Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015 (V.19.) önkormányzati rendelete

Sióagárd Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2014.(I.20.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2015. 05. 19- 2020. 03. 16

Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015 (V.19.) önkormányzati rendelete

Sióagárd Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2014.(I.20.) önkormányzati rendelete módosításáról

2015.05.19.

Sióagárd Község Önkormányzat Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bek. c.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján Sióagárd Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról az alábbiakat rendeli el:

1. § (1) Sióagárd Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2014. (I.20.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: R) 20. § (4) bekezdése az alábbiak szerint változik: A képviselő-testületi ülés akkor határozatképes, ha az ülésen a képviselőknek több mint fele jelen van. Az ülésteremben tartózkodó képviselőt a határozatképesség megállapításakor és a szavazáskor is jelenlévőnek kell tekinteni. Határozatképtelenség vagy az ülés megszakadása esetén a testületet 8 napon belüli időpontra újból össze kell hívni.

2. § (1) A R. 31. § (4) helyébe az alábbi rendelkezés lép: A képviselő-testület ülésének jegyzőkönyvét 2 eredeti példányban kell elkészíteni, melyből:

a) egy eredeti példányt évente be kell köttetni, és a közös önkormányzati hivatalban kell megőrizni,

b) az eredeti példányt – az aktuális iránymutatás szerinti módon -az ülést követő 15 napon belül a jegyző köteles megküldeni a Tolna Megyei Kormányhivatal vezetőjének,

c) egy másolati példányt iktatásban meg kell őrizni.

3. § (1) A R. 42. § (3) e.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: köteles megőrizni a tudomására jutott állami és szolgálati titkot, valamint köteles figyelembe venni az Alaptörvénynek, a Polgári Törvénykönyvnek és az Adatvédelmi törvénynek a magántitokra, üzleti titokra és a személyes adatok védelmére vonatkozó rendelkezéseit;

4. § (1) A R. 44. §-a (5) bekezdése kiegészül az alábbi tartalmú d.) ponttal: A megalakított bizottság (ok) megnevezését és tagjait az 5. számú függelék tartalmazza.

5. § (1) A R.45. § (8) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: A bizottság minden tagja köteles megőrizni az ülésen tudomására jutott állami és szolgálati titkot, valamint figyelembe venni az Alaptörvénynek, a Polgári Törvénykönyvnek és az Adatvédelmi törvénynek a magántitokra, üzleti titokra és a személyes adatok védelmére vonatkozó rendelkezéseit.

6. § (1) A R. 51. § (1) h.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„h.) gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat az önkormányzati intézményvezetők, valamint a polgármesterek tanácsa tagjaként a jegyző tekintetében.”

7. § (1) A R. 52 § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület –a polgármester javaslatára, titkos szavazással, a képviselő-testület megbízatásának időtartamára – a polgármester helyettesítésére, munkájának segítésére saját tagjai közül 1 fő, valamint Sióagárd közéletében jelentős szerepet vállaló + 1 fő „külsős” alpolgármestert választ. Az alpolgármesterek társadalmi megbízatásban látják el a tisztségüket.”

8. § (1) A R. 57. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület a zárszámadásról rendeletet alkot, melyet a polgármester az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1) szerint terjeszt a képviselő-testület elé. A rendelet-tervezetet az államháztartásról szóló törvényben előírtaknak megfelelően kell elkészíteni.”

9. § (1) A R. 61. § (7) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(7) Az önkormányzat a nemzetiségi önkormányzatok részére önkormányzati feladatainak elősegítése érdekében igény szerint egy, a települési önkormányzat saját tárgyi és technikai eszközeivel felszerelt irodahelyiség díjmentes használatát biztosíthatja.”

(2) A R. 61. § (9) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(9) Az önkormányzat a nemzetiségi önkormányzatok testületi üléseinek megtartásához tárgyalóhelyiséget biztosít a közös önkormányzati hivatal épületében. A testületi ülésen az önkormányzat megbízásából és képviseletében a jegyző, akadályoztatása esetén az aljegyző, amennyiben törvénysértést észlel, azt azonnal jelzi.”

10. § (1) A R. 65. § (3) bekezdése az alábbiak szerint egészül ki: 5.függelék: A képviselő-testület által megalakított bizottság (ok) megnevezése és tagjai

11. § (1) A rendelet 2015. május 19-én 8 órakor lép hatályba, rendelkezéseit kihirdetése napjától kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a jegyző gondoskodik.