Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete

a helyi építési szabályzatról

Hatályos: 2024. 05. 20

Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete

a helyi építési szabályzatról

2024.05.20.

Bóly Város Önkormányzat Képviselő-testülete az 1990. évi LXV. törvény 16. §-ában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVlll. törvényben kapott felhatalmazás alapján az építés helyi rendjének biztosítása érdekében - az országos szabályoknak megfelelően, illetve az azokban megengedett eltérésekkel, a település közigazgatási területének felhasználásával és beépítésével, továbbá a környezet természeti, táji és épített értékeinek védelmével kapcsolatosan, a telkekhez fűződő sajátos helyi követelményeket, jogokat és kötelezettségeket magába foglalóan - az alábbi önkormányzati rendeletet alkotja meg:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Bóly közigazgatási területére terjed ki.

(2)1 A rendelet hatálya alá tartozó területen telket alakítani, építményt, építményrészt, épületet tervezni, kivitelezni, építeni, átalakítani, bővíteni, felújítani, helyreállítani, korszerűsíteni, lebontani, használni vagy elmozdítani, rendeltetését megváltoztatni, valamint mindezekre hatósági engedélyt adni az általános érvényű előírások megtartása mellett csak és kizárólag a külön jogszabályok, e rendelet és mellékletei együttes alkalmazásával szabad.

(3) A rendelet területi és tárgyi hatályát érintően minden természetes és jogi személyre nézve kötelező előírásokat tartalmaz.

2. A szabályozási elemek értelmezése

2. § (1)23 E rendelet alkalmazásában:

a)4

b) Utcai épület: az építési telek előkerttel meghatározott utcafrontján álló, vagy oda tervezett, az adott területfelhasználási egységben az építési övezeti előírások szerinti fő funkciójú épület.

c) Udvari épület: az utcai épület mögött, esetenként mellett álló, vagy oda tervezett, az adott területhasználat fő funkcióját kiegészítő, kiszolgáló funkciójú (gazdasági épület, garázs) épület.

d) Építménymagasság az építmény valamennyi, a telek beépítettsége meghatározásánál figyelembe veendő építmény kontúrvonalára állított függőleges felületre vetített homlokzati vetületi-felület összegének (F) valamennyi, e vetületi-felület vízszintesen mért hosszának összegével (L) való osztásából (F/L) eredő érték. Az építménymagasság megállapítása során:

da) az egyes homlokzati vetületi-felületeket az adott felületi síknak és a legfelső teljes építményszint záró szerkezetének felső síkjának metszésvonala vagy érintővonala és a síknak a rendezett tereppel való metszésvonala közötti magassággal kell megállapítani, legfeljebb 6,0 m magasságú két oromfal kivételével, amelyek nem az építmény hosszoldalán állnak,

db) az egyes homlokzatfelületekhez hozzá kell számítani – a kémény, a tetőszerelvények, a 0,5 m2-t meg nem haladó felületű padlásvilágító ablak és az 1,0 m2-t meg nem haladó felületű reklámhordozók kivételével – mindazoknak az építményrészeknek (attikafal, torony, kupola, tető, tetőrész vagy egyéb építményrész) a felületét, amelyek az a) pont szerinti metszésvonalra vagy érintővonalra az építmény irányában emelkedő 45 fok alatt vont – az előzővel párhuzamos – síkkal történő vetítéssel meghatározott magasságával,

dc) a négy oldalról körülhatárolt légakna, légudvar, belső udvar homlokzat felületeit, valamint a loggiák belső oldalfelületeit és azok vízszintesen mért hosszait figyelmen kívül kell hagyni,

dd) az egy telken álló több épület magasságát külön-külön kell figyelembe venni.

Az épület egy homlokzatának magasságát a hozzá tartozó F/L érték alapján kell megállapítani.

e) Főépület az építési telken elhelyezhető, az építési övezeti előírásnak megfelelő rendeltetésű épület

f) Melléképület minden főépületnek nem minősülő épület.

(2)5 Értelmező rendelkezések

a) E rendelet előírásai és a szabályozási terv szabályozási elemei kötelező érvényűek. Az ezektől való eltérés csak e rendelet módosításával történhet.

b) Az (a) pontban meghatározott előírás nem vonatkozik a szabályozási terv következő elemeire:

ba) irányadó telekhatár

bb) megszüntető jel

bc) tervezett utak tengelyvonala

c) A tervezett szabályozási vonal új telekalakítás, új épület építése esetén érvényesítendő. Tervezett szabályozási vonallal érintett telken vagy építési telken telket alakítani, új épületet építeni, vagy meglévő épületet 25 m2 nettó alapterületet meghaladó mértékben bővíteni csak a szabályozási vonallal jelölt telekrendezés végrehajtását követően szabad.

d) Az építési hely értelmezése oldalhatáron álló beépítési mód esetén

da) Észak-déli, vagy ahhoz közelítő irányú közterületre fűzött építési telkek esetén az építési hely az északi telekhatárra tapadjon, ha a szabályozási terv nem jelöli másként.

db) Kelet-nyugati, vagy ahhoz közelítő irányú közterületre fűzött építési telkek esetén az építési hely a történetileg kialakult állapothoz igazodjon, ennek hiányában a telek keleti oldalhatárára tapadjon, ha a szabályozási terv nem jelöli másként.

e) Az építési övezeti vagy övezeti előírást új építés esetén kell érvényesíteni. Abban az esetben, ha az építési övezeti vagy övezeti előírásnak nem megfelelő állapot e rendelet hatálybalépését megelőzően keletkezett, a következők szerint kell eljárni:

ea) az építési övezeti vagy övezeti előírásban szereplő legkisebb értéket el nem érő telekterület esetén az építési telek vagy telek az adott építési övezetre vagy övezetre vonatkozó egyéb előírás betarthatósága esetén beépíthető

eb) az építési övezeti vagy övezeti előírásban szereplő legkisebb értéket el nem érő utcai telekszélesség esetén az építési telek vagy telek az adott építési övezetre vagy övezetre vonatkozó egyéb előírás és a tűzrendészeti előírások betarthatósága esetén beépíthető

ec) az építési övezeti vagy övezeti előírásban szereplő beépítési módtól eltérő beépítési módú építmény megtartható, építménymagassága az övezeti előírások betartásával növelhető, de egyéb bővítése, bontást követő átépítése, az adott ingatlan területén új épület építése csak az adott építési övezeti vagy övezeti előírások szerinti beépítési móddal történhet.

ed) az építési övezeti vagy övezeti előírásban szereplő legnagyobb értéket meghaladó beépítettség átalakítás esetén megtartható, de nem bővíthető. Bontásból eredő új építés esetén az adott építési övezeti vagy övezeti előírásban szereplő értéket kell figyelembe venni.

ee) az építési övezeti vagy övezeti előírásban szereplő legkisebb értéket el nem érő, vagy legnagyobb értéket meghaladó építménymagasságú építmény átalakítás esetén megtartható, de bővítése, bontást követő átépítése, az adott ingatlan területén új épület építése csak az adott építési övezeti vagy övezeti előírások szerinti építménymagassággal történhet.

(3)6

(4)78

(5)91011

(6)12

(7)13

(8)14

(9)15

(10)16

(11)17

(12)18

(13)1920

3. Építési engedélyezés általános szabályai

3. §2122

4. §23 (1)2425262728

(2)29

(3)30313233

(4)343536

(5)37

(6)38

(7)39

(8)40

(9)41

(10)42

(11)43

4/A. §44 (1) A rendelet hatálya alá tartozó területen a 45 foknál meredekebb dőlésű, vagy 2 m-nél magasabb természetes vagy mesterségesen kiképzett fal (nyitott kőzetfal, partfal, bevágás, mélyút, tereplépcső) 10 m-es környezetében építési tevékenység geotechnikai jelentés alapján végezhető.

(2) A rendelet hatálya alá tartozó mélyfekvésű, magas talajvízállású területeken, továbbá a szabályozási terven V-1 övezeti jellel jelölt vízfolyások és árkok medertengelyétől számított 30-30 m-es területsávban építési tevékenység geotechnikai jelentés alapján végezhető.

(3) Gazdasági területen (Gksz, Gip), általános mezőgazdasági területen (Má), mezőgazdasági üzemi területen (Kmü) és a szennyvíz telep területén (Khu-2) technológiai jellegű építmény építménymagassága az adott építési övezetre vonatkozó legnagyobb építménymagasságot legfeljebb 15 m-rel meghaladhatja.

(4) A tájképet jelentősen megváltoztató (500 m2 beépített alapterületet, vagy 7,50 m építménymagasságot meghaladó) építmény a tájképi illeszkedést igazoló látványterv alapján építhető.

(5) Közművesítettséggel kapcsolatos előírások. A rendelet hatálya alá tartozó építési övezetekben az építési telek beépítésének feltételeként biztosítandó közműellátás legalább a következő:

a) villamos energiaellátás közüzemi vagy közcélú szolgáltatással

b) ivóvíz ellátás közüzemi vagy közcélú szolgáltatással

c) szennyvízcsatornával rendelkező területen a szennyvízelvezetés és –tisztítás közüzemi vagy közcélú szolgáltatással, szennyvízcsatornával nem rendelkező területen egyedileg, szakszerű közműpótló alkalmazásával

d) közterületi csapadékvíz elvezető hálózattal rendelkező területen közüzemi vagy közcélú szolgáltatással, közterületi csapadékvíz elvezető hálózattal nem rendelkező területen egyedileg, ártalommentesen elhelyezve.

Az a)-d) pontokban előírtak a környezettudatos energiagazdálkodás eszközeivel egyedi módon is teljesíthetők.

4. Építési engedélykérelmek elbírálásának szabályai

5. §45 (1) Az építési engedélykérelmekhez a külön jogszabályban rögzített tartalmi követelményeken túlmenően a következő műszaki munkarészeket kell csatolni:

a)46

b) a tájképet jelentősen megváltoztató (500 m2 beépített alapterületet, vagy 7,50 m építménymagasságot meghaladó) építmények terveihez külön jogszabályban meghatározott látványtervet

(2)47

(3)48

(4)49

(5)50 Közművesítettséggel kapcsolatos előírások. A rendelet hatálya alá tartozó építési övezetekben az építési telek beépítésének feltételeként biztosítandó közműellátás legalább a következő:

a) villamos energiaellátás közüzemi vagy közcélú szolgáltatással

b) ivóvíz ellátás közüzemi vagy közcélú szolgáltatással

c) szennyvízcsatornával rendelkező területen a szennyvízelvezetés és –tisztítás közüzemi vagy közcélú szolgáltatással, szennyvízcsatornával nem rendelkező területen egyedileg, szakszerű közműpótló alkalmazásával

d) közterületi csapadékvíz elvezető hálózattal rendelkező területen közüzemi vagy közcélú szolgáltatással, közterületi csapadékvíz elvezető hálózattal nem rendelkező területen egyedileg, ártalommentesen elhelyezve.

Az a)-d) pontokban előírtak a környezettudatos energiagazdálkodás eszközeivel egyedi módon is teljesíthetők.

(6)51

5. Településszerkezet, terület-felhasználás

6. § (1) A belterületi határvonalat a szabályozási tervlapok tüntetik fel.

(2) Jelen rendelet és a hozzá tartozó szabályozási tervek

a) a település igazgatási területét beépítésre szánt, valamint beépítésre nem szánt területre, ezeken belül pedig különböző terület-felhasználási egységekre osztja fel,

b) a beépítésre szánt területbe tartozó terület-felhasználási egységek területeit különböző építési övezetekbe,

c) a beépítésre nem szánt területbe tartozó terület-felhasználási egységek területeit különböző övezetekbe sorolja,

d) az építési övezeteket, illetőleg övezeteket közterületekre és közterületnek nem minősülő területekre osztja.

(3)52 A település igazgatási területének beépítésre szánt területei a következők:

a) lakóterület

aa) kisvárosias lakóterület,

ab) kertvárosias lakóterület,

ac) falusias lakóterület,

b) vegyes terület

ba) településközpont vegyes terület,

bb)

c) gazdasági terület

ca) kereskedelmi, szolgáltató terület,

cb) ipari terület,

d)53 különleges terület

da) temetkezési célra,

db) sportolási célra,

dc) idegenforgalmi célra,

dd) hulladékgazdálkodási célra,

de) madárpark céljára,

df) kápolna területe,

dg) Békáspuszta területe,

dh)54

di) lovarda céljára.

dj)55 gondozási célra.

(4) A település igazgatási területének beépítésre nem szánt területei a következők:

a) közlekedési és közműterület,

b) zöldterület,

c) erdőterület,

d) mezőgazdasági terület,

e) vízgazdálkodási terület.

f)5657 különleges beépítésre nem szánt területek

fa) Békáspuszta különleges beépítésre nem szánt területei

fb) különleges beépítésre nem szánt terület idegenforgalmi célra.

fc)58 különleges beépítésre nem szánt terület magánparkoló céljára.

fd)59 különleges beépítésre nem szánt terület megújuló energiaforrás hasznosítása céljára.

fe)60 különleges beépítésre nem szánt terület tárolási célra.

(5) A terület-felhasználási egységeket, határaikat és jelkulcsukat a szabályozási tervek mutatják be.

6. Beépítésre szánt területek - általános előírások

7. § (1)61

(2) A terepszint alatti építmények

a) Beépítésre szánt területen terepszint alatti építmény bárhol létesíthető, ahol nem gátolják műszaki megoldásokkal ki nem küszöbölhető építéshidrológiai, mérnökgeológiai, vagy egyéb geotechnikai adottságok, illetve ahol nem veszélyeztet más építményeket és nyomvonalas létesítményeket.

b) Pince csak épített szerkezettel alakítható ki.

c) Terepszint alatti építmény csak az építési helyen belül emelkedhet ki a terepszintből.

e) Terepszint alatti építmény földalatti részei sem nyúlhatnak a szomszédos ingatlanok alá.

7. Kisvárosias lakóterület

8. § (1)62 A területen az OTÉK 12. § szerinti rendeltetésű épületek és az OTÉK 1. számú mellékletének 86. pontja szerinti melléképítmények helyezhetők el.

(2)63 A terület övezeti tagozódását a szabályozási terv tünteti fel. Az egyes építési övezetekben betartandó telekalakítási és építési előírásokat a 13. melléklet tartalmazza.

(3)64

a)

b)

c)

d)

e)65

f)

fa)66

fb)

g)

ga)67

gb)

(4)686970

(5)71 Melléképület a főépülettel együtt, vagy annak megépítését követően építhető.

(6)72 A „Lk-kö” jelű övezetbe a belső feltárásra szolgáló magánutak területe tartozik. Az övezetben a külön jogszabályban rögzítettek szerint kell eljárni.

8. Kertvárosias lakóterület

9. § (1)73 A területen az OTÉK 13. § szerinti rendeltetésű épületek és az OTÉK 1. számú mellékletének 86. pontja szerinti melléképítmények helyezhetők el.

(2)7475 A terület övezeti tagozódását a szabályozási terv tünteti fel. Az egyes építési övezetekben betartandó telekalakítási és építési előírásokat a 14. melléklet tartalmazza.

(3)76

a)77

b)78

c)79

(4)808182

(5)83 Melléképület a főépülettel együtt, vagy annak megépítését követően építhető.

9. Falusias lakóterület

10. § (1) A terület a város különálló belterületein (Békáspuszta, Sziebertpuszta) kialakult lakófunkció elhelyezésére szolgál.

(2)84 A területen az OTÉK 14. § szerinti rendeltetésű épületek és az OTÉK 1. számú mellékletének 86. pontja szerinti melléképítmények helyezhetők el.

(3)85 A terület övezeti tagozódását a szabályozási terv tünteti fel. Az egyes építési övezetekben betartandó telekalakítási és építési előírásokat a 15. melléklet tartalmazza.

(4)86

a)

b)

c)

d)87

(5) Az „Lf-kö” jelű övezetbe a lakóterület belső feltárására szolgáló magánutak területe tartozik. Az övezetben a külön jogszabályban rögzítettek szerint kell eljárni.

(6)888990

(7)91 Melléképület a főépülettel együtt, vagy annak megépítését követően építhető.

10. Vegyes terület -Településközpont vegyes terület

11. § (1)92

(2)93 A területen az OTÉK 16. § szerinti rendeltetésű épületek és az OTÉK 1. számú mellékletének 86. pontja szerinti melléképítmények helyezhetők el.

(3)94 A terület övezeti tagozódását a szabályozási terv tünteti fel. Az egyes építési övezetekben betartandó telekalakítási és építési előírásokat a 16. melléklet tartalmazza.

(4)95

(5)969798

(6)99

(7)100 Melléképület a főépülettel együtt, vagy annak megépítését követően építhető.

11. Gazdasági terület - Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület

12. § (1)101

(2)102 A területen az OTÉK 19. § (2) bekezdésben foglaltakon túl elhelyezhető:

a) környezetre jelentős hatást nem gyakorló gazdasági tevékenységi célú épület,

b) irodaépület,

c) üzemanyagtöltő,

d) sportépítmény,

e) az OTÉK 1. melléklet 86. a)-e) és i)-j) pontja szerinti melléképítmény.

