § (2) bekezdés c) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 23. § (5) bekezdés 5. és 6. pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 38. § (2) bekezdés a)-c) pontjában biztosított véleményezési jogkörben eljáró szervek valamint a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 10/2017. (III. 17.) önkormányzati rendeletében meghatározott partnerek véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki:

(Az RKÉSZ csak az alábbi mellékleteivel együtt érvényes:)

„d) 4. melléklet: Elővásárlási joggal érintett telkek felsorolása.”

2. § (1) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 2. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) Kiszolgáló, kiegészítő funkciójú építmény: az övezetben elhelyezhető főépület elsődleges rendeltetéséhez kapcsolódó vagy működését elősegítő kiszolgáló, vagy az elsődleges rendeltetést nem zavaró kiegészítő funkciójú építmény.”

(2) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 2. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(11) Kialakult állapot: szöveges előírás tekintetében korábbi építési szabályoknak megfelelően, jogszerűen létrejött beépítés.”

(3) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 2. § (19) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(19) Pavilon (pavilon jellegű építmény): jelen szabályzat alkalmazása szempontjából a pavilon földszintes, 12 m2 bruttó alapterületet meg nem haladó legfeljebb 3,0 méter párkánymagasságú, általában szerelt szerkezetű meghatározott ideiglenes felhasználás céljára létesített építmény. Az alapterület számításánál az 1,5 méternél nem nagyobb mértékben túlnyúló védőtető (árnyékoló) figyelmen kívül hagyható.”

3. § (1) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Közterületi szabályozás végrehajtása miatt szükséges telekalakítás abban az esetben is megvalósítható, ha a szabályozással érintett visszamaradó telek területe alatta marad az adott övezetben előírt megengedett legkisebb telekterület mértékének.”

(2) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 3. § (8) és (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(8) Belterületen kizárólag közforgalom elől el nem zárt magánút alakítható ki, melyet a közutakra vonatkozó szabályok szerint kell kialakítani.

(9) Beépítésre szánt területeket kiszolgáló gépjárműforgalom számára is szolgáló 30,0 méternél hosszabb zsákutca közforgalom elől el nem zárt magánúton csak akkor létesíthető, ha a végén a teherjárművek számára (hulladékszállítás, katasztrófavédelmi feladatok ellátása) a megfelelő forduló kialakításra kerül. A zsákutcaként kialakítható útszakasz legnagyobb hossza 250,0 méter lehet.”

4. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 4. § (2) bekezdés g) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Az (1) bekezdésben meghatározott településrendezési célok megvalósításához szükséges ingatlanok különösen:]

„g) a 4. mellékletben felsorolt ingatlanok.”

5. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 13. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:

„(6) Lakás önálló rendeltetési egysége után - eltérő övezeti előírás hiányában - 1 db személygépkocsi elhelyezését kell telken belül biztosítani.”

6. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 17. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az (1) bekezdés a) pont aa) pontja szerinti egyedi szennyvízkezelő berendezés csak a közcsatorna kiépítéséig használható. A közcsatorna kiépítését követően arra rá kell kötni.”

7. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 19. § (3) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A beépítésre nem szánt területen létesítendő építményekből a szennyvíz környezet károsítása nélküli kezeléséhez, ha:)

„b) a napi keletkező szennyvíz mennyisége meghaladja az 5 m3-t, akkor helyben létesítendő szennyvízkezelő berendezés is alkalmazható:
ba) ha a tisztított vizek számára a megfelelő felszíni befogadó rendelkezésre áll,
bb) a kisberendezés védőterület igénye nem nyúlhat túl a tárgyi telken,
bc) ha bármelyik illetékes szakhatóság nem ad hozzájárulást a helyi szennyvízkezelő berendezés létesítésére, ki kell építeni a közcsatorna hálózatot és rá kell kötni.”

8. § (1) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 24. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) Lakóterületen - amennyiben az építési övezet előírása nem tiltja az alábbi építmény-elhelyezést - a főépület rendeltetését kiszolgáló, kiegészítő funkciójú, a hátsó és oldalsó telekhatár mentén elhelyezhető építményre az alábbi előírások vonatkoznak:

a) funkciója kizárólag a kertműveléshez kapcsolódhat; kivételesen gépkocsi tárolásra is szolgálhat, ha az bizonyíthatóan másképp nem oldható meg;

b) az építményt a telek hátsókerti és oldalsó telekhatáraitól olyan távolságban kell elhelyezni, hogy a körüljárhatóság legalább 0,6 méter, legfeljebb 1,00 méter széles szabad sávon biztosított legyen;

c) az övezetre vonatkozó előírások betartása mellett legfeljebb 1 db bruttó 30 m² alapterületű lehet;

d) telekhatárra eső homlokzatának magassága nem haladhatja meg a 2,5 métert.”

