Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 09.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 03. 31- 2023. 04. 01

Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 09.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.03.31.

Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1)-(2) bekezdésében, 4. § (3)-(4) bekezdésében, 5. § (3) bekezdésében, 12. § (5) bekezdésében, 19. §-ában, 20. § (3) bekezdésében, 21. § (6) bekezdésében, 23. § (3) bekezdésében, 27. § (2) bekezdésében, 31. § (2) bekezdésében, 33. § (3) bekezdésében, 34. § (1), (3) és (6) bekezdésében, 35. § (2) bekezdésében, 36. § (2) bekezdésében, 68. § (2) bekezdésében és 84. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a Jászberény Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelet 2. mellékletének 1.3.4. pontjában meghatározott véleményezési jogkörében eljáró Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet bevezető része helyébe a következő rendelkezés lép:

„Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva, a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1)-(2) bekezdésében, 4. § (3)-(4) bekezdésében, 5. § (3) bekezdésében, 12. § (5) bekezdésében, 19. §-ában, 20. § (3) bekezdésében, 21. § (6) bekezdésében, 23. § (3) bekezdésében, 27. § (2) bekezdésében, 31. § (2) bekezdésében, 33. § (3) bekezdésében, 34. § (1), (3) és (6) bekezdésében, 35. § (2) bekezdésében, 36. § (2) bekezdésében, 68. § (2) bekezdésében, és 84. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a Jászberény Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelet 2. mellékletének 1.3.4. pontjában meghatározott véleményezési jogkörében eljáró Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:”

2. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. § Jászberény Város Önkormányzatának tulajdonában álló és a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: JVV NZrt.) üzemeltetésében és kezelésében lévő lakásokra és helyiségekre terjed ki.”

3. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 3. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A JVV Nzrt. írásbeli kezdeményezésére az ingatlanok bérbeadásával összefüggő – a JVV Nzrt. által – behajthatatlannak minősített követelések elengedésére a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a követelésekről való lemondás eseteiről szóló 8/2019. (IV. 10.) önkormányzati rendeletében foglaltakat kell alkalmazni.”

(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 3. § (3) bekezdés i) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A JVV NZrt. a rendelet keretei között)

„i) jogosult a rendelet által ráruházott feladatai kapcsán felmerülő költségei finanszírozására a lakások és helyiségek bérbeadásából származó és beszedett nettó bérleti díj 30 %-ának megfelelő díjazásra. Jelen rendelkezés nem vonatkozik a 26. § (1) bekezdésében foglalt kötelezettségekre. Jogosult továbbá a szerződés melléklete szerinti, önkormányzati döntés miatt üresen álló, vagy bérleti díjat nem keletkeztető lakások és helyiségek esetében a jelen rendeletben a szociális bérlakások bérleti díjára megállapított összeg 25 %-ának megfelelő díjazásra,”

(3) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 3. § (3) bekezdés l) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A JVV NZrt. a rendelet keretei között)

„l) a bérleti szerződés lejártát követő 30 napon belül köteles gondoskodni a bérlemény újbóli bérbeadása érdekében szükséges intézkedések megtételéről a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályának közreműködésével,”

(4) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 3. § (3) bekezdés n) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A JVV NZrt. a rendelet keretei között)

„n) jogosult társasházi közgyűléseken a tulajdonos képviseletében egyedi meghatalmazás tartalma szerint eljárni,”

(5) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 3. § (3) bekezdése a következő o) ponttal egészül ki:

(A JVV NZrt. a rendelet keretei között)

„o) szociális rászorultság alapján megkötött lakásbérleti szerződések esetében a szociális rászorultságot a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályának közreműködésével évente felülvizsgálja, szükség szerint a bérleti díjat módosítja.”

(6) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az önkormányzati tulajdonú, bérbeadás útján hasznosítható lakások és helyiségek bérbeadásával kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal az alábbi feladatokat látja el:)

„b) a JVV NZrt. megkeresése alapján gondoskodik a bérlettel kapcsolatos pályázati felhívásoknak a helyi lap online felületén történő megjelentetéséről,”

(7) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az önkormányzati tulajdonú, bérbeadás útján hasznosítható lakások és helyiségek bérbeadásával kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal az alábbi feladatokat látja el:)

„e) a (3) bekezdés l) pontja szerinti együttműködés keretében tájékoztatja a bérlőt és megkéri a jövedelemigazolásokat,”

(8) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:

(Az önkormányzati tulajdonú, bérbeadás útján hasznosítható lakások és helyiségek bérbeadásával kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal az alábbi feladatokat látja el:)

„f) közreműködik a szociális rászorultság alapján megkötött lakásbérleti szerződések éves felülvizsgálatában, melynek során az 1 éves határidő letelte előtt 30 nappal jogosult a szociális bérlőtől megkérni a 6. § (4) és (5) bekezdése szerinti igazolásokat, azzal az eltéréssel, hogy a felülvizsgálatról szóló értesítés kézhezvételét megelőző 6 hónapra vonatkozó nettó jövedelmet kell alapul venni.”

4. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 5. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A lakásbérleti szerződés 3 év határozott időtartamra köthető, a 9. § (4)-(5) bekezdésében és a 10. § (2) és (6) bekezdésében, valamint a 20. § (8) bekezdésében foglalt kivételekkel.”

(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 5. § (4) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[A (3) bekezdésben meghatározott időtartammal egyező vagy annál rövidebb, vagy valamely feltétel bekövetkezéséig kell szerződést kötni]

„d) rendkívüli szociális krízishelyzet esetén, legfeljebb 18 hónapra.”

5. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A pályázati felhívást egy helyi lap online felületén és az önkormányzat hivatalos honlapján közzé kell tenni és a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján a helyi lap online felületén történő megjelenést követő 15 napra ki kell függeszteni.”

6. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 9. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A bérbeadó a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályának közreműködésével a szociális rászorultságot évente felülvizsgálja és a feltételek megszűnése esetén a felülvizsgálatot követő 30 napon belül költségelvű bérleti díjat állapít meg.”

(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 9. § (4) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[ Szociális rászorultság változatlan fennállása esetén a lakásbérleti szerződést a bérlő kérelmére és a JVV NZrt. egyetértése valamint a (2)-(3) bekezdésekben szereplő feltételek fennállása esetén a HKVB döntése alapján további minimum 1, legfeljebb 3 évi időtartamra lehet újra megkötni, amennyiben]

„b) bérleti jogviszonya keletkezése óta egyszer sem volt 90 napot elérő, vagy azt meghaladó időtartamú lakbérhátraléka, vagy a 19/A. § szerinti adósságrendezésről szóló megállapodást kötött és teljesítette a számára abban előírtakat.”

(3) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 9. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Ha a bérbeadó a Polgármesteri Hivatal illetékes osztályának közreműködésével azt állapítja meg, hogy a bérlő szociális rászorultsága megszűnt, de lakás hiányában a bérlőnek nincs hová költöznie, úgy a bérlővel – kérésére, melyet a határozott idejű lakásbérleti szerződés lejártát megelőző 15. munkanapig be kell nyújtania bérbeadónak – a HKVB döntése alapján – 50 %-kal magasabb bérleti díj állapítandó meg 1 év időtartamra, mely időtartam különös méltánylást érdemlő esetben 1 éves időtartammal meghosszabbítható, amennyiben a bérlőnek nincs lakbér- és közüzemi díj tartozása. Ezt a bérleti szerződést a határozott idejű lakásbérleti szerződés lejárata utolsó napjáig meg kell kötnie szerződő feleknek. Amennyiben a bérlő kérelme alapján megállapítható, hogy a bérleti szerződés hatálya alatt szociális rászorultsága újra fennáll, részére - a HKVB döntése alapján - ismét szociális bérleti díj állapítható meg.”

7. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 12. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A pályázati felhívást egy helyi lap online felületén és az önkormányzat hivatalos honlapján kell közzétenni és a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján a helyi lap online felületén történő megjelenést követő 15 napra kell kifüggeszteni.”

(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 12. § (3) bekezdés j) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A pályázati kiírásnak tartalmaznia kell:)

„j) tájékoztatás arról, hogy érvényesen azok nyújthatnak be pályázatot, akik Jászberény közigazgatási területén 2 éves munkaviszonnyal rendelkeznek,”

(3) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 12. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(11) A költségelvű lakásbérleti szerződést – a bérlő kérelmére és a JVV NZrt. javaslatára – a HKVB döntése alapján pályáztatás nélkül – legfeljebb kettő alkalommal maximum 3 évre újra meg lehet kötni, amennyiben a bérlő nem rendelkezik lakbér és közüzemi díj hátralékkal.”

(4) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 12. §-a a következő (14) bekezdéssel egészül ki:

„(14) A költségelvű lakásbérleti szerződések időtartama nem haladhatja meg a 10 éves maximális időkorlátot.”

8. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 12/A. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A pályázati felhívást egy helyi lap online felületén és a városi honlapon kell közzétenni és a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján a városi honlapon történő megjelenést követő 15 napra kell kifüggeszteni.”

9. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 13. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A bérleti szerződést bérlő kérelmére a HKVB döntése alapján pályáztatás nélkül egyszeri alkalommal legfeljebb 1 évre újra meg lehet kötni, amennyiben a bérlő nem rendelkezik lakbér és közüzemi díj hátralékkal.”

10. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 13/A. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Szociális rászorultság változatlan fennállása esetén a lakásbérleti szerződést a bérlő kérelmére és a JVV NZrt. egyetértése, valamint a (1)-(3) bekezdésekben szereplő feltételek fennállása esetén a HKVB döntésével legfeljebb 3 év időtartamra újra meg lehet kötni, amennyibe a bérlő nem rendelkezik lakbér és közüzemi díj hátralékkal.”

11. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 13/B. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A (6) bekezdésben foglalt hosszabbítási lehetőség 1 alkalommal történő igénybevételét követően a polgármester javaslata alapján a rendelet 9. § (4) bekezdése alkalmazható.”

12. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 18. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A havi lakbérek mértékét az 1. melléklet tartalmazza. A lakbérek mértéke az 1 évet meghaladó szerződések vonatkozásában infláció követő, azaz a szerződés évenkénti fordulónapján a bérbeadó jogosult az infláció mértékével növelt bérleti díjat megállapítani, amelyet a szerződésben rögzíteni szükséges.”

13. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 19. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A közérdekből szakember biztosítás céljából bérbe adott lakások esetén, kérelemre a HKVB döntése alapján kedvezmény adható, melynek mértéke maximum 20 %.”

14. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 31. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A pályázatot a JVV NZrt. írja ki a polgármester jóváhagyását követően, melyet egy helyi lap online felületén, a város honlapján és Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján a helyi lap online felületén történő megjelenést követő 15 napi kifüggesztés útján közzé kell tenni.”

(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 31. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A pályázatokat a JVV NZrt. részére postai úton, vagy személyesen zárt borítékban, 2 példányban írásban és 1 példányban a pályázati felhívásban megjelölt elektronikus levélcímre megküldött, jelszóval védett elektronikus dokumentumként kell eljuttatni.”

15. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 36. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Helyiség legfeljebb 15 év határozott időre, - mely egy alkalommal legfeljebb 5 évvel meghosszabbítható -, vagy feltétel bekövetkeztéig adható bérbe. A határozott idő mértékéről a JVV NZrt. javaslatára a GTB dönt.”

16. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 41. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A bérlő a bérleti jog átruházására, vagy cseréjére irányuló hatályba nem lépett megállapodást az annak megkötésétől számított 15 napon belül köteles a bérbeadói hozzájárulás teljesítése céljából a bérbeadónak megküldeni.”

17. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 47. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„47. § A rendelet hatályba lépését megelőzően kötött bérleti szerződések esetében az 1. mellékletben meghatározott bérleti díjakat 2023. július 1-jétől kell alkalmazni.”

18. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet a következő 47/B–47/D. §-sal egészül ki:

„47/B. § E rendeletnek a bérleti jogviszonyok határozott idejére vonatkozó rendelkezéseit a jelenleg hatályos szerződésekre nem kell alkalmazni.

47/C. § E rendelet hatályba lépését követő 1 éven belül lejáró határozott idejű – e rendelet rendelkezései szerint nem hosszabbítható - lakásbérleti szerződések 1 alkalommal 2 évre meghosszabbíthatóak, mely rendelkezés nem vonatkozik a közérdekű célból bérbeadott lakásokra.

47/D. § E rendelet hatályba lépésekor fennálló szociális lakásbérleti szerződések esetében a jogosultság első felülvizsgálatát 2025. január 1-ig kell elvégezni.”

19. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

(3) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet 3. melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

20. § Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 22/2011. (VI. 9.) önkormányzati rendelet

a) 6. § (6) bekezdés a) pontjában a „nyugdíjminimum” szövegrész helyébe a „szociális vetítési alap” szöveg,

b) 6. § (6) bekezdés b) pontjában a „nyugdíjminimum” szövegrész helyébe a „szociális vetítési alap” szöveg,

c) 9. § (1) bekezdésében az „5” szövegrész helyébe a „3” szöveg,

d) 12/A. § (3) bekezdés i) pontjában az „5” szövegrész helyébe a „3” szöveg,

e) 13/B. § (6) bekezdésében a „3” szövegrész helyébe a „2” szöveg

lép.

21. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 11/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet

2. melléklet a 11/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelethez

2. melléklet

3. melléklet a 11/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelethez

3. melléklet