(3)103104 A terület övezeti tagozódását a szabályozási terv tünteti fel. Az egyes építési övezetekben betartandó telekalakítási és építési előírásokat a 17. melléklet tartalmazza.

(4)105

a)106

b)

c)

(5) A „Gksz-kö” jelű övezetbe a belső feltárásra szolgáló magánutak területe tartozik. Az övezetben a külön jogszabályban rögzítettek szerint kell eljárni.

12. Ipari gazdasági terület

13. § (1)107

(2)108 A területen az OTÉK 20. § szerinti rendeltetésű épületek és az OTÉK 1. számú mellékletének 86. pontja szerinti melléképítmények helyezhetők el.

(3)109 A terület övezeti tagozódását a szabályozási terv tünteti fel. Az egyes építési övezetekben betartandó telekalakítási és építési előírásokat a 18. melléklet tartalmazza.

(4)110

13. Különleges területek

14. § (1) A különleges területek lehatárolását a szabályozási terv tünteti fel.

(2)111 Az egyes építési övezetekben betartandó telekalakítási és építési előírásokat a 19. melléklet tartalmazza.

(3)112

(4)113

(5)114

(6)115

(7)116

(8)117118

(9)119

(10)120

(11)121122 74

(12)123124

14. Közlekedési és közműterület

15. § (1)125 A közúti hálózat elemeinek felsorolását a 7. melléklet tartalmazza.

(2) A közlekedési területen az OTÉK 26. § (3) bekezdés szerinti építmények helyezhetők el.

(3) Országos közutak melletti telken építmény csak a külön jogszabályok szerint helyezhető el.

(4) Közforgalmú vasútvonal szélső vágányától számított 50 m távolságon belül építmény csak a külön jogszabályokban előírt feltételek szerint helyezhető el.

(5)126 Az autóbusz pályaudvar területén (KÖu-8 jelű övezet) legfeljebb 100 m2 beépítettséggel és legfeljebb 5,00 m építménymagassággal, helyezhető el építmény.

(6)127 Közlekedési területek növényesítése

a) A 16 m közterületi szélességet elérő közlekedési területeken legalább egyoldali (K-Ny irányú úttengely esetén a déli, É-D irányú úttengely esetén a nyugati oldalon) fásított sávot kell létesíteni. Az előírás kül- és belterületre egyaránt vonatkozik.

b)128 KÖu-z jelű övezet a szabályozási terven jelölt szélességű, háromszintes növényállomány telepítésére szolgál.

(7)129 Közlekedési terület fásítása, új fasor telepítése kertépítészeti terv alapján történhet.

(8)130

(9)131

(10)132133

(11) A település területét érintő közművezetékek hatályos jogszabályok, illetve a tulajdoni lapra bejegyzett szolgalmi sáv szerinti védőtávolságait meg kell tartani.

(12) Nem vonalas jellegű közmű- (pl. szennyvíz-átemelő, vízmű kút, gázfogadó állomás, transzformátorállomás stb.), vagy közlekedési létesítmény (pl. autóbusz megálló) az illetékes szakhatóságok beleegyező véleménye alapján, a külön jogszabályokban rögzített védőtávolságok betartása mellett bárhol elhelyezhető, azok számára a technológiai előírásoknak megfelelő, az adott építési övezeti, illetve övezeti előírásokban rögzített minimális telekterületnél kisebb telek kialakítható.

(13)134135 Magánutak kialakítására vonatkozó előírások

a) Magánút céljára az adott építési övezeti, illetve övezeti előírásokban rögzített minimális telekterületnél kisebb területű telek kialakítható.

b)136 Közforgalom elől elzárt magánút telekszélessége szabályozási terv szerinti szélességű, az ott nem jelölt esetekben legalább 6 m legyen.

c) Közforgalom előtt megnyitott magánút telekszélessége legalább 12 m legyen.

d) 14 m szélességet elérő magánúton legalább egyoldali fásított sávot kell kialakítani.

e)137 Amennyiben a magánút csak 1 telek megközelítésére szolgál, a megközelítendő telek kivételével a magánúttal szomszédos telekhatárok mellett a legkisebb előkert 0 m.

(14)138139

(15)140 Az építési övezeti és övezeti előírások szerint kialakítható legkisebb telekterület a határoló út szabályozási terven kijelölt szélesítéséhez szükséges területtel csökkenthető.

15. Zöldterület

16. § (1) A település zöldterületeinek lehatárolását a szabályozási terv tünteti fel. A területen az OTÉK 27. §-ban foglaltakon túlmenően a következő előírásokat kell megtartani:

a) A „Z-1” jelű övezet a településen található közparkok, játszóterek területe. Az övezetben épület nem helyezhető el.

b) A „Z-2” jelű övezet a helyi védettséget élvező Kastélypark területe. Az övezetben a növényállomány rekonstrukcióját szaktervező bevonásával mielőbb el kell végezni.

c) A „Z-3” jelű övezetbe a főútvonalak menti zöldterületek tartoznak. Az övezetre vonatkozóan a növények helyének, fajának, egészségi állapotának feltüntetésével növénykatasztert kell készíteni. Ez alapján alakítandó ki, majd hajtandó végre az övezet zöldfelületi rendszerének fejlesztési programja. Az övezetben épület nem helyezhető el.

d) A „Z-4” jelű övezet a település területén megrendezésre kerülő különböző rendezvények (vásárok, fesztiválok, borút programok) számára fenntartott terület. Az övezetben építmény csak ideiglenes jelleggel, a rendezvény idejére helyezhető el.

e) A „Z-5” jelű övezet az országos védelem alatt álló kálvária területe. Telekalakítás és további beépítés nem engedélyezhető. A folyamatos karbantartásról a mindenkori tulajdonosnak gondoskodnia kell.

(2)141

16. Erdőterület

17. §142 (1) A település erdőterületeinek lehatárolását a szabályozási terv tünteti fel.

(2)143 A rendelet hatálya alá tartozó területen az erdő területfelhasználási célja szerint gazdasági – „Eg”, védelmi - „Ev” és közjóléti (egészségügyi, szociális, turisztikai) – „Ee”jelű erdők találhatók.

(3)144 Építési lehetőségek gazdasági erdőben: A területen bármilyen építmény csak az erdő rendeltetésének megfelelő funkcióval, az OTÉK 28. § szerinti területen és beépítettséggel, valamint az OTÉK 33. § figyelembevételével helyezhető el a következő előírások betartása mellett:

a) A beépítési mód szabadonálló, az épületeket legalább 5 m-es elő-, OTÉK szerinti oldal- és 10 m-es hátsókert szabadon hagyásával kell elhelyezni.

b)145

c) Gazdasági épület kialakításának feltételei:

ca)146

cb)147 legnagyobb építménymagasság 7,0 m

d) A fő funkcióhoz kötődő lakó-, vagy egyéb szállásjellegű épület kialakításának feltételei:

da) legnagyobb épületmagasság 5,0 m, a lejtő felőli homlokzat magassága legfeljebb 5,5 m

db)148

Tájképvédelmi területen található erdőben csak az erdő- és vadgazdálkodást szolgáló építmények helyezhetők el a természeti értékek sérelme nélkül.

(3a)149 Építési lehetőségek védelmi erdőben

a) Épületnek nem minősülő építmény csak a fő funkcióhoz köthető funkcióval, környezetvédelmi, természetvédelmi, vagy vadgazdálkodási céllal helyezhető el a külön jogszabályban rögzítettek szerint.

b)

(3b)150 Építési lehetőségek közjóléti erdőben: A területen bármilyen építmény csak az erdő rendeltetésének megfelelő funkcióval, az OTÉK 28. § szerinti területen és beépítettséggel, valamint az OTÉK 33. § figyelembevételével helyezhető el a következő előírások betartása mellett:

a) A beépítési mód szabadonálló, az épületeket legalább 5 m-es elő-, OTÉK szerinti oldal- és 10 m-es hátsókert szabadon hagyásával kell elhelyezni.

b)151

c) Gazdasági épület kialakításának feltételei:

ca)152

cb)153 legnagyobb építménymagasság 7,0 m

d) A fő funkcióhoz kötődő lakó-, vagy egyéb szállásjellegű épület kialakításának feltételei:

da)154 legnagyobb építménymagasság 5,0 m, a lejtő felőli homlokzat magassága legfeljebb 5,5 m

db)155

(4)156

(5)157

(6)158

(7)159160

17. Mezőgazdasági terület

18. §161 (1) A mezőgazdasági terület a település mezőgazdasági termelés céljára szolgáló része, ahol az OTÉK 29. § (1) bekezdés szerinti építmények helyezhetők el

(2) A termőföldön történő beruházásokat úgy kell megtervezni, hogy a létesítmények elhelyezése a környező területeken a talajvédő gazdálkodás feltételét ne akadályozza.

(3) Telekösszevonás, telekhatár-rendezés során a korábbi telekhatárokon kialakult cserjés, fás mezsgyék (mint természetközeli állapotú biotop sávok) megtartandók.

(4) A telekalakítás, területhasználat és művelés során a meglévő vízelvezető rendszerek szakszerű fenntartására ügyelni kell.

18. Kertes mezőgazdasági terület

19. § (1)162 A rendelet hatálya alá tartozó területen kertes mezőgazdasági terület (Mk) a pincesorok területe, ahol a betartandó általános előírásokat a 20. melléklet tartalmazza.

(2)163 A terület a szabályozási terven lehatárolt övezetekre tagolódik. A telekalakítási, beépítési, valamint az építmények kialakítására vonatkozó előírásokat a 20. melléklet tartalmazza.

19. Általános mezőgazdasági terület

20. § (1) Az általános mezőgazdasági területek („Má”) lehatárolását és művelési águk jelölését a szabályozási terv tartalmazza.

(2)164 Szántó művelési ágú területen betartandó előírások

a)165 A kialakítható telek legkisebb területe 1500 m2, legkisebb szélessége 18 m. Az autópálya építés miatt szükségessé váló telekalakítások során ezeket az értékeket nem kell figyelembe venni.

b) A nagytávon beépítésre szánt, településszerkezeti terven megjelenő tartalék területeken

ba) 0137/4, 0137/2 és 0137/6 hrsz. ingatlanok belterületi határ és az 5701 sz. út elkerülő szakasza közötti részén

bb) 0116/30 hrsz. ingatlan területén

építmény csak ideiglenes jelleggel helyezhető el.

c) A b) pont szerinti területen kívül található szántókon bármilyen építmény csak az ingatlan művelési ágához köthető funkcióval, legfeljebb 3 %-os beépítettséggel, az OTÉK 33. §-ban felsoroltak figyelembevételével helyezhető el a következő előírások szerint:

ca)166 Az épületeket szabadonállóan, legalább 10 m-es elő-, oldal-, és hátsókert szabadon hagyásával kell elhelyezni.

cb)167

cc) Gazdasági épület földszintes, legfeljebb 7,5 m építménymagasságú lehet.

cd)168 Lakóépület építménymagassága legfeljebb 4,5 m, lehet.

(3) Gyep, rét, legelő művelési ágú területen betartandó előírások

a)169

b)170 Az övezetben telket alakítani a (2) bekezdés a) pontja szerint szabad.

c) A területen építmény az Alsó-Tukár, a volt Versendi pincesor és a Versendi-vízfolyás által határolt területen nem helyezhető el, az övezet egyéb területein a (2) bekezdés c) pontja szerint elhelyezhető.

(4) Birtokközpont, vagy a birtokközponthoz tartozó kiegészítő központ kialakításának feltételei:

a) Birtokközpont, illetve a hozzá tartozó kiegészítő központ az OTÉK 29. § (5)-(8) bekezdése, valamint jelen rendelet 20. § (2) bekezdés c) pont c1)-c6) alpontja előírásai szerint alakítható ki.

b)171 A birtokközpont határai mentén a jelen rendelet 29. §-ban részletezett beültetési kötelezettség alapján kertépítész szaktervező által kiválasztott, őshonos, vagy honos fajokból álló, legalább 10 m széles többszintes növényállomány telepítendő és tartandó fenn. A belső zöldfelületek legalább 40%-át őshonos, vagy honos fafajokkal fásítani kell.

(5)172

(6) Halastavak területén betartandó előírások (halgazdasági terület): A tavak kialakítása vízjogi engedély-köteles tevékenység. A területen vízkárelhárítási, valamint az elsődleges funkciót kiszolgáló létesítmények építményei a következő előírások betartásával helyezhetők el:

a) szabadonálló beépítési mód

b)173 telkenként legfeljebb 2 épület építhető, a megengedett legnagyobb beépítettség OTÉK szerinti, de épületenként legfeljebb 100 m2 bruttó alapterület építhető be.

c) legfeljebb 4,0 m építménymagasság

d)174

e)175

f) legalább 5 m-es elő-, oldal- és hátsókert

g) terepszint alatti építmény nem építhető

(7) Az „Má-kö” jelű övezetbe a belső feltárásra szolgáló magánutak területe tartozik. Az övezetben a külön jogszabályban rögzítettek szerint kell eljárni.

20. Vízgazdálkodási terület

21. § (1) A „V” jelű terület a vízgazdálkodással kapcsolatos létesítmények elhelyezésére szolgál (vízfolyások, árkok, vízmű területek).

(2) A terület lehatárolását a szabályozási terv tartalmazza.

(3) A „V-1” jelű övezetbe az állandó vízfolyások, jelentősebb árkok területe tartozik. Az övezetben csak a vízügyi jogszabályokban megengedett vízkárelhárítási létesítmények helyezhetők el.

(4) A „V-2” jelű övezetbe a település területén található vízmű területek tartoznak. A területen az elsődleges funkciót kiszolgáló létesítmények építményei (pl. szivattyúház, stb.) helyezhetők el a következő előírások betartásával:

a) oldalhatáron álló beépítési mód

b)176 legfeljebb 5% beépítettség

c) legfeljebb 4,0 m építménymagasság

d)177

e) legalább 0 m-es elő-, és hátsókert, OTÉK szerinti oldalkert

(5) A „V-3” jelű övezetbe a település területén található horgásztavak területe tartozik. A tavak kialakítása vízjogi engedély-köteles tevékenység. A területen vízkárelhárítási, valamint az elsődleges funkciót kiszolgáló létesítmények építményei helyezhetők el a következő előírások betartásával:

a) szabadonálló beépítési mód

b)178 tavanként legfeljebb 1 épület építhető, legfeljebb 3% beépítettséggel, de legfeljebb 50 m2 beépített alapterülettel

c)179 legfeljebb 4,0 m építménymagassággal

d)180

e)181

f) legalább 10 m-es elő-, oldal- és hátsókert

g)182

h) terepszint alatti építmény nem építhető

(6)183184 A „V-4” jelű övezetbe a település területén található látványtavak területe tartozik.

a) Az övezetben épület nem építhető.

b) Az övezetben épületnek nem minősülő legfeljebb 1db, az elsődleges rendeltetésnek megfelelő funkciójú, legfeljebb 30 m2 beépített alapterületű és legfeljebb 3,0 m építménymagasságú építmény építhető.

c) Az övezetben felépítményes víziállás nem létesíthető.

d)185

21. Természetközeli terület

21/A. §186 (1) Az OTÉK szerinti természetközeli területek a település mocsár művelési ágú földrészletei.

(2) A természetközeli területen épületet elhelyezni nem szabad.

22. Különleges beépítésre nem szánt terület

22. §187188 (1) A „Kk-1” jelű övezet - Békáspuszta szálloda és szabadidő központ beépítésre nem szánt, zömmel zöldfelülettel borított területrésze, ahol a következő előírásokat kell betartani:

a) legnagyobb beépítettség 2%

b) legkisebb elő-, oldal-, és hátsókert egyaránt 10 m,

c)189

d) legkisebb zöldfelület 80%

e) kialakítása kertépítész szaktervező bevonásával történhet.

(2) A „Kk-id” jelű övezet – idegenforgalmi célú terület állatsimogató és tároló épületek elhelyezésére, ahol a következő előírásokat kell betartani:

a) beépítési mód szabadonálló

b) legnagyobb beépítettség 5%

c) legnagyobb építménymagasság 5 m

d) legkisebb elő- és oldalkert 5-5 m, legkisebb hátsókert 2 m,

e)190

f) legkisebb zöldfelület 50%

g) a trágyatároló létesítményeket műszaki védelemmel kell megépíteni.

(3) A rendelet hatálya alá tartozó területen különleges beépítésre nem szánt területbe az (1) és (2) bekezdés szerinti, helyi sajátosságot hordozó területek tartoznak.

22/A. §191 (1) A rendelet hatálya alá tartozó területen különleges beépítésre nem szánt területbe a következő, helyi sajátosságot hordozó területek tartoznak:

(2) A „Kk-1” jelű övezet - Békáspuszta szálloda és szabadidő központ beépítésre nem szánt, zömmel zöldfelülettel borított területrésze, ahol a következő előírásokat kell betartani:

a) legnagyobb beépítettség 2%

b) legkisebb elő-, oldal-, és hátsókert egyaránt 10 m,

c)192

d) legkisebb zöldfelület 80%

e) kialakítása kertépítész szaktervező bevonásával történhet.