(2) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 24. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(11) Az építési övezet területén telkenként elhelyezhető lakások száma - amennyiben az övezeti előírás másként nem rendelkezik - annyi, hogy minden lakásra, önálló rendeltetési egységre legalább 400 m2 telekterület jusson, de legfeljebb 4 lakás, önálló rendeltetési egység lehet. 3 vagy 4 lakás, önálló rendeltetési egység elhelyezése esetén épületenként legfeljebb 2 lakás, önálló rendeltetési egység helyezhető el. 1 lakás a 400 m2-t el nem érő már kialakult telken elhelyezhető. Egy telken legfeljebb 2 főépület helyezhető el, ha övezeti előírás másként nem rendelkezik.”

(3) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 24. § (16)–(18) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(16) Az Lke-1 lakóterületek építési övezeteiben

a) minden új lakás építése, kialakítása esetén a lakásonként előírt gépjármű férőhelyet épületen belül vagy az épülettel egybeépített, fedett tárolóban kell biztosítani, kivéve, ha a telken a lakások száma az építési tevékenység után sem haladja meg az 1-et, ebben az esetben a gépjármű elhelyezését telken belül kell biztosítani.

b) amennyiben az övezeti előírás lehetővé teszi, gépjármű férőhely önálló épületben is elhelyezhető.

c) amennyiben a telken legalább 2 lakás található, meglévő épületen belüli vagy épülettel egybeépített gépkocsi tároló csak abban az esetben szüntethető meg, ha a gépjárműtároló megszüntetésével érintett lakáshoz marad 1 épületen belüli vagy épülettel egybeépített gépkocsi tároló.

(17) A telek rendezett terepszintjét a meglévő terepszint, a közterület terepszintje és a csapadékvíz-elvezetésre vonatkozó víztelenítési szabályok figyelembevételével kell kialakítani. A tereprendezés során a szomszédos telkek rendezett terepszintjével azonos szinten kell csatlakozni a telekhatárok mentén.

(18) Az építési övezetek területén a főépületnek (több főépület esetén legalább egy főépületnek, ütemezett beépítés esetén az elsőként megépülőnek) - eltérő övezeti előírás hiányában - legalább 40%-ban az előkerti építési határvonalon kell állnia. Amennyiben az ingatlan utcai és oldalsó telekhatárai nem merőlegesek egymásra, úgy az épület egyik sarkát az előkert által meghatározott építési határvonalra kell állítani. Saroktelek esetén, eltérő övezeti előírás hiányában, az épületnek legalább 40%-ban mindkét előkerti vonalon kell állnia. Amennyiben az utcai telekhatárok nem merőlegesek egymásra, akkor az egyik utcai homlokzat egy pontjának illeszkednie kell az előkert által meghatározott építési határvonalra, a másik utcai homlokzatnak legalább 40%-ban az előkerti építési határvonalon kell állnia.”

(4) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 24. §-a a következő (21a) bekezdéssel egészül ki:

„(21a) Az építési övezetben az előírttól eltérő oldalkerttel, de jogszerűen felépült épület esetén, az előírttól eltérő oldalkert felőli oldalon (kritikus oldal) az oldalkert mérete a meglévő épülethosszon a kialakult állapot szerinti. A legfeljebb pince és földszint épületszinttel rendelkező épület a kritikus oldalon függőleges irányban legfeljebb 1,5 m homlokzatmagassággal megemelhető abban az esetben, ha a kritikus oldal felé huzamos tartózkodásra szolgáló helyiség meglévő nyílása nem néz, tervezett nyílás ezen az oldalon nem létesíthető.”

