Söréd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018 (XI.29.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2014. (IX.1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 11. 30- 2018. 11. 30

Söréd Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2014. (IX.1.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 1. § a) pontja helyébe az alábbi szöveg lép:


„a) hivatalos megnevezése: Söréd Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat),”.

2. § Az SZMSZ 2. §-a helyébe az alábbi szöveg lép:


„2. § A képviselő-testület megnevezése: Söréd Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: képviselő-testület).”

3. § Az SZMSZ 8. §-a helyébe az alábbi szöveg lép:


8. § Az önkormányzat, a polgármester, a jegyző és a közös önkormányzati hivatal bélyegzőjén Magyarország címerét kell feltüntetni.”

4. § Az SZMSZ 42. §-a helyébe az alábbi szöveg lép:


„42. § (1) A polgármester, a polgármester távollétében a levezető elnök terjeszti elő a meghívó szerinti napirendi pontokat.


(2) A polgármester, levezető elnök, települési képviselő és a bizottság tagja javaslatot tehet a meghívóhoz képest a napirendi pontok sorrendjének megváltoztatására, sürgősségi indítvány beterjesztésével új napirendi pont felvételére, napirendi pont törlésére.


(3) A napirend elfogadásáról a képviselő-testület határozattal dönt.”

5. § Az SZMSZ 60. § (2) bekezdése helyébe az alábbi szöveg lép:


„(2) A szavazólapok száma a szavazásban résztvevő települési képviselők számával azonos. A szavazólapot az önkormányzat bélyegzőjével kell hitelesíteni annak átadása előtt, a képviselő jelenlétében.”

6. § Az SZMSZ 78. § (1) bekezdése helyébe az alábbi szöveg lép:


78. § (1) A bizottság üléséről jegyzőkönyv készül, melyet a bizottság elnöke és egy tagja írja alá. A jegyzőkönyvet az önkormányzat bélyegzőjével kell hitelesíteni.”

7. § Az SZMSZ 80. §-a helyébe az alábbi szöveg lép:


„80. § A bizottság működésére a képviselő-testület működésére megállapított szabályokat kell alkalmazni a következő eltérésekkel:

a) A bizottsági ülés meghívóját, valamennyi előterjesztéssel együtt, annak ülése előtt három nappal kell kiküldeni

aa) a bizottság tagjainak,

ab) a polgármesternek,

ac) jegyzőnek.

b) A napirendi ponttal érintett személy, szervezet részére csak a meghívót kell kiküldeni.

c) A képviselő-testület rendkívüli ülése előtti bizottsági ülés tartása esetén a meghívó kiküldéséről és a meghívottak a) pontban foglaltakon túli köréről az ülés összehívója dönt.

d) A bizottsági ülés meghívóját csak a közös önkormányzati hivatal hirdetőtáblájára történő kifüggesztéssel kell közzétenni.

e) A bizottsági ülés meghívója tartalmazza az ülés időpontját, helyét, jellegét - soros,  rendkívüli, nyilvános, zárt -, a tervezett napirendi pontokat, az ülés összehívójának nevét, a név melletti "s. k." jelölést, tisztségét és az önkormányzat bélyegzőjét.”


8. § Az SZMSZ 1. függeléke helyébe jelen rendelet 1. függeléke, a 2. függeléke helyébe jelen rendelet 2. függeléke, 3. függeléke helyébe jelen rendelet 3. függeléke, 4. függeléke helyébe jelen rendelet 4. függeléke, 5. függeléke helyébe jelen rendelet 5. függeléke és 6. függeléke helyébe jelen rendelet 6. függeléke lép.

9. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.