(3) A „Kk-id” jelű övezet – idegenforgalmi célú terület állatsimogató és tároló épületek elhelyezésére, ahol a következő előírásokat kell betartani:

a) beépítési mód szabadonálló

b) legnagyobb beépítettség 5%

c) legnagyobb építménymagasság 5 m

d) legkisebb elő- és oldalkert 5-5 m, legkisebb hátsókert 2 m,

e)193

f) legkisebb zöldfelület 50%

g) a trágyatároló létesítményeket műszaki védelemmel kell megépíteni.

(4)194 A „Kk-p” jelű övezet – magánparkoló elhelyezésére, ahol a következő előírásokat kell betartani:

a) legkisebb telekterület 5000 m2

b) beépítési mód szabadonálló

c) legnagyobb beépítettség 2%, de legfeljebb 100 m2 beépített alapterület legfeljebb két épületben elhelyezve

d) legnagyobb építménymagasság 4,00 m

e) legkisebb előkert 5 m, az épületek portaépület kivételével a közterületi telekhatártól legalább 10 m-re építendők

f) legkisebb oldalkert 6 m

g) legkisebb hátsókert 6 m

h)195196

i)197198

j)199

k) a terület kialakításánál és beépítésénél a területet keresztező gázvezeték biztonsági övezetére figyelemmel kell lenni.

l)200 A beültetendő teleksávokban a telek természetes terepfelületét megváltoztatni nem szabad.

(5)201 A „Kk-me” jelű övezet megújuló energiaforrás hasznosítása céljára

a) Az övezet napelem park létesítésére szolgál, ahol az energiatermelő rendszerek, és az azok üzemeltetéséhez, kiszolgálásához szükséges építmények helyezhetők el az 1. függelékben részletezett beültetési kötelezettség figyelembe vételével.

b) beépítési mód szabadon álló

c) legnagyobb beépítettség OTÉK szerint

d) legnagyobb építménymagasság 4,50 m

e)202 legkisebb előkert 3 m, a szabályozási terven kijelölt beültetendő teleksáv esetén az ott jelölt érték

f) legkisebb oldalkert 3 m

g)203 legkisebb hátsókert 3 m, a szabályozási terven kijelölt beültetendő teleksáv esetén az ott jelölt érték, árokkal szomszédos telekhatár mentén 6 m

(6)204 A „Kk-T” jelű övezet tárolási célra

a) Az övezet készáru kültéri tárolására szolgál a c) pontban foglaltak és az 1. függelékben részletezett beültetési kötelezettség figyelembe vételével.

b) Az övezetben épület nem építhető.

c) Az övezetben a telek természetes terepfelületének megváltoztatása a rendeltetésszerű használathoz szükséges támfal, rézsű építése esetén építési helyen kívül is megengedett.

d) Legkisebb zöldfelület 20%.

23. Közterületek kialakítása és használata

23. § (1) A közterületek kialakítását és használatát a város külön önkormányzati rendeletben szabályozza.

(2) A közterületen elhelyezhető építményekkel szembeni elvárások a következők:

a)205 Árusítópavilon legfeljebb 15,0 m2 alapterülettel, legfeljebb 3,5 m-es építménymagassággal, létesíthető.

b)206 A közúti közlekedéssel kapcsolatos várakozóhelyek a település teljes területén egységes kialakításúak legyenek, az építmények legfeljebb 15 m2 alapterülettel létesíthetők. Egyedi tervezésű építmény legfeljebb 3,5 m-es építménymagassággal, létesíthető.

c) Zöldterületen épület jelen rendelet 16. § előírásai szerint helyezhető el.

24. Kulturális örökségvédelem

24. § (1)207 Műemlékek védelmére vonatkozó előírások

a) A település országos műemléki védelem alatt álló értékeit és azok műemléki környezetébe tartozó ingatlanokat az 1. melléklet tartalmazza.

b) A melléklet szerinti védett épületeket és azok műemléki környezetét a szabályozási terv tünteti fel.

c)208 A műemlékek és műemléki környezetük esetében a kulturális örökség védelméről szóló jogszabályok szerint kell eljárni.

(2) Országos műemléki védelemre előterjesztett építményekre vonatkozó előírások

a) A település országos műemléki védelemre előterjesztett építményeit a 2. melléklet tartalmazza.

b) A melléklet szerint országos védelemre előterjesztett építményeket a szabályozási terv tünteti fel.

c) Az országos védelemre előterjesztett épületeket országos védettségűvé nyilvánításukig helyi védettségűnek kell tekinteni. Ezen épületek esetében az átmeneti (helyi védettségű) időszakban a (3) bekezdésben foglaltak, az országos védelem elérése után az (1) bekezdés szerint kell eljárni.

(3)209

a)

b)

c)

ca)

cb)

cc)

cd)

ce)210

d)

da)

db)

dc)

dd)211

e)

(4)212 Régészeti lelőhelyek védelmére vonatkozó előírások

a) A település nyilvántartott régészeti lelőhelyeinek listáját a 4. melléklet tartalmazza, az érintett területeket a szabályozási terv határolja le.

b) Régészeti érintettség esetén a kulturális örökség védelméről szóló törvény, és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendeletek szerint kell eljárni.

25. Az élővilág, a táj és a természet védelme

25. § (1) A táj jellege, a természeti értékek, az egyedi tájértékek és esztétikai adottságok megóvása érdekében:

a) A vadon élő szervezetek élőhelyeinek, azok biológiai sokféleségének megóvása érdekében minden tevékenységet a természeti értékek kíméletével kell végezni.

b) Gondoskodni kell a használaton kívül helyezett épületek, építmények, nyomvonalas létesítmények, berendezések új funkciójának megállapításáról, illetve ennek hiányában megszüntetésükről, elbontásukról, az érintett területnek a táj, a településkép jellegéhez illő rendezéséről.

(2) A település területén található védett természeti értékek listáját az 5. melléklet tartalmazza és a szabályozási terv tünteti fel.

a) Az ökológiai (zöld) folyosóhoz tartozó területen a Baranya megye Területrendezési Tervben előírtak szerint kell eljárni.

b) Tájképvédelmi övezetbe tartozó területen a vonatkozó övezeti előírások szerint kell eljárni.

c) Helyi jelentőségű természetvédelmi terület a Batthyány-Montenuovo kastélyhoz tartozó park. A területen a kezelési előírások szerint kell eljárni.

26. A környezet védelme

26. §213214 (1) Általános követelmények (a vonatkozó jogszabályok felsorolását a 4. függelék tartalmazza)

a) A beruházások megvalósítása, meglévő tevékenységek folytatása, rendeltetési mód változtatás(-ok), valamint a telepengedély alapján gyakorolható ipari és szolgáltató tevékenység csak a környezetvédelmi kölcsönhatások ellenőrzése, a környezetvédelmi előírások és határértékek betartása alapján történhet, a szakhatóságok előírása szerint.

b) Az újonnan kijelölt építési övezetek területei beépítésének előfeltétele a közművesítés, különös tekintettel a szennyvízcsatorna- és csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítésére, illetve a meglévő övezetek területein a közművek megvalósításáig szakszerű közműpótló (pl. zárt gyűjtő) betervezése és kivitelezése kötelező. Egyedi szennyvíztisztító kisberendezés kialakítása a követelmények teljesíthetősége esetén az ÉME engedéllyel és a CE megfelelőségi jelöléssel rendelkező szennyvízkezelő berendezés létesítésének és használatbavételének kivételével vízjogi engedély alapján történhet.

c) A csapadékvíz elvezetéséről vagy a szennyezetlen vizek elszikkasztásáról minden telek tulajdonosának, használójának gondoskodnia kell. A vízfolyásba csak az első fokon eljáró környezetvédelmi és vízügyi hatóság hozzájárulásával és feltételeinek betartásával szabad csapadékvizet bevezetni.

d) A „nagyvízi medrek, a parti sávok, vízjárta, valamint a fakadó vizek által veszélyeztetett területek használatáról, valamint a nyári gátak által védett területek értékének csökkenésével” kapcsolatos eljárásokról szóló vízügyi követelményeket be kell tartani, valamint az előírásoknak megfelelő védősáv fennmaradását biztosítani kell.

e) Tilos a környezeti levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezést vagy határértéken felüli légszennyezettséget okoz, valamint a környezeti levegő bűzzel való terhelése.

f) A telkek területének az övezeti előírásokban meghatározott részét zöldfelületként kell kialakítani.

(2)215 Környezetterhelési határértékek

a) Az új létesítmény kialakításánál, a meglévő, illetve új technológiák üzemeltetésénél teljesíteni kell a kibocsátási és a környezetterhelési követelményeket, határértékeket (levegő, élővíz, közcsatorna, földtani közeg, zajterhelés).

b)

(3)216 Speciális eljárási szabályok

a) A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárások során állapítja meg a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóság az elérhető legjobb technikán alapuló intézkedéseket.

b) Erdőterületeket érintő beruházások során az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló jogszabályban foglaltaknak megfelelően kell eljárni.

c) Beruházások megvalósítása során a termőföldről és a termőföld védelméről szóló jogszabályokban foglaltaknak megfelelően kell eljárni.

d) A vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vizi létesítmények védelméről szóló jogszabályoknak megfelelően kell a vízügyi hatóság előírásai szerint az engedélyezéseket lefolytatni.

27. Tűz elleni védelem

27. §217

27/A. §218 (1) Az épületek közötti tűztávolság megfelelőségének szabályozását, a tűzoltóság beavatkozását biztosító követelményeket, és az oltóvíz nyerési lehetőségek biztosításával kapcsolatos követelményeket külön jogszabályok rögzítik.

(2) Az építmények építészeti-műszaki tervezése során a tűzvédelmi műszaki kialakítást jogszabályban meghatározott esetben és tartalommal, megfelelő jogosultsággal rendelkező természetes személy által készített tűzvédelmi műszaki leírásba, tűzvédelmi dokumentációba kell foglalni.

28. Ásványvagyon gazdálkodási követelmények

28. §219 Ásványi nyersanyag kitermelésével járó tevékenység (bányászat, tereprendezés, egyes építési tevékenységek, vízrendezés) a külön jogszabályban előírtak szerint végezhető.

29. Egyes sajátos jogintézmények követelményrendszere

29. §220 (1) A településrendezési feladatok megvalósítása érdekében, a HÉSZ keretein belül az építési törvényben felsorolt sajátos jogintézmények működtethetők.

(2) E rendelettel egyidejűleg az önkormányzat az alábbi sajátos jogintézményekkel él:

a) Elővásárlási jog: Az önkormányzat közérdekből elővásárlási jogot jegyeztet be a 6. sz. mellékletben felsorolt, és a szabályozási terven lehatárolt ingatlanok területére, ezen ingatlanokat érintő településrendezési feladatok megvalósítása érdekében.

b) Kiszolgáló és lakóút céljára történő lejegyzés: Az építésügyi hatóság az 2. sz. függelékben felsorolt ingatlanok szabályozási terven jelölt területsávját tervezett kiszolgáló és lakóutak létesítése, szélesítése céljából az önkormányzat javára lejegyzi. A települési önkormányzat az érintett területeken, a közérdek megvalósítása érdekében a lejegyzés eszközét - az építési törvény vonatkozó előírásai szerint – a szabályozási terven jelölt szükséges legkisebb mértékben és csak akkor alkalmazza, ha a közérdekű cél megvalósítására más lehetőség nincs.

c) Településrendezési kötelezések

ca) Beépítési kötelezettség: Az önkormányzat külön képviselő-testületi határozatban a tervszerű telekgazdálkodás, a beépítés helyes sorrendje és a településkép előnyösebb kialakítása érdekében az 1. számú függelékben felsorolt ingatlanok területére, az ott leírt időtartamon belüli beépítési kötelezettséget állapít meg.

cb) Beültetési kötelezettség: Az önkormányzat külön képviselő-testületi határozatban a közérdekű környezetalakítás céljából a 1. sz. függelékben felsorolt ingatlanok területére az övezeti előírásokban meghatározott módon és telekrészen a használatbavételi engedély megadásának feltételeként elvégzendő beültetési kötelezettséget ír elő.

d) Kisajátítás: Az önkormányzat közérdekből kisajátítási eljárást kezdeményez a 3. sz. függelékben felsorolt ingatlanok területére, ezen ingatlanokat érintő településrendezési feladatok megvalósítása érdekében.

30. Záró rendelkezések

30. § (1) Ez a rendelet 2007. augusztus 10. napján lép hatályba, egyidejűleg a többször módosított 1/2001. (II.20.) Ök. rendelet hatályát veszti.

(2) Jelen rendelet előírásait a hatálybalépést követően keletkezett ügyekben kell alkalmazni, de az építtető kérésére a hatálybalépés napján folyamatban lévő ügyekben is alkalmazható.

1. melléklet

ORSZÁGOS MŰEMLÉKI VÉDETTSÉGŰ ÉPÍTMÉNYEK ÉS MŰEMLÉKI KÖRNYEZETÜK, JAVASOLT MŰEMLÉKI JELENTŐSÉGŰ TERÜLET
ORSZÁGOS VÉDELEM ALATT ÁLLÓ ÉPÍTMÉNYEK

1. Kálvária-domb – 1520 hrsz. – M lll. 9268

2. Volt Batthyány-kastély – Hősök tere 5-6. – 963, 980/1, 980/2, 982 hrsz. – M ll. 216

3. Szentháromság-emlék – Hősök tere - 738 hrsz. – M lll. 8799

4. Szt. Flórián szobor – Ady Endre u. - 1172 hrsz. – M lll. 10905

5. Nepomuki Szt. János szobor – Arany János u. - 923 hrsz. – M lll. 10906

6. Volt Batthyány uradalmi magtár – Széchenyi tér 10. - 725 hrsz. – M ll. 9504

7. Szt. Bálint kápolna – Felszabadulás u. - 425 hrsz. – M lll. 217

8. R.k. és önkormányzati temetőrészek, valamint a mauzóleum ingatlana – 827, 828, 830/1 és 830/2 hrsz. – M lll. 218

9. Herceg Montenuovo-sírkápolna (mauzóleum) – 830/1 hrsz. – M lll. 10941

10. Nagy istálló Montenuovo-féle – Békáspuszta – 2302/1 hrsz. – M lll. 9842

11. Volt lóistálló – Békáspuszta – 2302/1 hrsz. – M lll. 9853

12. Kovács- és bognárműhely – Békáspuszta – 2304 hrsz. – M lll. 9841

MŰEMLÉKI KÖRNYEZETBE TARTOZÓ INGATLANOK

Kálvária-domb műemléki környezete

1359, 1360, 1516, 1518, 1519, 1521, 1523, 1526, 1527 hrsz. ingatlanok, valamint a 1434 hrsz. közterület szabályozási terven lehatárolt része

Nepomuki Szent János szobor műemléki környezete

907, 944/1, 865 hrsz. ingatlanok, valamint a 923, 873-875 hrsz. közterületek szabályozási terven lehatárolt része

Szent Bálint kápolna műemléki környezete

423, 424, 428 hrsz. ingatlanok

Herceg Montenuovo-sírkápolna műemléki környezete

845, 846/7, 846/9, 832/1 hrsz. ingatlanok, valamint a 837/2 hrsz. közterület szabályozási terven lehatárolt része

Békáspusztai védett építmények műemléki környezete

2212301, 2302/2, 2305, 0159, 0176/1 és 0160/2 hrsz. ingatlanok, valamint a 2303 hrsz. közterület szabályozási terven lehatárolt része

MŰEMLÉKI JELENTŐSÉGŰ TERÜLETEN TALÁLHATÓ INGATLANOK (elfogadáskor ideiglenesen levédve)

1. Szabadság utca 951, 952/1-5, 953-957, 958/1-2, 959-962, 743, 746, 742/1 hrsz. ingatlanok, valamint a 874 és 875 hrsz. közterületek szabályozási terven lehatárolt része

2. Hunyadi utca 742/2, 745/1-2, 747 hrsz. ingatlanok

3. Széchenyi utca 744, 764/3, 753-763, 770 hrsz. ingatlanok, valamint a 749/2 és 750/1 hrsz. közterületek szabályozási terven lehatárolt része

4. Bajcsy Zsilinszky utca 764/4 hrsz

5. Munkácsy Mihály utca 764/2, 765-769, 773/1 hrsz. ingatlanok

6. Széchenyi tér 751, 752, 771, 772, 773/3-4, 720/1, 721-723, 724/2-3, 719/2, 719/1 hrsz. ingatlanok, valamint a 774/2 hrsz. közterület

7. Batthyány tér 724/6, 724/7, 732/3, 724/5, 724/1 hrsz. ingatlanok

8. Szolgáltatóház 726/1-15 hrsz

9. Petőfi Sándor utca 707/1, 707/3, 708/1-2, 709/2, 710-717, 718/1-2 hrsz. ingatlanok

10. Hősök tere 598/1-2, 738, 739, 740, 741, 736, 737, 733, 732/1, 731, 727, 967, 964, 965 hrsz., Hősök tere 1.sz. ingatlanok

11. Ady Endre utca 3.sz., 971/1-2, 972-977, 978/1, 979, 1-6, 39-42, 60-70, 71/1-3, 218-222 hrsz. ingatlanok, az 1170-1172 hrsz. közterületek, valamint a 7/1 és 44 hrsz. közterületek szabályozási terven lehatárolt része

2. melléklet

ORSZÁGOS MŰEMLÉKI VÉDELEMRE ELŐTERJESZTETT ÉPÍTMÉNYEK
ORSZÁGOS MŰEMLÉKI VÉDELEMRE ELŐTERJESZTETT ÉPÍTMÉNYEK

1. R.k. plébániatemplom - Hősök tere (id. védelem alatt) 739 hrsz.

2. Római katolikus plébániaház – Hősök tere 10. 598/1 hrsz.

3. Óvoda – volt zárda – Hősök tere 3. 966 hrsz.

