Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 01. 28

Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2023.01.28.

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületére (a továbbiakban: Képviselő-testület),

(2) Képviselő-testület bizottságaira,

(3) az önkormányzat költségvetési szerveire,

(4) a nem önkormányzati szervek, közösségi szolgáltatások átadott-átvett pénzeszközeire,

(5) a támogatásban részesített magánszemélyekre, jogi személyekre, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre.

2. A költségvetés előirányzatai

2. § (1)1 A Képviselő-testület a költségvetési bevételek és kiadások egyenlegét 3 643 000 115 Ft költségvetési bevétellel, 3 643 000 115 Ft költségvetési kiadással állapítja meg. A költségvetési egyenleg

a) működési cél szerint 570 867 122 Ft többletet,

b) felhalmozási cél szerint 570 867 122 Ft szerint hiányt,

c) a rendelet 599 739 756 Ft finanszírozási bevételt tartalmaz.

(2) A Képviselő-testület a költségvetés bevételeit és kiadásait az 1. melléklet és 2. melléklet szerinti részletezésben

(3) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatok mérlegszerű bemutatását a 3. melléklet részletezi.

(4) A Képviselő-testület a költségvetési évet követő további három év költségvetésére készült prognózist

a) 2023. évre 1 202 000 000 Ft

b) 2024. évre 1 222 000 000 Ft

c) 2025. évre 1 237 000 000 Ft

bevételi és kiadási főösszeggel a 4. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A Képviselő-testület döntéseiből származó többéves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban és összesítve az 5. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg. 2022. évre a táblázat nem tartalmaz adatot, jelenleg nincs ilyen kiadásunk.

(6)2 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat által Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházások kiadásait és azok forrásait a 6. melléklet tartalmazza. 2022. évben 9 ismert nyertes uniós pályázat 1 473 815 007 Ft összegben.

3. § A költségvetés évközi folyamatos végrehajtása biztosítása, az átmenetileg jelentkező likviditási gondok kezelése, a pénzügyi egyensúly fenntartása érdekében a Képviselő-testület folyószámlahitel és munkabérhitel felvételéről külön határozattal dönt.

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat költségvetését, bevételi és kiadási előirányzatát, valamint a költségvetési szervek költségvetését – rendeletének módosításával – képviselő-testületi döntéssel megváltoztathatja.

5. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi pénzmaradványát a 2022. évi költségvetés feladatai finanszírozásába 443 640 242 Ft összegben bevonja az eredeti előirányzatok tervezésénél.

(2) Az intézményi pénzmaradvány-elszámolás során az Önkormányzatot illeti meg

a) a végleges feladatelmaradás miatti összeg,

b) meghatározott célra rendelkezésre bocsátott – áthúzódó, pénzügyi teljesítés nélküli – összegek maradványa.

(3) A Képviselő-testület a 2021. évi gazdálkodás intézményi pénzmaradványát, beleértve az intézményi alul finanszírozást is – a gazdálkodási helyzetének ismeretében – az intézményétől elvonhatja.

(4) Az intézmények a 2021. évi bérmegtakarításuk a 2021. évi költségvetési beszámoló elfogadását követően – a Képviselő-testület dönt.

6. § (1) A Jászladányi Polgármesteri Hivatal költségvetését a 7. melléklet,

(2) A Jászladányi Óvoda és Bölcsőde költségvetését a 8. melléklet,

(3) Az Ozoróczky Mária Szociális Központ költségvetését a 9. melléklet,

(4) A Nagyközségi József Attila Művelődési Ház és Könyvtár költségvetését a 10. melléklet,

(5) Nagyközség Üzemeltetési és Vagyonkezelő Intézmény költségvetését a 11. melléklet,

(6) Jászladány Nagyközségi Önkormányzat saját költségvetését a 12. melléklet tartalmazza.

7. § (1) A Képviselő-testület az előre nem látható feladatok, az évközi többletigények, valamint elmaradó bevételek pótlására az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (3) bekezdése alapján általános tartalékot, a várható feladatok évközi biztosítására céltartalékot képez.

(2) A Képviselő-testület

a)3 az általános tartalék összegét 1 350 000 Ft-ban

b) a céltartalék összegét 0 Ft-ban határozza meg.

8. §4 A Képviselő-testület a felhalmozási célú kiadások összegét 1 457 697 440 Ft-ban határozza meg a 13. melléklet szerinti bontásban. A felhalmozási célú bevételek szintén ezen mellékletben szerepelnek.

3. A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok

9. § A Képviselő-testület elrendelheti az átmenetileg szabad pénzeszközök kamatozó betétbe történő helyezését.

10. § (1) Az éves költségvetést

a) az alapító okiratokban előírt, vagy engedélyezett, valamint az intézményi költségvetési alapokmányokban és a szervezeti és működési szabályzatban részletezett feladatkörökben és kötelezettségek mellett,

b) a szakmai hatékonyság és gazdaságosság, a vagyon rendeltetésszerű használata következményeinek érvényesítésével,

c) a gazdálkodási és számviteli, továbbá a belső ellenőrzési előírások betartásával

kell végrehajtani.

(2) Az éves költségvetés végrehajtása során a rendelet hatálya alá tartozó szervek az árubeszerzéseik, építési beruházásaik és szolgáltatásaik megrendelése során kötelesek a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.), valamint az önkormányzat közbeszerzési és beszerzési szabályzatainak előírásait alkalmazni.

(3) A költségvetési szervek minden pénzmozgásról kötelesek elszámolni. A költségvetési szervek minden költségvetési bevétele és költségvetési kiadása költségvetésük részét képezi.

(4) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség a módosított kiadási előirányzatoknak az azokat terhelő korábbi kötelezettségvállalásokkal csökkentett összege mértékéig – a saját bevételek teljesülési ütemére figyelemmel – vállalható, és kifizetések is ezen összeghatáráig rendelhetők el, kivéve a jogszabályon, bírósági, vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat.

(5) Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható, kivéve a jogszabályon, bírósági vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket.

(6) A költségvetési intézményeknél a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési támogatás növekedését.

11. § (1) A Képviselő-testület irányítása alá tartozó költségvetési szerv fizetési számláján lévő szabad pénzeszközeit betétként nem kötheti le.

(2) A költségvetési szerv vezetője felelős az alapító okiratban előírt tevékenységek jogszabályban meghatározott követelményeknek megfelelő ellátásáért, a költségvetési szerv gazdálkodásában a szakmai hatékonyság és a gazdaságosság követelményeinek érvényesítéséért, a tervezési, beszámolási, információszolgáltatási kötelezettség teljesítéséért, annak teljességéért és hitelességéért, a gazdálkodási lehetőségek és a kötelezettségek összhangjáért, az intézményi számviteli rendért, a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés, valamint a belső ellenőrzés megszervezéséért és hatékony működéséért.

(3) Az intézményvezetőt fegyelmi felelősség terheli az intézmény gazdálkodásáért. A rendelet mellékleteiben foglalt kiemelt kiadási előirányzatok túllépése, vagy a rendelet szabályainak be nem tartása munkáltatói fegyelmi intézkedést vonhat maga után.

(4) A költségvetés végrehajtását az önállóan működő költségvetési szerveknél a Polgármesteri Hivatal által megbízott belső ellenőr ellenőrizheti, az éves ellenőrzési munkatervben foglaltak szerint.

(5) Az intézmények a részükre engedélyezett létszám – álláshely – keretet a tényleges foglalkoztatás során kötelesek betartani. Az intézményeknél nyugdíjas tovább foglalkoztatás és üres állás betöltése csak az intézményvezető írásbeli előterjesztésére, a Polgármester előzetes véleményének kikérését követően történhet.

(6) Az intézmények az egyes foglalkoztatási formákra állás helyenként tervezett előirányzatot túlléphetik, mely nem eredményezheti a költségvetésben tervezett összes személyi juttatás kiemelt előirányzat túllépését.

(7) Az intézményeknél rendkívüli munkavégzés, készenléti, helyettesítési díj elszámolására, kifizetésére átalány alkalmazásával jogszabály eltérő rendelkezése hiányában nem kerülhet sor.

(8) A tartósan távol lévő dolgozó helyettesítésére olyan dolgozó vehető fel, akinek bérét az intézmény saját költségvetése terhére biztosítja. Megbízási díj saját dolgozó részére történő fizetésére az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 51. § (2) bekezdésében foglalt szabályainak megfelelően kerülhet sor.

(9) Az önkormányzati forrásból megvalósuló intézményi felújítási és felhalmozási kiadásokat csak a pénzügyi teljesítéssel összhangban, írásbeli kérelem alapján lehet lehívni.

(10) A költségvetési szerv a dologi kiadások körében megtervezett részelőirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre úgy, hogy az az egyes tételekhez kapcsolódó éves fizetési kötelezettségét nem veszélyeztetheti.

(11) A Képviselő-testület az e rendeletben meghatározott bevételeket és kiadásokat bemutató mérlegek és kimutatások tartalmát az e rendelethez tartozó táblázatokban, mellékletekben az alábbiakban meghatározott tartalommal állapítja meg:

a) Az önkormányzat költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban, az önkormányzat 2022. évi tervezett bevételei-kiadásait: 3. melléklet

b) A 2022. évre tervezett közvetett támogatások az Ávr. 28. §-ában foglalt részletezettséggel: 14. melléklet

c) A többéves kihatással járó döntések: 5. melléklet

d) Az előirányzat felhasználási és likviditási ütemterv: 15. melléklet

(12) A több éves kihatással járó döntések számszerűsítésénél be kell mutatni:

a) a feladat tárgyévi, valamint a következő évet vagy éveket terhelő önkormányzati forrásigényét évenként és összesítve,

b) a feladathoz kapcsolódó bevételeket, átvett pénzeszközöket, évenként és összesítve.

(13) A költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatokat a mindenkor hatályos központi szabályozás figyelembe vételével elkészíteni, vagy a szükséges módosításokat végrehajtani.

(14) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatokon belül, illetve a rovatok között átcsoportosítást hajthat végre, valamint az ismert többletbevételt beépíti a költségvetésében, és a Képviselő-testületet tájékoztatja a soron következő költségvetési rendelet módosítás kapcsán.

4. Finanszírozás

12. § A költségvetési szervek a részükre jóváhagyott költségvetési irányszámokra építve a következő hónaptól likviditási tervet kötelesek készíteni, melyet a Pénzügyi Osztályára február 28-ig kell eljuttatni.

5. Információ – szolgáltatás

13. § A 2021. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló és a 2021. évi pénzmaradvány jóváhagyáshoz kapcsolódó információ-szolgáltatási határidőt a képviselő-testület 2022. május 31-ben határozza meg.

