Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019.(XII.06.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2024. 05. 01- 2024. 05. 02

Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019.(XII.06.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

2024.05.01.

Köröstarcsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja meg:

1. § A Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (XII. 6.) önkormányzati rendelet VIII. Fejezet címe helyébe a következő rendelkezés lép:

„VIII. Fejezet

A KÖRÖSTARCSAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL”

2. § A Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (XII. 6.) önkormányzati rendelet 61. § (1)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A képviselő-testület egységes Hivatalt hoz létre az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátására.

A hivatal lenevezése: Köröstarcsai Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Közös Hivatal)

Székhelye: 5622 Köröstarcsa, Kossuth tér 7.

(2) A képviselő-testület a Közös Hivatal irányítását döntésein keresztül látja el.

(3) A Közös Hivatalt a jegyző vezeti.”

3. § A Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (XII. 6.) önkormányzati rendelet 62. § (1)–(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A Közös Hivatal önálló költségvetési szerv.

(2) A Közös Hivatal belső tagozódását az ügyrend szerinti melléklet tartalmazza.

(3) A Közös Hivatal belső szervezeti tagozódását, létszámát, munkarendjében, valamint ügyfélfogadási rendjét – a Mötv. 67. § (1) bekezdés d) pontja figyelembe vételével – a Képviselő-testület határozattal fogadja el.”

4. § A Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (XII. 6.) önkormányzati rendelet 63. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A Közös Hivatal alapvető feladatait a Mötv.84. § (1) bekezdése, további feladatokat a Mötv. 67. § (1) bekezdés b) pontja alapján a polgármester is meghatározhat. A Közös Hivatal köztisztviselője részére jogszabály feladat- és hatáskört állapít meg.

(2) A Közös Hivatal a jegyző által elkészített és a képviselő-testület által jóváhagyott SZMSZ szerint működik, amely a hivatal feladatait és a belső szervezeti egységek, valamint a dolgozók közötti munkamegosztás részletes szabályait tartalmazza. A Közös Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatát az 5. számú melléklet tartalmazza.”

5. § A Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (XII. 6.) önkormányzati rendelet 64. § (1)–(4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A Közös Hivatal köteles ellátni a bizottságok működésével kapcsolatos, valamint a képviselő-testület és a polgármester által meghatározott feladatokat, különös tekintettel azokra az esetekre, amikor a képviselő-testület által átruházott hatáskörben jár el a bizottság.

(2) A települési képviselő a Közös Hivataltól a jegyző útján igényelheti a képviselői munkához szükséges tájékoztatást és ügyviteli közreműködést. Közérdekű ügyben kezdeményezheti a képviselő-testület hivatalának az intézkedését, amelyre a hivatal köteles intézkedni, illetve 15 napon belül érdemi választ adni.

(3) A Közös Hivatal igény szerint köteles az önkormányzat és a hivatal működésével, a város életével kapcsolatban adatokat szolgáltatni és jelentést készíteni a képviselő-testületnek, valamint a bizottságoknak.

(4) A Közös Hivatal köztisztviselőjét a tudomására jutott szolgálati és üzleti titok, valamint személyes adat tekintetében titoktartási kötelezettség terheli. E titoktartási kötelezettség – a vonatkozó törvény rendelkezéseinek figyelembevételével – kiterjed az ügyfél személyiségi jogainak védelmére is. A titoktartási kötelezettség a köztisztviselő közszolgálati jogviszonyának megszűnése után is fennáll.”

6. § (1) A Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (XII. 6.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) A Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (XII. 6.) önkormányzati rendelet 5. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

(3) A Köröstarcsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (XII. 6.) önkormányzati rendelet 6. melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

7. § Ez a rendelet 2024. május 1-jén lép hatályba.

1. melléklet a 4/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelethez

2. melléklet a 4/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelethez

5. melléklet

3. melléklet a 4/2024. (IV. 26.) önkormányzati rendelethez

6. melléklet