4. Idősek Gondozási Központja – volt lóistálló – Hősök tere 4. 964 hrsz.

5. Kiskastély, volt tiszttartóság és istálló – Szabadság u. 1. 962 hrsz.

6. Lakóház, volt tiszttartói lak – Hősök tere 9. 727 hrsz.

7. Lakóház, volt Provizor-lak – Széchenyi tér 8. 724/5 hrsz.

8. Lakóépület és melléképület – Munkácsy u. 2. 769 hrsz.

9. Szt. József kápolna – Békáspuszta 2310 hrsz.

3. melléklet222

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 21. § (1) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

4. melléklet223224

RÉGÉSZETI VÉDELEM
NYILVÁNTARTOTT RÉGÉSZETI LELŐHELY

I. 1. Bóly-Sziebert-puszta

Népvándorláskor: avar kor - temető
A lelőhely azonosító száma: 21335
Térképlap: EOV 14-434 x: 66350 y: 609200 – x: 66050 y: 609200
Hrsz.: 0112/4, 099/1,2, 097

I. 2. Bóly-Sziebert-puszta

Őskor: lengyeli kultúra – telep
Hely: az avar temető területén

I. 3. Bóly-Sziebert-puszta

Őskor: Mészbetétes edények népe – település, nagyobb kiterjedésű telepre utaló szórvány
Hely: a puszta DNy-i határrészén, a halastótól Ny-ra húzódó dombháton, az avar temető területén
A lelőhely azonosító száma: 21330

I. 4. Bóly-Sziebert-puszta

Őskor: késő vaskor, kelta – település, lakóház LT D
Hely: az avar temető területén

I. 5. Bóly-Sziebert-puszta

Római kor - telep

I. 6. Bóly-Sziebert-puszta

Népvándorláskor: V. sz. – temető, Bóly-Sziebert puszta „A” temető 11. sír: másodlagosan felhasznált ezüst cubooctaeder fülbevaló

I. 7. Bóly-Sziebert-puszta

Középkor - település
Hely: a puszta Ny-i határterületén

I. 8. Bóly-Sziebert-puszta, Komlóföld

Őskor: késő bronzkor, kora vaskor és kelta – település, római kor – telep, temető
Hely: a puszta központjától DNy-ra, két ÉNy-DK irányú meder által közrefogott kiemelkedő háton – 300 x 100 m

II. 1. Bóly-Téglásrét / Kántorrét

Honfoglaláskor/Árpád-kor – temető/település, római kor – temető
Hely: a belterület É-i határán a domboldalban, a Mohács felé vezető kövesút mellett
A lelőhely azonosító száma: 21329, 21 328
Térképlap: EOV 14-432 x: 70100 y: 608920 – x: 70358 y: 609268
Hrsz.: 0189, 834, 835, 836, 837, 1942-1949, 1950/2, 1951/2, 1952/1, 1953/1, 1954-1958

II. 2. Bóly-Kántorrét

Római kor – szórvány

II. 3. Bóly-Kántorrét

Középkor – szórvány leletek

III. 1. Bóly-Temető

Római kor - település
Hely: a temető, ahol egy római castellum sáncai is mutatkoznak
A lelőhely azonosító száma: 21334 (szórvány leletek nyilvántartó/lelőhely azonosító száma: 21337)
Térképlap: EOV 14-432 x: 69940 y: 608830
Hrsz.: 827
Körül nem határolható nyilvántartott régészeti lelőhely

III. 2. Bóly-Rk. temető

Középkor – település, szórvány leletek
Hely: Reisz-féle kripta
A lelőhely azonosító száma: 21334
Térképlap: EOV 14-432 x: 69940 y: 608830
Hrsz.: 827

III. 3. Bóly-Temető

Középkor – település
A lelőhely azonosító száma: 44931
A lelőhely: Bóly – Temető, középkori település
Térképlap: EOV 14-432 x: 69916 y: 609033
Hrsz.: 827, 828

IV. 1. Bóly-Békáspuszta

Római kor – temető
Hely: a tsz major répavermeinél
A lelőhely azonosító száma: 21336
Térképlap: EOV 14-432 x: 69390 y: 606420
Hrsz.: 0160, 0162, 0165, 0167, 0168

IV. 2. Bóly-Békás - M6 B033. lelőhely

Őskor: DVK, Lengyeli kultúra – telep
Terepbejárás, 2001.
A lelőhely azonosító száma: 30803
Térképlap: EOV 14-431 x: 69548 y: 605944
Hrsz.: 0153

V. 1. Bóly-József Attila u. 6.

Népvándorláskor: avar kor - temető
A lelőhely azonosító száma: -
Térképlap: EOV 14-432 x: 69506 y: 609245
Hrsz.: 667

VI. 1. Bóly-Kukoricagyár

Népvándorláskor: avar kor - temető
Hely: A lelőhely Bóly központjától 3,5 km-re délre, a vasútvonal közelében, környezetéből alig kiemelkedő földhát déli peremén, kis vízfolyás partján fekszik,
A lelőhely azonosító száma:
Térképlap: EOV 14-434 x:66189 y: 610518
Hrsz.: 054/5

VII. 1. Bóly, vasút alatt – M6 B070. lelőhely

Őskor – telep, középkor – telep
Terepbejárás, 2002.
A lelőhely azonosító száma: 33257
Térképlap: EOV 14-434 x: 66854 y: 611868
Hrsz.: 039/2-39

VIII. 1. Bóly-Arany-domb – M6 B034. lelőhely

Őskor – telep, rómaikor – telep
Terepbejárás, 2001.
A lelőhely azonosító száma: 30802
Térképlap: EOV 14-432 x: 68623 y: 606122
Hrsz.: 141

VIII. 2. Bóly-Arany-domb – M6 B035. lelőhely

Őskor: Mészbetétes edények nép kultúrája – telep, rómaikor – szórvány
Terepbejárás, 2001.
A lelőhely azonosító száma: 30777
Térképlap: EOV 14-434 x: 67700 y: 606344
Hrsz.: 0143, 0145/3

IX. 1. Bóly-Sajti-dűlő

Őskor: Lengyeli kultúra – szórvány lelet
Hely: a településtől DK-re
A lelőhely azonosító száma: 21333
Térképlap: EOV 14-434, 14-443
Hrsz.: 023, 024, 031
Körül nem határolható nyilvántartott régészeti lelőhely

IX. 2. Bóly-Sajti-dűlő – M6 B069. lelőhely

Öskor – telep, középkor – telep
Terepbejárás, 2002.
A lelőhely azonosító száma: 33256
Térképlap: EOV 14-434, 14-443 x:67647 y: 611947
Hrsz.: 031/121-128
X.1. Bóly-Téglagyár
Őskor: Lengyeli kultúra – település

X. 2. Bóly-Téglagyár, Bóly- Schneider féle téglagyár

Őskor: Zóki kultúra – település, Mészbetétes edények népe – telep/temető
Hely: a Montenouvo hercegi uradalmi téglaégető telep a Kálvária domb DNy-i végén, a szederkényi és szajki köves utak déli szögében
A lelőhely azonosító száma: 21327
Térképlap: EOV 14-432 x: 70150 y: 608845
Hrsz.: 1350 – 1360, 1434, 1520

X. 3. Bóly-Schneider téglagyár

Őskor: Mészbetétes edények népe – település - szórvány
Hely: a Schneider téglagyárban talált szórvány leletek, özv. Schneider Józsefné ajándékozta a mohácsi múzeumnak 1952-ben
A lelőhely azonosító száma: 21331

XI. 1. Bóly-Erdős dűlő

Kora újkor – település – szórvány
Terepbejárás során 750x450 m kiterjedésű területen talált felszíni szórvány leletek.
A lelőhely azonosító száma: 52490
Térképlap: EOV 14-434
Hrsz.: 046/3, 048/3
Szántó, érinti a tervezett M6 gyorsforgalmi út nyomvonala.
Xll. Bóly, Békás-dűlő
KÖH azonosító: 57185
EOV 14-432, x: 607500 y: 69300
Xlll. Bóly, Pécsi úti dűlő
KÖH azonosító: 59387
Hrsz.: 0184/138, 140, 141, 20
XlV. Bóly, Nagy dűlő
KÖH azonosító: 75977
Hrsz.: 023/3, 4, 12, 024/5-22, 024/34-71, 024/89, 122, 024/134-163
RÉGÉSZETI ÉRDEKŰ TERÜLET
(nyilvántartott, de körül nem határolt régészeti lelőhelyek)

1. 1. Bóly-Trischler-domb (Trischlerpuszta)

Árpád-kor – temető

Térképlap: EOV 14-432

Hrsz.: 07, 2101-2102

Pontosan nem azonosítható lelőhely

2. 1. Bóly-Tokaj-dűlő

Római kor - település

Hely: a temető mögött Versendre vezető út jobb oldalán, Ny-ra lejtő domboldal

Térképlap: EOV 14-432

Körül nem határolható nyilvántartott régészeti lelőhely

3. 1. Bóly-Farh pince

Őskor: bronzkor - szórvány lelet

A hely pontosan nem azonosítható

3. 2. Bóly-Farh pince

Népvándorláskor: avar kor – szórvány lelet

A lelőhely – avar temető? - pontosan nem azonosítható.

4. 1. Bóly-Tsz tábla (belterület)

Őskor: Lengyeli kultúra – szórvány lelet

A terület pontosan nem azonosítható.

5. 1. Bóly-Törökdomb

Népvándorláskor – szórvány lelet

Körül nem határolható nyilvántartott régészeti lelőhely

6. 1. Bóly-Lajmér-dűlő

Népvándorláskor – szórvány lelet

Körül nem határolható nyilvántartott régészeti lelőhely

7. 1. Bóly-Szőlők

Őskor: Mészbetétes edények népe – temető

Körül nem határolható nyilvántartott régészeti lelőhely

8. 1. Bóly-Uradalmi téglaégető/tsz csibeól/tsz csibetelep

Őskor: Mészbetétes edények népe – temető, szórvány leletek

Körül nem határolható nyilvántartott régészeti lelőhely

8. 2. Bóly-Uradalmi téglaégető/tsz csibeól/tsz csibetelep

Őskor: Péceli kultúra – szórvány merice

Körül nem határolható nyilvántartott régészeti lelőhely

8. 3. Bóly-Uradalmi téglaégető/tsz csibeól/tsz csibetelep

Őskor: késő vaskor, kelta - szórvány

Körül nem határolható nyilvántartott régészeti lelőhely

9. 1. Bóly

Római kor – út

Hely: Békáspuszta mellett - pontosan nem azonosítható

Szórvány leletek:

Bóly

Őskor: Mészbetétes edények népe – szórvány leletek

Hely: pontosan nem azonosítható

Bóly

Középkor – szórvány leletek

Hely: pontosan nem azonosítható

RÉGÉSZETI ÉRDEKŰ TERÜLET

(talaj bolygatásával járó tevékenység során régészeti szempontból kiemelten vizsgálandó terület)

Bóly középkori magyar falu [é.n.(+1235)/350/404: Bool, 1290 k.:Boul, 1321: Boul, 1332: Bool, 1332-5: Poal, Boold, Bol, Bool, Bel Györffy I: 289] Nyárád tatárjárás utáni határleírásában említik a Bóly faluba vezető nagy utat. Jelentős helység lehetett, ahol 1290 körül a vm. gyűlést tartott. Birtokosai a Bólyiak, Papja, aki alesperes is volt 1332: 1 M ., 1333 I: 3 fertó 10 báni, 1333 II: 2 penza 5 báni, 1334 II: 10 gs, 1335 II: ½ M. pápai tizedet fizet, ami mezővárosi szintre mutat. A török hódoltság végére elnéptelenedett, lakatlan puszta volt még a 18. század első éveiben is. 1710 körül rácokat, majd 1720-1730 között ezek helyére németeket telepített itt le az uradalom. 1773-ban a mezővárossá lett Bóly lakossága teljes egészében német volt.

Papd vagy Békáspapd - Békáspuszta – középkori magyar falu [1319: Popt, 1330/477: Bekaspab(d) Györffy I:355] (Csánki 1894. 514.) Győr nb. Óvári Konrád unokái bírták mindkét Papdot, 1319-ben tiltakoztak, mert Szente-Mágocs nb. Lugret fia János Szederkénnyel együtt vétel címén elfoglalta. 1330-ban az óváriak osztoztak Békáspapdon. Szederkény közelében fekhetett, a török hódoltság elején néptelenedett el. A puszta területén a 18. században létesült Békáspuszta uradalmi majorság. (Pesti II. 222/148. Pécs, 1982. 409.), Térképlap: EOV 14-431, Hrsz.: 0160

Herend vagy Diósherend középkori magyar falu [1282: Herendy, 1330: Herend Györffy I:316] tanúskodó nemesek nevéből ismerjük, a település a török hódoltság végén néptelenedett el, 1700-ban rác családok költöztek ide rövid időre, 1710 táján végleg lakatlanná vált. (Pesti II. 222/181. Pécs, 1982. 411.)

Hely: a DDNy-i határban, Káldy-Nagy Gy. szerint Töttöstől Ény-ra (Káldy-Nagy 1960. 112.)

Dombay János feljegyzése szerint (1940.) ugyanitt római épületmaradványok is vannak. Adattár: JPM Rég. Adattár 1026/82, 1030/82., Térképlap EOV 14-434, Hrsz.: 094/1

Lota - Praedium Lotha = Lothapuszta - középkori falu [1235/1351/1404: Lotha, 1332: Lota, 1332-5: Loda, Locha, Lotha Györffy I:337] (Csánki 1894. 503.) A tatárjárás előtt a cikádori apátság, 1332-ben a pécsi püspök birtoka volt. Papjai 1332: 24, 1333 I: 21, 1333 II: 8 báni, 1334 II: - pápai tizedet fizetnek. Nyárád hamis 1235-i határjárása szerint a Nyárádról Bólyra vezető út két oldalán feküdt. 1332-en Bakiteleke és Korogy D-i határosa. A hely a török hódoltság első évtizedeiben elnéptelenedett, a 16. század végén rácok telepedtek itt meg, lakossága a 18. század első évtizedeiben hagyta el, - azóta nem alakult helyén lakott település, ma dűlő Bóly DK-i határában. (Pesti II. 222/212. Pécs, 1982. 412.). Térképlap EOV 14-434, Hrsz.: 046, 048”

5. melléklet225

TÁJ- ÉS TERMÉSZETI ÉRTÉKEK
ÖKOLÓGIAI FOLYOSÓ
A szabályozási terven jelölt erdőterületek
TÁJKÉPVÉDELMI TERÜLET
A szabályozási terven lehatárolt területek

6. melléklet226227

ELŐVÁSÁRLÁSI JOG
A települési önkormányzat közérdekű célok megvalósítása érdekében elővásárlási jogot állapít meg a következő ingatlanokra:

1. Kereskedelmi szállás céljára a 978/1 hrsz. ingatlanra (Kertészet területe)

2. Lakóépület építése céljából a 957 hrsz. ingatlanra

3. Utcanyitás céljából a 87/1 hrsz. ingatlanra

4. Hulladékgazdálkodási célra és bioüzem elhelyezésére a jelenleg Szajk igazgatási területén fekvő 069/2, /3, /5-7, /9-13 hrsz. ingatlanokra

7. melléklet228229

A TELEPÜLÉS KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ELEMEI

A.

B.

C.