(5) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 24. § (22) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(22) Oldalhatáron álló beépítési módú építési övezetekben az épületek közötti legkisebb távolságra vonatkozó előírások betartásával:

a) átlagosan 10 méternél nem szélesebb telek esetén az oldalkert 4 méter, amennyiben az övezeti előírás másként nem rendelkezik. Az 1 méteres csurgótávolság betartása nem kötelező.

b) átlagosan 10 méter és 14 méter közötti szélességű telken az oldalkert 4 méter, amennyiben az övezeti előírás másként nem rendelkezik. Az 1 méteres csurgótávolság betartása kötelező.

c) átlagosan 14 méternél szélesebb telken az oldalkert az építési övezetben megengedett legnagyobb épületmagasság mértéke, amennyiben az övezeti előírás másként nem rendelkezik. Az 1 méteres csurgótávolság betartása kötelező.”

9. § (1) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Lke-1/1 jelű építési övezet előírása: A telken legfeljebb 1 db főépület helyezhető el. Az épületben legfeljebb 3 önálló rendeltetési egység létesíthető a 400 m2 telekterület/önálló rendeltetési egység figyelembevételével.”

(2) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (2) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/3 jelű építési övezet előírásai:)

„a) Az építési övezet Helikopter utca - Lőrinci út - Magvető utca - Zsuzsanna sor által határolt területén telkenként legfeljebb 1 főépület helyezhető el. Minden 400 m2 telekterület után 1 db önálló rendeltetési egység építhető az övezeti jellemzők keretei között, de telkenként legfeljebb 3 db önálló rendeltetési egység.”

(3) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (2) bekezdés c) és d) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Lke-1/3 jelű építési övezet előírásai:)

„c) Az építési övezet Liget sor - Liszt Ferenc utca - XXVI. utca - Ároktő utca - által határolt területén telkenként legfeljebb 1 főépület helyezhető el. Minden 400 m2 telekterület után 1 db önálló rendeltetési egység alakítható ki az övezeti jellemzők keretei között, de telkenként legfeljebb 2 db önálló rendeltetési egység lehet.
d) Az építési övezet Pesti út-Zrínyi utca - Oszlop utca által határolt területén csak egy főépület helyezhető el, amelyben minden 400 m2 telekterület után egy lakás, vagy egyéb önálló rendeltetési egység, de legfeljebb 3 lakás vagy egyéb önálló rendeltetési egység létesíthető.”

(4) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (4) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/5 jelű építési övezet előírásai:)

„b) Telkenként legfeljebb 1 db főépület helyezhető el, melyben legfeljebb 2 önálló rendeltetési egység létesíthető a 400 m2 telekterület/önálló rendeltetési egység betartásával.”

(5) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (5) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/6 jelű építési övezet előírásai:)

„a) A környezetileg fokozottan érzékeny területen fekvő építési övezet teljes közművesítéssel kialakított telkein legfeljebb 2 lakásos lakóépület helyezhető el a 400 m2 telekterület/önálló rendeltetési egység figyelembevételével.”

(6) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (6) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/7 jelű építési övezet előírásai:)

„a) A környezetileg fokozottan érzékeny területen fekvő építési övezet teljes közművesítéssel kialakított telkein legfeljebb 2 lakásos épület helyezhető el a 400 m2 telekterület/önálló rendeltetési egység figyelembevételével.”

(7) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (7) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/9 jelű építési övezet előírásai:)

„c) Az építési övezetek területén legfeljebb egy főépület helyezhető el. Minden 400 m2 telekterület után 1 db önálló rendeltetési egység építhető, de telkenként legfeljebb 3 db önálló rendeltetési egység.”

(A közcsatorna kiépítését követően arra rá kell kötni.)

(8) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (8) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/10 jelű építési övezet előírásai:)

„a) Az építési övezet területén telkenként 1 db főépület helyezhető el, amelyben annyi önálló rendeltetési egység létesíthető, hogy 400 m2 telekterületre 1 önálló rendeltetési egység jusson, de legfeljebb 2 önálló rendeltetési egység lehet.”

(9) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (8) bekezdés b) pont ba) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/10 jelű építési övezet előírásai:

Az építési övezet Kvasz András utca-Rákosmezei Repülők útja-Újmajori út-Ősrepülő utca által határolt területén, valamint a Helikopter úttal határos részén:)

„ba) Az építési övezet területén telkenként legfeljebb egy főépület helyezhető el. Minden 400 m2 telekterület után 1 db önálló rendeltetési egység építhető az övezeti jellemzők keretei között, de telkenként legfeljebb 6 db önálló rendeltetési egység.”

