Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete

a bizottsági hatásköri rendelet hatályon kívül helyezésével kapcsolatosan egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Hatályos: 2023. 03. 01- 2023. 03. 01

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete

a bizottsági hatásköri rendelet hatályon kívül helyezésével kapcsolatosan egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

2023.03.01.

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. § (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A lakásépítéshez, lakásvásárláshoz és -felújításhoz nyújtható helyi pénzbeli támogatásról valamint a fiatal házaspárok első, saját tulajdonú lakáshoz jutásához nyújtható támogatásról szóló 5/2004. (II. 27.) önkormányzati rendelet 3. § 8. pontjában a „képviselő-testület által kialakított bizottságok hatásköréről, a bizottságok és tanácsnokok feladatköréről” szövegrész helyébe a „mindenkori hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatról” szöveg lép.

2. § Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jog gyakorlásáról, továbbá az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésének szabályairól, bérbeadásának feltételeiről szóló 34/2004. (X. 13.) önkormányzati rendelet 6. § (5) bekezdésében a „Képviselő-testület által kialakított bizottságok hatásköréről, a bizottságok és a tanácsnokok feladatköréről szóló 24/2019.(XI.18.)” szövegrész helyébe a „mindenkori hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló” szöveg lép.

3. § Az Önkormányzat testnevelés és sportfeladatairól, a helyi testnevelés és a sporttevékenység támogatásáról szóló 1/2007. (I. 23.) önkormányzati rendelet 12. §-ában az „a Közművelődési, Közoktatási, Sport és Informatikai Bizottság (továbbiakban: KKSI Bizottság) gyakorolja, a Képviselő-testület által kialakított bizottságok hatásköréről, a bizottságok és tanácsnokok feladatköréről szóló 45/2001. (XII. 22.)” szövegrész helyébe az „a Közoktatási, Közművelődési, Sport, Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság gyakorolja, a mindenkori hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló” szöveg lép.

4. § A szociális igazgatásról és egyes szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdésében a „Képviselő-testület által kialakított bizottságok hatásköréről” szövegrész helyébe a „mindenkori hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatról” szöveg lép.

5. § A Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő közterületek használatának és rendjének helyi szabályozásáról szóló 8/2018. (III. 23.) önkormányzati rendelet 3. § (3) bekezdésében a „külön” szövegrész helyébe az „a mindenkori hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati” szöveg lép.

6. § A „Budapest Főváros II. Kerület Önkormányzatának Hajós Alfréd Sport Ösztöndíj” alapításáról és adományozásáról szóló 32/2019.(XII.20.) önkormányzati rendelet 4. § (1) bekezdésében a „Képviselő-testület által kialakított bizottságok hatásköréről, a bizottságok és tanácsnokok feladatköréről szóló 24/2019. (XI. 18.)” szövegrész helyébe a „mindenkori hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló” szöveg lép.

7. § A tanulmányi ösztöndíj alapításáról szóló 8/2022. (IV. 1.) önkormányzati rendelet 2. § (4) bekezdésében a „Képviselő-testület által kialakított bizottságok hatásköréről, a bizottságok és tanácsnokok feladatköréről szóló 24/2019. (XI. 18.)” szövegrész helyébe a „mindenkori hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló” szöveg lép.

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a kihirdetését követő második napon hatályát veszti.

Örsi Gergely
polgármester

dr. Szalai Tibor
jegyző