Út

Közlekedési terület jele

Közlekedési terület szélessége

1

M6 gyorsforgalmi út

KÖu-1

kereszt-szelvények alapján, kisajátítási terv szerint

2

5701 sz. Szederkény-Bóly-Harkány összekötő út

5701 sz. elkerülő út
5704 sz. elkerülő út

5703 sz. Nagynyárád-Bóly összekötő út

5704 sz. Bezedek-Bóly összekötő út

KÖu-2


KÖu-2


KÖu-2


KÖu-2

meglévő
(16- 20 m )

min. 22 m


meglévő
(16- 20 m )

meglévő
(16- 20 m )

3

57301 sz. állomásra vezető út

KÖu-3

meglévő
(12- 16 m )

4

5701 sz. összekötő út Szederkény-Bóly közti szakasza

KÖu-4


meglévő
(14- 16 m )

5

Mezőgazdasági utak

KÖu-4

meglévő
(4- 10 m )
tervezett
min. 10 m

6

Szabadság utca,
Ady Endre utca, Borjádi utca, Rákóczi utca, Felszabadulás utca, Temető utca

KÖu-5

meglévő
(14- 36 m )

7

Új lakó és kiszolgáló utak

Meglévő kiszolgáló utak

KÖu-6

KÖu-6

10- 16 m

meglévő
(6- 16 m )

8

Önálló gyalogút

KÖu-7

min. 4 m

9

Autóbusz pályaudvar

KÖu-8

10

Gyalogos tér

KÖu-9

11

Kerékpárút

KÖu-10

kereszt-szelvények alapján, kisajátítási terv szerint

13. melléklet254

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK KISVÁROSIAS LAKÓTERÜLETEN
13.1 Az „Lk- 1” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

800 m2 , saroktelek esetében 500 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

12 m

4. beépítési mód

zártsorú

5. legnagyobb beépítettség

40%, de legfeljebb 500 m2 ,
700 m2-t meg nem haladó területű saroktelkek esetében 75%, de legfeljebb 500 m2

6. legnagyobb építménymagasság

5,50 m
(ezen belül az utcai homlokzat magassága a történetileg kialakult utcaképhez igazodjon)

7. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

az utcafronttól számított 60 m építhető be, de legalább
6 m

10. legkisebb zöldfelület

30%,
700 m2-t meg nem haladó saroktelkek esetében 20%

B. 255 256

13.2 Az „Lk- 2” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

700 m2 , saroktelek esetében 500 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

13 m

4. beépítési mód

oldalhatáron álló

5. legnagyobb beépítettség

30%, de legfeljebb 500 m2
700 m2-t meg nem haladó területű saroktelkek esetében 75%, de legfeljebb 500 m2

6. legnagyobb építménymagasság

5,50 m
(ezen belül az utcai homlokzat magassága a történetileg kialakult utcaképhez igazodjon)

7. legkisebb előkert

az István u.-Sallai u. közötti tervezett utca mentén 3 m , a Kossuth u. Ny-i oldalán szabályozási terv szerint,
egyebekben a kialakult utcaképhez igazodjon

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

az utcafronttól számított 60 m építhető be, de legalább
6 m

10. legkisebb zöldfelület

40%,
700 m2-t meg nem haladó saroktelkek esetében 20%

B. 257 258

13.3 Az „Lk- 3” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

400 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

13 m

4. beépítési mód

oldalhatáron álló

5. legnagyobb beépítettség

150- 400 m2 telekterület esetén 60%,
401- 720 m2 telekterület esetén 50%,
720 m2-t meghaladó telekterület esetén 40%

6. legnagyobb építménymagasság

4,00 m
(ezen belül az utcai homlokzat magassága a történetileg kialakult utcaképhez igazodjon)

7. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon,
ennek hiányában 3 m

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

0 m

10. legkisebb zöldfelület

150- 400 m2 telekterület esetén 25%
401- 720 m2 telekterület esetén 30%
720 m2-t meghaladó telekterület esetén 40%

B. 259 260

13.4 Az „Lk- 4” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

450 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

18 m

4. beépítési mód

oldalhatáron álló

5. legnagyobb beépítettség

30%

6. legnagyobb építménymagasság

4,50 m

7. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

0 m

10. legkisebb zöldfelület

50%

B. 261 262

13.5 Az „Lk- 5” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

450 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

18 m

4. beépítési mód

oldalhatáron álló

5. legnagyobb beépítettség

30%

6. legnagyobb építménymagasság

utcai épület esetében 6,00 m
udvari épület esetében 4,50 m

7. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

6 m

10. legkisebb zöldfelület

50%

B. 263 264

13.6 Az „Lk- 6” jelű építési övezet
1.Az övezetben további telekalakítás nem engedélyezhető.
2.Az övezet építménymagassága és beépítettsége kialakult, nem növelhető.

3. 4.A lakóépületek közötti utak és zöldfelületek közhasználatúak. Az övezet egészére vonatkozó zöldfelületi mutató 40%, ami távlatban is tartandó.

5.A szükséges gépjármű-tárolás az épületek földszintjén kialakított garázsokban és közterületi parkolókban megoldott.

26513.7 Az „Lk-7” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

1000 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

25 m

4. beépítési mód

szabadon álló

5. legnagyobb beépítettség

40%

6. legnagyobb építménymagasság

6,00 m

7. legkisebb előkert

3 m

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

6 m

10. legkisebb zöldfelület

20%

B. 266

14. melléklet267268

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK KERTVÁROSIAS LAKÓTERÜLETEN

1. 14.1 Az „Lke-K1” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 db

3. legkisebb telekterület

600 m2

4. legkisebb utcai telekszélesség

12 m

5. beépítési mód

oldalhatáron álló

6. legnagyobb beépítettség

30%, de legfeljebb 500 m2

7. legnagyobb építménymagasság

4,50 m

8. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

az utcafronttól számított 60 m építhető be, ennél rövidebb telkek esetében 0 m

11. legkisebb zöldfelület

50%

B. 269 270

2. 14.2 Az „Lke-K2” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 db

3. legkisebb telekterület

720 m2

4. legkisebb utcai telekszélesség

14 m

5. beépítési mód

oldalhatáron álló

6. legnagyobb beépítettség

30%

7. legnagyobb építménymagasság

4,50 m ,
kivéve a Bólyai utca 1076-1092 hrsz., a Fáy A. u. 1140-1153 hrsz., valamint a Park u. 1112-1120 hrsz. ingatlanok területét, ahol 5,0 m , de ezen belül az utcai homlokzat magassága nem haladhatja meg a 4,5 m-t.

8. legkisebb előkert

a szabályozási terven jelölt építési vonalhoz, ennek hiányában a kialakult utcaképhez igazodjon

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

hátsó szervizút esetén 0 m , egyébként 6 m

11. legkisebb zöldfelület

50%

B. 271 272

3. 14.3 Az „Lke-K3” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 db

3. legkisebb telekterület

720 m2

4. legkisebb utcai telekszélesség

18 m

5. beépítési mód

szabadonálló

6. legnagyobb beépítettség

30%

7. legnagyobb építménymagasság

4,50 m

8. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

0 m

11. legkisebb zöldfelület

50%

B. 273 274

4. 14.4 Az „Lke-K4” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 4 db

3. legkisebb telekterület

720 m2

4. legkisebb utcai telekszélesség

14 m

5. beépítési mód

oldalhatáron álló

6. legnagyobb beépítettség

30%

7. legnagyobb építménymagasság

utcai épület esetében 7,50 m, udvari épület esetében 4,50 m

8. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

6 m

11. legkisebb zöldfelület

50%

B. 275 276

5. 14.5 Az „Lke-K5” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 db

3. legkisebb telekterület

720 m2

4. legkisebb utcai telekszélesség

18 m

5. beépítési mód

szabadonálló

6. legnagyobb beépítettség

30%

7. legnagyobb építménymagasság

utcai épület esetében 7,50 m ,
udvari épület esetében 4,50 m

8. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

0 m

11. legkisebb zöldfelület

50%

B. 277 278

6. 14.6 Az „Lke-K6” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

450 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

9 m

4. beépítési mód

zártsorú

5. legnagyobb beépítettség

30%

6. legnagyobb építménymagasság

4,50 m

7. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

0 m

10. legkisebb zöldfelület

50%

B. 279 280

7. 14.7 Az „Lke- 1” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 db

3. legkisebb/legnagyobb telekterület

800 m2 / 1500 m2

4. legkisebb/legnagyobb utcai telekszélesség

18 m / 25 m

5. beépítési mód

oldalhatáron álló

6. legnagyobb beépítettség

30%

7. legnagyobb építménymagasság

4,00 m

8. legkisebb előkert 281

- általános esetben 5 m , de az utcai építési vonal utcai telekhatártól mért távolsága legfeljebb 8 m lehet
(az előkert a Manninger utca nyugati oldali lakótelkeinél a keleti telekhatártól értendő),
- a Montenuovo utca keleti szélén lévő saroktelkek esetében az 5704 j. út felől 0 m,
- a Manninger utca nyugati oldalának északi végén lévő saroktelek esetében a 1185/41 hrsz.-ú út felől 0 m.

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

6 m
(a hátsókert a Manninger utca nyugati oldali lakótelkeinél a nyugati telekhatártól értendő)

11. legkisebb zöldfelület

50%

B. 282 283

8. 14.8 Az „Lke- 2” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 db

3. legkisebb/legnagyobb telekterület

800 m2 / 1500 m2

2844. legkisebb/legnagyobb utcai telekszélesség

18 m / 25 m,
saroktelek esetében a legnagyobb telekszélesség nincs megkötve

5. beépítési mód

oldalhatáron álló

6. legnagyobb beépítettség

30%

7. legnagyobb építménymagasság

4,00 m

8. legkisebb előkert

5 m , de az utcai építési vonal utcai telekhatártól mért távolsága legfeljebb 8 m lehet
(az előkert a Manninger utca nyugati oldali lakótelkeinél a keleti telekhatártól értendő)

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

6 m
(a hátsókert a Manninger utca nyugati oldali lakótelkeinél a nyugati telekhatártól értendő)

11. legkisebb zöldfelület

50%

B. 285 286

9. 14.9 Az „Lke- 3” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 1 db

3. legkisebb telekterület

600 m2

4. legkisebb utcai telekszélesség

13 m

5. beépítési mód

zártsorú

6. legnagyobb beépítettség

30%

7.legnagyobb építménymagasság

4,50 m

8. legkisebb előkert

5 m , ez egyben az utcai építési vonal utcai telekhatártól mért távolsága is

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

0 m

11. legkisebb zöldfelület

50%

B. 287 288

10. 14.10 Az ”Lke- 4” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. legkisebb telekterület

500 m2

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 db

3. legkisebb/legnagyobb utcai telekszélesség

13,5 m / 30 m

4. beépítési mód

oldalhatáron álló

5. legnagyobb beépítettség

30%

6. legnagyobb építménymagasság

4,50 m

7. legkisebb előkert

a Bem utca felől a kialakult utcaképhez igazodjon,
a tömbbelsőkben 5 m , ez egyben az utcai építési vonal utcai telekhatártól mért távolsága is

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

3 m

10. legkisebb zöldfelület

50%

B. 289

11. 14.11 Az ”Lke-int” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. legkisebb telekterület

2500 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

30 m

3. beépítési mód

szabadonálló

4. legnagyobb beépítettség

30%, oktatási létesítmény esetén 25%

5. legnagyobb építménymagasság

7,50 m

6. legkisebb előkert

5 m

7. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

8. legkisebb hátsókert

5 m

9. legkisebb zöldfelület

50%

10. 290

12. 14.12 Az ”Lke- 5” jelű építési övezet

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. legkisebb telekterület

2000 m2

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 lakás építhető, 1 épületben elhelyezve

3. legkisebb utcai telekszélesség

40 m

4. beépítési mód

szabadonálló

5. legnagyobb beépítettség

30%

6. legnagyobb építménymagasság

6,00 m

7. legkisebb előkert

5 m

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

6 m

10. legkisebb zöldfelület

50%

B. 291

15. melléklet292

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK FALUSIAS LAKÓTERÜLETEN
15.1 Az „Lf- 1” jelű építési övezet (Sziebertpuszta)

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 lakás építhető

3. legkisebb/legnagyobb telekterület

720 m2 / 1200 m2

4. legkisebb/legnagyobb utcai telekszélesség

20 m / 25 m

5. beépítési mód

oldalhatáron álló
(Új építményt értelemszerűen az északi oldalhatárra kell építeni.)

6. legnagyobb beépítettség

30%

7. legnagyobb építménymagasság

4,50 m

8. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

6 m

11. legkisebb zöldfelület

40%

B. 293

15.2 Az „Lf- 2” jelű építési övezet (Békáspuszta)

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

a kialakult telekstruktúra megtartandó

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 lakás építhető

3. legkisebb telekterület

kialakult

4. legkisebb utcai telekszélesség

kialakult

5. beépítési mód

szabadonálló

6. legnagyobb beépítettség

30%

7. legnagyobb építménymagasság

4,50 m

8. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

-

11.legkisebb zöldfelület

40%

B. 294

15.3 Az „Lf- 3” jelű építési övezet (Békáspuszta)

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. lakásszám

építési telkenként legfeljebb 2 lakás építhető

3. legkisebb/ legnagyobb telekterület

750 m2 / 1200 m2

4. legkisebb/legnagyobb utcai telekszélesség

13 m / 18 m

5. beépítési mód

ikresen csatlakozó

6. legnagyobb beépítettség

20%, de legfeljebb 200 m2

7. legnagyobb építménymagasság

4,50 m

8. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

9. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

10. legkisebb hátsókert

az utcafronttól számított 40 m építhető be

11. legkisebb zöldfelület

60%

B. 295

16. melléklet296297

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK TELEPÜLÉSKÖZPONT VEGYES TERÜLETEN
16.1 A „Vt- 1” jelű építési övezet.

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

a kialakult telekstruktúra megtartandó

2 .legkisebb telekterület

kialakult

3. legkisebb utcai telekszélesség

kialakult

4. beépítési mód

zártsorú

5. legnagyobb beépítettség

80%

6. legkisebb/legnagyobb építménymagasság

6.1.Magtár-tömb

A tömbre vonatkozó általános előírás: Zártsorúan csatlakozó szomszédos épületek párkánymagassága legfeljebb 1,0 m-rel, de legalább 40 cm-rel térjen el egymástól.
Speciális előírások
-Széchenyi tér (észak) felől 4,5 m/6,0 m.
Ezen belül a nyugati saroktelek (736 hrsz) Hősök terére néző homlokzatának magassága legfeljebb 5,8 m lehet.
-Hősök tere (nyugat) felől 4,5 m/7,0 m.
Ezen belül az utcaszakasz legmagasabb épülete az „Inkubátorház” legfeljebb 7,0 m utcai homlokzatmagassággal. Az utcaszakasz északi és déli sarka felé haladva a homlokzatmagasság az általános előírásokban megadottak figyelembe vételével fokozatosan csökkenjen.
-Hősök tere (dél) felől 3,5 m/5,5 m.
Védett épületek kialakult építmény-, homlokzat- és párkánymagassága megtartandó.
-Széchenyi tér (kelet) felől 3,5 m/6,6 m.
Védett épületek kialakult építmény-, homlokzat- és párkánymagassága megtartandó.

6.2.Vigadó-tömb

4,5 m/6,0 m
Ezt az utcai homlokzat magassága külön sem haladhatja meg. Szomszédos épületek párkánymagassága legfeljebb 1,0 m-rel, de legalább 40 cm-rel térjen el egymástól.

6.3.Szolgáltató-ház és környéke

4,0 m/4,5 m

6.4.R.k. templom

kialakult

7. legkisebb előkert

0 m

8. legkisebb oldalkert

szabályozási terv szerint, ennek hiányában OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

szabályozási terv szerint, ennek hiányában 0 m

10. legkisebb zöldfelület

10%

B. 298

16.2 A „Vt- 2” jelű építési övezet.

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

800 m2 , saroktelek esetében 500 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

10 m

4. beépítési mód

zártsorú

5. legnagyobb beépítettség

70%

6. legkisebb/legnagyobb építménymagasság

utcai épület esetében 5,00 m / 6,50 m
(A megengedett legnagyobb értéket az utcai homlokzat magassága külön számítva sem haladhatja meg. Szomszédos épületek párkánymagassága legalább 40cm-rel térjen el egymástól.)
udvari épület(szárny) esetében 2,50 m / 5,00 m

7. legkisebb előkert

0 m

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

0 m

10. legkisebb zöldfelület

15%

B. 299

16.3 A „Vt- 3” jelű építési övezet.

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

800 m2 , saroktelek esetében 500 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

13 m

4. beépítési mód

zártsorú

5. legnagyobb beépítettség

60%

6. legkisebb/legnagyobb építménymagasság

utcai épület esetében 4,50 m / 5,80 m
(A megengedett legnagyobb értéket az utcai homlokzat magassága külön számítva sem haladhatja meg. Szomszédos épületek párkánymagassága legalább 40cm-rel térjen el egymástól.)
utcai épülethez kapcsolódó udvari épületszárny esetében 2,50 m / 5,00 m
különálló udvari épület esetében 2,50 m / 7,0 m

7. legkisebb előkert

0 m

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

Széchenyi utcában 0 m ,
Hunyadi utcában 6 m

10. legkisebb zöldfelület

25%

B. 300

16.4 A „Vt- 4” jelű építési övezet.

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

1500 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

30 m

4. beépítési mód

zártsorú

5. legnagyobb beépítettség

80%

6. legkisebb/legnagyobb építménymagasság

utcai épület esetében 4,70 m / 9,00 m
udvari épület(szárny) esetében 2,50 m / 9,00 m

7. legkisebb előkert

0 m

8.legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9.legkisebb hátsókert

3 m

10. legkisebb zöldfelület

10%

11. 301

16.5 A „Vt- 5” jelű építési övezet.

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. telekalakítás

nyeles telek nem alakítható ki

2. legkisebb telekterület

5000 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

50 m

4. beépítési mód

szabadonálló

5. legnagyobb beépítettség

30%

6. legkisebb/legnagyobb építménymagasság

utcai épület esetében 5,50 m 7,50 m
(A megengedett legnagyobb értéket az utcai homlokzat magassága külön számítva sem haladhatja meg.)
udvari épület(szárny) esetében 2,50 m / 7,50 m

7. legkisebb előkert

10 m

8. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

-

10. legkisebb zöldfelület

40%

B. 302

16.6 A „Vt-T” jelű építési övezet (tartalék terület a városközpont bővítésére)

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. elhelyezhető funkció

idegenforgalmat vonzó közösségi funkciók

2. legkisebb telekterület

2500 m2

3. beépítési mód

oldalhatáron álló

4. legnagyobb beépítettség

50%

5. legkisebb/legnagyobb építménymagasság

3,50 m / 5,00 m

6. legkisebb előkert

10 m

7. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

8. legkisebb hátsókert

0 m

9. legkisebb zöldfelület

20%

B. 303

16.7 A „Vt- 6” jelű építési övezet (Park utcai pavilonsor)

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. funkcióra vonatkozó megkötések

Az építési övezetben lakás nem alakítható ki.
Az épületek tetőterében kereskedelmi szállás kialakítható.

