Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2017. (V.3.) önkormányzati rendelete

Mór Városi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2017. 05. 04

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) bekezdés a) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § (1) A Képviselő-testület - 2016. december 31-ei állapotnak megfelelően az időközben szükségessé vált költségvetési kapcsolatokból származó források előirányzat változásait tudomásul véve - az önkormányzat 2016. évi költségvetésének módosított előirányzatát és teljesítési főösszegét az e rendeletben foglaltak szerint hagyta jóvá.

(2) Az önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadást


a)  5.937.035 eFt                Módosított bevétellel

b)  5.385.548 eFt                Teljesített bevétellel

c)  5.937.035 eFt                Módosított kiadással

d)  4.147.691 eFt                Teljesített kiadással

e)  1.737.857 eFt                Módosított költségvetési maradvánnyal

hagyta jóvá.


(3) A (2) bekezdésben megállapított költségvetési bevételeket és költségvetési kiadásokat előirányzat-csoportok, azon belül kiemelt előirányzatok szerinti bontásban önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási célú műveletek bevételeit és kiadásait, valamint mindezek 2016. évi végrehajtását az 1. melléklet szerint hagyta jóvá a képviselő-testület.

(4) Az önkormányzat, a Móri Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat által irányított költségvetési szervek költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait költségvetési szervenként előirányzat-csoportok, azon belül kiemelt előirányzatok szerinti bontásban, továbbá mindezek 2016. évi végrehajtását a 2-9. melléklet részletezi.

(5) A költségvetési bevételeket és költségvetési kiadásokat kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban a 10. melléklet szerint fogadta el a képviselő-testület.

(6) Az önkormányzat tartalékait a 11. melléklet részletezi.

(7) Az önkormányzat 2016. évi felhalmozási költségvetését, annak finanszírozását és végrehajtását kiemelt előirányzatok, azon belül kormányzati funkció, feladat bontásban, elkülönítetten az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait, valamint az önkormányzat ilyen projekthez történő hozzájárulását a 12. melléklet részletezi.

(8) A képviselő-testület az önkormányzat által közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatottak, valamint a Móri Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat által irányított költségvetési szervek 2016. évi engedélyezett létszámát a 13. mellékletben foglaltak szerint hagyta jóvá.

(9) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 14. melléklet szerint fogadta el a képviselő-testület.

(10) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 15. melléklet tartalmazza.

(11) Az önkormányzat 2016. évi maradványának elszámolását a 16. melléklet szerint fogadta el a képviselő-testület.

(12) Az önkormányzat 2016. évi vagyonkimutatását a 17. melléklet részletezi.

(13) Az önkormányzat konszolidált mérlegét, konszolidált eredménykimutatását a 18-19. melléklet szerint hagyta jóvá a képviselő-testület.

(14) A költségvetési törvény által előírt elszámolást a központi költségvetési forrásokról a 20-22. mellékletekben foglaltak szerint fogadta el a képviselő-testület.

2. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

Mellékletek