Bátaszék Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 2/2011. (II. 1) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 11. 25- 2023. 11. 26

Bátaszék Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (XI. 24.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 2/2011. (II. 1) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.11.25.

Bátaszék Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 43. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva - a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 2/2011.(II.1.) önkormányzati rendelet 25. § (4) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, Közművelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság és a Szociális Bizottság véleményének kikérésével - a következőket rendeli el

1. § A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bátaszék Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 1) önkormányzati rendelete 5. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A képviselő-testület feladatainak eredményes megoldása érdekében együttműködik a vármegyei önkormányzattal. A koordináció keretében közvetlen cél, a vármegyei tervek, koncepció kidolgozásában való közvetlen részvétel, valamint azok egyeztetése a helyi elképzelésekkel. A folyamatos kapcsolattartás a polgármester illetve a jegyző feladata.”

2. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bátaszék Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 1) önkormányzati rendelete 7. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki:

„(2a) A polgármester és az alpolgármesteri tisztség betöltetlensége, illetve egyidejű tartós akadályoztatásuk esetén a képviselő-testület üléseit a korelnök hívja össze.”

(2) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bátaszék Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 1) önkormányzati rendelete 7. § (3) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A képviselő-testület ülését össze kell hívni:)

„d) a Tolna Vármegyei Kormányhivatal vezetőjének (a továbbiakban: Kormányhivatal) kezdeményezésére. A b) – d) pontban szereplő kezdeményezés esetén az ülést 15 napon belüli időpontra össze kell hívni.”

3. § (1) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bátaszék Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 1) önkormányzati rendelete 8. § (1) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A képviselő-testület ülésére tanácskozási joggal meg kell hívni:)

„e) a Tolna Vármegyei Önkormányzat Közgyűlés elnökét,”

(2) A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bátaszék Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 1) önkormányzati rendelete 8. § (2) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A képviselő-testület üléseire meg kell hívni továbbá:)

„c) a vármegyei sajtó és a helyi média tudósítóit,”

4. § A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bátaszék Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 1) önkormányzati rendelete 12. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) A polgármester és az alpolgármesteri tisztség betöltetlensége, illetve egyidejű tartós akadályoztatásuk esetén a képviselő-testület üléseit a korelnök vezeti.”

5. § A képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló Bátaszék Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2011. (II. 1) önkormányzati rendelete 44. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az önkormányzat gazdálkodási feladatait a hivatal látja el. E körben feladatai:)

„a) a központi jogszabályokban előírt módon és határidőben elkészíti a költségvetési tájékoztatót, valamint a havi pénzforgalmi információt, s mindezeket megküldi a Magyar Államkincstár Tolna Vármegyei Igazgatósága részére,”

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.