2. legkisebb telekterület

70 m2

3. beépítési mód

oldalhatáron álló

4. legnagyobb beépítettség

60%

5. legkisebb/legnagyobb építménymagasság

4,00 m / 4,50 m
(A megengedett legnagyobb értéket az utcai homlokzat magassága külön számítva sem haladhatja meg.)

6. legkisebb előkert

0 m

7. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

8. legkisebb hátsókert

-

9. legkisebb zöldfelület

10%

B. 304

16.8305A „Vt-7” jelű építési övezet.

1. legkisebb telekterület

5000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

25%

4. legnagyobb építménymagasság

5,50 m,
ezen belül az Ady Endre utcai homlokzat magassága legfeljebb 6,50 m lehet

5. legkisebb előkert

Ady Endre utca felől 25 m,
sétány felől 10 m,
kastélypark felől 6 m

6. legkisebb oldalkert

6 m

7. legkisebb hátsókert

6 m

8. legkisebb zöldfelület

40%

17. melléklet306

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK KERESKEDELMI, SZOLGÁLTATÓ GAZDASÁGI TERÜLETEN
17.1 „Gksz- 1” jelű építési övezet

1. legkisebb telekterület

1500 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség 307

25 m

3. beépítési mód

szabadonálló

4. legnagyobb beépítettség

60%

5. legnagyobb építménymagasság

7,00 m

6. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez illeszkedjen, ennek hiányában 5 m

7. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

8. legkisebb hátsókert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, de legalább 6 m

9. legkisebb zöldfelület

20%

10. 308

17.2 „Gksz- 2” jelű építési övezet

1. legkisebb telekterület

3000 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

40 m

3. beépítési mód

szabadonálló

4. legnagyobb beépítettség

60%

5. legnagyobb építménymagasság

6,00 m

6. legkisebb előkert

5 m

7. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

8. legkisebb hátsókert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, de legalább 6 m

9. legkisebb zöldfelület

20%

10. 309

17.3 „Gksz- 3” jelű építési övezet

1. legkisebb telekterület

1500 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

25 m

3. beépítési mód

oldalhatáron álló

4. legnagyobb beépítettség

60%

5. legnagyobb építménymagasság

6,00 m

6. legkisebb előkert

5 m, kivéve a Nyárádi u. – Seital u. által határolt tömböt, amelynek keleti és déli közterületi határvonalai mellett
0 m

7. legkisebb oldalkert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, de legalább 6 m

8. legkisebb hátsókert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, de legalább 10 m

9. legkisebb zöldfelület

20%

10. 310

17.4 „Gksz- 4” jelű építési övezet

1. legkisebb telekterület

1500 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

30 m

3. beépítési mód

szabadonálló

4. legnagyobb beépítettség

60%

5. legnagyobb építménymagasság

5,00 m

6. legkisebb előkert

5 m

7. legkisebb oldalkert

8 m

8. legkisebb hátsókert

8 m

9. legkisebb zöldfelület

20%

10. 311

17.5 „Gksz- 5” jelű építési övezet

1. legkisebb telekterület

5000 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

40 m

3. beépítési mód

szabadonálló

4. legnagyobb beépítettség

50%

5. legnagyobb építménymagasság

9,50 m

6. legkisebb előkert

0 m, az építmények portaépület, mérlegház és kerékpártároló kivételével a szabályozási terven jelölt építési helyen belül építendők

7. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint, az építmények portaépület, mérlegház és kerékpártároló kivételével a szabályozási terven jelölt építési helyen belül építendők

8. legkisebb hátsókert

szabályozási terv szerint

9. legkisebb zöldfelület

20%

10. 312

17.6 „Gksz- 6” jelű építési övezet termálenergiát hasznosító gazdasági tevékenységek számára

1. legkisebb telekterület

2500 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

40 m

3. beépítési mód

szabadonálló

4. legnagyobb beépítettség

50%

5. legnagyobb építménymagasság

6,00 m

6. legkisebb előkert

0 m, az építmények portaépület, mérlegház és kerékpártároló kivételével az utcai telekhatártól legalább 10 m-re építendők

7. legkisebb oldalkert

területegységet határoló telekhatár mentén 10 m ,
egyéb telekhatár mentén 6 m

8. legkisebb hátsókert

10 m

9. legkisebb zöldfelület

30%

10. 313

17.7 „Gksz- 7” jelű építési övezet

1. legkisebb telekterület

1500 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

30 m

3. beépítési mód

szabadonálló

4. legnagyobb beépítettség

60%

5. legnagyobb építménymagasság

7,50 m

6. legkisebb előkert

5 m

7. legkisebb oldalkert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, ennek hiányában OTÉK szerint

8. legkisebb hátsókert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, de legalább 6 m

9. legkisebb zöldfelület

20%

10. 314

18. melléklet315

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK IPARI GAZDASÁGI TERÜLETEN

1. 18.1 „Gip-E” jelű építési övezet – egyéb ipari terület

1. legkisebb telekterület

2000 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

3500 m2 telekterületig 30 m,
3500- 5000 m2 telekterületen 40 m ,
5000 m2-nél nagyobb telekterületen 50 m

3. beépítési mód

szabadonálló

4. legnagyobb beépítettség

50%

5. legnagyobb építménymagasság

3500 m2 telekterületig 6,50 m ,
3500- 5000 m2 telekterületen és Sziebertpuszta területén 7,50 m ,
5000 m2-nél nagyobb telekterületen 10,00 m .

6. legkisebb előkert

0 m, az építmények portaépület, mérlegház és kerékpártároló kivételével az utcai telekhatártól legalább 10 m-re építendők

7. legkisebb oldalkert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, de legalább 6 m

8. legkisebb hátsókert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, de legalább 6 m

9. legkisebb zöldfelület

25%

10. 316

2. 18.2

3. 18.3 „Gip-Z” jelű építési övezet – jelentős mértékű zavaró hatású terület

1. legkisebb telekterület

5000 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

50 m

3. beépítési mód

szabadonálló

4. legnagyobb beépítettség

30%

5. legnagyobb építménymagasság

10,00 m.

6. legkisebb előkert

Kialakult beépítésű területen a kialakult utcaképhez igazodjon.
Új beépítésű területen 0 m , az építmények portaépület, mérlegház és kerékpártároló kivételével a közterületi határvonalaktól legalább 10 m-re építendők.

7. legkisebb oldalkert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, de legalább 10 m

8. legkisebb hátsókert

a beültetési kötelezettség figyelembevételével, de legalább 10 m

9. legkisebb zöldfelület

40%

10. 317

4. 18.4 „Gip-E1” jelű építési övezet – egyéb ipari terület318

1. legkisebb telekterület

5000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

50%

4. legnagyobb építménymagasság

20 m

5. legkisebb előkert

10 m

6. legkisebb oldalkert

6 m

7. legkisebb hátsókert

6 m

8. legkisebb zöldfelület

25%

19. melléklet319320

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK BEÉPÍTÉSRE SZÁNT KÜLÖNLEGES TERÜLETEN

1. 19.1 A „Kte” jelű különleges területek a település temetői.

1.1. A temetők beépítettsége tovább nem növelhető.

1.2. Legkisebb zöldfelület 40%.

1.3. A terület még fel nem használt részein az előfásítást, az utak, parcellák előzetes kialakítását kertépítészeti tervek alapján el kell végezni.

2. 19.2 A „Ksp” jelű különleges terület a település sportolási célú területe, ahol a következő építési előírásokat kell betartani:

1. legkisebb telekterület

8000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

5%

4. legnagyobb építménymagasság

5,50 m

5. legkisebb előkert

5 m

6. legkisebb oldalkert

5 m

7. legkisebb hátsókert

5 m

8. legkisebb zöldfelület

%

9. 321

10. 322

11. 323

12. 324

3. 19.3 A „Kid-T” jelű különleges terület nagy zöldfelület-igényű, elsősorban a termálprogram keretében megvalósuló létesítmény (strandfürdő, kereskedelmi szálláshely stb.) számára fenntartott terület, ahol a következő építési előírásokat kell betartani:

1. legkisebb telekterület

2000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

40%

4. legnagyobb építménymagasság

7,50 m

5. legkisebb előkert

5 m

6. legkisebb oldalkert

5 m

7. legkisebb hátsókert

5 m

8. legkisebb zöldfelület

40%

4. 19.4 A „Kid-L” jelű különleges terület nagy zöldfelület-igényű, elsősorban a lovasturizmus fejlesztését célzó létesítmény (lovaspanzió, lovastábor, lovarda, akadálypálya stb.) számára fenntartott terület, ahol a tulajdonos és családja legfeljebb 1 db, saját célra szolgáló lakóépülete is elhelyezhető:

1. legkisebb telekterület

2500 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

30%

4. legnagyobb építménymagasság

7,50 m

5. legkisebb előkert

5 m

6. legkisebb oldalkert

5 m

7. legkisebb hátsókert

5 m

8. legkisebb zöldfelület

50%

5. 19.5 A „Kid-P” jelű különleges terület a borút-programhoz kapcsolódó kereskedelmi szálláshelyek, borfeldolgozók számára fenntartott terület, ahol a következő előírásokat kell betartani:

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. elhelyezhető épületek száma

építési telkenként legfeljebb 2 db

2. legkisebb telekterület

800 m2

3. legkisebb utcai telekszélesség

14 m
(az ezt az értéket kialakultan el nem érő, de a hatálybalépésig beépült építési telkeken építés az Mk-2 övezet előírásai szerint történhet)

4. beépítési mód

zártsorú

5. legnagyobb beépítettség

20%, de legfeljebb 250 m2

6. legnagyobb építménymagasság

5,50 m
(ezen belül a lejtő felőli homlokzat magassága legfeljebb 6,00 m lehet)

7. legkisebb előkert

szabályozási terv szerint, ennek hiányában a kialakult utcaképhez igazodjon

8. legkisebb oldalkert

szabályozási terv szerint, ennek hiányában OTÉK szerint

9. legkisebb hátsókert

szabályozási terv szerint, ennek hiányában az utcai építési vonaltól számított legfeljebb 25 m építhető be

10. legkisebb zöldfelület

60%

B. 325

6. 19.6 A „Kid-P1” jelű különleges terület a borút-programhoz kapcsolódó kereskedelmi szálláshelyek, borfeldolgozók számára fenntartott terület, ahol a következő előírásokat kell betartani:

A. Az építési telek kialakítására és beépítésére vonatkozó paraméterek

1. legkisebb telekterület

800 m2

2. legkisebb utcai telekszélesség

14 m
(az ezt az értéket kialakultan el nem érő, de a hatálybalépésig beépült építési telkeken építés az Mk-2 övezet előírásai szerint történhet)

3. beépítési mód

zártsorú

4. legnagyobb beépítettség

20%

5. legnagyobb építménymagasság

5,50 m

6. legkisebb előkert

a kialakult utcaképhez igazodjon

7. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

8. legkisebb hátsókert

6 m

9. legkisebb zöldfelület

60%

B. 326

7. 19.7 A „Kmp” jelű különleges terület madárpark számára fenntartott terület, ahol a következő építési előírásokat kell betartani:

1. legkisebb telekterület

4000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

40%

4. legnagyobb építménymagasság

5,50 m

5. legkisebb előkert

0 m, az építmények porta- és szociális épület kivételével az utcai telekhatártól legalább 5 m-re építendők

6. legkisebb oldalkert

5 m

7. legkisebb hátsókert

5 m

8. legkisebb zöldfelület

40%

9. 327

8. 19.8 A „KBp” jelű különleges terület (Békáspuszta)

9. 19.81 A „KBp-M” jelű építési övezet – a műemlék épületek telkei

1. legkisebb telekterület

5.000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

20%

4. legnagyobb építménymagasság

a műemlék épületekhez igazodóan

5. legkisebb előkert

5 m

6. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

7. legkisebb hátsókert

10 m

8. legkisebb zöldfelület

60%

10. 19.82 A „KBp- 1” jelű építési övezet

1. legkisebb telekterület

5.000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

25%

4. legnagyobb építménymagasság

8,00 m

5. legkisebb előkert

5 m

6. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

7. legkisebb hátsókert

10 m

8. legkisebb zöldfelület

60%

11. 19.83 A „KBp- 2” jelű építési övezet

1. legkisebb telekterület

2.000 m2

2. beépítési mód

oldalhatáron álló

3. legnagyobb beépítettség

30%

4. legnagyobb építménymagasság

5,50 m

5. legkisebb előkert

20 m

6. legkisebb oldalkert

OTÉK szerint

7. legkisebb hátsókert

0 m

8. legkisebb zöldfelület

50%

12. 19.84 A „KBp- 3” jelű építési övezet

1. legkisebb telekterület

1500 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

10%

4. legnagyobb építménymagasság

5,00 m

5. legkisebb előkert

10 m

6. legkisebb oldalkert

10 m

7. legkisebb hátsókert

10 m

8. legkisebb zöldfelület

40%,
ezen belül legalább 10 m széles külső takaró fásítás

13. 19.85 A „KBp-kö” jelű övezetbe a terület belső feltárására szolgáló magánutak tartoznak. Az övezetben a külön jogszabályban rögzítettek szerint kell eljárni.

14. 19.9 A „Khu” jelű különleges terület hulladékgazdálkodási célokat szolgál. A területen a következő építési előírásokat kell betartani:

15. 19.91 A „Khu- 1” jelű építési övezet – települési szilárd hulladékok elhelyezésére

1. legkisebb telekterület

2000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

30%

4. legnagyobb építménymagasság

3,00 m / 5,00 m

5. legkisebb előkert

10 m

6. legkisebb oldalkert

10 m

7. legkisebb hátsókert

10 m

8. legkisebb zöldfelület

40%

9. 328

16. 19.92 A „Khu- 2” jelű építési övezet - szennyvíztelep329

1. legkisebb telekterület

20.000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

10%

4. legnagyobb építménymagasság

5,50 m

5. legkisebb előkert

10 m

6. legkisebb oldalkert

10 m

7. legkisebb hátsókert

10 m

8. legkisebb zöldfelület

20%

9. 330

17. 19.10 A „Kká” jelű különleges terület (országos védettségű – Felszabadulás u., illetve országos védelemre előterjesztett - Békáspuszta kápolnák)

1. legkisebb telekterület

kialakult, megtartandó

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

kialakult, nem növelhető

4. legnagyobb építménymagasság

kialakult, megtartandó

5. legkisebb előkert

kialakult, megtartandó

6. legkisebb oldalkert

kialakult, megtartandó

7. legkisebb hátsókert

kialakult, megtartandó

8. legkisebb zöldfelület

kialakult, megtartandó

18. 19.11331

19. 19.12, 332 333A „Klo” jelű különleges terület saját célra szolgáló lovarda és kiszolgáló építményei elhelyezésére szolgál. A területen lakó- és szálláshely szolgáltató épület nem építhető.

1. legkisebb telekterület

6000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

30%

4. legnagyobb építménymagasság

7,50 m

5. legkisebb előkert

a szabályozási terven építési határvonallal (építési hely) jelölt esetekben az ott jelölt távolság, a szabályozási terven építési határvonallal nem jelölt esetekben 50 m

6. legkisebb oldalkert

a szabályozási terven építési határvonallal (építési hely) jelölt esetekben az ott jelölt távolság, a szabályozási terven építési határvonallal nem jelölt esetekben 10 m

7. legkisebb hátsókert

a szabályozási terven építési határvonallal (építési hely) jelölt esetekben az ott jelölt távolság, a szabályozási terven építési határvonallal nem jelölt esetekben 10 m

8. legkisebb zöldfelület

50%

9. 334

10. 335

20. 19.13 A „Kgo” jelű különleges terület időskorúak gondozási központja és a fő funkcióhoz kapcsolódó kiszolgáló létesítmények elhelyezésére szolgál.

1. legkisebb telekterület

5000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

40%

4. legnagyobb építménymagasság

7,50 m

5. legkisebb előkert

10 m

6. legkisebb oldalkert

10 m

7. legkisebb hátsókert

10 m

8. legkisebb zöldfelület

40%

9. 336

21. 19.14 A „Kid-V” jelű különleges terület lakóépület, vendégház és ezek kiszolgáló épületei, továbbá hobbiszintű állattartásra és az állatok bemutatására szolgáló épületek elhelyezésére szolgál.