(10) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (8) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/10 jelű építési övezet előírásai:)

„c) Az építési övezet Helikopter út-Svachulai Sándor utca-Zsuzsanna sor-véderdő övezet-Újmajori út által határolt területén, kivéve a b) pontban lehatárolt területet, telkenként legfeljebb egy főépület helyezhető el. Minden 400 m2 telekterület után 1 db önálló rendeltetési egység építhető az övezeti jellemzők keretei között, de telkenként legfeljebb 4 db önálló rendeltetési egység.”

(11) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (9) és (10) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(9) Lke-1/11 jelű építési övezet előírása: Az építési övezet Széchenyi utca - Ferihegyi út - Bánya part - Táncsics Mihály utca által határolt területén telkenként legfeljebb 1 főépület helyezhető el. Minden 400 m2 telekterület után 1 db önálló rendeltetési egység alakítható ki az övezeti jellemzők keretei között, de telkenként legfeljebb 2 db önálló rendeltetési egység lehet.

(10) Lke-1/12 jelű építési övezet előírásai: Az építési övezet területén telkenként egy főépület helyezhető el, melyben legfeljebb két önálló rendeltetési egység létesíthető a 400 m2 telekterület/önálló rendeltetési egység figyelembevételével.”

(12) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. §-a a következő (10a) bekezdéssel egészül ki:

„(10a) Lke-1/13 jelű építési övezet előírásai:

a) A Nemesbükk utca azon szakaszán, ahol a telek be nem építhető része jelölés szerepel, az előkert mérete megegyezik a telek be nem építhető része jelölés szélességével. A főépület a Nemesbükk utca ezen szakaszán az építési helyen belül bárhol elhelyezhető.

b) A Nemesbükk utca mentén a „telek be nem építhető része” jelöléssel érintett telkek esetében a hátsókert mérete 4,0 m.”

(13) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(11) Lke-1/14 jelű építési övezet előírása: Az építési övezet Korsó utca mentén fekvő területén telkenként legfeljebb 1 főépület és legfeljebb 4 lakás, önálló rendeltetési egység helyezhető el a minimum 400 m2 telek/rendeltetési egység előírás betartásával. Az előkert mérete 3 méter.”

(14) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (12) bekezdés b) pont ba) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/15 jelű építési övezet előírásai:

Az építési övezet Ősrepülő utca - Zsuzsanna köz - Magvető utca - Aranykoszorú köz által határolt területén:)

„ba) Telkenként legfeljebb egy épület helyezhető el. Minden 400 m2 telekterület után 1 db önálló rendeltetési egység építhető az övezeti jellemzők keretei között, de telkenként legfeljebb 4 db önálló rendeltetési egység.”

(15) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (14) bekezdés a) pont aa) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/17 jelű építési övezet előírásai:

Az építési övezet Kvasz András utca - Helikopter utca menti területén:)

„aa) Az elhelyezhető főépület kiskereskedelmi, nem üzemi jellegű szolgáltató, vendéglátó, iroda, sport, egészségügyi, kulturális és lakó rendeltetést tartalmazhat.”

(16) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (14) bekezdés a) pont ac) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/17 jelű építési övezet előírásai:

Az építési övezet Kvasz András utca - Helikopter utca menti területén:)

„ac) Az építési övezetbe tartozó telkeken telkenként 1 db főépület helyezhető el, amelyben annyi önálló rendeltetési egység létesíthető, hogy minden önálló rendeltetési egységre legalább 400 m2 telekterület jusson, de legfeljebb 6 önálló rendeltetési egység.”

(17) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (15) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/18 jelű építési övezet előírásai:)

„b) Az építési övezet területén telkenként 1 db főépület helyezhető el, amelyben annyi önálló rendeltetési egység létesíthető, hogy minden önálló rendeltetési egységre legalább 400 m2 telekterület jusson, de legfeljebb 4 önálló rendeltetési egység.”

(18) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (18) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(18) Lke-1/21 jelű építési övezet előírása: Az építési övezetben elhelyezhető főépület hitéleti, nevelési, oktatási, egészségügyi, szociális, kulturális, iroda, sport, kereskedelmi és szolgáltató rendeltetést, valamint a főépület rendeltetését kiegészítő szállás jellegű rendeltetést tartalmazhat, továbbá az üzemeltető és fenntartó személyzet számára szolgáló - telkenként legfeljebb 2 db - szolgálati lakás helyezhető el. A 24. § (9) bekezdés előírásait nem kell alkalmazni.”

