Békés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (V.26.) önkormányzati rendelete

Békés Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (V.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 22/2011. (VIII. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 06. 01- 2017. 06. 01

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

16/2017. (V. 26.)

ö n k o r m á n y z a t i    r e n d e l e t e

AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK BÉRLETÉRŐL, VALAMINT ELIDEGENÍTÉSÜKRE VONATKOZÓ EGYES SZABÁLYOKRÓL

szóló 22/2011. (VIII. 26.) önkormányzati rendelet

m ó d o s í t á s á r ó l

(TERVEZET)


Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. § (1) A lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 22/2011 (VIII.26.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2. § (6) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások lakásbérlettel kapcsolatos egyes előkészítési, végrehajtási feladatait az Önkormányzattal szerződéses jogviszonyban álló, vagyonhasznosítással megbízott szervezet (a továbbiakban: Vagyonhasznosító) látja el.”

(2) A rendelet 2. § (6) bekezdés b) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

A képviselő-testület döntésének megfelelő tartalommal elkészíti a lakásbérleti szerződéseket, lakásbérleti szerződés-módosításokat, a lakásbérleti szerződések felmondásait.

(3) A rendelet 2. § (6) bekezdés d) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

Az Önkormányzat és a Vagyonhasznosító között fennálló szerződés alapján ellátja azokat a feladatokat, amelyek a lakáskezelési, fenntartási, üzemeltetési, hibaelhárítási, karbantartási és felújítási tevékenységgel, valamint a lakások rendeltetésszerű használatra átadásával, visszavételével, a lakbérek, és egyéb szolgáltatási díjak közlésével, kiszámlázással, beszedésével és kezelésével kapcsolatosak.”

2. § A Rendelet 8.§ (5) bekezdésében, 11.§ (1) bekezdésében, 42. § (1) bekezdésében, valamint a 44. § –ában a „Városgondnokság” szövegrész helyébe a „Vagyonhasznosító” szövegrész lép.

3. § A Rendelet 34. §-a az alábbi (6) bekezdéssel egészül ki:

„A vagyonhasznosítási szerződés keretében hasznosított helyiségek esetében a pályázati eljárást a vagyonhasznosítással megbízott jogi személy, szervezet folytatja le, az e rendeletben foglaltak szerint azzal, hogy a nyertes pályázóval kötendő bérleti szerződés érvényességéhez a polgármester jóváhagyó nyilatkozata szükséges”

4. § A Rendelet 34. § (1) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„A helyiségbérletekkel kapcsolatban a bérbeadási jogkör gyakorlója a (2) és (3) és (6) bekezdésben szabályozott eset kivételével – Képviselő-testület.”

5. § (1) Hatályát veszti a Rendelet 2. § (5) bekezdés a), e) f) pontjai.

6. § Ez a rendelet 2017. június 1. napján lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.



Békés, 2017. május 25.



            Izsó Gábor                                                                             Tárnok Lászlóné  

          polgármester                                                                                     jegyző




A rendelet kihirdetésre került: 



2017. május hó 26. napján



Tárnok Lászlóné jegyző