1. legkisebb telekterület

4000 m2

2. beépítési mód

szabadonálló

3. legnagyobb beépítettség

10%

4. legnagyobb építménymagasság

főépület esetében 5,00 m , melléképület esetében 3,50 m

5. legkisebb előkert

szabályozási terv szerint

6. legkisebb oldalkert

szabályozási terv szerint

7. legkisebb hátsókert

szabályozási terv szerint

8. legkisebb zöldfelület

80% a következő megosztásban:
40% egyszintű növényzet,
30% kétszintű növényzet,
10% háromszintű növényzet

9. 337

10. 338

20. melléklet339

TELEKALAKÍTÁSI ÉS ÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK KERTES MEZŐGAZDASÁGI TERÜLETEN (A PINCESOROK TERÜLETE – „Mk” jelű övezet)
20.1 Általános előírások

A. Közművesítettség mértéke

részleges közművesítettség

B. Beépítési mód

kialakultan vegyes (zártsorú-hézagosan zártsorú, illetve oldalhatáron álló), ami a történetileg kialakult telekstruktúra védelmében a továbbiakban is őrzendő a következők szerint:

zártsorú beépítési módúnak
tekintendő minden 12 m-nél keskenyebb telek

oldalhatáron álló beépítési módúnak
tekintendő minden 12 m-es, vagy annál szélesebb telek

C. Épületekre vonatkozó megkötések

1. Épületszám

telkenként 1db, kivéve azokat a legalább 14 m széles telkeket, ahol a borút-programhoz kapcsolható funkció esetén + 1, a főfunkciót kiszolgáló funkciójú épület helyezhető el.

2. 340

3. 341

4. 342

5. 343

6. 344

7. 345

D. Tetőtérbeépítés lehetősége

1. Zártsorú beépítési módú telken

Meglévő, utcával párhuzamos gerincű épület esetén a tetőtér beépíthető, ha az épület egyik végfala olyan tűzgátló oromfal, amelyen éghető anyagú tetőszerkezeti elem nem nyúlik túl. A tetőtérben éghető anyagú térelhatároló szerkezetek nem alkalmazhatók.
Meglévő, utcára merőleges gerincű épület esetén a tetőtér beépítése egyedi elbírálás alapján, tűzvédelmi szakértői véleményre alapozva történhet.
Újonnan tervezett épület tetőterének beépítése egyedi elbírálás alapján, tűzvédelmi szakértői véleményre alapozva történhet.

2. Oldalhatáron álló beépítési módú telken

Meglévő épület tetőtere beépíthető az általános előírások megtartásával.
Újonnan tervezett épület tetőterének beépítése egyedi elbírálás alapján, tűzvédelmi szakértői véleményre alapozva történhet.

E. Épületek közötti legkisebb távolság (oldalkert)

1. Zártsorú beépítési mód esetén

A szomszédos épületek bármekkora távolságra megközelíthetik egymást a következő feltételek betartása mellett:
-Ha a szomszédos épületek az utcával párhuzamos gerincűek, az épület egyik végfala tűzfal, de legalább olyan nyílás nélküli tűzgátló oromfal legyen, amelyen éghető anyagú tetőszerkezeti elem nem nyúlik túl.
-Ha a szomszédos épületek közül az egyik az utcára merőleges gerincű, fenti megkötéseket az utcával párhuzamos gerincű épület mindkét végfalán alkalmazni kell.

2. Oldalhatáron álló beépítési mód esetén

A szomszédos épületek közötti legkisebb távolságot az OTÉK előírásai szerint kell meghatározni.

F. 346

20.2 A terület a szabályozási terven lehatárolt övezetekre tagolódik, amelyekben a következő építési szabályokat kell betartani:
20.21 Az „Mk- 1” jelű övezetben jellemzően zártsorú, illetve hézagosan zártsorú, legfeljebb kétszintes, elsősorban a szőlőműveléssel kapcsolatos gazdasági épületek (présházak, pincék), megfelelő paraméterek kielégítése esetén lakóépületek, illetve a borút-programhoz kapcsolható közösségi épületek helyezhetők el.

A. Új építés, illetve meglévő épület bővítése esetén a beépíthető telek

1. legkisebb területe

gazdasági épület esetén 720 m2 ,
lakóépület, és a borút-programhoz kapcsolható közösségi funkció esetén 1500 m2

2. legkisebb utcai szélessége

gazdasági épület esetén 7 m ,
lakóépület, és a borút-programhoz kapcsolható közösségi funkció esetén 12 m

3. legnagyobb beépítettsége

5%, de legfeljebb 150 m2 *


* Kivéve:
-a 14 m-nél szélesebb, 3000 m2-t el nem érő területű telkeket, ahol a borút-programhoz kapcsolódó funkció elhelyezése esetén max. 200 m2 .
-a 14 m-nél szélesebb, 3000 m2-t elérő területű telkeket, ahol a borút-programhoz kapcsolódó funkció elhelyezése esetén max. 250 m2 .

B. Az övezet telkein megengedett 347

1. utcai homlokzatmagasság

2. legkisebb előkert

3. legkisebb oldalkert

4. legkisebb hátsókert

4,0- 6,0 m

kialakult állapothoz illeszkedjen

ld. általános előírások

az utcai építési vonaltól számított legfeljebb 10 m építhető be*

C. 348

20.22 Az „Mk- 2” jelű övezetben jellemzően zártsorú, illetve hézagosan zártsorú beépítéssel elsősorban a szőlőműveléssel kapcsolatos gazdasági épületek (présházak, pincék), megfelelő paraméterek kielégítése esetén lakóépületek, illetve a borút-programhoz kapcsolható közösségi épületek helyezhetők el.

A. Új építés, illetve meglévő épület bővítése esetén a beépíthető telek

1. legkisebb területe

gazdasági épület esetén 720 m2 ,
lakóépület, és a borút-programhoz kapcsolható közösségi funkció esetén 1500 m2

2. legkisebb utcai szélessége

gazdasági épület esetén 7 m ,
lakóépület, és a borút-programhoz kapcsolható közösségi funkció esetén 12 m

3. legnagyobb beépítettsége

5%, de max. 150 m2 *


* Kivéve:
-a 14 m-nél szélesebb, 3000 m2-t el nem érő területű telkeket, ahol a borút-programhoz kapcsolódó funkció elhelyezése esetén max. 200 m2 .
-a 14 m-nél szélesebb, 3000 m2-t elérő területű telkeket, ahol a borút-programhoz kapcsolódó funkció elhelyezése esetén max. 250 m2 .

B. Az övezet telkein megengedett 349

1. utcai homlokzatmagasság

2. legkisebb előkert

3. legkisebb oldalkert

4. legkisebb hátsókert

3,5- 4,5 m

kialakult állapothoz illeszkedjen

ld. általános előírások

az utcai építési vonaltól számított legfeljebb 10 m építhető be*

C. 350

20.23 Az „Mk- 3” jelű övezetben jellemzően vegyes (hézagosan zártsorú és oldalhatáron álló) beépítéssel és tetőgerinccel (utcával párhuzamos, utcára merőleges) elsősorban a szőlőműveléssel kapcsolatos gazdasági épületek (présházak, pincék), megfelelő paraméterek kielégítése esetén lakóépületek, illetve a borút-programhoz kapcsolható közösségi épületek helyezhetők el.

A. Új építés, illetve meglévő épület bővítése esetén a beépíthető telek

1. legkisebb területe

gazdasági épület esetén 720 m2 ,
lakóépület, és a borút-programhoz kapcsolható közösségi funkció esetén 1500 m2

2. legkisebb utcai szélessége

gazdasági épület esetén 7 m ,
lakóépület, és a borút-programhoz kapcsolható közösségi funkció esetén 12 m

3. legnagyobb beépítettsége

5%, de max. 150 m2 *


* Kivéve:
-a 14 m-nél szélesebb, 3000 m2-t el nem érő területű telkeket, ahol a borút-programhoz kapcsolódó funkció elhelyezése esetén max. 200 m2 .
-a 14 m-nél szélesebb, 3000 m2-t elérő területű telkeket, ahol a borút-programhoz kapcsolódó funkció elhelyezése esetén max. 250 m2 .

B. Az övezet telkein megengedett

1. utcai homlokzatmagasság

2. legkisebb előkert

3. legkisebb oldalkert

4. legkisebb hátsókert

3,0- 4,0 m

kialakult állapothoz illeszkedjen

ld. általános előírások

az utcai építési vonaltól számított legfeljebb 10 m építhető be*

C. 351

20.24 Az „Mk- 4” jelű övezetben jellemzően oldalhatáron álló beépítéssel elsősorban a szőlőműveléssel kapcsolatos gazdasági épületek (présházak, pincék), és tájbaillő lakóépületek helyezhetők el.

A. Új építés, illetve meglévő épület bővítése esetén a beépíthető telek

1. legkisebb területe

gazdasági épület esetén 900 m2 ,
lakóépület esetén 1500 m2

2. legkisebb utcai szélessége

gazdasági épület esetén 14 m ,
lakóépület esetén 18 m

3. legnagyobb beépítettsége

5%, de max. 150 m2 *


* Kivéve:
-a 14 m-nél szélesebb, 3000 m2-t el nem érő területű telkeket, ahol a borút-programhoz kapcsolódó funkció elhelyezése esetén max. 200 m2 .
-a 14 m-nél szélesebb, 3000 m2-t elérő területű telkeket, ahol a borút-programhoz kapcsolódó funkció elhelyezése esetén max. 250 m2 .

B. Az övezet telkein megengedett

1. lejtő felőli homlokzatmagasság

2. legkisebb előkert

3. legkisebb oldalkert

4. legkisebb hátsókert

legfeljebb 4,50 m 352

10- 30 m

OTÉK szerint

az utcai építési vonaltól (előkert határa) számított legfeljebb 30 m építhető be

C. 353

1. függelék354355356

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI KÖTELEZÉSEK

1. BEÉPÍTÉSI KÖTELEZETTSÉG

A helyi építési szabályzat a tervszerű telekgazdálkodás, a beépítés helyes sorrendje és a településkép előnyösebb kialakítása érdekében az alábbi beépítetlen lakóterületekre a telekvásárlástól számított 4 éven belüli beépítési kötelezettséget állapít meg:

1.1 Szegfű utcától nyugatra tervezett utca mindkét oldala

1.2 Vörösmarty utcától délre tervezett lakóterület

1.3 A tervezett ÉNy-i lakóterület

2.357 BEÜLTETÉSI KÖTELEZETTSÉG

A helyi építési szabályzat a közérdekű környezetalakítás céljából az alábbi ingatlanokon az övezeti előírásokban és a szabályozási terven meghatározott módon és telekrészen a használatbavételi engedély megadásának feltételeként elvégzendő beültetési kötelezettséget ír elő:

2.1 Minden új építéssel érintett gazdasági területen fekvő ingatlanon.

2.2 Idegenforgalmi célt szolgáló különleges területen.

2.3 Hulladékgazdálkodási célú különleges területen.

2.4 Birtokközpont, valamint a hozzá tartozó kiegészítő központ területén.

2.5 Mezőgazdasági üzemi területen (Kmü)

2.6 Lovarda területén (Klo)

A telek szabályozási terven jelölt részén az ott jelölt szélességű háromszintes növényállomány telepítendő és tartandó fenn. A telepítésre kerülő fa- és cserjefajok kiválasztásakor az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény végrehajtásáról szóló 153/2009.(XI.13.) FVM rendelet 1. számú mellékletének C) pontját kell alapul venni, a termőhelyi adottságokat figyelembe véve.

2.7 Magánparkoló céljára szolgáló különleges beépítésre nem szánt területen (Kk-p)

2.8 Megújuló energiaforrás hasznosítása céljára szolgáló különleges beépítésre nem szánt területen (Kk-me).

A Versendi-vízfolyás parti sávját gyepfelületként kell kialakítani és fenntartani. A napelemek alatti területet füvesíteni kell. A Nagynyárádi út déli oldalán a szabályozási terven jelölt teleksávban legalább 2 m magasságú cserjesort kell telepíteni.

2.9 Készáru kültéri tárolására szolgáló különleges beépítésre nem szánt területen (Kk-T) a Versendi-vízfolyás melletti, szabályozási terven jelölt szélességű területsávot gyepfelületként kell kialakítani és fenntartani.

2. függelék358

KISZOLGÁLÓ ÉS LAKÓÚT CÉLJÁRA TÖRTÉNŐ LEJEGYZÉS
A települési önkormányzat a szabályozási terven Köu-6 övezeti jellel ellátott utak, valamint a KÖu-4 övezeti jellel ellátott utak közül a 0146/2 hrsz. és a Szajk 070 hrsz. út szabályozási vonallal lehatárolt részét kiszolgáló út céljára lejegyzi.

3. függelék359

KISAJÁTÍTÁS
Városrendezési célból lakóterület (lakótelkek) kialakítására a szabályozási terven jelölt területen a 381/1, 382-390/1 hrsz., valamint a 400-414 hrsz. alatti ingatlanokra

4. függelék360361362363

A HÉSZ KÖRNYEZETVÉDELMI FEJEZETÉHEZ KAPCSOLÓDÓ JOGSZABÁLYOK

1. Általános követelmények

ca) A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény

cb) A nagyvízi meder, a parti sáv, a vízjárta és a fakadó vizek által veszélyeztetett területek használatáról, hasznosításáról, valamint a folyók esetében a nagyvízi mederkezelési terv készítésének rendjére és tartalmára vonatkozó szabályokról szóló 83/2014.(III.14.) Korm.rendelet

cc) A vizek hasznosítását, védelmét és kártételeinek elhárítását szolgáló tevékenységekre és létesítményekre vonatkozó általános szabályokról szóló 147/2010.(IV.29.) Korm.rendelet

cd) A vizek és a közcélú vizilétesítmények fenntartására vonatkozó feladatok meghatározásánál a 120/1999.(VIII.6.) Korm.rendelet

d d) Az előírásokat jelenleg a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Kormányrendelet 4. §-a szerint.

a) A környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII.25.) Kormányrendelet, vagy a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól szóló 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelethatározza meg.

b) A felszín alatti vizek védelméről szóló, a többször módosított 219/2004. (VII.21.) Kormányrendelet, a felszíni vizek minősége védelmének szabályairól szóló 220/2004. (VII.21.) Kormányrendelet és a felszín alatti víz állapota szempontjából érzékeny területen levő települések besorolásáról szóló, a 7/2005. (III.1.) KvVM rendelettel módosított 27/2004. (XII.25.) KvVM rendelet szerint. Egyedi szennyvíztisztító létesítése esetén a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény, valamint a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló 72/1996. (V.22.) Kormányrendelet szerint kell eljárni. A 72/1996.(V.22.) Kormányrendelet 3. § (12) alapján az ÉME engedéllyel és a CE megfelelőségi jelöléssel rendelkező szennyvízkezelő berendezés létesítéséhez és használatbavételéhez nem kell vízjogi engedély.

c) Figyelembe veendő vízügyi jogszabályok

2. Környezetterhelési határértékekre vonatkozó jogszabályok

a) Az új létesítmény kialakításánál, a meglévő, illetve új technológiák üzemeltetésénél a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII.23.) Kormányrendelet és a végrehajtására kiadásra kerülő jogszabályok szabályait kell alkalmazni. A levegőterheltségi szint határértékeit és a helyhez kötött légszennyező pontforrások kibocsátási határértékeit a 4/2011. (I.14.) VM rendelet tartalmazza. A levegőterheltségi szint és a helyhez kötött légszennyező források kibocsátásainak vizsgálatáról, ellenőrzéséről és értékelésének szabályairól a 6/2011. (I. 14.) VM rendelet rendelkezik. Az egyes tevékenységek illékony szerves vegyület kibocsátásának korlátozásáról 26/2014. (III.25.) VM, a 140 kWth és az ennél nagyobb, de 50 MWth-nál kisebb névleges bemenő hőteljesítményű tüzelőberendezések légszennyező anyagainak technológiai kibocsátási határértékeiről a 23/2001. (XI.13.) KöM rendelet rendelkezik.

b) Az élővízbe és a közcsatorna-hálózatba bocsátott szennyvíz vagy folyékony hulladék esetén a szennyezőanyag-tartalomra vonatkozó határértékeket, küszöbértékeket a felszíni vizek minősége védelmének szabályairól szóló, módosított 220/2004. (VII.21.) Kormányrendelet és a vízszennyező anyagok kibocsátásaira vonatkozó határértékekről és alkalmazásuk egyes szabályairól szóló 28/2004. (XII.25.) KvVM rendelet határozza meg.

c) A földtani közeg és a felszín alatti víz szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges határértékekről és a szennyezések méréséről szóló 6/2009. (IV.14.) KvVM-EüM-FVM együttes rendelet követelményei.

d) Zajt kibocsátó berendezés, telephely, tevékenység úgy létesíthető, illetve üzemeltethető, hogy zajkibocsátása nem haladhatja meg az előírt zajterhelési határértéket a zajtól védendő területeken a 27/2008. (XII.3.) KvVM-EüM együttes rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza, mely a kibocsátási határérték megállapításának az alapja.

e) Meglévő közlekedési útvonalak melletti, új telekalakítású és tervezésű, vagy megváltozott övezeti besorolású területeken, valamint új út létesítése, a forgalmi viszonyok lényeges és tartós megváltozását eredményező felújítás, korszerűsítés esetén az érvényesítendő zajterhelési határértékeket a 27/2008. (XII.3.) KvVM-EüM együttes rendelet 3. sz. melléklete tartalmazza.

f) Meglévő közlekedési útvonalak melletti, új telekalakítású és tervezésű, vagy megváltozott övezeti besorolású területeken, valamint új út létesítése, a forgalmi viszonyok lényeges és tartós megváltozását eredményező felújítás, korszerűsítés esetén az érvényesítendő zajterhelési határértékeket a 27/2008. (XII.3.) KvVM-EüM együttes rendelet 3. sz. melléklete tartalmazza.

g) Épületek zajtól védendő helyiségeiben az épület rendeltetésszerű használatát biztosító különböző technikai berendezésektől és az épületen belől vagy azzal szomszédos épületben folytatott tevékenységnél érvényesítendő zajterhelési határértékeket a 27/2008. (XII.3.) KvVM-EüM együttes rendelet 4. sz. melléklete tartalmazza.