(19) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (20) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/23 jelű építési övezet előírásai:)

„b) Telkenként legfeljebb egy főépület helyezhető el. A főépületben annyi önálló rendeltetési egység helyezhető el, hogy minden önálló rendeltetési egységre legalább 400 m2 telekterület jusson, de legfeljebb 4 önálló rendeltetési egység.”

(20) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. §-a a következő (22a) bekezdéssel egészül ki:

„(22a) Lke-1/26 jelű építési övezet előírásai: Az építési övezetben telkenként legfeljebb 3 főépület helyezhető el.”

(21) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (24) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Lke-1/28 jelű építési övezet előírásai:)

„a) A Bátor utca menti telkeken és az építési övezet 60 méter mélységet el nem érő telkein legfeljebb 1 db főrendeltetésű épület helyezhető el, az épületben annyi önálló rendeltetési egység helyezhető el, hogy minden önálló rendeltetési egységre 400 m2 telekterület jusson, de legfeljebb 2 önálló rendeltetési egység létesíthető.
b) Az építési övezet 60 méter mélységet elérő vagy meghaladó telkein - Bátor utca menti telkek kivételével - legfeljebb 2 db főrendeltetésű épület helyezhető el, az épületekben annyi önálló rendeltetési egység helyezhető el, hogy minden önálló rendeltetési egységre 400 m2 telekterület jusson, de a telken legfeljebb 2 önálló rendeltetési egység létesíthető.”

(22) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (24) bekezdése a következő c) ponttal egészül ki:

(Lke-1/28 jelű építési övezet előírásai:)

„c) A Rákoscsaba utca mellett, a szabályozási terven „telek be nem építhető része” jelöléssel érintett telkek esetében az előkert mélységét a „telek be nem építhető része” jelöléstől kell számítani.”

(23) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (25) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Lke-1/29 jelű építési övezet előírásai:)

„a) A telken legfeljebb 1 db főépület helyezhető el. Az épületben annyi önálló rendeltetési egység helyezhető el, hogy minden önálló rendeltetési egységre 400 m2 telekterület jusson, de legfeljebb 3 rendeltetési egység létesíthető.
b) A Lantos utca mentén a telek be nem építhető részén épület, építmény - a közmű-becsatlakozási műtárgy és a kerítéssel egybeépített kukatároló kivételével - nem helyezhető el. A hátsókert mérete 4 méter.”

(24) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (25) bekezdése a következő c) ponttal egészül ki:

(Lke-1/29 jelű építési övezet előírásai:)

„c) A Lantos utca azon szakaszán, ahol a telek be nem építhető része jelölés szerepel, az előkert mérete megegyezik a telek be nem építhető része jelölés szélességével. A főépület a Lantos utca ezen szakaszán az építési helyen belül bárhol elhelyezhető.”

(25) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (27) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/31 jelű építési övezet előírásai:)

„a) Telkenként legfeljebb 1 db fő rendeltetés szerinti épület helyezhető el. Az épületben annyi önálló rendeltetési egység helyezhető el, hogy minden önálló rendeltetési egységre 400 m2 telekterület jusson, de legfeljebb 2 rendeltetési egység létesíthető.”

(26) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (29) és (30) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(29) Lke-1/33 jelű építési övezet előírásai: Az építési övezetben a 60 méter mélységet el nem érő telken legfeljebb 1 főépület helyezhető el, a legalább 60 méter mély telken 2 főépület is elhelyezhető oly módon, hogy a telek hátsó részén elhelyezett 2. főépületben legfeljebb 1 lakás létesíthető. Az épületben annyi önálló rendeltetési egység helyezhető el, hogy minden önálló rendeltetési egységre legalább 400 m2 telekterület jusson, de legfeljebb 3 rendeltetési egység létesíthető.

(30) Lke-1/34 jelű építési övezet előírásai: Az építési övezet Ferihegyi út-Szilárd utca-Jókai utca-Szabadság utca által határolt területén a telkeken legfeljebb két darab épület, összesen legfeljebb 2 önálló rendeltetési egység helyezhető el a 400 m2 telekterület/ önálló rendeltetési egység figyelembevételével.”

(27) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (37) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/41 jelű építési övezet előírásai:)

„a) Az építési övezetbe tartozó telkeken egy főépület helyezhető el, melyben legfeljebb annyi önálló rendeltetési egység alakítható ki, hogy minden önálló rendeltetési egységre legalább 500 m2 telekterület jusson.”

