Uzsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 17- 2024. 12. 30

Uzsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.17.

Uzsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését

a) 183.437.748 Ft költségvetési bevétellel,

b) 183.437.748 Ft költségvetési kiadással

állapítja meg.

(2) A kiadási főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat

a) működési költségvetés kiadásai

aa) személyi juttatások 44.822.400 Ft

ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 5.586.811 Ft

ac) dologi kiadások 42.751.005 Ft

ad) ellátottak pénzbeli juttatásai 1.750.000 Ft

ae) egyéb működési célú kiadások 70.381.192 Ft

b) felhalmozási költségvetés kiadásai

ba) beruházások 10.700.001 Ft

bb) felújítások 6.629.784 Ft

c) tartalék 10.241.201 Ft

d) finanszírozási kiadások 816.555 Ft

jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(3) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek, költségvetési kiadások címrendjét a rendelet 1. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat, valamint a kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok bontásban a rendelet 2. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(5) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 3. melléklet és a 4. melléklet részletezi.

(6) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának rendeli el.

(7) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből vagy az előző év(ek) költségvetési maradványának, vállalkozási maradványának igénybevételével történik.

(8) A köztisztviselői illetményalapot 63.000 Ft mértékben állapítja meg. A cafeteria juttatás önkormányzati dolgozók részére 100.000 Ft/év.

(9) A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontja és a 234. § (4) bekezdése alapján egységesen 20 % illetménykiegészítést határoz meg a Lesenceistvándi Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó középfokú végzettséggel rendelkező köztisztviselői részére.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az 5. melléklet részletezi.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 6. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait a 7. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 8. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 9. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, közös hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 12. melléklet, 13. melléklet, 14. mellékletszerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között 10.241 E Ft általános, 0Ft céltartalékot állapít meg. A céltartalékot a Képviselő-testület engedélyével lehet felhasználni, átcsoportosítani.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10%-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 11. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) Az átcsoportosításról, kötelezettség vállalásokról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2024. december 31-ig gyakorolható.

(3) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével -legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(6) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(7) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodás(ok)ban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A Hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a külső vállalkozó útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. § (1) A képviselő-testület az Önkormányzat által adott közvetett támogatásokat a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat Előirányzat felhasználási tervét 2024. évre a 16. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület a 2024. évi bevételi kormányzati funkciók alakulását jogcímenként a 17. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület a 2024.évi kiadási kormányzati funkciók alakulását jogcímenként a 18. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A képviselő-testület a 2024. évben céljelleggel tervezett támogatásokról szóló kimutatást a 19. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) A képviselő-testület a 2024. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételeit és kiadásait a 20. melléklet szerint hagyja jóvá.

8. Záró rendelkezések

9. § E rendelet rendelkezéseit 2024. január 1. napjától kell alkalmazni.

10. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2024. december 31-én hatályát veszti.

1. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

2024. évi költségvetésének címrendje

Adatok forintban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Cím szám

Alcím szám

Cím neve

Alcím neve

Kiadás

Bevétel

Saját bevétel

Önkormányzati támogatás

Állami támogatás

2

1

1

Uzsa Község Önkormányzata

183 437 748

183 437 748

159 876 888

0

23 560 860

3

Személyi juttatások

44 822 400

4

Munkaadókat terhelő járulékok

5 586 811

5

Dologi kiadások

42 751 005

6

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 750 000

7

Egyéb működési célú kiadások

60 139 991

8

Beruházások

10 700 001

9

Felújítások

6 629 784

10

Egyéb felhalmozási kiadások

0

11

Céltartalék

10 241 201

12

Finanszírozási kiadások

816 555

2. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

2024. évi költségvetésének összevont mérlege

Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

21 160 860

21 160 860

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

12 505 440

12 505 440

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

6 385 416

6 385 416

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 004

2 270 004

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2 400 000

2 400 000

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 400 000

2 400 000

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

91 000 000

91 000 000

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

6 000 000

6 000 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

85 000 000

85 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

0

0

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

7 764 282

7 764 282

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 182 282

2 182 282

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5 082 000

5 082 000

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

500 000

500 000

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

2 061 637

2 061 637

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

2 061 637

2 061 637

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

6 081 324

6 081 324

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

6 081 324

6 081 324

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

130 468 103

130 468 103

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

52 969 645

52 969 645

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

52 969 645

52 969 645

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

52 969 645

52 969 645

0

0

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

183 437 748

183 437 748

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

165 291 408

165 291 408

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

44 822 400

44 822 400

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 586 811

5 586 811

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

42 751 005

42 751 005

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 750 000

1 750 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

60 139 991

60 139 991

0

0

8

1.18.

Tartalékok

10 241 201

10 241 201

0

0

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

0

0

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

0

0

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

17 329 785

17 329 785

0

0

12

2.1.

Beruházások

10 700 001

10 700 001

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

0

0

0

14

2.3.

Felújítások

6 629 784

6 629 784

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

0

0

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

182 621 193

182 621 193

0

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

816 555

816 555

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

816 555

816 555

0

0

32

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

33

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

34

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

35

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

36

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

38

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

0

0

0

39

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

40

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

41

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

42

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

816 555

816 555

0

0

43

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

183 437 748

183 437 748

0

0

3. Költségvetési, finanszírozási bevételek és kiadások egyenlege

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

13

13

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

2

2

0

0

3. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

2024. évi működési célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten

Adatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Önkormányzatok működési támogatásai

21 160 860

Személyi juttatások

44 822 400

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2 400 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 586 811

4

Működési bevételek

7 764 282

Dologi kiadások

42 751 005

5

Működési célú átvett pénzeszközök

2 061 637

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 750 000

6

Közhatalmi bevételek

91 000 000

Egyéb működési célú kiadások

60 139 991

7

Tartalékok

10 241 201

8

Költségvetési bevételek összesen (1+…+6)

124 386 779

Költségvetési kiadások összesen (1+...+6)

165 291 408

9

Működési célú finan.bevételek összesen

52 969 645

Működési célú finan.kiadások összesen

816 555

10

BEVÉTEL ÖSSZESEN (7+8)

177 356 424

KIADÁSOK ÖSSZESEN (7+8)

166 107 963

11

Költségvetési hiány:

40 904 629

Költségvetési többlet:

12

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

11 248 461

4. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

2024. évi felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten

Adatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Beruházások

10 700 001

3

Felhalmozási bevételek

0

Felújítások

6 629 784

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

6 081 324

Egyéb felhalmozási kiadások

0

5

Egyéb felhalmozási bevétel

Tartalékok

0

6

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4):

6 081 324

Költségvetési kiadások összesen (1+…+4):

17 329 785

7

Felhalmozási célú finan.bevételek összesen

Felhalmozási célú finan.kiadások össz.

0

8

BEVÉTEL ÖSSZESEN (5+6)

6 081 324

KIADÁSOK ÖSSZESEN (5+6)

17 329 785

9

Költségvetési hiány:

11 248 461

Költségvetési többlet:

10

Tervezési hiány:

11 248 461

Tervezési többlet:

5. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek

Adatok forintban

A

B

C

D

E

1

Megnevezés

2024.

2025.

2026.

Összesen

2

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

0

0

0

0

6. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Saját bevételek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletekből

származó tárgyévi és az azt követő három év fizetési kötelezettségének megállapításához

Adatok forintban

A

B

C

D

E

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

2025. évi előirányzat

2026. évi előirányzat

2027. évi előirányzat

2

Önk.vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és haszn.származó bevétel

3

Helyi adók bevétele

91 000 000

4

Osztalék, koncessziós díj és a hozambevétel

5

Tárgyi eszköz és az im.jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bev.