14. § (1) A költségvetés kiadási előirányzatai között nem tervezett, év közben felmerülő kiadási szükségletek a pénzügyi fedezet megteremtéséig ideiglenesen sem finanszíroztathatók. Az Ávr. 36. § (1)-(3) bekezdésében szabályozott különleges esetek e szabály alól kivételt képeznek.

(2) A költségvetésben nem tervezett bevételek teljesülése esetén azok felhasználásáról a Képviselő-testület dönt. Döntése meghozatalakor elsőbbséget biztosít a hitelállomány csökkentésének, a fejlesztések, felújítások folytatásának. A nem tervezett bevételek csak abban az esetben képezik a költségvetési előirányzat módosítás alapját, ha a tervezett bevételek a feladatellátással arányosan, vagy maradéktalanul teljesültek.

15. § A költségvetésben szereplő fejlesztési, felújítási feladatok tekintetében a beruházó köteles a Kbt.-ben és végrehajtási szabályaiban, valamint az önkormányzat közbeszerzési és beszerzési szabályzatban foglaltak szerint eljárni.

16. §5 A Képviselő-testület az intézményi létszámokat 185 fő teljes munkaidős, 9 fő részmunkaidős és 72 átlag közfoglalkoztatott főben hagyja jóvá, a 16. mellékletben foglaltaknak megfelelően.

17. § A Képviselő-testület a Jászladányi Polgármesteri Hivatalban dolgozó köztisztviselők illetményalapját a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 43. §-a és 59. §-a alapján 2022 évben 38.650 Ft-ban állapítja meg.

18. § A bevételek és kiadások várható teljesítését bemutató előirányzat felhasználási és likviditási – finanszírozási – ütemtervet 15. melléklet tartalmazza. A likviditási terv szükség szerinti aktualizálásáról a jegyző gondoskodik.

19. § (1) Jászladány Nagyközségi Önkormányzatnak állami támogatásait a 17. mellékletben mutatjuk be.

(2) Az Önkormányzat szociálpolitikai kiadásai a 18. mellékletben szerepelnek.

(3) A működési bevételek szervezeti egységenkénti megoszlását a 19. melléklet tartalmazza.

(4) A működési kiadások szervezeti egységenkénti megoszlását a 20. melléklet tartalmazza.

(5) A költségvetési intézmények finanszírozásának 2022. évi ütemezését a 21. melléklet tartalmazza.

6. Átmeneti és vegyes rendelkezések

20. § A költségvetés előirányzatai között szereplő EU-s forrásból finanszírozott, még el nem bírált, vagy tartaléklistán szereplő fejlesztési feladatokra a támogatási szerződés megkötéséig kiadás nem teljesíthető.

7. Záró rendelkezés

21. § (1) Jelen rendelet rendelkezéseit 2022. január 1-től kell alkalmazni.

(2) Jelen rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.

22. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet6

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022. évi költségvetés összesített bevételei

adatok Forintban

Bevételek

ÖSSZESEN

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

3 690 948

0

0

3 690 948

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

124 133 469

0

0

124 133 469

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

4 817 897

0

0

4 817 897

Közhatalmi bevételek összesen:

132 642 314

0

0

132 642 314

Készletértékesítés ellenértéke

0

2 765 210

0

2 765 210

Szolgáltatások ellenértéke

4 010 793

60 660 735

0

64 671 528

Közvetített szolg ellenértéke AHB

1 031 680

23 688 281

0

24 719 961

Közvetített szolg ellenértéke AHK

10 956 696

0

0

10 956 696

Tulajdonosi bevételek

10 000 000

0

0

10 000 000

Ellátási díjak

12 500 000

203 037 894

0

215 537 894

Kiszámlázott ÁFA

7 932 387

23 910 673

0

31 843 060

Általános forgalmi adó visszatérítése

642 389

0

0

642 389

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

Egyéb működési bevételek

211 138

16 103 922

0

16 315 060

Működési bevételek összesen:

47 287 808

330 166 916

0

377 454 724

Önkormányzatok működési támogatásai:

899 763 523

0

0

899 763 523

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

35 580 841

5 435 905

0

41 016 746

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

167 919 625

727 687 726

0

895 607 351

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

68 141 085

9 314 035

0

77 455 120

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 171 405 074

742 437 666

0

1 913 842 740

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

4 000 000

0

0

4 000 000

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

60 092 000

0

60 092 000

Működési célú átvett pénzeszközök:

4 000 000

60 092 000

0

64 092 000

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 355 335 196

1 132 696 582

0

2 488 031 778

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

183 982 986

0

0

183 982 986

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

35 551 002

48 604 031

0

84 155 033

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

365 584 723

0

365 584 723

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

219 533 988

414 188 754

0

633 722 742

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

219 533 988

414 188 754

0

633 722 742

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

4 800 000

50 000

0

4 850 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

600 000

0

600 000

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

4 800 000

650 000

0

5 450 000

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

515 795 595

0

515 795 595

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

515 795 595

0

515 795 595

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 800 000

516 445 595

0

521 245 595

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 579 669 184

2 063 330 931

0

3 643 000 115

2. melléklet7

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022. évi költségvetés összesített kiadásai

adatok Forintban

KIADÁSOK

ÖSSZESEN

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

202 519 175

113 758 227

0

316 277 402

Kereset kiegészítések

86 093 635

181 998 090

0

268 091 725

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

9 455 240

18 895 734

0

28 350 974

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

21 145 233

45 413 594

0

66 558 827

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

6 052 653

12 672 000

0

18 724 653

Egyéb pótlék (vezetői)

6 690 936

6 306 000

0

12 996 936

Illetménykompenzáció

10 736 392

1 443 101

0

12 179 493

Egyéb juttatás

939 000

7 538 705

0

8 477 705

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

343 632 264

388 025 451

0

731 657 715

Normatív jutalmak

0

0

0

0

Céljuttatás, projektprémium

50 000

4 131 625

0

4 181 625

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

880 358

1 501 539

0

2 381 897

Végkielégítés

3 120 520

0

0

3 120 520

Jubileumi jutalom

7 022 070

6 734 700

0

13 756 770

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

6 211 538

9 174 778

0

15 386 316

Egyéb béren kívüli juttatások

0

0

0

0

Béren kívüli juttatások

6 211 538

9 174 778

0

15 386 316

Ruházati költségtérítés

214 150

200 000

0

414 150

Közlekedési költségtérítés

3 282 693

2 729 378

0

6 012 071

Egyéb költségtérítés

0

0

0

0

Lakhatási támogatások

0

0

0

0

Szociális támogatások

0

0

0

0

Belföldi napidíj

0

0

0

0

Külföldi napidíj

0

0

0

0

Biztosítási díjak

0

0

0

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

5 890 009

8 222 268

0

14 112 277

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

0

0

0

Beteg szabadság

0

0

0

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

4 594 779

1 299 105

0

5 893 884

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

10 484 788

9 521 373

0

20 006 161

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

374 898 381

422 018 844

0

796 917 225

Választott tisztségviselők juttatásai

16 723 387

0

0

16 723 387

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

11 716 963

19 413 982

0

31 130 945

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

0

0

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

63 878 148

0

63 878 148

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

2 461 787

1 260 000

0

3 721 787

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

0

0

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

2 200 612

0

0

2 200 612

Egyéb külső személyi juttatások

4 662 399

65 138 148

0

69 800 547

Külső személyi juttatások összesen:

33 102 749

84 552 130

0

117 654 879

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

408 001 130

506 570 974

0

914 572 104

Szociális hozzájárulási adó

46 636 756

67 765 997

0

114 402 753

Egészségügyi hozzájárulás

70 235

428 434

0

498 669

Táppénz hozzájárulás

0

0

0

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

1 800 000

0

1 800 000

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

832 176

600 960

0

1 433 136

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

11 160

281 690

0

292 850

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

47 550 327

70 877 081

0

118 427 408

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

455 551 457

577 448 055

0

1 032 999 512

Gyógyszerbeszerzés

127 000

10 032 000

0

10 159 000

Vegyszerbeszerzés

0

0

0

0

Könyv beszerzés

554 089

80 000

0

634 089

Folyóirat, kiadvány beszerzése

330 000

265 000

0

595 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

200 000

0

200 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

1 700 958

8 298 514

0

9 999 472

Szakmai anyagok beszerzése

2 712 047

18 875 514

0

21 587 561

Élelmiszer-beszerzés

0

145 576 926

0

145 576 926

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

2 870 000

1 940 000

0

4 810 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

150 000

0

150 000

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

175 000

5 070 000

0

5 245 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

482 100

2 410 000

0

2 892 100

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

34 328 650

47 354 398

0

81 683 048

Üzemeltetési anyagok

37 855 750

202 501 324

0

240 357 074

Árubeszerzés

0

1 136 208

0

1 136 208

Készletbeszerzés összesen:

40 567 797

222 513 046

0

263 080 843

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

2 326 657

1 535 000

0

3 861 657

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

3 260 181

3 086 386

0

6 346 567

Kommunikációs szolgáltatások

5 586 838

4 621 386

0

10 208 224

Gázenergia-szolgáltatás díja

14 452 934

20 839 243

0

35 292 177

Villamosenergia-szolgáltatás díja

9 788 000

6 050 000

0

15 838 000

Víz és csatornadíjak

2 342 000

4 970 000

0

7 312 000

Közüzemi díjak

26 582 934

31 859 243

0

58 442 177

Vásárolt élelmezés

17 284 512

318 392

0

17 602 904

Bérleti és lízing díjak

2 083 101

36 532

0

2 119 633

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

6 062 538

5 854 578

0

11 917 116

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

1 100 000

0

0

1 100 000

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

7 950 930

27 921 839

0

35 872 769

Közvetített szolgáltatások

9 050 930

27 921 839

0

36 972 769

Vásárolt közszolgáltatások

47 527 000

120 000

0

47 647 000

Számlázott szellemi tevékenység

415 407

0

0

415 407

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

50 965 036

18 456 042

0

69 421 078

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

98 907 443

18 576 042

0

117 483 485

Biztosítási szolgáltatási díjak

2 365 000

1 236 000

0

3 601 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

5 410 000

2 720 000

0

8 130 000

Szállítási szolgáltatási díjak

370 000

640 000

0

1 010 000

Postai szolg díjak

2 806 000

455 000

3 261 000

Mosás vegytisztítás

0

0

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

100 000

0

100 000

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

11 500 662

22 033 682

0

33 534 344

Egyéb szolgáltatások

22 551 662

27 084 682

0

49 636 344

Szolgáltatási kiadások összesen:

182 523 120

111 651 308

0

294 174 428

Kiküldetések kiadásai

344 795

848 889

0

1 193 684

Reklám és propagandakiadások

400 000

153 900

0

553 900

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

744 795

1 002 789

0

1 747 584

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

756 000

61 373 554

0

62 129 554

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

35 029 423

7 262 132

42 291 555

Fizetendő áfa

22 060 761

20 569 150

0

42 629 911

Kamatkiadások

0

0

0

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

0

0

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

0

0

0

Díjak, egyéb befizetések

0

741 909

0

741 909

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

608 499

1 000

0

609 499

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

0

0

0

Egyéb különféle dologi kiadások

4 441 499

676 335

0

5 117 834

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

62 896 182

90 624 080

0

153 520 262

DOLOGI KIADÁSOK

292 318 732

430 412 609

0

722 731 341

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

200 000

0

200 000

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

90 359 295

0

0

90 359 295

Ellátottak pénzbeli juttatásai

90 359 295

200 000

0

90 559 295

Előző évi elszámolásból származó kiadások

2 500 606

0

0

2 500 606

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

1 165 713

4 270 192

0

5 435 905

Elvonások és befizetések

3 666 319

4 270 192

0

7 936 511

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

106 437 543

0

0

106 437 543

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

106 437 543

0

0

106 437 543

Háztartásoknak e műk c támogatásai

3 000 000

0

0

3 000 000

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

4 092 588

0

0

4 092 588

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

7 092 588

0

0

7 092 588

Tartalékok

1 350 000

0

0

1 350 000

Egyéb működési célú kiadások összesen

118 546 450

4 270 192

0

122 816 642

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

956 775 934

1 012 330 856

0

1 969 106 790

Immateriális javak beszerzése

0

0

0

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

415 501 376

0

415 501 376

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

25 160

3 140 479

0

3 165 639

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

1 785 693

363 761 425

0

365 547 118

Részesedések beszerzése

0

0

0

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

0

0

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

489 422

210 054 385

0

210 543 807

Beruházások

2 300 275

992 457 665

0

994 757 940

Ingatlanok felújítása

2 165 952

364 243 652

0

366 409 604

Informatikai eszközök felújítása

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

12 764 845

0

0

12 764 845

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

3 919 265

79 845 786

0

83 765 051

Felújítások

18 850 062

444 089 438

0

462 939 500

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

21 150 337

1 436 547 103

0

1 457 697 440

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

32 212 899

0

0

32 212 899

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

183 982 986

0

183 982 986

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

32 212 899

183 982 986

0

216 195 885

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

1 010 139 170

2 632 860 945

0

3 643 000 115

3. melléklet8

Működési célú és felhalmozási jellegű bevételek és kiadások összege 2020-2022

adatok Ft-ban

Bevételek

2020

2021

2022

Kiadások

2 020

2021

2022

Intézményi működési bevétel

459 396 800

396 096 000

510 097 038

Személyi jellegű kiadások

628 813 734

731 062 691

914 572 104

Önkormányzat költségvetési támogatása

681 912 894

766 392 444

899 763 523

Munkaadókat terhelő járulékok

111 585 421

115 609 575

118 427 408

Támogatásértékű működési bevétel

166 504 266

301 535 147

1 014 079 217

Dologi kiadások

431 689 433

513 967 609

722 731 341

Működési célú pénzeszköz átvétel

6 500 000

60 092 000

64 092 000

Egyéb működési célú kiadások

50 487 774

51 590 370

122 816 642

Működési pénzmaradvány

43 451 964

53 086 943

84 155 033

Ellátottak pénzbeli juttatásai

75 901 000

92 408 000

90 559 295

Finanszírozási kiadás , hitel

0

0

183 982 986

Működési célú finanszírozási kiadások

0

30 655 698

216 195 885

Összesen

1 357 765 924

1 577 202 534

2 756 169 797

Összesen

1 298 477 362

1 535 293 943

2 185 302 675

Felhalmozási jellegű bevételek és kiadások mérlege 2020-2022

Bevételek

2020

2021

2022

Kiadások

2 020

2021

2022

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

300 000

200 000

5 450 000

Felhalm.célú költségvetési támogatás

0

0

0

Felújítások

28 420 106

3 810 000

462 939 500

Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek

0

174 955 993

515 795 595

Beruházások

69 539 133

220 272 597

994 757 940

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

Felhalmozási pénzmaradvány

65 065 356

7 018 013

365 584 723

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

0

Felhalmozási célú hitelfelvétele

0

0

Felhalmozási célú támogatás (Társulás)

26 694 679

0

0

Összesen

65 365 356

182 174 006

886 830 318

Összesen

124 653 918

224 082 597

1 457 697 440

Mindösszesen bevétel

1 423 131 280

1 759 376 540

3 643 000 115

Mindösszesen kiadás

1 423 131 280

1 759 376 540

3 643 000 115

4. melléklet9

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022-2025. évi gördülő tervezése

Ft-ban

BEVÉTELEK

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

Intézményi működési bevételek

510 097 038

425 000 000

427 000 000

429 000 000

Közhatalmi bevételek

132 642 314

125 000 000

126 000 000

127 000 000

Intézményi műk.kapcs.bevételek

377 454 724

300 000 000

301 000 000

302 000 000

Központi költségvetésből kapott támogatás

899 763 523

570 000 000

575 000 000

580 000 000

Támogatásértékű bevételek

1 529 874 812

147 000 000

148 000 000

149 000 000

Működési célú

1 014 079 217

147 000 000

148 000 000

149 000 000

Felhalmozási célú

515 795 595

0

0

0

Véglegesen átvett pénzeszköz

64 092 000

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Működési célú

64 092 000

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Felhalmozási célú

0

0

0

0

Felhalmozási és tőke jellegű bevételek

5 450 000

0

0

0

Támogatási kölcsönök

0

0

0

0

Pénzforgalom nélküli bevételek

449 739 756

35 000 000

46 000 000

52 000 000

Működési célra

84 155 033

10 000 000

20 000 000

25 000 000

Felhalmozási célra

365 584 723

25 000 000

26 000 000

27 000 000

Államháztartáson belüli megelőlegezés

183 982 986

0

0

0

Működési célú

183 982 986

0

0

0

Felhalmozási célú

0

0

0

0

TÁRGYÉVI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

3 643 000 115

1 202 000 000

1 222 000 000

1 237 000 000

KIADÁSOK

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

Személyi jellegű kiadások

914 572 104

662 000 000

670 000 000

671 000 000

Munkaadókat terhelő járulékok

118 427 408

115 000 000

114 000 000

115 000 000

Dologi kiadások

722 731 341

340 000 000

333 000 000

330 000 000

Egyéb működési célú kiadások

122 816 642

35 000 000

40 000 000

40 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatása

90 559 295

50 000 000

55 000 000

55 000 000

Felhalmozási kiadások

1 457 697 440

0

10 000 000

26 000 000

Finanszírozási kiadások

216 195 885

0

0

0

TÁRGYÉVI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

3 643 000 115

1 202 000 000

1 222 000 000

1 237 000 000

5. melléklet10

Az önkormányzat által vállalt több éves kihatással járó kötelezettségek, feladatok előirányzatai és a felvett hitelállomány alakulása lejárat és eszköz szerinti bontásban

adatok Ft-ban

Kötelezettségvállalás, hitel jellege

Döntés, ill. felvétel éve

Lejárat éve

Kötelezettségvállalás, ill. felvett hitel összege

Lejárat szerinti ütem

2022. év

2023. év

2024. év

2025. év

0

0

0

0

Összesen

0

0

0

0

6. melléklet11

2022. évi Európai Uniós projektek

adatok Ft-ban

Kedvezményezett

Projekt

Bevétel

Kiadás

Támogatást biztosító

Támogatás összege

2022. év Önkormányzati hozzájárulás

2022. év

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat

TOP -2.1.3-16. Csapadékvíz elvezetés

Európai Szolidalitási Alap

288 057 300

EFOP-3.9.2-16-2017-00019 Humán kap fejl 5408

Európai Szolidalitási Alap

817 000

EFOP 153-16-2017-00032 Humán szolgáltatás 5407

Európai Szolidalitási Alap

800 000

TOP 531 Helyi közösségek fejlesztése 5409

Európai Szolidalitási Alap

177 889

947 889

VP6-7.2.1.1-21 Külterületi utak fejlesztése

Európai Szolidalitási Alap

298 295 595

17 950 583

316 246 178

EFOP-1.6.2-16-2017-000035 Komplex telep program

Európai Szolidalitási Alap

54 092 000

106 124 844

EFOP-2.4.1-16-2017-000065 Komplex telep program építés II.

Európai Szolidalitási Alap

197 500 000

177 284 640

TOP_PLUSZ-2.1.1.-21-JN1-2022-00036 Művelődési ház energetikai korszerűsítése Jászladány településen

Európai Szolidalitási Alap

134 000 273

134 000 273

TOP_PLUSZ-1.2.1.-21-JN1-2022-00023 Élhetőbb közösségi életért Jászladányon

Európai Szolidalitási Alap

449 536 883

449 536 883

Összesen

1 133 602 640

17 950 583

1 473 815 007

7. melléklet12

Polgármesteri Hivatal költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Polgármesteri Hivatal

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

28 709 002

2 295 816

31 004 818

Kereset kiegészítések

29 185 974

3 862 184

33 048 158

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

1 252 236

1 252 236

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

1 298 640

1 298 640

Egyéb pótlék (vezetői)

718 896

718 896

Illetménykompenzáció

5 883 808

5 883 808

Egyéb juttatás

0

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

67 048 556

6 158 000

0

73 206 556

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

50 000

50 000

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

2 623 900

2 623 900

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

3 486 763

312 500

3 799 263

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

3 486 763

312 500

0

3 799 263

Ruházati költségtérítés

38 650

38 650

Közlekedési költségtérítés

494 760

494 760

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

1 568 684

1 568 684

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

1 568 684

0

0

1 568 684

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

75 311 313

6 470 500

0

81 781 813

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

3 400 890

3 400 890

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

2 060 000

2 060 000

Egyéb külső személyi juttatások

2 060 000

0

0

2 060 000

Külső személyi juttatások összesen:

5 460 890

0

0

5 460 890

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

80 772 203

6 470 500

0

87 242 703

Szociális hozzájárulási adó

10 549 176

852 116

11 401 292

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

468 760

46 876

515 636

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

11 017 936

898 992

0

11 916 928

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

91 790 139

7 369 492

0

99 159 631

Gyógyszerbeszerzés

0

0

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

30 000

30 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

107 237

107 237

Szakmai anyagok beszerzése

137 237

0

0

137 237

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

2 200 000

2 200 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

150 000

150 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

1 394 701

1 394 701

Üzemeltetési anyagok

3 594 701

150 000

0

3 744 701

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

3 731 938

150 000

0

3 881 938

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

800 000

800 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

2 115 000

2 115 000

Kommunikációs szolgáltatások

2 915 000

0

0

2 915 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

1 769 950

1 769 950

Villamosenergia-szolgáltatás díja

500 000

500 000

Víz és csatornadíjak

150 000

150 000

Közüzemi díjak

2 419 950

0

0

2 419 950

Vásárolt élelmezés

20 970

20 970

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

536 148

536 148

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

1 100 000

1 100 000

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

7 950 930

7 950 930

Közvetített szolgáltatások

9 050 930

0

0

9 050 930

Vásárolt közszolgáltatások

0

0

Számlázott szellemi tevékenység

415 407

415 407

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

0

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

415 407

0

0

415 407

Biztosítási szolgáltatási díjak

0

0

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

260 000

260 000

Szállítási szolgáltatási díjak

170 000

170 000

Postai szolg díjak

2 756 000

2 756 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

100 000

100 000

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

19 578

19 578

Egyéb szolgáltatások

3 305 578

0

0

3 305 578

Szolgáltatási kiadások összesen:

15 748 983

0

0

15 748 983

Kiküldetések kiadásai

340 849

340 849

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

340 849

0

0

340 849

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

0

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

4 214 841

53 000

4 267 841

Fizetendő áfa

370 165

0

370 165

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

59 821

59 821

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

4 644 827

53 000

0

4 697 827

DOLOGI KIADÁSOK

27 381 597

203 000

0

27 584 597

Társadalombiztosítási ellátások

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

663 930

663 930

Elvonások és befizetések

663 930

0

0

663 930

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

663 930

0

0

663 930

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

119 835 666

7 572 492

0

127 408 158

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

25 160

25 160

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

19 685

0

19 685

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

12 108

0

12 108

Beruházások

56 953

0

0

56 953

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

56 953

0

0

56 953

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

119 892 619

7 572 492

0

127 465 111

adatok Ft-ban

Bevételek

Polgármesteri Hivatal

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

5 000

0

0

5 000

Közhatalmi bevételek összesen:

5 000

0

0

5 000

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

15 000

0

0

15 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

547 000

547 000

Közvetített szolg ellenértéke AHK

8 952 450

8 952 450

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

2 038 851

0

0

2 038 851

Általános forgalmi adó visszatérítése

81 165

0

0

81 165

Kamatbevételek

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

10 000

0

0

10 000

Működési bevételek összesen:

11 644 466

0

0

11 644 466

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

9 283 638

0

0

9 283 638

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

9 283 638

0

0

9 283 638

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

20 933 104

0

0

20 933 104

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

663 930

0

0

663 930

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

663 930

0

0

663 930

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

663 930

0

0

663 930

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

21 597 034

0

0

21 597 034

Központi irányítószervi támogatás

105 868 077

8. melléklet13

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Óvoda és Bőlcsőde

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

82 481 376

6 986 255

89 467 631

Kereset kiegészítések

32 412 190

11 734 673

44 146 863

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

7 624 928

7 624 928

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

14 512 476

8 831 344

23 343 820

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

4 754 013

4 754 013

Egyéb pótlék (vezetői)

4 604 040

240 000

4 844 040

Illetménykompenzáció

4 640 000

4 640 000

Egyéb juttatás

264 000

264 000

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

151 293 023

27 792 272

0

179 085 295

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

107 812

107 812

Végkielégítés

3 120 520

3 120 520

Jubileumi jutalom

2 273 610

2 273 610

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

1 747 000

1 747 000

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

1 747 000

0

0

1 747 000

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

1 052 988

1 052 988

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

5 890 009

5 890 009

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

5 890 009

0

0

5 890 009

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

165 484 962

27 792 272

0

193 277 234

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

2 271 000

2 271 000

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

0

0

0

Külső személyi juttatások összesen:

2 271 000

0

0

2 271 000

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

167 755 962

27 792 272

0

195 548 234

Szociális hozzájárulási adó

21 612 993

3 676 132

25 289 125

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

228 000

36 000

264 000

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

21 840 993

3 712 132

0

25 553 125

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

189 596 955

31 504 404

0

221 101 359

Gyógyszerbeszerzés

20 000

10 000

30 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

30 000

5 000

35 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

100 000

100 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

0

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

113 721

5 000

118 721

Szakmai anyagok beszerzése

263 721

20 000

0

283 721

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

300 000

20 000

320 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

110 000

110 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

6 674 130

120 000

6 794 130

Üzemeltetési anyagok

6 974 130

250 000

0

7 224 130

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

7 237 851

270 000

0

7 507 851

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

201 657

201 657

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

525 181

20 000

545 181

Kommunikációs szolgáltatások

726 838

20 000

0

746 838

Gázenergia-szolgáltatás díja

3 182 304

350 000

3 532 304

Villamosenergia-szolgáltatás díja

500 000

100 000

600 000

Víz és csatornadíjak

400 000

250 000

650 000

Közüzemi díjak

4 082 304

700 000

0

4 782 304

Vásárolt élelmezés

0

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

449 390

10 000

459 390

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

1 409 000

120 000

1 529 000

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

200 000

20 000

220 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

1 609 000

140 000

0

1 749 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

5 000

5 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

150 000

150 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

40 000

5 000

45 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

5 406 024

100 000

5 506 024

Egyéb szolgáltatások

5 601 024

105 000

0

5 706 024

Szolgáltatási kiadások összesen:

11 741 718

955 000

0

12 696 718

Kiküldetések kiadásai

3 946

3 946

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

3 946

0

0

3 946

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

4 382 985

310 000

4 692 985

Fizetendő áfa

0

0

0

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

3 499

1 000

4 499

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

4 386 484

311 000

0

4 697 484

DOLOGI KIADÁSOK

24 096 837

1 556 000

0

25 652 837

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

51 849

0

0

51 849

Elvonások és befizetések

51 849

0

0

51 849

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

51 849

0

0

51 849

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

213 745 641

33 060 404

0

246 806 045

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

1 753 008

1 753 008

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

473 314

473 314

Beruházások

2 226 322

0

0

2 226 322

Ingatlanok felújítása

2 165 952

2 165 952

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

472 757

472 757

Felújítások

2 638 709

0

0

2 638 709

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

4 865 031

0

0

4 865 031

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

218 610 672

33 060 404

0

251 671 076

adatok Ft-ban

Bevételek

Óvoda és Bölcsőde

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

0

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

Egyéb működési bevételek

161 138

0

161 138

Működési bevételek összesen:

161 138

0

0

161 138

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

161 138

0

0

161 138

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

51 849

0

0

51 849

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

51 849

0

0

51 849

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

51 849

0

0

51 849

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

212 987

0

0

212 987

Központi irányítószervi támogatás

251 458 089

9. melléklet14

Ozoróczky Mária Szociális Központ költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

10 437 070

50 555 733

60 992 803

Kereset kiegészítések

16 528 228

105 687 795

122 216 023

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

18 532 000

18 532 000

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

4 483 434

36 538 690

41 022 124

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

12 672 000

12 672 000

Egyéb pótlék (vezetői)

1 368 000

3 950 000

5 318 000

Illetménykompenzáció

0

0

Egyéb juttatás

675 000

4 575 000

5 250 000

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

33 491 732

232 511 218

0

266 002 950

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

530 497

530 497

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

560 000

4 300 000

4 860 000

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

5 516 600

5 516 600

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

0

5 516 600

0

5 516 600

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

1 597 106

1 597 106

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

8 222 268

8 222 268

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

0

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

8 222 268

0

8 222 268

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

34 051 732

252 677 689

0

286 729 421

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

0

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

2 461 787

2 461 787

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

2 461 787

0

0

2 461 787

Külső személyi juttatások összesen:

2 461 787

0

0

2 461 787

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

36 513 519

252 677 689

0

289 191 208

Szociális hozzájárulási adó

4 483 743

35 206 544

39 690 287

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

0

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

4 483 743

35 206 544

0

39 690 287

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

40 997 262

287 884 233

0

328 881 495

Gyógyszerbeszerzés

10 000 000

10 000 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

75 000

75 000

Folyóirat, kiadvány beszerzése

40 000

250 000

290 000

Egyéb információhordozó beszerzése

150 000

150 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

2 198 512

2 198 512

Szakmai anyagok beszerzése

40 000

12 673 512

0

12 713 512

Élelmiszer-beszerzés

50 000 000

50 000 000

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

120 000

1 250 000

1 370 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

100 000

800 000

900 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

390 000

2 000 000

2 390 000

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

700 000

30 170 075

30 870 075

Üzemeltetési anyagok

1 310 000

84 220 075

0

85 530 075

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

1 350 000

96 893 587

0

98 243 587

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

70 000

700 000

770 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

0

2 153 163

2 153 163

Kommunikációs szolgáltatások

70 000

2 853 163

0

2 923 163

Gázenergia-szolgáltatás díja

800 000

12 199 171

12 999 171

Villamosenergia-szolgáltatás díja

400 000

3 500 000

3 900 000

Víz és csatornadíjak

1 000 000

4 000 000

5 000 000

Közüzemi díjak

2 200 000

19 699 171

0

21 899 171

Vásárolt élelmezés

11 454 874

11 454 874

Bérleti és lízing díjak

36 532

36 532

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

3 112 741

3 112 741

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

755 000

755 000

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

755 000

0

755 000

Biztosítási szolgáltatási díjak

150 000

150 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

2 000 000

2 000 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

200 000

200 000

Mosás vegytisztítás

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

5 152 778

5 152 778

Egyéb szolgáltatások

0

7 502 778

0

7 502 778

Szolgáltatási kiadások összesen:

13 654 874

31 106 222

0

44 761 096

Kiküldetések kiadásai

248 889

248 889

Reklám és propagandakiadások

30 000

30 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

0

278 889

0

278 889

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

27 937 643

27 937 643

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

3 279 878

3 279 878

Fizetendő áfa

1 335 000

1 335 000

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

397 965

397 965

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

3 279 878

29 670 608

0

32 950 486

DOLOGI KIADÁSOK

18 354 752

160 802 469

0

179 157 221

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

200 000

0

200 000

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

200 000

0

200 000

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

1 137 549

0

1 137 549

Elvonások és befizetések

0

1 137 549

0

1 137 549

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

1 137 549

0

1 137 549

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

59 352 014

450 024 251

0

509 376 265

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

646 063

646 063

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

3 227 550

3 227 550

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 045 876

1 045 876

Beruházások

0

4 919 489

0

4 919 489

Ingatlanok felújítása

3 694 153

3 694 153

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

997 422

997 422

Felújítások

0

4 691 575

0

4 691 575

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

9 611 064

0

9 611 064

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

59 352 014

459 635 315

0

518 987 329

adatok Ft-ban

Bevételek

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

0

4 326 881

0

4 326 881

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

Ellátási díjak

12 500 000

187 063 142

0

199 563 142

Kiszámlázott ÁFA

4 502 350

0

0

4 502 350

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

Egyéb működési bevételek

0

6 131 665

0

6 131 665

Működési bevételek összesen:

17 002 350

197 521 688

0

214 524 038

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

5 766 794

0

5 766 794

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

5 766 794

0

5 766 794

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

17 002 350

203 288 482

0

220 290 832

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

0

1 137 549

0

1 137 549

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

0

1 137 549

0

1 137 549

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

1 137 549

0

1 137 549

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

17 002 350

204 426 031

0

221 428 381

Központi irányítószervi támogatás

297 558 948

10. melléklet15

Művelődési Ház és Könyvtár költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Művelődési Ház és Könyvtár

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

4 352 792

9 099 698

13 452 490

Kereset kiegészítések

0

0

0

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

0

0

0

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

Egyéb pótlék (vezetői)

568 000

568 000

Illetménykompenzáció

0

Egyéb juttatás

0

0

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

4 352 792

9 667 698

0

14 020 490

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

0

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

1 564 560

1 564 560

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

125 000

50 000

175 000

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

125 000

50 000

0

175 000

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

0

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

102 000

102 000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

102 000

0

0

102 000

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

6 144 352

9 717 698

0

15 862 050

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

446 734

446 734

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

140 612

140 612

Egyéb külső személyi juttatások

140 612

0

0

140 612

Külső személyi juttatások összesen:

587 346

0

0

587 346

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

6 731 698

9 717 698

0

16 449 396

Szociális hozzájárulási adó

782 275

1 254 284

2 036 559

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

7 500

7 500

15 000

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

789 775

1 261 784

0

2 051 559

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

7 521 473

10 979 482

0

18 500 955

Gyógyszerbeszerzés

7 000

7 000

14 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

524 089

524 089

Folyóirat, kiadvány beszerzése

160 000

160 000

Egyéb információhordozó beszerzése

50 000

50 000

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

40 000

40 000

Szakmai anyagok beszerzése

731 089

57 000

0

788 089

Élelmiszer-beszerzés

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

100 000

400 000

500 000

Tüzelőanyag beszerzés

150 000

150 000

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

0

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

120 000

1 149 130

1 269 130

Üzemeltetési anyagok

220 000

1 699 130

0

1 919 130

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

951 089

1 756 130

0

2 707 219

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

240 000

240 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

282 223

282 223

Kommunikációs szolgáltatások

0

522 223

0

522 223

Gázenergia-szolgáltatás díja

800 000

1 672 543

2 472 543

Villamosenergia-szolgáltatás díja

300 000

900 000

1 200 000

Víz és csatornadíjak

50 000

200 000

250 000

Közüzemi díjak

1 150 000

2 772 543

0

3 922 543

Vásárolt élelmezés

50 000

238 392

288 392

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

30 000

167 808

197 808

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

50 000

2 981 366

3 031 366

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

50 000

2 981 366

0

3 031 366

Biztosítási szolgáltatási díjak

100 000

100 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

0

Szállítási szolgáltatási díjak

0

Postai szolg díjak

10 000

200 000

210 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

50 000

450 000

500 000

Egyéb szolgáltatások

60 000

750 000

0

810 000

Szolgáltatási kiadások összesen:

1 340 000

6 910 109

0

8 250 109

Kiküldetések kiadásai

0

0

0

Reklám és propagandakiadások

100 000

123 900

223 900

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

100 000

123 900

0

223 900

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

348 300

2 315 756

2 664 056

Fizetendő áfa

0

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

0

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

278 370

278 370

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

348 300

2 594 126

0

2 942 426

DOLOGI KIADÁSOK

2 739 389

11 906 488

0

14 645 877

0

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

449 934

0

0

449 934

Elvonások és befizetések

449 934

0

0

449 934

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

449 934

0

0

449 934

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

10 710 796

22 885 970

0

33 596 766

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

13 000

13 000

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

4 000

4 000

Beruházások

17 000

0

0

17 000

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

17 000

0

0

17 000

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

10 727 796

22 885 970

0

33 613 766

könyvtár

501

adatok Ft-ban

Bevételek

Művelődési Ház és Könyvtár

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

Szolgáltatások ellenértéke

3 995 793

0

3 995 793

Közvetített szolg ellenértéke AHB

0

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

0

0

0

Kiszámlázott ÁFA

0

0

0

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

0

0

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

40 000

19 626

0

59 626

Működési bevételek összesen:

4 035 793

19 626

0

4 055 419

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

728 000

2 435 814

0

3 163 814

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

588 413

905 250

0

1 493 663

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 316 413

3 341 064

0

4 657 477

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

5 352 206

3 360 690

0

8 712 896

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

449 934

0

0

449 934

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

449 934

0

0

449 934

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

449 934

0

0

449 934

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

5 802 140

3 360 690

0

9 162 830

Központi irányítószervi támogatás

24 450 936

11. melléklet16

Nagyközség Üzemeltetési és Vagyonkezelő Intézmény költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

NÜVI

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

4 581 357

33 621 121

38 202 478

Kereset kiegészítések

7 967 243

54 851 947

62 819 190

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

0

0

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

0

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

Egyéb pótlék (vezetői)

1 548 000

1 548 000

Illetménykompenzáció

212 584

1 443 101

1 655 685

Egyéb juttatás

0

2 855 439

2 855 439

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

12 761 184

94 319 608

0

107 080 792

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

735 625

735 625

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

971 042

971 042

Végkielégítés

0

0

Jubileumi jutalom

2 434 700

2 434 700

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

540 275

3 295 678

3 835 953

Egyéb béren kívüli juttatások

0

Béren kívüli juttatások

540 275

3 295 678

0

3 835 953

Ruházati költségtérítés

0

Közlekedési költségtérítés

1 132 272

1 132 272

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

1 299 105

1 299 105

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

1 299 105

0

1 299 105

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

13 301 459

104 188 030

0

117 489 489

Választott tisztségviselők juttatásai

0

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

620 000

620 000

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

0

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

1 260 000

1 260 000

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

1 260 000

0

1 260 000

Külső személyi juttatások összesen:

0

1 880 000

0

1 880 000

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

13 301 459

106 068 030

0

119 369 489

Szociális hozzájárulási adó

1 681 169

12 586 397

14 267 566

Egészségügyi hozzájárulás

70 235

428 434

498 669

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

1 800 000

1 800 000

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

81 040

494 344

575 384

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

11 160

281 690

292 850

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

1 843 604

15 590 865

0

17 434 469

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

15 145 063

121 658 895

0

136 803 958

Gyógyszerbeszerzés

15 000

15 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

15 000

15 000

Egyéb információhordozó beszerzése

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

1 000 000

5 728 002

6 728 002

Szakmai anyagok beszerzése

1 000 000

5 758 002

0

6 758 002

Élelmiszer-beszerzés

95 576 926

95 576 926

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

270 000

270 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

75 000

4 270 000

4 345 000

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

0

0

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

100 000

14 490 783

14 590 783

Üzemeltetési anyagok

175 000

114 607 709

0

114 782 709

Árubeszerzés

0

1 136 208

0

1 136 208

Készletbeszerzés összesen:

1 175 000

121 501 919

0

122 676 919

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

130 000

595 000

725 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

185 000

631 000

816 000

Kommunikációs szolgáltatások

315 000

1 226 000

0

1 541 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

6 104 143

6 104 143

Villamosenergia-szolgáltatás díja

1 250 000

1 550 000

2 800 000

Víz és csatornadíjak

0

520 000

520 000

Közüzemi díjak

1 250 000

8 174 143

0

9 424 143

Vásárolt élelmezés

80 000

80 000

Bérleti és lízing díjak

0

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

2 464 029

2 464 029

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

27 921 839

27 921 839

Közvetített szolgáltatások

0

27 921 839

0

27 921 839

Vásárolt közszolgáltatások

0

Számlázott szellemi tevékenység

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

0

0

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

0

0

0

0

Biztosítási szolgáltatási díjak

926 000

926 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

720 000

720 000

Szállítási szolgáltatási díjak

0

640 000

640 000

Postai szolg díjak

50 000

50 000

Mosás vegytisztítás

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

160 000

6 490 304

6 650 304

Egyéb szolgáltatások

160 000

8 826 304

0

8 986 304

Szolgáltatási kiadások összesen:

1 410 000

47 466 315

0

48 876 315

Kiküldetések kiadásai

0

600 000

600 000

Reklám és propagandakiadások

0

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

0

600 000

0

600 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

756 000

33 435 911

34 191 911

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

0

0

0

Fizetendő áfa

19 084 150

19 084 150

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

741 909

741 909

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

0

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

0

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

756 000

53 261 970

0

54 017 970

DOLOGI KIADÁSOK

3 656 000

224 056 204

0

227 712 204

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

0

0

0

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Előző évi elszámolásból származó kiadások

0

0

0

0

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

3 132 643

0

3 132 643

Elvonások és befizetések

0

3 132 643

0

3 132 643

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

0

0

0

0

Háztartásoknak e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

0

0

0

0

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

0

0

0

0

Tartalékok

0

0

0

0

Egyéb működési célú kiadások összesen

0

3 132 643

0

3 132 643

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

18 801 063

348 847 742

0

367 648 805

Immateriális javak beszerzése

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

0

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

0

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

33 843

33 843

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

9 137

9 137

Beruházások

0

42 980

0

42 980

Ingatlanok felújítása

0

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

Felújítások

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

42 980

0

42 980

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

0

0

0

0

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

0

0

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

18 801 063

348 890 722

0

367 691 785

adatok Ft-ban

Bevételek

NÜVI

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

0

0

0

0

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

0

0

0

0

Fogyasztási adók

0

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

0

0

0

0

Közhatalmi bevételek összesen:

0

0

0

0

Készletértékesítés ellenértéke

0

1 034 594

0

1 034 594

Szolgáltatások ellenértéke

0

56 283 854

0

56 283 854

Közvetített szolg ellenértéke AHB

23 688 281

23 688 281

Közvetített szolg ellenértéke AHK

0

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

Ellátási díjak

0

15 974 752

0

15 974 752

Kiszámlázott ÁFA

0

23 839 673

0

23 839 673

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

Kamatbevételek

201

201

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

Egyéb működési bevételek

0

110 728

0

110 728

Működési bevételek összesen:

0

120 932 083

0

120 932 083

Önkormányzatok működési támogatásai:

0

0

0

0

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

0

2 641 991

0

2 641 991

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

0

2 641 991

0

2 641 991

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

0

0

0

0

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

Működési célú átvett pénzeszközök:

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

123 574 074

0

123 574 074

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

0

0

0

0

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

1 508 781

1 623 862

0

3 132 643

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

0

0

0

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

1 508 781

1 623 862

0

3 132 643

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 508 781

1 623 862

0

3 132 643

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

600 000

0

600 000

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

0

600 000

0

600 000

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

600 000

0

600 000

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 508 781

125 797 936

0

127 306 717

Központi irányítószervi támogatás

240 385 068

12. melléklet17

Önkormányzat költségvetése

adatok Ft-ban

KIADÁSOK

Önkormányzat

Megnevezés

Kötelező

Önk.váll.