(28) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 25. § (38) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Lke-1/42 jelű építési övezet előírásai:)

„a) Az építési övezetbe tartozó ingatlanokon legfeljebb öt főépület helyezhető el, melyekben összesen legfeljebb annyi önálló rendeltetési egység alakítható ki, hogy minden önálló rendeltetési egységre legalább 400 m2 telekterület jusson.”

10. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 26. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az Ln-3 jelű nagyvárosias lakóterület a jelentős közterületi zöldfelülettel nem rendelkező lakótelepek, lakóparkok szabadonálló beépítési módú többlakásos lakóépületeinek, valamint az itt lakók alapellátását biztosító kereskedelmi és szolgáltató, valamint iroda funkciók elhelyezésére szolgál.”

11. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 27. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Ln-3/3 jelű építési övezet előírása: Az építési övezetben a főépület kizárólag a lakók alapellátását biztosító kiskereskedelmi, vendéglátó és szolgáltató rendeltetést tartalmazhat.”

12. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 28. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A lakóépületek földszintjén a lakófunkciót kiszolgáló helyiségeken kívül a lakók alapellátását biztosító - a lakófunkciót nem zavaró - kiskereskedelmi és szolgáltató, valamint iroda funkciók is elhelyezhetők, de ezen rendeltetési egységek száma nem haladhatja meg az épület lakásszámának 5%-át, bruttó alapterületük pedig az épület bruttó földszinti alapterületének 20%-át, rendeltetési egységenként pedig legfeljebb 30 m2 lehet.”

13. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 29. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Ln-T/5 jelű építési övezet előírása: Az építési övezetben a főépület kizárólag a lakók alapellátását biztosító kiskereskedelmi, vendéglátó és szolgáltató rendeltetést tartalmazhat.”

14. § (1) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 31. § (2) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A Vt-H/2 jelű építési övezet előírásai:)

„a) A főépület kereskedelmi, szolgáltató, irodai, igazgatási, nevelési, oktatási és egészségügyi rendeltetést tartalmazhat.
b) Új épület földszintjének utcafronti vagy közhasználatra átadható terület felé néző részén kereskedelmi rendeltetés közönségforgalmi helyiségeit kell elhelyezni.”

(2) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 31. § (2) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Vt-H/2 jelű építési övezet előírásai:)

„e) A szolgáltató és kiskereskedelmi létesítmények kiszolgálása, rakodása csak fedett, zárt helyen történhet a hatályos zajkibocsátási határértékeket kielégítő módon.”

(3) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 31. § (9) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Vt-H/8 jelű építési övezet előírásai:)

„c) A lakóépületek földszintjén a lakófunkciót kiszolgáló helyiségeken kívül a lakók alapellátását biztosító - a lakófunkciót nem zavaró - kiskereskedelmi, vendéglátó és szolgáltató funkciók is elhelyezhetők, de ezen rendeltetési egységek száma nem haladhatja meg az épület lakásszámának 5%-át, bruttó alapterületük pedig az épület bruttó földszinti alapterületének 20%-át, rendeltetési egységenként pedig legfeljebb 30 m2 lehet.”

(4) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 31. § (10) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Vt-H/9 jelű építési övezet előírásai:)

„a) A főépület igazgatási, iroda, egészségügyi, oktatási, nevelési, kereskedelmi, szolgáltató és vendéglátó funkciójú rendeltetést tartalmazhat.”

(5) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 31. § (11) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Vt-H/10 jelű építési övezet előírásai:)

„a) A főépület kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó, iroda, nevelés, oktatási és egészségügyi rendeltetést tartalmazhat.”

15. § (1) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 33. § (15) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Vi-2/18 jelű építési övezet előírásai:)

„a) Az építési övezet területén igazgatási, kulturális, művelődési, oktatási, irodai, egészségügyi, szociális célú épület helyezhető el.”