0

6

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

7

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

8

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

91 000 000

0

0

0

9

Adott évi saját bevétel 50%-a

45500000

0

0

0

10

Hitel felvételből származó tőketartozás XII. 31-én

11

Kötvény kibocsátásból származó tőketartozás

12

Adósságot keletkeztető ügyletek összértéke

0

0

0

0

13

Tőkefizetési kötelezettség

14

Kamatfizetési kötelezettség

15

Tárgyévi fizetési kötelezettség

0

0

0

0

7. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Adatok forintban

A

B

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

2

3

4

5

6

7

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

0

8. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Adatok forintban

A

B

C

D

E

F

1

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023.12.31-ig

2024. évi előirányzat

2024. év utáni szükséglet

2

Rendezési terv

3 000 000

2 023

0

3 000 000

0

3

Balaton és Háttér-településeinek a horgászturizmoshoz kapcsolódó integrált fejlesztése (TOP-1.2.1-16-VE1-2021-00027)

6 500 000

2 024

0

6 500 000

0

4

Szobor állítás augusztus 20-i rendezvényen

1 000 001

2 024

0

1 000 001

0

5

Tanösvényen tájékoztató tábla

200 000

2 024

0

200 000

0

6

0

7

0

8

ÖSSZESEN:

10 700 001

0

10 700 001

0

9. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Adatok forintban

A

B

C

D

E

F

1

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023.12.31-ig

2024. évi előirányzat

2024. év utáni szükséglet

2

Játszótéri kerítés felújítás

5 629 783

2 024

0

5 629 783

0

3

Villanybekötés boltba

1 000 001

2 024

0

1 000 001

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZESEN:

6 629 784

0

6 629 784

0

10. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

Adatok forintban

1. Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulások

A

B

1

Támogatott neve

Hozzájárulás

2

3

4

5

6

7

Összesen:

0

2. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

11. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról

Adatok forintban

Költségvetési szerv neve: Uzsa Község Önkormányzata

Költségvetési szerv számlaszáma: 11778052-15568948

Éves eredeti kiadási előirányzat: 816.555 Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen:

B

C

D

E

F

G

1

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Átütemezett

Összesen:

2

Állammal szembeni tartozások (ÁHT megelőlegezés)

816 555

816 555

3

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

0

4

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

0

5

TB alapokkal szembeni tartozás

0

6

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

0

7

Egyéb tartozásállomány

0

8

Összesen:

816 555

0

0

0

816 555

12. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

21 160 860

21 160 860

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

12 505 440

12 505 440

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

6 385 416

6 385 416

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 004

2 270 004

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2 400 000

2 400 000

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 400 000

2 400 000

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

91 000 000

91 000 000

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

6 000 000

6 000 000

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

85 000 000

85 000 000

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

0

0

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

7 764 282

7 764 282

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

2 182 282

2 182 282

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5 082 000

5 082 000

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

500 000

500 000

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

2 061 637

2 061 637

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

2 061 637

2 061 637

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

6 081 324

6 081 324

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

6 081 324

6 081 324

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

130 468 103

130 468 103

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

52 969 645

52 969 645

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

52 969 645

52 969 645

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

0

0

0

81

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

82

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

52 969 645

52 969 645

0

0

83

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

183 437 748

183 437 748

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

165 291 408

165 291 408

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

44 822 400

44 822 400

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 586 811

5 586 811

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

42 751 005

42 751 005

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 750 000

1 750 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

60 139 991

60 139 991

0

0

8

1.18.

Tartalékok

10 241 201

10 241 201

0

0

9

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

0

10

1.20.

Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

17 329 785

17 329 785

0

0

12

2.1.