3. Speciális eljárási szabályok

a) A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárás szabályait a 314/2005. (XII.25.) Korm. rendelethatározza meg.

b) Erdőterületeket érintő beruházásokra az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVll. törvény és a végrehajtására kiadott 153/2009.(Xl.13.) FVM rendelet előírásai vonatkoznak.

c) Az előírásokat a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CCXII. törvény határozza meg. Figyelembe veendő továbbá a talajvédelmi terv készítésének részletes szabályairól szóló 90/2008.(Vll.18.) FVM rendelet.

d) A vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vizi létesítmények esetében az engedélyezéseket a 123/1997. (VII.18.) Korm. rendeletszerint kell lefolytatni.

5. függelék364365

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45. § (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától
1

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2015. december 11. napjától

2

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 1.§ (1) bekezdése, hatályos 2012. november 16. napjától

3

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

4

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

5

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

6

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 2.§-a, nem hatályos 2013. november 9. napjától

7

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 2.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

8

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 3.§ (1) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

9

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 3.§ (2) bekezdése, hatályos 2010. október 29. napjától

10

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 1.§ (2) bekezdése, hatályos 2012. november 16. napjától

11

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 2.§-a, nem hatályos 2013. november 9. napjától

12

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 1.§ (3) bekezdése, nem hatályos 2012. november 16. napjától

13

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 1.§ (3) bekezdése, nem hatályos 2012. november 16. napjától

14

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 2.§-a, nem hatályos 2013. november 9. napjától

15

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 1.§ (3) bekezdése, nem hatályos 2012. november 16. napjától

16

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 2.§-a, nem hatályos 2013. november 9. napjától

17

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 2.§-a, nem hatályos 2013. november 9. napjától

18

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 2.§-a, nem hatályos 2013. november 9. napjától

19

Beiktatta a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 1.§ (4) bekezdése, hatályos 2012. november 16. napjától

20

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 2.§-a, nem hatályos 2013. november 9. napjától

21

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 3.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

22

Hatályon kívül helyezte a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 1.§-a, nem hatályos 2011.augusztus 31. napjától

23

Hatályon kívül helyezte a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 10.§-a, nem hatályos 2017. szeptember 16. napjától

24

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

25

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (1) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

26

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (1) bekezdése, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

27

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 3.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

28

Hatályon kívül helyezte a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 10.§-a, nem hatályos 2017. szeptember 16. napjától

29

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (1) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

30

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése, hatályos 2010. október 29. napjától

31

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 2.§-a, hatályos 2012. november 16. napjától

32

Módosította a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2016. december 21. napjától

33

Hatályon kívül helyezte a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 10.§-a, nem hatályos 2017. szeptember 16. napjától

34

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (3) bekezdése, hatályos 2010. október 29. napjától

35

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 2.§ (2) bekezdése, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

36

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 3.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

37

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (4) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

38

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (4) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

39

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (4) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

40

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (4) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

41

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (4) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

42

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (4) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

43

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4.§ (4) bekezdése, nem hatályos 2010. október 29. napjától

44

Beiktatta a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos 2017. szeptember 16. napjától

45

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 5.§-a, hatályos 2010. október 29. napjától

46

Hatályon kívül helyezte a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 7.§-a, nem hatályos 2014. december 12. napjától

47

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 3.§-a, nem hatályos 2012. november 16. napjától

48

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 4.§ (1) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

49

Hatályon kívül helyezte a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 11.§-a, nem hatályos 2015. december 11. napjától

50

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

51

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 4.§ (1) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

52

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 5.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

53

Beiktatta a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos 2012. november 16. napjától

54

Hatályon kívül helyezte a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet 9.§-a, nem hatályos 2016. december 21. napjától

55

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 5.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

56

Beiktatta a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 5.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

57

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 5.§ (3) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

58

Beiktatta a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 7.§-a, hatályos 2015. december 11. napjától

59

Beiktatta a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 5.§-a, hatályos 2017. szeptember 16. napjától

60

A 6. § (4) bekezdés f) pont fe) alpontját a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

61

Hatályon kívül helyezte a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 6.§-a, nem hatályos 2010. október 29. napjától

62

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 6.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

63

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 6.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

64

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

65

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 5.§ (1) bekezdése, hatályos 2012. november 16. napjától

66

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 7.§ (1) bekezdése, hatályos 2010. október 29. napjától

67

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 7.§ (2) bekezdése, hatályos 2010. október 29. napjától

68

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 8.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

69

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 6.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

70

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

71

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 5.§ (2) bekezdése, hatályos 2012. november 16. napjától

72

A 8. § (6) bekezdését a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

73

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 7.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

74

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 6.§ (1) bekezdése, hatályos 2012. november 16. napjától

75

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 7.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

76

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

77

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 2.§-a, hatályos 2015. december 11. napjától

78

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 2.§-a, hatályos 2015. december 11. napjától

79

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 3.§-a, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

80

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 9.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

81

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 7.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

82

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

83

Beiktatta a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 6.§ (2) bekezdése, hatályos 2012. november 16. napjától

84

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 8.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

85

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 8.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

86

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

87

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

88

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 10.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

89

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 8.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

90

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

91

Beiktatta a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 7.§-a, hatályos 2012. november 16. napjától

92

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 8.§ (1) bekezdése, nem hatályos 2012. november 16. napjától

93

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

94

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

95

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

96

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 11.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

97

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 9.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

98

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

99

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

100

Beiktatta a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 8.§ (2) bekezdése, hatályos 2012. november 16. napjától

101

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 9.§-a, nem hatályos 2012. november 16. napjától

102

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 10.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

103

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 8.§-a, hatályos 2010. október 29. napjától

104

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 10.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

105

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

106

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2014. december 12. napjától

107

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 10.§-a, nem hatályos 2012. november 16. napjától

108

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 11.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

109

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 11.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

110

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

111

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

112

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

113

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

114

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

115

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

116

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

117

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 12.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

118

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

119

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

120

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

121

Beiktatta a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 11.§-a, hatályos 2012. november 16. napjától

122

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

123

Beiktatta a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 11.§-a, hatályos 2012. november 16. napjától

124

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

125

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 5.§ (1) bekezdése, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

126

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

127

Módosította a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2017. szeptember 16. napjától

128

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

129

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 5.§ (2) bekezdése, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

130

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

131

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

132

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 5.§ (3) bekezdése, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

133

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

134

Beiktatta a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 13.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

135

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 13.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

136

A 15. § (13) bekezdés b) pontja a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

137

A 15. § (13) bekezdés e) pontját a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

138

Beiktatta a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 13.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

139

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

140

A 15. § (15) bekezdését a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (III. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

141

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

142

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 11.§-a, hatályos 2010. október 29. napjától

143

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 14.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

144

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 14.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

145

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

146

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

147

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 2.§ (1) bekezdése, hatályos 2014. december 12. napjától

148

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

149

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 14.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

150

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 14.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

151

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

152

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

153

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 2.§ (2) bekezdése, hatályos 2014. december 12. napjától

154

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 2.§ (3) bekezdése, hatályos 2014. december 12. napjától

155

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

156

Hatályon kívül helyezte a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 12.§-a, nem hatályos 2012. november 16. napjától

157

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 14.§ (3) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

158

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 14.§ (3) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

159

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 6.§-a, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

160

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 14.§ (3) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

161

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 7.§-a, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

162

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 15.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

163

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 15.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

164

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 16.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

165

Módosította a 17/2018. (XII.3.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2018. december 4. napjától

166

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 12.§-a, hatályos 2010. október 29. napjától

167

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

168

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

169

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 16.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

170

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 16.§ (3) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

171

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 3.§-a, hatályos 2014. december 12. napjától

172

Hatályon kívül helyezte a 17/2018. (XII.3.) önkormányzati rendelet 5.§-a, nem hatályos 2018. december 4. napjától

173

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 16.§ (4) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

174

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

175

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

176

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 13.§-a, hatályos 2010. október 29. napjától

177

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

178

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 8.§-a, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

179

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

180

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

181

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

182

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

183

Beiktatta a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos 2016. december 21. napjától

184

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

185

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

186

Beiktatta a 17/2018. (XII.3.) önkormányzati rendelet 2.§-a, hatályos 2018. december 4. napjától

187

Beiktatta a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 14.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

188

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 17.§ (1) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

189

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

190

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

191

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 17.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

192

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

193

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

194

Beiktatta a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 8.§-a, hatályos 2015. december 11. napjától

195

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

196

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

197

Módosította a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet 2.§-a, hatályos 2016. december 21. napjától

198

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

199

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

200

Beiktatta a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet 5.§-a, hatályos 2016. december 21. napjától

201

Beiktatta a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 6.§-a, hatályos 2017. szeptember 16. napjától

202

A 22/A. § (5) bekezdés e) pontja a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

203

A 22/A. § (5) bekezdés g) pontja a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

204

A 22/A. § (6) bekezdését a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

205

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

206

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

207

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

208

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 18.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

209

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

210

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 16.§ (1) bekezdése, hatályos 2009. február 12. napjától

211

Hatályon kívül helyezte a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 16.§ (2) bekezdése, nem hatályos 2009. február 12. napjától

212

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

213

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 14.§-a, hatályos 2010. október 29. napjától

214

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 19.§-a, hatályos 2013. november 9. napjától

215

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 10.§ (1) – (2) bekezdése, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

216

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 10.§ (3) bekezdése, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

217

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 20.§ (1) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

218

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 20.§ (2) bekezdése, hatályos 2013. november 9. napjától

219

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

220

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 15.§-a, hatályos 2010. október 29. napjától

221

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet 17.§-a, hatályos 2009. február 12. napjától

222

Hatályon kívül helyezte a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 21.§ (1) bekezdése, nem hatályos 2013. november 9. napjától

223

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 1. melléklete, hatályos 2012. november 16. napjától

224

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 1. melléklete, hatályos 2013. november 9. napjától

225

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

226

Beiktatta a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 16. §-a, hatályos 2010. október 29. napjától

227

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 2. melléklete, hatályos 2012. november 16. napjától

228

Beiktatta a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 12.§-a, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

229

Módosította a 17/2018. (XII.3.) önkormányzati rendelet 1. melléklete, hatályos 2018. december 4. napjától A 7. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (III. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

230

Módosította az 5/2008. (IV.4.) önkormányzati rendelet, hatályos 2008. április 5. napjától

231

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet, hatályos 2009. február 12. napjától

232

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet, hatályos 2010. október 29. napjától

233

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

234

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet, hatályos 2012. november 16. napjától

235

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet, hatályos 2013. november 9. napjától

236

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet, hatályos 2014. december 12. napjától

237

Módosította a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet, hatályos 2016. december 21. napjától

238

Módosította a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet , hatályos 2017. szeptember 16. napjától

239

Módosította a 17/2018. (XII.3.) önkormányzati rendelet, hatályos 2018. december 4. napjától A 8. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (III. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

240

Módosította az 5/2008. (IV.4.) önkormányzati rendelet, hatályos 2008. április 5. napjától

241

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet, hatályos 2009. február 12. napjától

242

Módosította a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet, hatályos 2010. október 29. napjától

243

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

244

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet, hatályos 2012. november 16. napjától

245

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet, hatályos 2013. november 9. napjától

246

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet, hatályos 2014. december 12. napjától

247

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet, hatályos 2015. december 11. napjától,

248

Módosította a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet, hatályos 2016. december 21. napjától

249

Módosította a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet , hatályos 2017. szeptember 16. napjától

250

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet, hatályos 2018. július 1. napjától

251

Módosította a 17/2018. (XII.3.) önkormányzati rendelet, hatályos 2018. december 4. napjától

252

Módosította a 7/2020. (VII.29.) önkormányzati rendelet, hatályos 2020. augusztus 1. napjától A 9. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 10.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (III. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (V. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

253

Módosította a 4/2009. (II.12.) önkormányzati rendelet, hatályos 2009. február 12. napjától

254

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 7. melléklete, hatályos 2013. november 9. napjától

255

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 3.§ (1) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

256

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

257

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 3.§ (2) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

258

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

259

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 3.§ (3) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

260

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

261

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 3.§ (4) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

262

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

263

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 3.§ (5) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

264

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

265

Beiktatta a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet 6. melléklete, hatályos 2016. december 21. napjától

266

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

267

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 8. melléklete, hatályos 2013. november 9. napjától

268

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 4.§-a, hatályos 2014. december 12. napjától A 14. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

269

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (1) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

270

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

271

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

272

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

273

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (3) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

274

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

275

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (4) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

276

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

277

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (5) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

278

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

279

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (6) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

280

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

281

A 14. melléklet 7. pontjában foglalt táblázat 8. legkisebb előkert. sora a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

282

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (7) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

283

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

284

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (8) bekezdés a) pontja, hatályos 2015. december 11. napjától

285

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (8) bekezdés b) pontja, hatályos 2015. december 11. napjától

286

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

287

Módosította a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 4.§ (7) bekezdése, hatályos 2015. december 11. napjától

288

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

289

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

290

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

291

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

292

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 9. melléklete, hatályos 2013. november 9. napjától

293

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

294

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

295

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

296

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 10. melléklete, hatályos 2013. november 9. napjától

297

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 5.§-a, hatályos 2014. december 12. napjától

298

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

299

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

300

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

301

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

302

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

303

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

304

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

305

Beiktatta a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 9.§-a, hatályos 2015. december 11. napjától

306

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 11. melléklete, hatályos 2013. november 9. napjától

307

A 17. mellékletben foglalt táblázat 2. legkisebb utcai telekszélesség. sora a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

308

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

309

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

310

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

311

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

312

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

313

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

314

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

315

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 12. melléklete, hatályos 2013. november 9. napjától A 18. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

316

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

317

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

318

Beiktatta a 7/2020. (VII.29.) önkormányzati rendelet 2. melléklete, hatályos 2020. augusztus 1. napjától

319

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 13. melléklete, hatályos 2013. november 9. napjától

320

Módosította a 11/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 6.§-a, hatályos 2014. december 12. napjától A 19. melléklet a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

321

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

322

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

323

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

324

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

325

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

326

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

327

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

328

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

329

Módosította a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 3.§-a, hatályos 2017. szeptember 16. napjától

330

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

331

Hatályon kívül helyezte a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet 9.§-a, nem hatályos 2016. december 21. napjától

332

Módosította a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 2.§-a, hatályos 2017. szeptember 16. napjától

333

Módosította a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 11.§-a, hatályos 2017. szeptember 16. napjától

334

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

335

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

336

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

337

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

338

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

339

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 14. melléklete, hatályos 2013. november 9. napjától

340

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

341

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

342

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

343

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

344

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

345

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

346

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

347

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

348

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

349

Módosította a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

350

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

351

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

352

A 20. mellékletben foglalt táblázat „legfeljebb 4,50 m” sora a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

353

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

354

Beiktatta a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 1. függeléke, hatályos 2010. október 29. napjától

355

Módosította a 10/2012. (X.17.) önkormányzati rendelet 1.függeléke, hatályos 2012. november 16. napjától

356

Módosította a 11/2017.(IX.1.) önkormányzati rendelet 1. függeléke, hatályos 2017. szeptember 16. napjától

357

A 20. melléklet 1. függelék 2. pontja a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 18.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 20. melléklet 1. függelék 2. pontja a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (X. 6.) önkormányzati rendelete 4. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

358

Beiktatta a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 2. függeléke, hatályos 2010. október 29. napjától

359

Beiktatta a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 3. függeléke, hatályos 2010. október 29. napjától

360

Beiktatta a 9/2010. (VIII.30.) önkormányzati rendelet 4. függeléke, hatályos 2010. október 29. napjától

361

Módosította a 8/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelet 1. függeléke, hatályos 2011.augusztus 31. napjától

362

Módosította a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 1. függeléke, hatályos 2013. november 9. napjától

363

Módosította a 9/2016. (XI.18.) önkormányzati rendelet 1. függeléke, hatályos 2016. december 21. napjától

364

Beiktatta a 15/2013. (X.11.) önkormányzati rendelet 2. függeléke, hatályos 2013. november 9. napjától

365

Hatályon kívül helyezte a 7/2018. (V.31.) önkormányzati rendelet 45.§ (3) bekezdése, hatályos 2018. július 1. napjától

366

Beiktatta a 13/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelet 1. függeléke, hatályos 2015. december 11. napjától A 20. melléklet 6. függelék a Bóly Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (III. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.