Állami

Összesen

Alapilletmények

71 957 578

11 199 604

83 157 182

Kereset kiegészítések

0

5 861 491

5 861 491

Pótlékok (Nyelv,-műszak-, kult.-,pótlék, )

578 076

363 734

941 810

Egyéb kötelező illetménypótlékok (szoc ágazati)

2 149 323

43 560

2 192 883

Egyéb feltételtől függő pótlékok és juttatások (képzettségi)

0

0

Egyéb pótlék (vezetői)

0

Illetménykompenzáció

0

0

0

Egyéb juttatás

0

108 266

108 266

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

74 684 977

17 576 655

0

92 261 632

Normatív jutalmak

0

Céljuttatás, projektprémium

3 396 000

3 396 000

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

772 546

772 546

Végkielégítés

0

Jubileumi jutalom

0

Széchenyi Pihenő Kártya kiadásai

312 500

312 500

Egyéb béren kívüli juttatások

0

0

Béren kívüli juttatások

312 500

0

0

312 500

Ruházati költségtérítés

175 500

200 000

375 500

Közlekedési költségtérítés

1 734 945

1 734 945

Egyéb költségtérítés

0

Lakhatási támogatások

0

Szociális támogatások

0

Belföldi napidíj

0

Külföldi napidíj

0

Biztosítási díjak

0

Távolléti díj, szabadságmegváltás

0

Foglalkoztatottak nem munkakörébe tartozó munkavégzése miatti díjazása

0

Beteg szabadság

0

Egyéb sajátos juttatások (Bérkompenzáció)

2 924 095

2 924 095

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

2 924 095

0

0

2 924 095

Foglalkoztatottak személyi juttatásai összesen:

80 604 563

21 172 655

0

101 777 218

Választott tisztségviselők juttatásai

16 723 387

16 723 387

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

5 598 339

18 793 982

24 392 321

Prémiumévek programban résztvevők juttatásai

0

Egyszerűsített foglakoztatás alá tartozó munkavállalók juttatásai

63 878 148

63 878 148

Állományba nem tartozók juttatásai, tiszteletdíjak, megbízási díj

0

0

Cégtelefon kiadások

0

Reprezentációs kiadások áfa nélküli

0

Egyéb különféle külső személyi juttatások

0

Egyéb külső személyi juttatások

0

63 878 148

0

63 878 148

Külső személyi juttatások összesen:

22 321 726

82 672 130

0

104 993 856

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK

102 926 289

103 844 785

0

206 771 074

Szociális hozzájárulási adó

7 527 400

14 190 524

21 717 924

Egészségügyi hozzájárulás

0

Táppénz hozzájárulás

0

Rehabilitációs hozzájárulás

0

Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó

46 876

16 240

63 116

Egyéb munkaadókat terhelő egyéb járulékok

0

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK

7 574 276

14 206 764

0

21 781 040

SZEMÉLYI JUTTATÁSOK ÉS JÁRULÉKOK

110 500 565

118 051 549

0

228 552 114

Gyógyszerbeszerzés

100 000

100 000

Vegyszerbeszerzés

0

Könyv beszerzés

0

Folyóirat, kiadvány beszerzése

0

Egyéb információhordozó beszerzése

0

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

440 000

367 000

807 000

Szakmai anyagok beszerzése

540 000

367 000

0

907 000

Élelmiszer-beszerzés

0

0

Irodaszer-,nyomtatványbeszerzés

150 000

150 000

Tüzelőanyag beszerzés

0

Hajtó-és kenőanyag beszerzés

0

Munkaruha, védőruha, formaruha,egyenruha beszerzés

92 100

150 000

242 100

Egy éven b elhaszn üzemeltetési fenntart anyagbeszerzés

0

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási anyagbeszerzés

25 339 819

1 424 410

26 764 229

Üzemeltetési anyagok

25 581 919

1 574 410

0

27 156 329

Árubeszerzés

0

0

0

0

Készletbeszerzés összesen:

26 121 919

1 941 410

0

28 063 329

Informatikai szolgáltatások igénybevétele (internet) adat átvitel

1 125 000

0

1 125 000

Egyéb kommunikációs szolgáltatások(telefon) nem adat átvitel

435 000

0

435 000

Kommunikációs szolgáltatások

1 560 000

0

0

1 560 000

Gázenergia-szolgáltatás díja

7 900 680

513 386

8 414 066

Villamosenergia-szolgáltatás díja

6 838 000

0

6 838 000

Víz és csatornadíjak

742 000

0

742 000

Közüzemi díjak

15 480 680

513 386

0

15 994 066

Vásárolt élelmezés

5 758 668

5 758 668

Bérleti és lízing díjak

2 083 101

2 083 101

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások kiadásai

5 047 000

100 000

5 147 000

Közvetített szolgáltatások ÁH belülre

0

Közvetített szolgáltatások ÁH kívülre

0

0

0

Közvetített szolgáltatások

0

0

0

0

Vásárolt közszolgáltatások

46 118 000

0

46 118 000

Számlázott szellemi tevékenység

0

0

Egyéb Szakmai szolgáltatások kiadásai

50 715 036

14 699 676

65 414 712

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

96 833 036

14 699 676

0

111 532 712

Biztosítási szolgáltatási díjak

2 360 000

60 000

2 420 000

Pénzügyi,befektetési szolgáltatási díjak

5 000 000

5 000 000

Szállítási szolgáltatási díjak

200 000

200 000

Postai szolg díjak

0

0

Mosás vegytisztítás

0

Közig vizsgáért, továbbképzés díja

0

Egyéb üzemeltetési, fenntartási szolgáltatások,

5 865 060

9 840 600

15 705 660

Egyéb szolgáltatások

13 425 060

9 900 600

0

23 325 660

Szolgáltatási kiadások összesen:

138 627 545

25 213 662

0

163 841 207

Kiküldetések kiadásai

0

Reklám és propagandakiadások

300 000

300 000

Kiküldetések kiadásai Reklám és propagandakiadások összesen

300 000

0

0

300 000

Működési célú előzetesen felszámított áfa ( levonható)

0

Működési célú előzetesen felszámított áfa (le nem vonható)

22 803 419

4 583 376

27 386 795

Fizetendő áfa

21 690 596

150 000

21 840 596

Kamatkiadások

0

Egyéb pénzügy műveletek kiadásai

0

Helyi adók, egyéb vám, illeték és adójellegű befizetések

0

Díjak, egyéb befizetések

0

Késedelmi kamathoz,pótlékhoz,kötbérhez,perköltséghez,egyéb szankcióhoz kapcsolódó kiadások

605 000

605 000

Előző évekhez kapcsolódó működési bevétel utólagos visszafizetéséhez kapcsolódó kiadásai

0

Egyéb különféle dologi kiadások

4 381 678

0

4 381 678

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások összesen:

49 480 693

4 733 376

0

54 214 069

DOLOGI KIADÁSOK

216 090 157

31 888 448

0

247 978 605

Társadalombiztosítási ellátások

0

0

0

0

Családi támogatások Erzsébet utalvány

0

0

0

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

0

0

0

Betegséggel kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Foglalkoztatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

0

0

0

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

Egyéb nem intézményi ellátások Település tám

90 359 295

0

0

90 359 295

Ellátottak pénzbeli juttatásai

90 359 295

0

0

90 359 295

Előző évi elszámolásból származó kiadások

2 500 606

0

0

2 500 606

A helyi önk tv-i előíráson alapuló befizetése

0

0

0

0

Egyéb elvonások és befizetések 0 havi

0

0

0

0

Elvonások és befizetések

2 500 606

0

0

2 500 606

Fejezeti kezelésű e műk c végleges tám

0

0

0

0

Önkorm. e műk c végleges tám

0

0

0

0

Elkülönített állami pénzalapok e műk c végleges tám

0

0

0

0

Társulásnak és költségvetési szervének e műk c végleges tám

106 437 543

0

0

106 437 543

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHB összesen

106 437 543

0

0

106 437 543

Háztartásoknak e műk c támogatásai

3 000 000

0

0

3 000 000

Egyéb civil. Nonprofit szervezetek e műk c támogatásai

4 092 588

0

0

4 092 588

Egyéb műk.c támogatások ÁHK

0

0

0

0

Egyéb működési célú tám. kiadás ÁHK összesen

7 092 588

0

0

7 092 588

Tartalékok

1 350 000

0

0

1 350 000

Egyéb működési célú kiadások összesen

117 380 737

0

0

117 380 737

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

534 330 754

149 939 997

0

684 270 751

Immateriális javak beszerzése

0

0

Ingatlanok beszerzése,létesítése

414 855 313

414 855 313

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

3 140 479

3 140 479

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

0

360 500 032

360 500 032

Részesedések beszerzése

0

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

0

208 999 372

208 999 372

Beruházások

0

987 495 196

0

987 495 196

Ingatlanok felújítása

360 549 499

360 549 499

Informatikai eszközök felújítása

0

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

12 764 845

12 764 845

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

3 446 508

78 848 364

82 294 872

Felújítások

16 211 353

439 397 863

0

455 609 216

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

16 211 353

1 426 893 059

0

1 443 104 412

ÁH-n belüli megelőlegezések visszafizetése

32 212 899

32 212 899

Központi irányító szervi támogatások folyósítása

0

Hitelek visszafizetése, egyéb támogatások

183 982 986

183 982 986

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

32 212 899

183 982 986

0

216 195 885

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK

582 755 006

1 760 816 042

0

2 343 571 048

adatok Ft-ban

Bevételek

Önkormányzat

Megnevezés

Kötelező

Önk. váll.