(2) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 33. § (29) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(29) A Vi-2/34 jelű építési övezet előírásai:

a) A főépület lakó rendeltetést tartalmazhat.

b) Amennyiben a főépületben kizárólag lakások kerülnek kialakításra, akkor a 300 m2 telekterület/lakás figyelembe vételével telkenként legfeljebb 3 db lakás építhető és a telek beépítettsége nem haladhatja meg a 25%-ot.

c) Az előkertben portaépület és harangtorony elhelyezhető.

d) Az utcavonalak mentén a telekhatárok mellett, ahol erre hely van növénytelepítést kell alkalmazni.

e) Az építési övezetben

ea) Az előkert mérete: 5,0 méter, továbbá új épület építése esetén az épületnek legalább 50%-ban az előkert által meghatározott építési vonalon kell állnia.

eb) Az oldalkert mérete új épület építése esetén az építési övezetre meghatározott legnagyobb épületmagasság értékének a fele. Amennyiben jogszerűen felépült épület esetén az oldalkert mérete nem éri el ezt az értéket, az épület bővítése során az érintett oldalon az oldalkert mérete a kialakult állapot szerinti.

ec) A hátsókert mérete 6,0 méter.

f) A 123093/1 hrsz.-ú ingatlanon lakófunkciót elhelyezni az épület földszintjén nem lehet.”

(3) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 33. § (31) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A Vi-2/36 jelű építési övezet előírásai:)

„d) Az 517. utca déli oldalán lévő családi házak telekhatárától 25,0 méteren belül az új épületek tényleges épületmagassága nem haladhatja meg a 7,5 métert. Ettől a magasságtól a telek belseje felé szintenkénti lépcsőzéssel történhet a magasság növelés.”

16. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 35. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) A Vi-3/9 jelű építési övezet előírása:

a) Az építési övezet területén szálláshely-szolgáltató épületek is elhelyezhetők.

b) A Szabályozási terven az építési övezetnek a „Közterület és/vagy lakótelepi övezetbe sorolt terület zöldfelületként fenntartandó, kialakítandó része” -ként jelölt területen kívüli beépítetlen részei közutak és parkolók céljára igénybe vehetők, melyek részére szükség esetén önálló közterületi telkek alakíthatók a minimális telekméret biztosítása nélkül. A közutak és parkolók telekalakítása során fennmaradó, beépítetlen telekrész mérete a minimálisan kialakítható teleknagyságtól eltérhet.

17. § (1) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 37. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Gksz-1/2 jelű építési övezet előírásai:

a) Az építési övezet területén környezetre jelentős hatást nem gyakorló gazdasági tevékenységi célú épületek, gépjárművek átalakítására és tárolására szolgáló építmények, iroda és sportlétesítmények, továbbá a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló, legfeljebb 2 db szolgálati lakás helyezhető el. Az építési övezetbe tartozó telkek burkolt felületein megengedett az ingatlanokon végzett tevékenységhez kapcsolódó gépjárművek tárolása.

b) Az utcavonalak mentén a telekhatárok mellett, ahol erre hely van növénytelepítést kell alkalmazni. Kizárólag a Péceli út - M0 csomópontnál önálló üzemanyagtöltő állomás és autómosó is létesíthető.

c) A 124001, a 124002, a 124003, a 124004, a 124005, a 124008, a 124009, a 124010 és a 124011 hrsz.-ú ingatlanok telekalakítása során a kialakítható minimális telekméret 500 m2.”

(2) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 37. §-a a következő (8a) bekezdéssel egészül ki:

„(8a) Gksz-1/13 jelű övezet előírása: Az építési övezet azon telkeinél, melyek az oldalhatárukon nem zártsorú beépítési módú építési övezettel vagy beépítésre nem szánt terület övezetével érintkeznek, a szomszédos övezet felőli oldalhatár mentén az oldalkert 6 m.”

18. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 45. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A zöldterületi övezetekben maximum 1,6 m magas kerítés létesíthető kizárólag a játszókert, fitneszpálya, kutyafuttató lehatárolására. Sportpályák, záportározók lehatárolására a funkciónak megfelelő magasságban kerítés létesíthető. Más céllal kerítés az övezetben nem helyezhető el.”

19. § (1) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 46. § (6) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Zkp-6, Zkp-6/H jelű övezetben elhelyezhetők:)

„d) az e) pont kivételével 4000 m2 területnagyságot meghaladó telkeken legfeljebb 150 m2 alapterületű cukrászda, kávézó, fagylaltozó.”

