Magyarbóly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

a falugondnoki szolgálatról szóló 11/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 02. 17- 2023. 02. 18

Magyarbóly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

a falugondnoki szolgálatról szóló 11/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.02.17.

Magyarbóly Községi Önkormányzat képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 60. § (3)-(4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A falugondnoki szolgálatról szóló 11/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendelet 3. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A falugondnoki szolgáltatás ingyenes, önkéntesen igénybe vehető szolgáltatás, melyre vonatkozó igényt írásban, szóban, elektronikus levél formájában, telefonon jelezve, vagy bármilyen egyéb kommunikációs módon lehet jelezni a képviselő-testület tagjai, a polgármester és a falugondnok felé. A szolgáltatásra igényt tartó személy a településen belüli szolgáltatási igényét lehetőleg 1-3 munkanappal előbb bejelenti és egyezteti a falugondnokkal, településen kívüli szolgáltatási igényét pedig lehetőleg 3-5 munkanappal előbb kell bejelentenie és leegyeztetnie. A feladatteljesítés egyrészt a bejelentés sorrendjétől és fontosságától függ. Azon szolgáltatási, szállítási igényeket, amelyek eltérnek a rendszeres tevékenységtől, a polgármesterrel le kell egyeztetni telefonos megkereséssel, vagy ügyfélfogadási időben a hivatalban. A falugondnoki szolgáltatás igénybevétele alkalmával az igények teljesítésének mérlegelésénél elsősorban a kötelező, alapellátási feladatok, valamint a gazdaságosság figyelembe vétele a döntési szempont. Azon szolgáltatási, szállítási igényeket, amelyek eltérnek a rendszeres tevékenységektől, a fenntartóval kell egyeztetni.

(2) A falugondnoki szolgáltatásnyújtásra vonatkozó döntés a polgármester és a falugondnok hatáskörébe tartozik. ”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.