Állami

Összesen

Jövedelemadók

0

0

0

0

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

0

0

0

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

0

0

0

Vagyoni típusú adók

3 690 948

0

0

3 690 948

Értékesítési és forgalmi adók, iparűzési adó

124 133 469

0

0

124 133 469

Fogyasztási adók

0

0

0

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

0

0

Gépjárműadók

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók, termőföld bérbeadása

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek, adópótlék-bírság, szabsért, környezetvéd bírság

4 812 897

0

0

4 812 897

Közhatalmi bevételek összesen:

132 637 314

0

0

132 637 314

Készletértékesítés ellenértéke

1 730 616

0

1 730 616

Szolgáltatások ellenértéke

50 000

0

50 000

Közvetített szolg ellenértéke AHB

484 680

484 680

Közvetített szolg ellenértéke AHK

2 004 246

2 004 246

Tulajdonosi bevételek

10 000 000

0

10 000 000

Ellátási díjak

0

0

Kiszámlázott ÁFA

1 391 186

71 000

0

1 462 186

Általános forgalmi adó visszatérítése

561 224

0

561 224

Kamatbevételek

2 725

2 725

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

Egyéb működési bevételek

0

9 841 903

0

9 841 903

Működési bevételek összesen:

14 444 061

11 693 519

0

26 137 580

Önkormányzatok működési támogatásai:

899 763 523

0

899 763 523

REKI Működési célú támogatások, igénybevétele államháztartáson belülről:

35 580 841

5 435 905

0

41 016 746

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

157 907 987

725 251 912

0

883 159 899

Működési célú támogatások államháztartáson belülről: (pótlékok)

67 552 672

0

0

67 552 672

Működési célú támogatások államháztartáson belülről:

1 160 805 023

730 687 817

0

1 891 492 840

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről:

4 000 000

0

4 000 000

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök:

60 092 000

0

60 092 000

Működési célú átvett pénzeszközök:

4 000 000

60 092 000

0

64 092 000

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 311 886 398

802 473 336

0

2 114 359 734

hitel, kölcsön felvétele államháztartáson kívülről

183 982 986

0

183 982 986

előző évi maradvány igénybevétele működési célra

32 876 508

45 842 620

0

78 719 128

előző évi maradvány igénybevétele felhalmozási célra ( közp ir szerv mc tám)

0

365 584 723

0

365 584 723

pénzforgalom nélküli bevételek összesen

216 859 494

411 427 343

0

628 286 837

államháztartáson belüli megelőlegezés

0

0

0

0

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

216 859 494

411 427 343

0

628 286 837

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

4 800 000

50 000

0

4 850 000

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek

4 800 000

50 000

0

4 850 000

Önkormányzatok felhalmozási támogatásai

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

515 795 595

0

515 795 595

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről:

0

515 795 595

0

515 795 595

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 800 000

515 845 595

0

520 645 595

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK

1 533 545 892

1 729 746 274

0

3 263 292 166

13. melléklet18

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022. évi felhalmozási, felújítási kiadásai, bevételei

adatok Ft-ban

Megnevezés

2022. évi kiadás

2022. évi bevétel

OMSZK felhalmozási kiadások:

9 611 064

0

Kossuth L. u. 116. épület felújítás

4 691 575

0

Kossuth L. u. 116. épület mobilgarázs

820 500

Egyéb tárgyi eszközök(főzőüst,bútor,telefon,kávéfőző)

4 098 989

Művelődési ház felhalmozási kiadások:

17 000

0

2 db álló ventilátor

17 000

0

0

0

Polgármesteri Hivatal felhalmozási kiadások:

56 953

0

Szünetmentes, elosztó, e. informatikai eszköz

56 953

0

Nüvi felhalmozási kiadások:

42 980

0

Kamerák a konyhára

42 980

0

Óvoda és bölcsőde felhalmozási kiadásai

4 865 031

4 865 031

Bölcsőde épület felújítás

2 638 709

2 638 709

Bútorok, edények, kamera rögzítő, e tárgyi eszköz

2 226 322

2 226 322

Önkormányzat felhalmozási kiadások:

1 443 104 412

1 367 102 643

Helyi termékértékesítést szolgáló piac fejlesztés

96 737 768

91 510 350

Telepprogram. 2.4.1

148 557 800

197 500 000

Belterületi utak aszfaltozása

90 251 147

35 677 498

Csapadékvízelvezetés TOP 2.1.3.

288 057 300

288 057 300

Egyéb tárgyi eszköz beszezés

30 980 966

Szivattyú felújítás TRV Zrt

16 211 353

0

TOP_PLUSZ-1.2.1.-21-JN1-2022-00023 Élhetőbb közösségi életért Jászladányon

456 061 900

456 061 900

VP6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi közutak fejlesztése

316 246 178

298 295 595

ÖSSZESEN:

1 457 697 440

1 371 967 674

Tárgyi eszköz értékesítés

0

0

Ingatlan vásárlás, értékesítés

0

5 450 000

ÖSSZESEN:

1 457 697 440

1 377 417 674

14. melléklet19

2022. évi közvetett támogatások

adatok Ft-ban

Jogcímek

Sport Egyesület

Rendőrség

JNRÖ

Polgár- őrség

Petőfi S. u. 4.

Falugazdász

Egyéb

Összesen

Ellátottak térítési díjának, ill. kártérítésének méltányossági alapon történő elengedésének összege

-

-

-

-

-

-

Lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedésének összege

-

-

-

-

-

-

Helyi adónál, gépjárműadónál biztosított kedvezmény, mentesség összege

-

-

-

-

-

-

Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

-

-

-

-

-

-

Egyéb nyújtott kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

290 000

120 000

120 000

360 000

186 000

120 000

-

1 196 000

Összesen

290 000

120 000

120 000

360 000

186 000

120 000

-

1 196 000

15. melléklet20

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 2022. évi előirányzat felhasználási ütemterve

adatok Ft-ban

Bevételek

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

Összesen

Intézményi működési bevételek

31 454 560

31 454 560

31 454 560

31 454 560

31 454 560

31 454 560

31 454 560

31 454 560

31 454 560

31 454 560

31 454 560

31 454 560

377 454 724

Közhatalmi bevételek

11 053 526

11 053 526

11 053 526

11 053 526

11 053 526

11 053 526

11 053 526

11 053 526

11 053 526

11 053 526

11 053 526

11 053 526

132 642 314

Támogatás értékű működési bevételek

84 506 601

84 506 601

84 506 601

84 506 601

84 506 601

84 506 601

84 506 601

84 506 601

84 506 601

84 506 601

84 506 601

84 506 601

1 014 079 217

Önkormányzat költségvetési támogatása, műk. Maradvány

74 980 294

74 980 294

74 980 294

74 980 294

74 980 294

74 980 294

74 980 294

74 980 294

74 980 294

74 980 294

74 980 294

74 980 294

899 763 523

Véglegesen átvett pénzeszközök(működési)

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

5 341 000

64 092 000

Pénzforgalom nélküli bevételek

37 478 313

37 478 313

37 478 313

37 478 313

37 478 313

37 478 313

37 478 313

37 478 313

37 478 313

37 478 313

37 478 313

37 478 313

449 739 756

Finanszírozási bevétel

15 331 916

15 331 916

15 331 916

15 331 916

15 331 916

15 331 916

15 331 916

15 331 916

15 331 916

15 331 916

15 331 916

15 331 916

183 982 986

Felhalmozási bevételek

43 437 133

43 437 133

43 437 133

43 437 133

43 437 133

43 437 133

43 437 133

43 437 133

43 437 133

43 437 133

43 437 133

43 437 133

521 245 595

Összesen

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

3 643 000 115

Kiadások

január

február

március

április

május

június

július

augusztus

szeptember

október

november

december

Összesen

Személyi jellegű kiadások

76 214 342

76 214 342

76 214 342

76 214 342

76 214 342

76 214 342

76 214 342

76 214 342

76 214 342

76 214 342

76 214 342

76 214 342

914 572 104

Járulékok

9 868 951

9 868 951

9 868 951

9 868 951

9 868 951

9 868 951

9 868 951

9 868 951

9 868 951

9 868 951

9 868 951

9 868 951

118 427 408

Dologi kiadások

60 227 612

60 227 612

60 227 612

60 227 612

60 227 612

60 227 612

60 227 612

60 227 612

60 227 612

60 227 612

60 227 612

60 227 612

722 731 341

Ellátottak p.juttatásai

7 546 608

7 546 608

7 546 608

7 546 608

7 546 608

7 546 608

7 546 608

7 546 608

7 546 608

7 546 608

7 546 608

7 546 608

90 559 295

Egyéb működési célú kiadások

10 234 720

10 234 720

10 234 720

10 234 720

10 234 720

10 234 720

10 234 720

10 234 720

10 234 720

10 234 720

10 234 720

10 234 720

122 816 642

Felhalmozási kiadások

121 474 787

121 474 787

121 474 787

121 474 787

121 474 787

121 474 787

121 474 787

121 474 787

121 474 787

121 474 787

121 474 787

121 474 787

1 457 697 440

Finanszírozási kiadások

18 016 324

18 016 324

18 016 324

18 016 324

18 016 324

18 016 324

18 016 324

18 016 324

18 016 324

18 016 324

18 016 324

18 016 324

216 195 885

Összesen

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

303 583 343

3 643 000 115

16. melléklet21

Az önkormányzat összesített létszámkerete 2022.

szervezeti egység

teljes munkaidős

részmi. 6 órás

részmi. 4 órás

Közfoglalkoztatott

Munkakör

Polgármesteri Hivatal

köztisztviselők

22

0

0

0

Önkormányzat

egyéb

9

0

0

64

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

47

0

2

0

Műv.ház és Könyvtár

4

0

0

3

Ozoróczky Mária Sz. K.

66

1

4

2

NÜVI

37

0

2

3

Összesen (köztisztviselők, közalkalmazottak, MT. szerint foglalkoztatottak)

185

1

8

72

Az Önkormányzathoz tartozó egészségügyi és egyéb szakfeladatok létszáma

Teljes munkaidős

Részmunkaidős

Munkakör

Munkakör

Háziorvos

2

0

0

Ápolónő

2

0

0

Védőnő

3

0

0

Mezőőr

2

0

0

Összesen

9

0

0

Közfoglakoztatás

Közcélú foglalkoztatott (átlag)

72

17. melléklet22

2022. évi állami támogatás

No.

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

Mennyiségi egység

Fajlagos összeg Ft

Mutató

Forint

8/2022 Kr

mutató

Ft

Összesen (Ft)

1

1.1.1.1. 1

1.1.1.1. 1
Önkormányzati hivatal működésének támogatása - elismert hivatali létszám alapján

elismert hivatali létszám

5 495 500

16,83

92 489 265

698 445

93 187 710

5

1.1.1.2.