(2) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 46. § (6) bekezdése a következő e) ponttal egészül ki:

(Zkp-6, Zkp-6/H jelű övezetben elhelyezhetők:)

„e) a Szabadság sugárút – Nyeremény utca – Nápoly utca – Agyagos utca által határolt területen (Derkovits tér) az ingatlan-nyilvántartási alaptérképen feltüntetett, meglévő épület rendeltetésmódosítása, felújítása, átalakítása a meglévő kubatúrán belül megengedett. Az övezetben meghatározott rendeltetéseken kívül cukrászda, kávézó, fagylaltozó és testedzést szolgáló létesítmény is kialakítható.”

20. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 47. § (1) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Rákosmente területen található erdőterületek funkciójuk és építmények elhelyezése szempontjából az alábbi övezetekbe soroltak:)

„a) Ev-Ve/1 jelű védelmi erdő övezet,
b) Ev-Hv jelű honvédelmi célú erdő övezet,”

21. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 48. § (1)–(6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) Az Ev-Ve/1 jelű övezetbe a kerület környezetvédelmi és egyéb védelmi célokat szolgáló erdői tartoznak.

(2) Az Ev-Hv jelű övezetbe a kerület kiemelt fontosságú honvédelmi célú rendeltetést szolgáló erdői tartoznak.

(3) Az Ev-Ve/1, Ev-Hv jelű övezetben elhelyezhetők:

a) az erdő védelmi rendeltetését szolgáló, azzal összeegyeztethető, épületnek nem minősülő erdészeti létesítmények,

b) nyomvonal jellegű építmények és műtárgyaik,

c) Csapadék -visszatartás, - tárolás, - szikkasztás építményei,

d) kutatást, ismeretterjesztést szolgáló műtárgyak.

(4) Az Ev-Ve/1 jelű övezetben egyéb épület, építmény nem helyezhető el.

(5) Az Ev-Ve/1 jelű övezetben - a közlekedési és közmű létesítmények, továbbá csapadékszikkasztó műtárgyak részére szükséges méretű telkek kivételével - a kialakítható telekméret minimum10 000 m2.

(6) Az Ev-Hv jelű övezet telkein elhelyezhetők továbbá a honvédelmi és katonai valamint nemzetbiztonsági célú építmények.”

22. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 51. § (1) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(Az Má-1 jelű övezetben elhelyezhetők:)

„a) az ingatlan művelési ágához kötődő, növénytermesztés és az ezekkel kapcsolatos saját termék feldolgozása, - tárolása (mezőgazdasági hasznosítás) céljára szolgáló, 1 db legfeljebb bruttó 45 m2 alapterületű építmény,
b) állattartó építmény.”

23. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 55. § (1) bekezdése a következő c) és d) ponttal egészül ki:

(A különleges beépítésre nem szánt területek a rendeltetésüknek megfelelően az alábbi övezetekre tagozódnak:)

„c) Különleges beépítésre nem szánt kondicionáló célú, jelentős zöldfelületű terület: Kb-Ez
d) Különleges beépítésre nem szánt honvédelmi, katonai és nemzetbiztonsági terület: Kb-Hon”

24. § A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 56. §-a a következő (2a) és (2b) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A Kb-Ez jelű különleges beépítésre nem szánt rekreációs terület övezetében

a) vízügyi és egyéb közműlétesítmények építményei,

b) nyomvonal jellegű építmények és műtárgyaik helyezhetők el.

(2b) A Kb-Hon jelű különleges beépítésre nem szánt honvédelmi, katonai és nemzetbiztonsági terület övezetében épület nem helyezhető el.”

25. § (1) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

(3) A Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet a 3. melléklet szerinti 4. melléklettel egészül ki.

26. § Hatályát veszti a Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Kerületi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (VII. 9.) önkormányzati rendelet

c) 2. függeléke,

d) 3. függeléke.

27. § Hatályát veszti a Budapest XVII. kerület 138217/1, 138214/13, 139946/21, 139946/27, 137918/4, 137920/4, 137920/5, 138214/117, 138214/5, 138214/6, 138214/7, 138214/8, 138214/9 és 138214/10 hrsz-ú ingatlanokra vonatkozó változtatási tilalom elrendeléséről szóló 39/2020. (XII. 10.) önkormányzati rendelet.

28. § Hatályát veszti a Budapest XVII. kerület 127592/23 hrsz-ú ingatlanokra vonatkozó változtatási tilalom elrendeléséről szóló 27/2021. (VIII. 26.) önkormányzati rendelet.

29. § Ez a rendelet 2022. december 17-én lép hatályba.

1. melléklet

1. melléklet

2. melléklet

2. melléklet

3. melléklet

4. melléklet