Dunakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2021 (II.1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről szóló 38/2020 (X.30.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 02. 02- 2021. 02. 02

Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testülete – a 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti – hatáskörében eljáró Dunakeszi város polgármestere az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42.§ (1) bekezdésben foglaltak, illetve a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1)-(2) bekezdéseiben foglaltak alapján a következőket rendeli el:

1.§

A Rendelet 4. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

4. §

 (2)      A határozott idő lejártát megelőző legalább 60 napon belül a bérlő írásban kérheti a lakásbérleti szerződés meghosszabbítását, melyről a bérlőt a vele kötött lakásbérleti szerződésben tájékoztatni kell. Amennyiben a bérbeadás feltételei továbbra is fennállnak, a bérleti szerződés egy alkalommal további 1 évvel hosszabbítható meg. A 2. év letelte után a lakásbérleti jogviszony csak akkor hosszabbítható meg, amennyiben a bérlő

  • az önkormányzat szerveinek alkalmazásában álló munkavállaló, közalkalmazott, illetve köztisztviselő, valamint
  • az önkormányzat költségvetési szerve, illetve 100 % önkormányzati tulajdonú jogi személy által foglalkoztatott közalkalmazott, illetve más munkavégzésre irányuló jogviszonnyal (továbbiakban: foglalkoztatási jogviszony) rendelkezik. Az ilyen foglalkoztatási jogviszonyban álló személyek az 1. sz. függelék 3. pontja szerinti lakbért fizetik. A foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkező bérlő határozott idejű lakásbérleti szerződése a határozott idő elteltével, illetve a foglalkoztatási jogviszonyának megszűnésével egyidejűleg szűnik meg azzal, hogy a bérbeadónak a lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban történő visszadására a lakásbérleti szerződés megszűnéstől számított 60 napon belül köteles.
  • több éven keresztül kifejtett munkásságával a gazdaság, a közigazgatás, az egészségügy, a tudományok, a közoktatás, a környezetvédelem, a kultúra, a sport, a művészetek területén végzett tevékenységével kiemelkedő érdemeket szerezett Dunakeszi fejlődésében, illetve aki a település értékeinek hazai és külhoni megismertetésében, valamint az adott település kapcsolatainak gazdagításában elévülhetetlen érdemeket szerzett.

2. §

(1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és hatályba lépést követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon a Szervezeti és Működési Szabályzatban foglaltak szerint gondoskodik.

Mellékletek