Településüzemeltetés - zöldterület-gazdálkodás támogatása - kiegészítés előtt

hektár

25 200

11 365 200

360 800

11 726 000

7

1.1.1.3.

Településüzemeltetés - közvilágítás támogatása - kiegészítés előtt

forint

0

14 464 000

678 000

15 142 000

11

1.1.1.5.

Településüzemeltetés - közutak támogatása - kiegészítés előtt

forint

11 001 995

468 170

11 470 165

13

1.1.1.6.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - kiegészítés előtt

lakos

15 093 000

559 000

15 652 000

15

1.1.1.7.

1.1.1.7. Településüzemeltetés - Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - kiegészítés előtt

külterületi lakos

15 300

900

16 200

19

1.1.

A települési önkormányzatok működésének általános támogatása

144 428 760

2 765 315

147 194 075

1.2.1. Óvodaműködtetési támogatás

0

20

1.2.1.1.

Óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

110 000

267,70

29 447 000

20 000

267,70

5 354 000

34 801 000

22

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

4 861 500

23,60

114 731 400

401 400

23,60

9 473 040

124 204 440

24

1.2.3.1.1.1.1.

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

432 000

3,00

1 296 000

35 690

3,00

107 070

1 403 070

46

1.2.5.1.1.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

3 339 000

14,00

46 746 000

539 000

14,00

7 546 000

54 292 000

52

1.2.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

192 220 400

22 480 110

214 700 510

53

1.3.1.

A települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak egyéb támogatása

forint

102 792 000

102 792 000

1.3.2. Egyes szociális és gyerekjóléti feladatok támogatása

0

56

1.3.2.3.1.

Szociális étkeztetés - önálló feladatellátás

67 810

75,00

5 085 750

6 000

75,00

450 000

5 535 750

57

1.3.2.3.2.

Szociális étkeztetés - társulás által történő feladatellátás

74 590

132,00

9 845 880

6 600

132,00

871 200

10 717 080

58

1.3.2.4.1.

Szociális segítés-társulás által történő feladatellátás

25 000

7,00

175 000

7,00

0

175 000

58

1.3.2.4.1.

Szociális segítés

25 000

4,00

100 000

4,00

0

100 000

59

1.3.2.4.2.

Személyi gondozás - önálló feladatellátás

381 130

20,00

7 622 600

82 000

20,00

1 640 000

9 262 600

60

1.3.2.4.3.

Személyi gondozás - társulás által történő feladatellátás

495 480

33,00

16 350 840

106 600

33,00

3 517 800

19 868 640

62

1.3.2.6.1.

Időskorúak nappali intézményi ellátása - önálló feladatellátás

225 630

5,00

1 128 150

57 000

5,00

285 000

1 413 150

63

1.3.2.6.2.

Időskorúak nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

338 440

12,00

4 061 280

85 500

12,00

1 026 000

5 087 280

70

1.3.2.8.1.

Demens személyek nappali intézményi ellátása - önálló feladatellátás

749 460

2,00

1 498 920

80 000

2,00

160 000

1 658 920

1.3.3. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

0

104

1.3.3.1.2.

Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

4 260 000

4,00

17 040 000

1 193 000

4,00

4 772 000

21 812 000

105

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

forint

9 935 000

9 935 000

1.3.4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

0

106

1.3.4.1.

Bértámogatás

4 500 000

36,00

162 000 000

939 900

36,00

33 836 400

195 836 400

107

1.3.4.2.

Intézményüzemeltetési támogatás

forint

7 390 000

7 390 000

108

1.3.

A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

forint

345 025 420

46 558 400

391 583 820

109

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés - bértámogatás

2 442 000

13,67

33 382 140

258 300

13,67

3 530 961

36 913 101

110

1.4.1.2.

Intézményi gyermekétkeztetés - üzemeltetési támogatás

forint

0

72 124 969

19 106 268

91 231 237

111

1.4.2.

Szünidei étkeztetés támogatása

étkezési adag

570

10 123

5 770 110

5 770 110

112

1.4.

A települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

111 277 219

22 637 229

133 914 448

114

1.5.2.

Települési önkormányzatok egyes kulturális feladatainak támogatása

forint

2 213

12 370 670

12 370 670

118

1.5.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

forint

12 370 670

12 370 670

119

42.5.5.

Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás

forint

0

0

Összesen

805 322 469

0

0

94 441 054

899 763 523

18. melléklet23

Szociálpolitikai kiadások 2022. év

adatok Ft-ban

Kiadási jogcímek

2022.évi szociális kiadás

Önkormányzat

Összesen

Lakásvásárlási támogatás

Települési támogatás

1 000 000

1 000 000

Gyermekétkeztetési támogatás

Települési támogatás

2 500 000

2 500 000

Élelmiszercsomag

Települési támogatás

2 000 000

2 000 000

Tüzelőanyag támogatás

Települési támogatás

6 500 000

6 500 000

Rendkívüli pénzbeni eseti támogatás

Települési támogatás

3 000 000

3 000 000

Gyógyászati segédeszköz támogatás

Települési támogatás

2 000 000

2 000 000

Gyógyszer támogatás

Települési támogatás

13 000 000

13 000 000

Iskoláztatási támogatás

Települési támogatás

400 000

400 000

Egészségügyi költségek támogatása

Települési támogatás

500 000

500 000

Köztemetés

Települési támogatás

500 000

500 000

Rágcsálóirtás

Települési támogatás

12 000 000

12 000 000

Lakhatással összefüggő támogatás

Települési támogatás

13 000 000

13 000 000

Temetési költség támogatás

Települési támogatás

1 200 000

1 200 000

Ápoláshoz kapcsolódó támogatás

Települési támogatás

1 000 000

1 000 000

Szociális földprogram

Települési támogatás

3 000 000

3 000 000

Szociális intézmények finanszírozása

Települési támogatás

41 192 000

41 192 000

Ö s s z e s e n :

102 792 000

102 792 000

19. melléklet24

Működési bevételek intézményenként 2022.

adatok Ft-ban

Bevételek

Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Ház és Könyvtár

NÜVI

Önkormányzat együtt

Intézményi működési, közhatalmi bevétel

20 933 104

158 774 894

220 290 832

161 138

8 712 896

123 574 074

532 446 938

Központi költségvetésből kapott támog.

-

899 763 523

-

-

-

-

899 763 523

Támogatásértékű működési bevétel

-

991 729 317

-

-

-

-

991 729 317

Működési célú pénzeszköz átvétel

-

64 092 000

-

-

-

-

64 092 000

Költségvetési bevételek összesen

20 933 104

2 114 359 734

220 290 832

161 138

8 712 896

123 574 074

2 488 031 778

Előző évi maradvány

663 930

78 719 128

1 137 549

51 849

449 934

3 132 643

84 155 033

-

-

-

-

-

-

-

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

21 597 034

2 193 078 862

221 428 381

212 987

9 162 830

126 706 717

2 572 186 811

20. melléklet25

Működési kiadások intézményenként 2022.

adatok Ft-ban

Kiadások

Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat

Ozoróczky Mária Szociális Központ

Jászladányi Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Ház és Könyvtár

NÜVI

Önkormányzat összesen

Személyi jellegű kiadások

87 242 703

206 771 074

289 191 208

195 548 234

16 449 396

119 369 489

914 572 104

Munkaadókat terhelő járulékok

11 916 928

21 781 040

39 690 287

25 553 125

2 051 559

17 434 469

118 427 408

Dologi és egyéb folyó kiadások

27 584 597

247 978 605

179 157 221

25 652 837

14 645 877

227 712 204

722 731 341

Ellátottak pénzbeli juttatása

-

90 359 295

200 000

-

-

-

90 559 295

Egyéb működési célú kiadások

663 930

116 030 737

1 137 549

51 849

449 934

3 132 643

121 466 642

Tartalék

-

1 350 000

-

-

-

-

1 350 000

Működési kiadások összesen

127 408 158

684 270 751

509 376 265

246 806 045

33 596 766

367 648 805

1 969 106 790

21. melléklet26

Az intézmények működési és felhalmozási finanszírozásának 2022. évi üteme

adatok Ft-ban

Intézmény megnevezése

Bevétel

Kiadás

Támogatás

I. hó

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX

X

XI

XII

összes.

Óvoda és Bölcsőde

212 987

251 671 076

251 458 089

20 954 841

20 954 841

20 954 841

20 954 841

20 954 841

20 954 841

20 954 841

20 954 841

20 954 841

20 954 841

20 954 841

20 954 841

251 458 089

Műv.Ház és Könyvtár

9 162 830

33 613 766

24 450 936

2 037 578

2 037 578

2 037 578

2 037 578

2 037 578

2 037 578

2 037 578

2 037 578

2 037 578

2 037 578

2 037 578

2 037 578

24 450 936

NÜVI

127 306 717

367 691 785

240 385 068

20 032 089

20 032 089

20 032 089

20 032 089

20 032 089

20 032 089

20 032 089

20 032 089

20 032 089

20 032 089

20 032 089

20 032 089

240 385 068

Polgármesteri Hivatal

21 597 034

127 465 111

105 868 077

8 822 340

8 822 340

8 822 340

8 822 340

8 822 340

8 822 340

8 822 340

8 822 340

8 822 340

8 822 340

8 822 340

8 822 340

105 868 077

0

OMSZK

221 428 381

518 987 329

297 558 948

24 796 579

24 796 579

24 796 579

24 796 579

24 796 579

24 796 579

24 796 579

24 796 579

24 796 579

24 796 579

24 796 579

24 796 579

297 558 948

0

Összesen:

379 707 949

1 299 429 067

919 721 118

76 643 427

76 643 427

76 643 427

76 643 427

76 643 427

76 643 427

76 643 427

76 643 427

76 643 427

76 643 427

76 643 427

76 643 427

919 721 118

1

A 2. § (1) bekezdése a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (6) bekezdése a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (6) bekezdése a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 7. § (2) bekezdés a) pontja a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 8. § a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 8. § a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

A 16. § a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 16. § a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

6

Az 1. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 2. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 3. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 4. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

10

Az 5. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 6. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 7. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 8. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 9. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 10. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 11. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 12. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 13. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 14. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 15. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 16. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 17. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (17) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 18. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (18) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 19. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (19) bekezdésével megállapított szöveg. A 19. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 19. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 20. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (20) bekezdésével megállapított szöveg. A 20. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 20. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (15) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 21. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 5. § (21) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (X. 28.) önkormányzati rendelete 3. § (17) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 27.) önkormányzati rendelete 3. § (16) bekezdésével megállapított szöveg.