Beruházások

10 700 001

10 700 001

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

6 629 784

6 629 784

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

182 621 193

182 621 193

0

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

816 555

816 555

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

816 555

816 555

0

0

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

0

0

0

0

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

0

0

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

42

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

43

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

816 555

816 555

0

0

44

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

183 437 748

183 437 748

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

13

13

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

2

2

0

0

13. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

2024. évi költségvetés és az előző három év mérlege

Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

19 423 731

24 842 565

20 907 510

21 160 860

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

7 964 355

8 664 768

13 162 690

12 505 440

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

0

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

4 572 000

5 421 346

5 474 820

6 385 416

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 270 000

2 270 000

2 270 000

2 270 004

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

4 617 376

8 486 451

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

3 001 332

2 731 279

22 616 760

2 400 000

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

3 001 332

2 731 279

22 616 760

2 400 000

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

38 584 365

58 427 897

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

1 289 031

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

37 295 334

58 427 897

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

11 930 499

38 427 897

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

61 198 414

89 525 675

66 000 000

91 000 000

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

5 349 939

5 704 376

6 000 000

6 000 000

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

55 833 780

83 499 529

60 000 000

85 000 000

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

14 695

321 770

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

4 199 245

6 930 053

17 615 290

7 764 282

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

998 477

2 881 601

894 680

2 182 282

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

3 021 977

2 975 197

3 836 892

5 082 000

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

516 902

500 000

500 000

35

5.5.

Ellátási díjak

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 008 186

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

10 375 532

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

77

78

1 000 000

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

77 850

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

100 864

556 275

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

27 357 262

1 601 205

2 061 637

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

27 357 262

1 601 205

2 061 637

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

5 518 445

0

4 150 058

6 081 324

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

5 518 445

4 150 058

6 081 324

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

131 925 532

209 814 731

132 890 823

130 468 103

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+…+10.3.)

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

64 844 087

58 549 759

83 436 530

52 969 645

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

64 844 087

58 549 759

83 436 530

52 969 645

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

4 521 525

5 876 393

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

4 521 525

5 876 393

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

80

15.

Váltóbevételek és adóssághoz nem kapcsolódó sz.ügyletek bevételei

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

69 365 612

64 426 152

83 436 530

52 969 645

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZ.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

201 291 144

274 240 883

216 327 353

183 437 748

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

74 126 133

102 426 150

130 610 916

165 291 408

3

1.1.

Személyi juttatások

26 846 181

33 599 739

41 082 400

44 822 400

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 851 918

3 125 097

5 217 052

5 586 811

5

1.3.

Dologi kiadások

30 960 711

45 575 440

46 689 270

42 751 005

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

557 060

1 031 000

1 750 000

1 750 000

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

12 910 263

19 094 874

18 477 071

60 139 991

8

1.18.

Tartalékok

17 395 123

10 241 201

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

64 289 750

82 849 499

84 892 616

17 329 785

12

2.1.

Beruházások

42 883 018

42 545 939

24 438 663

10 700 001

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

21 406 732

40 303 560

60 453 953

6 629 784

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

138 415 883

185 275 649

215 503 532

182 621 193

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

4 325 502

5 656 606

823 821

816 555

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

4 325 502

5 656 606

823 821

816 555

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

0

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

42

9.

Váltókiadások

0

43

10.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

44

11.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+10.)

4 325 502

5 656 606

823 821

816 555

45

12.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+11.)

142 741 385

190 932 255

216 327 353

183 437 748

14. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Adatok forintban

1. Működési célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

2. Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

3. Beruházási kiadások beruházásonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

4. Felújítási kiadások felújításonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

5. Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

6. Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségvállalások összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettségek darabszáma

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

Működési célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

3

2

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

4

3

Beruházási kiadások beruházásonként

0

0

0

0

0

0

5

4

Felújítási kiadások felújításonként

0

0

0

0

0

0

6

5

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

0

0

0

0

0

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

15. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Az önkormányzat által adott közvetett támogatások tervezése

Adatok forintban

A

B

C

D

1

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető tervezett bevétel

Kedvezmények tervezett összege

2

1

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

3

2

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

4

3

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

5

4

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

6

5

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

0

0

7

5.1.

-ebből: Építményadó

8

5.2.

Telekadó

9

5.3.

Magánszemélyek kommunális adója

10

5.4.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11

5.5.

