Mezőnyárád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (XII. 1.) önkormányzati rendelete

Mezőnyárád község 12/2002.(XII.02.) rendelettel elfogadott Helyi Építési Szabályzatának módosításáról

Hatályos: 2019. 03. 18- 2015. 12. 31


MEZŐNYÁRÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK


9/2015. (XII.01.) önkormányzati rendelete


Mezőnyárád község 12/2002.(XII.02.) rendelettel elfogadott

Helyi Építési Szabályzatának módosításáról



Mezőnyárád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában, valamint a 13. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján;


A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 41. § (2) bekezdésben biztosított véleményezési jogkörében eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi Főosztály, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatala, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztály, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály, a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitány- ság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Bányászati Osztály, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és Mezőnyárád Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2014. (II.20.) önkormányzati rendeletben megfogalmazottakat betartva Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§


  1. Az övezeti határok és az övezeti előírások területi hatálya megváltozik, a módosítás területére az eredeti Szabályozási tervlap érvényét veszti, helyette az SZT_01m rajzszámú módosított szabályozási terv lép hatályba.


  1. A R. 12.§ (11) a kereskedelmi, szolgáltató területekről kiegészül az alábbiakkal:


Az építési övezet funkcionális besorolás: kereskedelmi, szolgáltató terület – Gksz

Az építési telek

Övezeti jele

Beépítési módja

Legkisebb területe

Legnagyobb beépítettsége

Építménymagasság legnagyobb mértéke

Gksz3

szabadonálló

5000 m2

50%

7,5 m



  1. Ezen rendelet a kihirdetést követő 30. napon lép hatályba. Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.


  1. A Településrendezési Terv módosításának jóváhagyását követően a Helyi Építési Szabályzatot egységes szerkezetbe kell foglalni


Mezőnyárád, 2015. november 30.







Bárdos József Szabolcs

polgármester


Várnai Róbert

jegyző







Kihirdetési záradék:

Ez a rendelet Mezőnyárád Község Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 2/2014. (II.20.) önkormányzati rendelet szerint a Mezőnyárádi Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel 2015. december 1-én kihirdetésre került.






Várnai Róbert                                                PH.

    jegyző