Idegenforgalmi adó épület után

12

5.6.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13

6

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14

7

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15

8

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16

9

Egyéb kedvezmény (átvállalt házi segítségnyújtás)

1 200 000

1 200 000

17

10

Egyéb kölcsön elengedése

18

11

Összesen:

1 200 000

1 200 000

16. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Előirányzat felhasználási terv - 2024. évre

Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

1 963 405

1 963 405

1 963 405

1 963 405

1 963 405

1 963 405

1 963 405

1 963 405

1 963 405

1 963 405

1 963 405

1 963 405

23 560 860

3

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

B3

Közhatalmi bevételek

0

0

45 500 000

0

0

0

0

0

45 500 000

0

0

0

91 000 000

5

B4

Működési bevételek

1 727 274

477 274

764 268

477 274

977 274

477 274

477 274

477 274

477 274

477 274

477 274

477 274

7 764 282

6

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

2 061 637

0

0

0

0

0

0

0

2 061 637

8

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

6 081 324

0

0

0

0

0

0

0

6 081 324

9

B8

Finanszírozási bevételek

52 969 645

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

52 969 645

10

B

Bevételek összesen:

56 660 324

2 440 679

48 227 673

2 440 679

11 083 640

2 440 679

2 440 679

2 440 679

47 940 679

2 440 679

2 440 679

2 440 679

183 437 748

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

K1

Személyi juttatások

3 243 600

3 243 600

3 243 600

3 743 600

8 325 300

3 243 600

3 243 600

3 243 600

3 243 600

3 243 600

3 243 600

3 243 600

44 504 900

3

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szha.

403 936

403 936

403 936

403 936

1 143 515

403 936

403 936

403 936

403 936

403 936

403 936

403 936

5 586 811

4

K3

Dologi kiadások

3 154 792

3 154 792

4 508 292

3 154 792

3 154 792

4 043 792

4 345 293

3 154 792

4 043 792

3 154 792

3 154 792

4 043 792

43 068 505

5

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

125 000

125 000

125 000

250 000

125 000

125 000

125 000

125 000

250 000

125 000

125 000

125 000

1 750 000

6

K5

Egyéb működési célú kiadások

93 306

93 306

733 722

378 306

493 306

17 105 958

143 306

616 822

49 702 826

193 306

93 306

733 722

70 381 192

7

K6

Beruházások

0

0

0

0

3 200 000

0

0

7 500 001

0

0

0

0

10 700 001

8

K7

Felújítások

0

0

5 629 783

0

0

1 000 001

0

0

0

0

0

0

6 629 784

9

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10

K9

Finanszírozási kiadások

816 555

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

816 555

11

K

Kiadások összesen:

7 837 189

7 020 634

14 644 333

7 930 634

16 441 913

25 922 287

8 261 135

15 044 151

57 644 154

7 120 634

7 020 634

8 550 050

183 437 748

3. Bevételek és kiadások havi tervezett egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

BK

Bevételek és kiadások havi egyenlege

48 823 135

-4 579 955

33 583 340

-5 489 955

-5 358 273

-23 481 608

-5 820 456

-12 603 472

-9 703 475

-4 679 955

-4 579 955

-6 109 371

0

4. Pénzkészlet várható havi egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

1

Nyitó pénzkészlet

52 969 645

48 823 135

44 243 180

77 826 520

72 336 565

66 978 292

43 496 684

37 676 228

25 072 756

15 369 281

10 689 326

6 109 371

52 969 645

3

2

+ bevételek

3 690 679

2 440 679

48 227 673

2 440 679

11 083 640

2 440 679

2 440 679

2 440 679

47 940 679

2 440 679

2 440 679

2 440 679

130 468 103

4

3

- kiadások

7 837 189

7 020 634

14 644 333

7 930 634

16 441 913

25 922 287

8 261 135

15 044 151

57 644 154

7 120 634

7 020 634

8 550 050

183 437 748

5

4

Záró pénzkészlet

48 823 135

44 243 180

77 826 520

72 336 565

66 978 292

43 496 684

37 676 228

25 072 756

15 369 281

10 689 326

6 109 371

0

0

17. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

2024. évi bevételi kormányzati funkciók alakulása jogcímenként

Adatok forintban

A

B

1

Kormányzati funkció megnevezése

Bevétel összege

2

013350 - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

7 764 282 Ft

3

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

20 848 860 Ft

4

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

52 969 645 Ft

5

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

2 400 000 Ft

6

066020 - Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

8 142 961 Ft

7

107055 - Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

312 000 Ft

1

011110 - Államhatalmi szervek tevékenysége

0 Ft

8

900020 - Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

91 000 000 Ft

Összesen

183 437 748 Ft

18. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

2024. évi kiadási kormányzati funkciók alakulása jogcímenként

Adatok forintban

A

B

1

Kormányzati funkció megnevezése

Kiadás összege

2

011110 - Államhatalmi szervek tevékenysége

684 096 Ft

3

011130 - Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

18 928 502 Ft

4

013350 - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

2 910 840 Ft

5

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

816 555 Ft

6

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

70 381 192 Ft

7

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

3 753 846 Ft

8

066020 - Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

71 663 172 Ft

9

082091 - Közművelődés - közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

147 000 Ft

10

082093 - Közművelődés - egész életre kiterjedő tanulás, amatőr művészetek

5 741 330 Ft

11

107055 - Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

6 343 715 Ft

12

107060 - Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

1 750 000 Ft

Összesen

183 120 248 Ft

19. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

Kimutatás 2024. évben céljelleggel tervezett támogatásokról

Adatok forintban

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatási igény

2024. évi előirányzat

2

1

Vulkánok Völgye Egyesület

2024. évi tagdíj befizetés

35 000 Ft

35 000 Ft

3

2

Lesenceistvánd-Uzsa Sportegyesület

2024. évi működési támogatás

300 000 Ft

300 000 Ft

4

3

Uzsai Sport-és Kulturális Egyesület

2024. évi működési támogatás

300 000 Ft

300 000 Ft

5

4

Polgárőr Egyesület Lesenceistvánd

2024. évi működési támogatás

100 000 Ft

100 000 Ft

6

5

Uzsáért Egyesület

2024. évi működési támogatás

300 000 Ft

300 000 Ft

7

6

Egyéb szervezet

2024. évi működési támogatás

40 000 Ft

40 000 Ft

8

7

Fogorvosi ellátáshoz hozzájárulás

2024. évi működési támogatás

200 000 Ft

200 000 Ft

9

8

Tapolcai Önkormányzati Tűzoltóság

2024. évi működési támogatás

250 000 Ft

250 000 Ft

10

9

11

10

Összesen:

1 525 000

1 525 000

20. melléklet a 2/2024. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Uzsa Község Önkormányzata

2024. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételei és kiadásai

Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai

18 630 000

16 767 000

17 200 000

3

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2 000 000

2 000 000

2 000 000

4

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

5

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

81 000 000

86 000 000

76 000 000

6

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

6 000 000

6 000 000

6 000 000

7

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

75 000 000

80 000 000

70 000 000

8

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

9

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

10

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

11

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

12

5.

Működési bevételek

9 000 000

10 000 000

13

6.

Felhalmozási bevételek

14

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

15

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

16

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

110 630 000

114 767 000

95 200 000

17

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

64 428 000

72 549 700

40 340 000

18

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINAN.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

175 058 000

187 316 700

135 540 000

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Működési költségvetés kiadásai

121 000 000

133 100 000

134 200 000

3

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

53 000 000

53 000 000

4

2.1.

Beruházások

13 000 000

13 000 000

13 000 000

5

2.2.

Felújítások

40 000 000

40 000 000

40 000 000

6

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

7

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

174 000 000

186 100 000

134 200 000

8

4.

CÉLTARTALÉK

9

5.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 058 000

1 216 700

1 340 000

10

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.+5.)

175 058 000

187 316 700

135 540 000